İSG BİRİMLERİNİN GÖREV YETKİ VE SORUMLULUKLARI

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Sorular ve Cevaplar.
Advertisements

Ulusal Afet Müdahale Yapılanması ve SAR Operasyon Yönetimi
Genel sekreterlik Genel Sekreterlik, bir Genel Sekreter ile en çok iki Genel Sekreter Yardımcısından ve bağlı birimlerden oluşur. Genel Sekreter, üniversite.
MÜLKİ İDARE AMİRLERİNİN KOLLUK KUVVETLERİ ÜZERİNDEKİ DENETİM YETKİSİ
YANMA VE YANGIN.
YANGIN.
ACİL DURUM EKİPLERİ BİLGİLENDİRME EĞİTİMİ ÇEVRE YÜKSEK MÜHENDİSİ
MİLLİ GÜVENLİK BİLGİSİ
KIZILCAHAMAM DEVLET HASTANESİ YANGIN EĞİTİMİ
ABANT İZZET BAYSAL ÜNİVERSİTESİ SİVİL SAVUNMA UZMANI
İSMAİL HAKKI ŞENPAMUKÇU MUSTAFAKEMALPAŞA / BURSA
HORTUMLAR VE KORUNMA.
ACİL DURUM VE EYLEM PLANI
ERK İSG&İK ERK –
Mahalle Afet Gönüllüleri Uygulaması
YANGIN YÖNETMELİĞİNDE ASANSÖR
3 Sağlık örgütlenmesi ve sağlık bakanlığı
Bingöl Kamu Hastaneleri Birliği
MUHASEBE EĞİTİMİ.
YANGIN VAARRR! GRUP 110 ÖĞRENME ÖRNEĞİ.
ACİL DURUM EYLEM PLANI.
TSK TIBBİ KBRN SAVUNMASI Dr.Hv.Tbp.Bnb.Sermet SEZİGEN
İş sağlığı ve güvenliğiniz için vazgeçilmez çözüm. Elektrik kesintilerinde, çalışanlarınızı ve iş yerinizi riske atmayın.  Elektrik kesintilerinde otomatik.
İŞYERİNDE İŞÇİ SAĞLIĞI VE İŞ GÜVENLİĞİ ORGANİZASYONU
MİLLİ GÜVENLİK Hazırlayan : Kudret Uğurlu EMİNSOY.
SİVİL SAVUNMA.
ACİL DURUM EKİPLERİ BİLGİLENDİRME EĞİTİMİ
Yangın Çeşitleri Nelerdir? Nasıl Önlem Alınır? Nasıl Müdahale Edilir?
Doktor Doktor öncelikle insanların sağlığını koruma, meydana gelmiş hastalıkların ve sakatlıkların tedavi edilmesini sağlamak, sağlık durumunun geliştirilmesini.
Olay Komutanı. Olay Komutanı Planlama Bölümü Şefi Operasyon Bölümü Şefi Lojistik Bölümü Şefi Finans/ Yönetim Bölümü Şefi.
SİVİL SAVUNMANIN YURT İÇİ VE DIŞI GÖREVLERİ NELERDİR?
KARTAL BELEDİYE BAŞKANLIĞI SİVİL SAVUNMA UZMANLIĞI 2010 YILI FAALİYETLERİ Kartal Belediyesi
YANGIN SÖNDÜRME CİHAZI NASIL KULLANILIR?
AFET YÖNETİMİ VE PLANLAMASI
OKUL GELİŞİMİ YÖNETİM EKİBİ (OGYE) TOPLANTISI
DEPREM.
Atıfbenderlioğlu Ortaokulu Sivil Savunma Kulübü
İKAZ VE ALARM.
MERAM ANADOLU LİSESİ.
1) İşveren veya vekili (okul/kurum müdürü)
İLKYARDIM GENEL BİLGİLERİ
İKAZ VE ALARM.
“Felaket başa gelmeden evvel önleyici ve koruyucu tedbirleri düşünmek lazımdır, geldikten sonra dövünmenin yararı yoktur."           M. Kemal ATATÜRK 
ACİL DURUM EKİPLERİ BİLGİLENDİRME EĞİTİMİ
EDA SOLMAZ MEHMET TANER SOYSAL HAZIRLAYANLAR.
DEPREM.
AFET VE ACİL DURUM YÖNETİM MERKEZİ
DOĞRUDAN TEMİN 22 (d).
İSG BİRİMLERİNİN GÖREV YETKİ VE SORUMLULUKLARI
T. C. DENİZLİ İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ İşyeri Sağlığı ve Güvenliği İlçe Milli Eğitim Müdürleri Bilgilendirme/Değerlendirme Toplantısı 20/10/2015 DENİZLİ.
BÜRO YÖNETİMİ VE SEKRETERLİK
İSG BİRİMLERİNİN GÖREV YETKİ VE SORUMLULUKLARI
İLK YARDIM.
OKULLARDA İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ İŞ VE İŞLEM BASAMAKLARI
İSG BİRİMLERİNİN GÖREV YETKİ VE SORUMLULUKLARI
YEREL YÖNETİM BELEDİYE VE GÖREVLERİ.
Büyükçekmece İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ BİLGİLENDİRME TOPLANTISI SEFER ERKEÇOĞLU ŞUBE MD./İŞVEREN VEKİLİ.
SİVİL SAVUNMA KAVRAMI TOPLUMLAR ARASI ÇATIŞMALAR SAVAŞ TEKNOLOJİSİNDEKİ GELİŞMELER CEPHE GERİSİ SAVAŞLARI SİVİL HALKIN KORUNMASI ZORUNLULUĞU.
1. 2 RİSK YÖNETİMİ (Olay öncesi /Proaktif davranış)  Risk değerlendirme / Olası riskler  Kabul edilemez risk/ Risk yok etme/ Risk azaltma çalışmaları.
Murat KULOĞLU Öğretim Görevlisi Sivil Savunma ve İtfaiyecilik Programı 1.
İLKYARDIM GENEL İLKYARDIM BİLGİLERİ. İlkyardım Nedir? Herhangi bir hastalık veya kaza sonucu sağlığı tehlikeye girmiş olan kişiye, Olay yerinde Sağlık.
Hazırlayan Göknil KONGURTAY
GENEL İLKYARDIM BİLGİLERİ
Hüseyin Pehlivan İlkokulu Sivil Savunma Kulübü
İŞ SAĞLIĞI ve GÜVENLİĞİ EĞİTİMİ
İZMİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ iTFAİYE DAİRE BAŞKANLIĞI EĞİTİM ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ.
Acİl durum Hareket Tarzı.
KURULMASI YASAK OLAN DERNEKLER VE YASAK FAALİYETLER
YANGIN GÜVENLİĞİ ORGANİZASYONU
5018 sayılı“Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanunu”nda TAŞINIRLAR KAMU KAYNAĞI OLARAK TANIMLANMIŞTIR.
Sunum transkripti:

İSG BİRİMLERİNİN GÖREV YETKİ VE SORUMLULUKLARI

EKİPLERİN GÖREVLERİ

EKİPLERİN GÖREVLERİ a) Söndürme ekibi; binada çıkacak yangına derhal müdahale ederek yangının genişlemesine mani olmak ve söndürmek, b) Kurtarma ekibi; yangın ve diğer acil durumlarda can ve mal kurtarma işlerini yapmak, c) Koruma ekibi; kurtarma ekibince kurtarılan eşya ve evrakı korumak, yangın nedeniyle ortaya çıkması muhtemel panik ve kargaşayı önlemek, ç) İlk Yardım ekibi; yangın sebebiyle yaralanan veya hastalanan kişilere ilk yardım yapmak.

EKİPLERİN ÇALIŞMA ESASLARI (1) Acil durum ekiplerinin birbirleriyle işbirliği yapmaları ve karşılıklı yardımlaşmada bulunmaları esastır. (2) Ekiplerin yangın anında sevk ve idaresi, itfaiye gelinceye kadar iç düzenlemeyi uygulamakla görevli amir veya yardımcılarına aittir. Bu süre içinde ekipler amirlerinden emir alırlar. İtfaiye gelince, bu ekipler derhal itfaiye amirinin emrine girerler.

EKİPLERİN ÇALIŞMA ESASLARI (3) Bina sahibi ve yöneticileri ile bina amirleri; ekiplerin, yapılarda meydana gelecek yangınlara müdahale etmeleri ve kurtarma işlemlerini yürütmelerinde kullanmaları için gereken malzemeleri bulundurmak zorundadırlar.

EKİPLERİN ÇALIŞMA ESASLARI Yapının büyüklüğüne, kullanım amacına, mevcut koruma sistemlerine ve oluşturulan ekip özelliklerine göre, mahalli itfaiye teşkilatı ve sivil savunma müdürlüğünün görüşü alınarak, gerekli ise gaz maskesi, teneffüs cihazı, yedek hortum, lans, hidrant anahtarı ve benzeri malzemeler bulundurulur. Bulundurulacak malzemeler, itfaiye teşkilatında kullanılan malzemelere uygun olmak zorundadır. Araç-gereç ve malzemenin bakımı ve korunması, iç düzenlemeyi uygulamakla görevli amirin sorumluluğu altında görevliler tarafından yapılır.

EKİPLERİN ÇALIŞMA ESASLARI (4) Yangın haberini alan acil durum ekipleri, kendilerine ait araç-gereç ve malzemelerini alarak derhal olay yerine hareket ederler. Olay yerinde; a) Söndürme ekibi yangın yerinin altındaki, üstündeki ve yanlarındaki odalarda gereken tertibatı alır, yangının genişlemesini önlemeye ve söndürmeye çalışırlar.

EKİPLERİN ÇALIŞMA ESASLARI b) Kurtarma ekibi önce canlıları kurtarır. Daha sonra yangında ilk kurtarılacak evrak, dosya ve diğer eşyayı, olay yerinde bulunanların da yardımı ile ve büro şeflerinin nezareti altında mümkünse çuvallara ve torbalara koyarak boşaltılmaya hazır hâle getirir. Çuval ve torbalar, bina yetkililerinin gerek görmesi hâlinde binanın henüz yanma tehlikesi olmayan kısımlarına taşınır. Yanan binanın genel olarak boşaltılmasına olay yerine gelen itfaiye amirinin veya en büyük mülki amirin emriyle başlanır.

EKİPLERİN ÇALIŞMA ESASLARI c) Koruma ekibi boşaltılan eşya ve evrakı, güvenlik güçleri veya bina yetkililerinin göstereceği bir yerde muhafaza altına alır ve yangın söndürüldükten sonra o binanın ilgililerine teslim eder. ç) İlk yardım ekibi yangında yaralanan veya hastalananlar için ilk yardım hizmeti verir.

EKİPLERİN ÇALIŞMA ESASLARI (5) Yangından haberdar olan bina sahibi, yöneticisi, amiri ile acil durum ekipleri en seri şekilde görev başına gelip, söndürme, kurtarma, koruma ve ilk yardım işlerini yürütmek zorundadır.