Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ VE YAZILIM DERSİ

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ VE YAZILIM DERSİ"— Sunum transkripti:

1 BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ VE YAZILIM DERSİ

2 KLAVYE TUŞLARI VE KISAYOLLAR

3

4 Yapışkan Tuşlar Yapışkan tuşlar aynı anda iki veya daha fazla tuşa basmakta zorluk çeken kişiler için tasarlanmış bir erişim özelliğidir. CTRL+P gibi bir tuş kombinasyonu gerektiren bir kısayolda, yapışkan tuşlar size tuşlara aynı anda basmak yerine tek tek basma şansı verir.

5 Tuşların Görevleri Escape: Yapılan işi yarıda kesmek, vazgeçmek veya geri dönmek amacıyla kullanılır. Tab (Sekme): Belirlenen miktarda boşluk bırakarak aynı hizada yazı yazmayı sağlar. Sekmeler arası geçiş sağlar. Caps Lock: Büyük harf yazma tuşudur. Shift: Yazı yazarken ikincil karakterleri yazmak için kullanılır. Büyük/küçük harf yazmayı sağlar. Ctrl: Tek başına kullanılmaz. Değişik görevleri vardır. Ctrl+C:Kopyala gibi.

6 Tuşların Görevleri Windows Tuşu: Başlat menüsünü açmayı sağlar.
Alt: Diğer tuşlarla beraber kullanılır. Ctrl+Alt+Del gibi. Alt Gr: Tek başına kullanılmaz. Üçüncül karakterleri yazmayı sağlar. @£#$½ gibi Boşluk Tuşu: Kelimeler arasında boşluk bırakır. Enter: Onay tuşudur. Kelime işlemci programında alt satıra geçmek için kullanılır.

7 Tuşların Görevleri Backspace: İmlecin önündeki karakterleri siler.
Delete: Seçilen nesneyi silmeye yarar. İmlecin sağındaki karakterleri siler. Home: İmleci satırın başına getirir. End: İmleci satırın sonuna getirir. Fonksiyon Tuşları: Yardımcı tuşlardır. Programdan programa farklılık gösterir.

8 Tuşların Görevleri Page Up: Bir sayfa (bir ekran görüntüsü kadar) yukarı çıkmanızı sağlar. Page Down: Bir sayfa (bir ekran görüntüsü kadar) aşağı inmenizi sağlar. Insert: Açıkken yazılan karakter sağındaki karakteri silerek onun yerine geçer. Num Lock: Nümerik tuşların kullanılmasını sağlar. PrintScreen: Ekran görüntüsü alır.

9 Kısayollar CTRL+X: Kes CTRL+C: Kopyala CTRL+V: Yapıştır
CTRL+A: Tümünü Seç CTRL+S: Kaydet CTRL+Z: Son işlemi geri alır. CTRL+Y: Son işlemi ileri alır. (Yinele)

10 Kısayollar ALT+F4: Aktif olan pencereyi kapatır. (Açık pencere yoksa bilgisayar kapatma seçeneklerini açar.) ALT+Tab: Açık olan pencereler arası geçiş yapmayı sağlar. Windows+D: Açık olan tüm programları simge durumuna küçültür. Tekrar basınca eski haline getirir. Windows+L: Bilgisayarı kilitler. Oturum açma ekranını görüntüler. F1: Yardımı açar. F2: Klasör/dosya seçili iken yeniden adlandırmaya yarar.


"BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ VE YAZILIM DERSİ" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları