Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

HESAP YÖNETİMİ-2.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "HESAP YÖNETİMİ-2."— Sunum transkripti:

1 HESAP YÖNETİMİ-2

2 Active Directory’de bilgisayar hesabı olan bir bilgisayarı Domain’e bağlamak 
Geçmiş derslelerimizde Active Directory servisini kurup, bu servisin içinde kullanıcı oluşturmayı görmüştük. Şimdi oluşturduğumuz bu kullanıcıların domain ortamına nasıl alındığını görelim. Bilgisayarımızı domaine almadan önce, bilgisayarımıza düzgün bir isim vermeliyiz. Daha sonra bilgisayarımızın ip ayarlarını yapılandırmalıyız. Eğer network ortamımızda bir dhcp sunucusu var ise ip yapılandırılmasına gerek yoktur. Network ortamına bilgisayarı ağ kablosu ile bağlamanız yeterlidir. Bu işlemlerden sonra bilgisayarımızı domaine dahil etme zamanı gelmiştir.

3 Kullanıcıyı domaine katarken;
1. Aynı saat diliminde olmak zorundadır. 2. Aynı network ağı üzerinde olmak zorundadır. 3. Serverın IP si ile Kullanıcının DNS i aynı olmak zorundadır. Server Client

4 Client tarafindan: 1-) İlk olarak masaüstündeki My Computer (Bilgisayarım) simgesinin üstüne sağ tuş ile tıklıyoruz. Açılan menüden Properties (Özellikler) bölümüne tıklayıp açıyoruz. 2-) Açılan pençereden Computer Name (Bilgisayar Adı) sekmesine tıklayıp açılan bölümden Change (Değiştir) butonuna tıklıyoruz.

5 3-) Bu işlemlerden sonra aşağıdaki gibi bir ekran görmemiz gerekmektedir. Bu sayfada üyelik bölümünde bulunan Etki Alanı yerine, Active Directory domain ismini yazıyoruz. (Biz Active Directory domain ismine onurhost.com ismini vermiştik. Buraya bu ismi yazdık. Sizin sisteminizde bulunan domain ismini yazın.) Bu işlemleri yaptıktan sonra Tamam butonuna basın.

6 4-) Yukarıda yaptığımız işlemlerden sonra bizden domain yöneticisi olan bir yönetici hesabı girmemiz istenecektir. Buraya Active Directory servisini yöneten bir kullanıcının adını ve şifresini giriyoruz. Biz Administrator kullanıcısı ile bilgisayarı domaine dahil edeceğiz. Bildiğiniz gibi server işletim sistemlerinde  Administrator yetkilisi en yüksek yöneticideğerlerine sahip kullanıcıdır. Varsayılan olarak bulunur. Kullanıcı adı bölümüne Administrator yazıyoruz ve bu kullanıcının şifreisini yazıyoruz. Tamam butonuna basıyoruz.

7 5-) İşlemlerimizi doğru yaptığımız taktirde aşağıdaki gibi bir mesaj almamız gerekmektedir. Tamam butonuna basıp bilgisayarımızı tekrardan başlatıyoruz. 6-) Bilgisayarımızı tekrar başlattıktan sonra bizden kullanıcı adı ve şifre isteyen ekran gelecektir. Bu ekrana Active Directory servisinde oluşturduğumuz herhangi bir kullanıcının adını ve şifresini yazıyoruz. Ayrıca bu bölümde etki alanı bölümünü seçmemiz gerekmektedir. Hangi domain ismi ile dahil olduysak burada çıkacaktır zaten (Bu bölüm boş bırakılmamalıdır). Yaptığımız işlemlerden sonra Tamam butonuna bastığımız zaman oturumumuz açılmış olacaktır.

8 VM Virtual Box Network card ayarlaması:
Host-Only Networking Parallels Desktop provides a closed network that is accessible only to the primary operating system and virtual machines running on it. The primary operating system is connected to this network via the Parallels Host-Only Networking adapter automatically created on the physical computer during the Parallels Desktop installation. The addresses for the virtual machines connected to this network are provided by the Parallels DHCP server.

9 The End


"HESAP YÖNETİMİ-2." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları