WİNDOWS SERVER 2003’te KULLANICI VE GRUP HESAPLARI.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Flash Player ©, sistemin sorunsuz çalışması için gerekli bir programdır. Sayfaları daha sağlıklı takip edebilmek için bilgisayarınızda bu programın 8.0.
Advertisements

İşletim Sistemleri Öğr. Grv. Ömer KAÇMAZ.
YARDIM MASASI Internet Explorer tarayıcısı açılır ve Yardım Masası adresi yazılarak sayfası açılır. Gelen.
Resim Düzenleme İşlemleri
Grup ilkesinin yerel düzenleyicisi Microsoft Windows XP' de, kullanıcı ve bilgisayar grupları için kullanıcı ve bilgisayar yapılandırmaları tanımlamak.
Windows7 Kullanıcı Hesapları Yönetimine Ulaşabilmek İçin Birkaç Adımı Takip Etmemiz Gerekecek.Öncelikle Windows Masa Üstünün Sol Al Köşesinde Bulunan BAŞLAT’ı.
KESTEL BELEDİYE BAŞKANLIĞI.  Kestel Belediyesi adlı kablosuz ağa bağlanılması gerekir.  İstemcilerin IP, Ağ Geçidi ve DNS ayarlarını otomatik alması.
M.E.B. E-KONFERANS SİSTEMİ ADOBE CONNECT KULLANIM SUNUSU
DOSYA-KLASÖR VE DOSYA UZANTILARI
WİNDOWS XP GRUP İLKESİ.
BİLGİSAYARI AÇMA - KAPATMA
SON KULLANICI HATALARI BİLGİ İŞLEM DAİRE BAŞKANLIĞI SON KULLANICI HATALARI Cengiz Acartürk 03 Ekim 2003.
Dosya Yönetimi.
Sistem ve Ağ Yönetiminde Parola Yönetim Zorlukları
DYNED ŞİFRELER.
Support.ebsco.com Arama Uyarıları Oluşturma Kullanıcı Kılavuzu.
1/18. 2/18 Formlarımız; Kullanıcı hesap formu, Özel hesap başvuru formu, Toplu kullanıcı hesap başvuru form olarak ayrılmıştır.
WINDOWS NT GENEL YAPISI
TEFBİS DÖNER SERMAYE İŞLETMELERİ MODÜLÜ KULLANICI EĞİTİMİ
İŞLETİM SİSTEMİ WİNDOWS AYARLAMA Bilişim Teknolojileri ve Yazılım Dsi Baraj Orta Okulu.
Başlat menüsü ve öğeleri
DENETİM MASASI Windows XP - 7.
WİNDOWS SÜRÜMLERİ ARASINDAKİ FARKLILIKLAR
Windows XP Konu: Denetim Masası Windows 8 Windows XP Windows 7.
Windows 3-B Çevirme'yi kullanma.:Windows 3-B Çevirme, aralarında hızlı bir şekilde dönmenizi sağlamak için pencerelerinizi üç.
 AppLocker teknik olarak merkezi uygulama yönetim sistemi olarak tanımlanabilir. Windows 2008 R2 sürümü ile bir merkez üzerinden çeşitli grup politikaları.
BİLGİ İŞLEM DAİRE BAŞKANLIĞI Microsoft Outlook 2010 Kurulumu
Windows7 virtual pc XP Mode XPM
DENETİM MASASI   Kendimize ait olan bir bilgisayarın özelliklerini görmek ve çeşitli ayarlamalar yapmak için DENETİM MASASI kullanılır.
TARAYICI ADRES ÇUBUĞUNA zhys. kirimkongo. gov
Bilgisayar Ağları İki veya daha fazla bilgisayarın bir araya gelerek oluşturdukları yapıya bilgisayar ağı denir.
Denetim Masası Ms. Windows 8.1
DENETİM MASASI.
U Y A R I Takibeden slaytlarda anlatılan internet explorer/proxy ayarları yapıldıktan sonra ancak KHÜ Bilgi Merkezi tarafından izin verilen web sayfalarına.
GROUP POLICY OBJECT(GPO)
TEFBİS DÖNER SERMAYE İŞLETMELERİ MODÜLÜ KULLANICI EĞİTİMİ
Ağa bağlı olan bir bilgisayarda, kullanıcının dosyaları ve dizinleri ağa bağlı olan başka bir kullanıcı tarafından kullanılabilir. Kullanıcı dosyalarını.
Az kullanılan ögeler menüden kaldırılabilir. Kısayollar yaratılabilir.
Kullanıcı Seçeneklerini Güncelleme Kullanıcı güncelleme işlemi konsol ve grafik ortamdan yapılabilir. Komut Satırı ile Kullanıcı Seçeneklerini Güncelleme.
BİLGİ GÜVENLİĞİ Şifreleme
BİLGİ GÜVENLİĞİ Şifreleme
LUCA Bilgisayarlı muhasebe programı
Fatih VPN Konica Minolta Çok Fonksiyonlu Yazıcı Ayarları
Yazılım Kululum ve Yönetimi
Dosya sistemi, bilgisayarın sabit disk üzerindeki verileri düzenlemek için kullandığı temel yapıdır. Disk depolamanın temel birimidir. Disklerin kullanılabilmesi.
CEMİL ŞAHİN Bilişim Tek. Öğrt.
 Linux’te temel dosya sistemi güvenliği kullanıcıların dosya ve dizinler üzerindeki erişim izinlerinin belirlenmesiyle sağlanır. Bir dosya veya dizinlere.
Bilişim Teknolojileri 5.ve 6. Sınıflar için ders notu
LOGMEIN İLK OLARAK, “REMOTE CONTROL” ILE BAŞKA BIR BILGISAYARA BAĞLANMAYı VE ERIŞILEN BILGISAYAR ÜZERINDEN KOLAYCA IŞLEM YAPMAYı ANLATACAĞıM. ”
DERS: MESLEKİ BİLGİSAYAR MODÜL -2: İŞLETİM SİSTEMİNDE MASA ÜSTÜ
DOSYA MENÜSÜ.
DERS: MESLEKİ BİLGİSAYAR MODÜL -3: İŞLETİM SİSTEMİNİN KULLANILMASI.
Ünite II: Bilgisayarı Kullanma ve Yönetme Basit Düzenlemeler Yapma Dosyaları Düzenleme Yazdırma.
 Active Directory, ağ kaynaklarını verimli bir şekilde yönetmenize olanak sağlayan, genişletilebilir bir dizin hizmetidir. Bu dizin hizmeti, ağda bulunan.
Doküman Yönetim Sistemi (DYS) Kurulumu ve Ayarları
HG 658C V2 Modem Kurulumu xDSL Teknolojisi ve Arıza Süreçleri.
Turgutlu Meslek Yüksek Okulu Bilgisayar Programcılığı
::: Soru Numarası Seçin :::
Neler Öğreneceksiniz ? Windows ve temel bileşenleri,
HESAP YÖNETİMİ.
Active Directory.
ACTIVE DIRECTORY.
HESAP YÖNETİMİ-2.
DOSYA-KLASÖR VE SÜRÜCÜLER
AĞ Bilgisayar Adını ve Çalışma Grubunu Öğrenme Ağ Kurulumu
BİLGİSAYAR AYAR VE BAKIM İŞLEMLERİ SAVAŞ TUNÇER
Turgutlu Meslek Yüksek Okulu Bilgisayar Programcılığı
Trakya Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu
WİNDOWS SÜRÜMLERİ ARASINDAKİ FARKLILIKLAR
Dosya/Dizin İzinleri - Dosya sahibinin izinleri (Dosyanın sahibi : u)
Sunum transkripti:

WİNDOWS SERVER 2003’te KULLANICI VE GRUP HESAPLARI

 WİNDOWS SERVER 2003 te KULLANICI VE GRUP HESAPLARI Kullanıcı Oluşturma Grup Oluşturma  KULLLANICI VE GRUP POLİTİKALARI  KULLANICI VE GRUP İZİNLERİ KONULAR

KULLANICI HESABI NEDİR? Kullanıcının sisteme girdikleri adlardır. Kullanıcı hesapları(user account) kullanıcının kimlik denetimi yapmasını ve kullanıcılara yetki verilmesini sağlar.

KULLANICI HESABI NEDİR? Windows her kullanıcı hesabıyla ilgili bilgileri, Güvenlik Hesapları Yöneticisi(SAM) adlı korumalı bir veritabanında depolar. Siz her kullanıcı hesabını kullanıcı adıyla tanımlasanız da Windows, her hesabı ve bu hesaplarla ilgili hak ve izinleri izlemek için güvenlik tanımlayıcısı (SID) adlı değişken uzunlukta bir değer kullanır.

Kullanıcı hesabı oluşturmak için Başlat(start) menüsünden Yönetimsel Araçlar menüsü seçilir.Oradan da Bilgisayar Yönetimi seçeneği seçilir.

Kullanıcı hesabı oluşturmak için Buradan da Kullanıcılar klasörü üzerinde sağ tıklanır Yeni Kullanıcı seçeneği seçilir.

Kullanıcı hesabı oluşturmak için Gelen ekranda kullanıcı adı, şifre gibi bilgiler doldurularak oluştur butonuna tıklanır

Örnek kullanıcı Detaylar İçin Ders Notlarını Okuyunuz

KULLANICI HESAP TÜRLERİ  Administrator (Yönetici) Hesabi Yönetici hesabi sistemin kurulum aşamasında oluşturulur. Tüm yönetimsel hesapları silerek veya devre dışı bırakarak bilgisayara erişiminizi engellememenizi sağlamak için, hiçbir zaman silinemez, devre dışı bırakılamaz veya Administrators (Yöneticiler) yerel grubundan kaldırılamaz.

Administrator (Yönetici) Hesabi Yönetici hesabıyla (veya Yöneticiler Grubu tarafından kullanılan hesaba) oturum açan bir kimse sistemde şunları yapma hakkına sahiptir: Kullanıcı hesabi ve grupları açma, değiştirme ve silme Gruplara yeni kullanıcı ekleme ve gruplardan kullanıcı silme Gruplara özel hak ve yetkiler tanıyabilme İşletim sistemi üzerinde değişiklikler yapabilme Yeni uygulama yazılımları ve donanımlar kurup, eskilerini güncelleyebilme Sistem dâhilindeki herhangi bir diski biçimleyebilme Bir ağ üzerinde uzaktan yönetim için bilgisayarlar kurabilme KULLANICI HESAP TÜRLERİ

 Guest (Misafir) Hesabı Misafir hesabı, bilgisayarda gerçek hesabı olmayan kişilerin oldukça sınırlı erişim haklarıyla sistemi kullanmalarını sağlar. Bu hesapla sisteme dâhil olmuş kimsenin özel hiçbir klasör ve dosyaya erişim hakki yoktur. Sadece paylaşıma açılmış olan dosya ve klasörleri görebilirler. KULLANICI HESAP TÜRLERİ

GRUP HESABI NEDİR? Gruplar, çok sayıda kullanıcının daha kolay yönetimini sağlayan birimlerdir. Kullanıcılarla ilgili bir değişiklik yapılması gerektiğinde bunu bütün kullanıcılar için tek tek yapmamız gerekir. Oysa kullanıcıları grup yaparsak yapacağımız bir değişiklik bütün grup kullanıcıları için geçerli olacaktır.

GRUP TÜRLERİ Workgroup içindeki gruplar:  Administrators  Users  Back-up Operators ..  …

KULLANICI GRUPLARI Administrators(Yöneticiler): Yönetici grubunun üyeleri en geniş izin ve yeteneklere sahiptir.Bu haklar: Başkaları tarafından açılmış grupları ve kullanıcıları silme ve değiştirme Kullanıcıları bu varsayılan gruplardan birine dâhil etme Yönetim paylaşılanlarına erişme, ekleme yapma veya silme

KULLANICI GRUPLARI Administrators(Yöneticiler): Herhangi bir bilgisayarın saatini değiştirme Hard diski biçimleme veya bölümleme Kullanıcı hakları belirleme Kontrol denetimi yapma Tüm sistemi tekrar kurma veya yedeğini alma

Users(Kullanıcılar): "Kullanıcılar" grubu üyeleri, uygulamaları çalıştırma, yerel ve ağ yazıcılarını kullanma, grubu açıp kapatma gibi en genel görevleri çalıştırabilirler. KULLANICI GRUPLARI

Backup Operators (Yedekleme İşletmenleri) Yedekleme işletmenleri grubunun üyeleri, dosyaları koruyan izinlerden bağımsız olarak, onları yedekleyip bilgisayara geri yükleyebilirler. Ayrıca bilgisayarda oturum açıp kapatabilirler, ancak güvenlik ayarlarını değiştiremezler. KULLANICI GRUPLARI

Grup oluşturmak için Başlat(start) menüsünden Yönetimsel Araçlar menüsü seçilir.Oradan da Bilgisayar Yönetimi seçeneği seçilir.

Grup oluşturmak için Buradan da Gruplar klasörü üzerinde sağ tıklanır Yeni Grup seçeneği seçilir.

Grup oluşturmak için Grup adı ve grubun açıklaması yazılır. Ekle ile grubun üyesi olacak kullanıcılar seçilir ve oluştur düğmesine tıklanır.

Grup Hakları Active Directory kurulmadığı müddetçe grup hakları üzerinde kontrol sadece varsayılan grupların hakları ile yapılabilir.

Yerel Güvenlik İlkesi Yerel Güvenlik İlkesi Yönetimsel Araçların İçerisinde Yer Alır

Parola İlkeleri

Hesap Kilitleme İlkeleri