SÜRDÜRÜLEBİLİR KARİYER SUNUMU

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
SEAHORSE HAKKINDA Sea Horse Petrokimya 1996 yılında Ali Şafak Akmil tarafından kurulmuştur.
Advertisements

KARİYER YOLCULUĞUNDA İLK ADIMLAR
Uyumsoft Bilgi Sistemleri ve Teknolojileri A.Ş.
Stratejik planlama sürecinde dikkat edilecek hususlar
Strateji Tasarımı İlker acar.
| Dış Kaynak Uzmanı. Misyonumuz : Dış Ticaret ve Lojistik Sektörlerinin tüm alanlarındaki hizmetlerimizle sağladığımız güvenirlilik ve yüksek iş ahlakımız.
EKONOMİ BAKANLIĞI HİBE DESTEK PROGRAMLARI
REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMA SERVİSİ ETKİNLİKLERİ
Kurumlar toplumu önemser
İhracat Genel Müdürlüğü KOBİ ve Kümelenme Destekleri Daire Başkanlığı
ENGELLİLERİN EĞİTİMİ VE İSTİHDAMINDA YENİ PERSPEKTİFLER
İTALYAN VE TÜRK TEKNOLOJİSİNİN BULUŞTUĞU NOKTA Şirketimiz 2000 yılında Mimsunar LPG Otogaz Dönüşüm adı altında bir şahıs firması olarak İzmit'de 5 adet.
Girişimcilik.
METROPOL HABERLEŞME LTD ŞTİ
T. C. EKONOMİ BAKANLIĞI İhracat Genel Müdürlüğü KOBİ ve Kümelenme Destekleri Daire Başkanlığı Meral ŞENGÜL İhracatı Geliştirme Uzman Yardımcısı Kasım.
İNSAN KAYNAKLARI SAĞLAMA VE SEÇME
Ortak Öğrenme Nasıl Gerçekleşir? Türk Otomotiv Sektöründen Örnekler TÜSİAD – UİG Rekabet Öncesi İşbirlikleri Başarı Hikayeleri Semineri Dr. Umut EKMEKÇİ.
Genç Bilişimciler İçin Profesyonelleşme Yolunda Öneriler
MAKİM MAKİNA TEKNOLOJİLERİ AŞ
Enerji Enerji Verimliliği Enerji Yönetimi
ÇEVRE DOSTU BT YAKLAŞIMLARI
T.C. EKONOMİ BAKANLIĞI.
İhracatta Devlet Yardımları -Uluslar arası Rekabetçiliğin Geliştirilmesinin Desteklenmesi (2010/8 sayılı Tebliğ) -Pazar Araştırması ve Pazara Giriş Desteği.
Decision Making and Performance Management in Public Finance Kamu Maliyesinde Karar Alma ve Performans Yönetimi TR08IBFI ORGANİZASYON ve SÜREÇ.
TANITMA NEDİR Turizmde tanıtma; yurt içinde veya yurt dışında insanların ilgilerini bir ülkenin bölgenin ya da turistik bir yerin turistik ürünleri üzerine.
ALTERNATİF ENERJİ KAYNAKLARI TEKNOLOJİSİ
GÜNEŞ ENERJİSİ SİSTEMLERİ Enerji Verimliliği Uzmanı
YENİLENEBİLİR ve YENİLENEMEZ ENERJİ KAYNAKLARI
BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ ALANI
RÜZGAR ENERJİSİ Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü Cihan DÜNDAR
MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI KAMU İDARELERİ İÇİN STRATEJİK PLANLAMA KILAVUZU GELECEĞE YÖNELİM 2 1 Mehmet ÇİÇEK Millî Eğitim Uzman Yardımcısı.
Yavuz Altop:Yönetim Kurulu Başkanı
NANOMAM® a.ş MUSTAFA ÖZMETE.
TALEP KATILIMI VE TALEP TARAFI YÖNETİMİ Prof. Dr. Ramazan BAYINDIR
Temiz Enerji Kaynakları
HAKKIMIZDA Firmamız Seray Uluslararası Taşımacılık şirketi 1998 yılında kurulmuştur. Kurulduğu günden bugüne balkan ülkelerine taşımacılık hizmeti sunmaktadır.
KARPA & VENA ORTAK GIRIŞIMI
İŞBİRLİĞİ VE GÖRÜŞMENİN SONLANDIRILMASI
1 Yeni bir destek programı İŞBİRLİĞİ - GÜÇBİRLİĞİ DESTEK PROGRAMI 3 yılda 121 adet proje başlatılmış, TL destek sağlanmıştır. 27/08/2013.
ÇEVRE EKONOMİSİ ve MALİ POLİTİKALAR
Bölümün Amacı Bu bölüm, örgütlerin nasıl değiştiğini ve yöneticilerin yenilik ve değişim sürecini nasıl yönettiklerini keşfetmektedir.
ELEKTRİK KAYNAKLARI.
AKENERJİ Elektrik Üretim A.Ş.,1989 yılında kurulmuştur ve Türkiye’nin ilk özel elektrik üretim şirketlerinden birisidir. Çerkezköy, Bozüyük, İzmir-Kemalpaşa’da.
MESLEK SEÇİMİ VE GELECEĞİN YÜKSELEN MESLEKLERİ
KALİTE YÖNETİM SİSTEMİ
Oğuz Engiz Zincir Hastanelerde Gelinen Nokta ve Gelecek Vizyonu
KURUMSAL DIŞ DEĞERLENDİRME SORULARI
YENİLENEBİLİR ENERJİ YATIRIMLARININ FİNANSMANI ve TÜRKİYE UYGULAMASI
SİYASET BİLİMİ VE KAMU YÖNETİMİ BÖLÜMÜ TEMMUZ 2017
HÜDAVEND HATUN MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ
YENİLENEBİLİR ENERJİ YATIRIMLARININ FİNANSMANI ve TÜRKİYE UYGULAMASI
MESLEK SEÇİMİ VE GELECEĞİN YÜKSELEN MESLEKLERİ
Şirket Adı İş planı sunusu.
GELECEĞİ BİRLİKTE YARATMAK İÇİN BİR ÖNERİMİZ VAR:
İNSAN KAYNAKLARI YÖNETİMİ
YENİLENEBİLİR ve YENİLENEMEZ ENERJİ KAYNAKLARI
KARİYER YÖNETİMİ WEB SİTELERİ
MESLEKLERİ TANIYALIM DÖRT YILLIK LİSANS PROGRAMLARI ‘p’
MESLEKLERİ TANIYALIM DÖRT YILLIK LİSANS PROGRAMLARI ‘D’
Kaynak göstererek kullanabilirsiniz.
Focus Performans ve Proje Yönetim Sistemi
YENİLENEBİLİR YENİLENEMEZ ENERJİ KAYNAKLARI ENERJİ ÇEŞİTLERİ.
YENİLENEBİLİR YENİLENEMEZ ENERJİ KAYNAKLARI ENERJİ ÇEŞİTLERİ HAZIRLAYAN:KAĞAN ÖZKAN 6/C.
ÖZGEÇMİŞ-MÜLAKAT işsizlik KUYUMCU -TASARIMCI tezgahtarlık
UZMAN VE DENEYİMLİ EĞİTİM KADROSU
 Yenilenebilir Enerji, sürekli devam eden doğal süreçlerdeki var olan enerji akışından elde edilen enerjidir. Bu kaynaklar güneş enerjisi, rüzgâr enerjisi,
2018 Yılı Performans Sunumu
YENİLENEBİLİR VE YENİLENEMEZ ENERJİ KAYNAKLARI Adı: Muhammed Ali Soyadı: BAYSOY Sınıfı: 6/C No: 93 Adı: Muhammed Ali Soyadı: BAYSOY Sınıfı: 6/C No: 93.
ELEKTİRİK NASIL DAHA VERİMLİ ELDE EDİLİR. Enerji kaynaklarının hepsi bize yaşantımızı devam ettirmek için gerek duyduğumuz enerjiyi sağlarlar.Enerji kaynakları:
Sunum transkripti:

