YAŞAMA EN İYİ BAŞLANGIÇ PROJESİ

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
MERKEZİ FİNANS VE İHALE BİRİMİ Sivil Toplum Diyaloğu - AB-Türk Odalar Forumu-II: AB-TÜRKİYE ODALARI ORTAKLIK HİBE PROGRAMI ETCF-II is co-funded by the.
Advertisements

Özürlüler Destek Programı Hibe Programının Konusu:
TÜRKİYE’DE OTİZM İÇİN NELER OLUYOR?
EĞİTİM ÖĞRETİM YILI PROJELERİ
TOPLUM DESTEK MERKEZİ (TODOMER)
Topraktaki Kadın Eli (Toka) Projesi
“Küçükçekmece Perakende Balık Pazarı’nda AB Standartlarının Uygulanması” Projesi
NE YAPMAK İSTERDİNİZ PROJESİ
Yenilikçi Yöntemlerle Kayıtlı İstihdamın
Mesleki Eğitim Girişimleri Programı
E Y L E M 5. 1 Gençlerin ve Gençlik Politikalarından Sorumlu Olanların Toplantıları PROGRAMI.
PROENİN ORTAYA ÇIKIŞ GEREKÇESİ PROJENİN UYGULAMA AŞAMALARI
İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ Tematik Izleme Toplantısı
REHBERLİK HİZMETLERİNİN ÖRGÜTLENMESİ VE DEĞERLENDİRİLMESİ
AVRUPA BİRLİĞİ BAKANLIĞI Valiliklerde AB İşleri İçin Kapasite Oluşturulması Projesi Tanıtım Toplantısı Antalya 22 Ocak 2013.
Müdürlüğümüz AR-GE Birimi bünyesinde bulunan Proje Koordinasyon Ekibi koordinesinde Ulusal Ajans, Merkezi Finans ve İhale Birimi, Toplum Yararına Çalışma.
Annem İşte, Ben Öğretmenimle Güvende
T.C. ANKARA KALKINMA AJANSI DOĞRUDAN FAALİYET DESTEK PROGRAMI-2010 ANKARA İLİ SEKTÖREL REKABET ANALİZİ FİZİBİLİTE PROJESİ ANKARA TİCARET ODASI 15 NİSAN.
OKULLARIMIZIN BAŞVURABİLECEĞİ HİBE PROGRAMLARI VE KAZANDIRACAKLARI
OKUL AİLE İŞBİRLİĞİNİN ÖNEMİ & OKUL-AİLE BİRLİĞİ.
REHBERLİK HİZMETLERİNİN ÖRGÜTLENMESİ VE DEĞERLENDİRİLMESİ
Kayseri İl Milli Eğitim Müdürlüğü
TÜRKİYE’DE HAYAT BOYU ÖĞRENMENİN DESTEKLENMESİ – II (LLL – II)
İçişleri Bakanlığı Mahalli İdareler Genel Müdürlüğünün ulusal ortağı ve temel paydaşı olduğu Kadın Dostu Kentler Programı, Birleşmiş Milletler Nüfus Fonu-
YERELDE AB SÜRECİ.
ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENL İ K BAKANLI Ğ I–AVRUPA B İ RL İĞİ KOORD İ NASYON DA İ RES İ BAŞKANLI Ğ I TÜRK İ YE’DE MESLEK İ VE TEKN İ K E Ğİ T İ M İ N KAL.
YARIN SİZDEYİZ PROJESİ
T. C. ÇEVRE VE ORMAN BAKANLIĞI ÇED VE PLANLAMA GENEL MÜDÜRLÜĞÜ Y
Yetişkin Öğrenimi İçin Avrupa Uygulamaları YETİŞKİN ÖĞRENME GÜNDEMİ-2
1 DEMOKRATİK OKUL KÜLTÜRÜNÜN GÜÇLENDİRİLMESİ PROJESİ Proje Tanıtım Kokteyli Doç. Dr. Abdurrahman EKİNCİ Proje Danışmanı Yeşilli Atatürk Ortaokulu.
Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü Türkiye Yetişkin Öğrenme Projesi Türkiye Yetişkin Öğrenme Profili Araştırması Sonuçları-2013 Yrd. Doç. Dr. Mustafa AKSOY.
Prof. Dr. Mübeccel GÖNEN Merkez Müdürü
GREEN PEARLS-YEŞİL İNCİLER LdV Ortaklık Projesi T.C. GÖLBAŞI KAYMAKAMLIĞI Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü.
75.YIL KARACAKILAVUZ CUMHURİYET ORTAOKULU EĞİTİMDE KÜLTÜREL ETKİ VE SOSYAL FARKINDALIK PROJESİ.
FAALİYET/PROJE EYLEM PLANLARI
MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Projeler Koordinasyon Merkezi Başkanlığı MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞININ KAPASİTESİNİN GÜÇLENDİRİLMESİ PROJESİ (MEBGEP) MEBGEP.
Kendiniz İçin Küçük Çocuğunuz İçin Büyük Bir Adım Atın Projesi
KONUTKENT İLKOKULU. Comenius, Avrupa Birliği Bakanlığı bünyesindeki Türkiye Ulusal Ajansı tarafından yürütülen ve finanse edilen bir programdır. Uluslararası.
OKUL SÜTÜ PROGRAMI 1.
“OKULLAR HAYAT OLSUN” PROJESİ KAPSAMINDA
GELİŞİM İÇİN DEĞİŞİM PROJESİ”
BALYA İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ
Türkiye de Bir İlk “OKULUM DESTEKLENİYOR HAYALİM GERÇEKLEŞİYOR” OKUL GELİŞİM PROGRAMI Nisan 2010 Uygulama Toplantısı Mustafa YÜRÜK OGP Koordinatörü.
Bu proje Avrupa Birliği ve Tu ̈ rkiye Cumhuriyeti tarafından finanse edilmektedir. İLKÖĞRETİM KURUMLARINA DEVAM ORANLARININ ARTIRILMASI PROJESİ (TR2010/ /001.
T.C. MURATLI KAYMAKAMLIĞI HALK EĞİTİMİ MERKEZİ MÜDÜRLÜĞÜ YAYGIN EĞİTİMİ GELİŞTİRME PROJESİ
PROJELER KOORDİNASYON MERKEZİ BAŞKANLIĞI MEB / PKMB 1984.
1 TR-AB MALİ İŞBİRLİĞİ AB MALİ YARDIMLARI ve HİBE PROGRAMLARI Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü Sosyal Ortaklar ve Projeler Daire Başkanlığı MİLLİ.
MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Projeler Koordinasyon Merkezi Başkanlığı MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞININ KAPASİTESİNİN GÜÇLENDİRİLMESİ PROJESİ (MEBGEP)
İNSAN HAKLARI EĞİTİMİ PROJESİ
YAŞAMA EN İYİ BAŞLANGIÇ PROJESİ
ÖZEL EĞİTİMİN GÜÇLENDİRİLMESİ PROJESİ
ROSAMSUN ROMANİAN TURKİSH TOURİSM AGENCY. BASINDA OKULUMUZ.
ÖZEL EĞİTİMİN GÜÇLENDİRİLMESİ PROJESİ
Bu proje Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından finanse edilmektedir. Barışçıl Okuldan Toplumsal Barışa - Demokratik Yurttaş Eğitimi Avrupa Birliği.
Bu Proje Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti
Bu proje Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından finanse edilmektedir. ÖZELLİKLE KIZ ÇOCUKLARININ OKULA DEVAM ORANLARININ ARTTIRILMASI HİBE PROGRAMI.
Proje Adı Proje Yürütücüsü Proje Ortağı
PROJESİ AÇILIŞ TOPLANTISINA HOŞ GELDİNİZ Bu Proje Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti Tarafından Finanse Edilmektedir. Üçkuyu Mesleki ve Teknik Anadolu.
35 SODES Sosyal Destek Programı Sosyal Destek Programı (SODES): Yerel dinamikleri harekete geçirerek yoksulluk, göç.
Bursa Sağlık MüdürlüğüBURSA SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ İLETİŞİM MERKEZİ.
GELİŞEN MESLEKLER VE ROBOTİK HİBE PROJESİ TÜRKİYE’DE MESLEKİ VE TEKNİK EĞİTİMİN KALİTESİNİN ARTTIRILMASI Saffet ÇEBİ Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi TRH2.22IQVETII/P-03/756.
DOĞU ANADOLU TARIMSAL ÜRETİCİLER VE BESİCİLER BİRLİĞİ DERNEĞİ.
BİZ KİMİZ 2000 Yılından bu yana farklı organizasyonlarda aktif olarak görev almış; alanında uzman ve akademik anlamda ciddi projelere imza atmış bir ekibiz.
SABUNCUOĞLU ŞEREFEDDİN SAĞLIK HİZMETLERİ
MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Projeler Koordinasyon Merkezi Başkanlığı
MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI HAYAT BOYU ÖĞRENME GENEL MÜDÜRLÜĞÜ
İKLİM DEĞİŞİKLİĞİ KONUSUNDA FARKINDALIK GELİŞTİRME PROJESİ
HAYVANSAL ÜRÜNLER SEKTÖRÜNDE GENÇ GİRİŞİMCİLİĞİN GELİŞTİRİLMESİ
Bilgilendirme Toplantısı
Ben Temizim Okulum Temiz Projesi
Sunum transkripti:

YAŞAMA EN İYİ BAŞLANGIÇ PROJESİ 100. YIL İLKÖĞRETİM OKULU YAŞAMA EN İYİ BAŞLANGIÇ PROJESİ TANITIM SUNUSU

100. YIL İLKÖĞRETİM OKULU

YAŞAMA EN İYİ BAŞLANGIÇ OKUL ÖNCESİ EĞİTİMİN GÜÇLENDİRİLMESİ HİBE PROGRAMI YAŞAMA EN İYİ BAŞLANGIÇ PROJESİ

100. YIL İLKÖĞRETİM OKULU YAŞAMA EN İYİ BAŞLANGIÇ PROJESİ Samsun Canik 100. Yıl İlköğretim Okulunun hazırlamış olduğu, “YAŞAMA EN İYİ BAŞLANGIÇ” isimli proje 17.12.2010 tarihinde Ankara’ da imzalanarak, uygulanmaya başlamıştır. Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından finanse edilen söz konusu hibe programı MEB tarafından yürütülmekte ve izlenmektedir. 12 ay sürecek olan “YAŞAMA EN İYİ BAŞLANGIÇ” Projesinin toplam bütçesi 79 bin 627 Avro olup, bu tutarın 7 bin 962 Avro’luk kısmı 100.Yıl İ.Ö.O’nun eş finansman katkısıdır.

PROJE ORTAKLARIMIZ • Canik Belediyesi • Canik Halk Eğitim Merkezi • Canik Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı

PROJE ORTAKLARIMIZ CANİK BELEDİYESİ Projenin tanıtımında, Görünürlük faaliyetlerinde, Ortak akıl toplantılarının düzenlenmesinde, Eğitimlerin duyurulmasında ve değerlendirilmesinde, Eğitimlerin gerçekleştirilmesinde , Oyun parkının kullanıma uygun hale getirilmesinde, işçilik masraflarının karşılanmasında, parkın üstünün kapatılmasında,

PROJE ORTAKLARIMIZ CANİK HALK EĞİTİM MERKEZİ Projenin tanıtımında, Eğitimlerin ve seminerlerin duyurulmasında ve değerlendirilmesinde, Eğitim materyallerinin hazırlanmasında, Eğitimlerin gerçekleştirilmesinde, Görünürlük faaliyetlerinde, Ortak akıl toplantılarının duyurulmasında,

PROJE ORTAKLARIMIZ CANİK KAYMAKAMLIĞI SOSYAL YARDIMLAŞMA VE DAYANIŞMA VAKFI Projenin tanıtımında, Eğitimlerin ve seminerlerin duyurulmasında, 1 adet anasınıfı ve 1 adet oyun parkının kurulum aşamasında, Eğitimciler için düzenlenecek gezi faaliyetlerinde, Görünürlük faaliyetlerinde,

PROJE ORTAKLARIMIZ Ayrıta tüm ortaklarımız; proje yönetim komisyonu için bir temsilcisini görevlendirerek projenin tüm faaliyetlerinin yürütülmesi ve izlenmesinde rol alacaktır.

FAALİYETLERİMİZDEN…. KAMPANYA KAPSAMINDA STK, BELEDİYE KAYMAKAMLIK, HALK EĞİTİM MERKEZİ VE OKULÖNCESİ EĞİTİM VEREN KURUMLAR ARASINDA DİYALOG VE İŞBİRLİĞİNİN GELİŞTİRİLMESİ AMACIYLA ORTAK AKIL TOPLANTILARININ DÜZENLENMESİ

PROJEMİZİN İMZA TÖRENİ ANKARA

PROJE YÖNETİM KOMİSYONU 1- Yıldıran YILMAZ - Okul Müdürü 2- Hatice ÇAKIR - Proje Koordinatörü 3- Selçuk KEMERÖZ Canik Belediyesi Başkan Yardımcısı 4- Şerif GÜLEROĞLU Canik Halk Eğitim Merkezi Müdürü 5-Levent YILMAZ Canik Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü

PROJE UYGULAMA BİRİMİ • Yıldıran YILMAZ Okul Müdürü • Hatice ÇAKIR Proje Koordinatörü • Fatma ÖZTÜRK Proje Asistanı

PROGRAMIN AMAÇLARI Özellikle dezavantajlı bölgelerde okul öncesi eğitim ve toplum temelli gündüz bakımı modellerinin yaygınlaştırılması, Okul öncesi eğitiminin güçlendirilmesi hedefine katkı sunabilecek taraflar arasındaki işbirliğinin ve diyalogun güçlendirilmesi, Mevcut okul öncesi eğitim sisteminin güçlendirilmesinin yanı sıra, farklı modeller geliştirilerek, başta dezavantajlı çocuklar olmak üzere, okul öncesi eğitimden faydalanan çocuk sayısının arttırılması, Okul öncesi eğitim hizmeti veren veya vermek isteyen kurumların personel kapasitelerinin geliştirilerek, mevcut okul öncesi eğitim hizmetlerinin kalitesinin arttırılması, Toplum genelinde okul öncesi eğitimin önemine ilişkin farkındalık oluşturulması.

PROJENİN AMAÇLARI… “Yaşama En İyi Başlangıç” projesi, programın hedefleri ile doğru orantılı olarak; 3 stratejik hedef belirlemiştir. 1. Özellikle dezavantajlı bölgelerde okul öncesi eğitim, toplum temelli gündüz bakımı modellerinin yaygınlaştırılması ve toplum genelinde okul öncesi eğitimin önemine ilişkin farkındalık oluşturulması. 2. Okul öncesi eğitiminin güçlendirilmesi hedefine katkı sunabilecek taraflar arasındaki işbirliğinin ve diyalogun güçlendirilmesi, 3. Mevcut okul öncesi eğitim sisteminin güçlendirilmesinin yanı sıra, farklı modeller geliştirilerek başta dezavantajlı çocuklar olmak üzere okul öncesi eğitimden faydalanan çocuk sayısının arttırılmasına katkıda bulunmaktır.

PROJENİN HEDEF KİTLESİ Samsun’un Canik ilçesinde Yaşayan 48-72 ay arası 60 çocuk ve “Aile Bilinçlendirme Seminerleri”ne katılan 36-72 ay arası çocuğu bulunan 150 kişi olmak üzere toplam 210 kişi

NİHAİ YARARLANICILAR Proje başvuru sahibi 100. Yıl ilköğretim okulu, Proje ortakları, Hedef gurupta bulunan çocukların aileleri, Samsun’daki okul öncesi eğitim kurumları, Kampanya faaliyetlerinden etkilenen bölge halkı, (Tahmini 1000 kişi)

PROJE KAPSAMINDA GÖREVLENDİRİLEN ANASINIFI ÖĞRETMENLERİMİZ 1- Hatice DEVECİOĞLU 2-Ayşegül MISIRCI

PROJEMİZ SAMSUN İL ÖZEL İDARESİ SALONUNDA SERGİLENDİ

PROJEMİZİN RESMİ AÇILIŞ TÖRENİ CANİK KÜLTÜR MERKEZİNDE YAPILDI

PROJEMİZ İLE İLGİLİ HAZIRLADIĞIMIZ GÖRSELLER

AFİŞİMİZ

BROŞÜRÜMÜZ

BROŞÜRÜMÜZ

PANKARTIMIZ

DAVETİYEMİZ

PROJE LOGOMUZ