SÜRDÜRÜLEBİLİR KARİYER SUNUMU

EnerjİK Hakkında EnerjİK, enerji sektörü'nde ihtiyaç duyulan nitelikli istihdamı ve istihdam kalitesini artırmak ve Türkiye enerji sektörünün dünyadaki rekabet avantajını yükseltmek amacıyla kurulmuştur. Kurulduğu günden bu yana Enerji sektörüne İnsan Kaynakları, Strateji ve Yönetim Hizmetleri sunmaktadır. EnerjİK, sektörde hizmet sunan tek İnsan Kaynakları, Strateji ve Yönetim Hizmetleri Danışmanlık şirketidir. EnerjİK, kurulduğu günden bu yana enerji sektöründe faaliyet gösteren firmaların stratejik çözüm ortağıdır. EnerjİK, Türkiye İş Kurumu onaylı Özel İstihdam Bürosu’dur. EnerjİK, Kalder Üyesi’dir. EnerjİK, Birleşmiş Milletler Üyesi’dir.

HİZMETLERİMİZ Kariyer Portalı İşe Alım Danışmanlığı Proje Bazlı Hizmetler Eğitim Hizmetleri

Strateji ve Risk Yönetimi Danışmanlığı HİZMETLER İKY Sistemi Danışmanlığı Eğitim Yönetimi Memnuniyet Araştırmaları Kalite Yönetim Sistemi Verimlilik Yönetimi Danışmanlığı İletişim, İtibar ve Marka Yönetimi

DOĞALGAZ PİYASASI İNSAN KAYNAKLARI ENVANTERİ SONUÇ RAPORU ETKB ile EPDK’nun öncülüğünde EnerjİK Danışmanlık Şirketi tarafından uygulanan bu proje ile, enerji sektörünün mevcut istihdam yapısı, demografik özellikleri, insan kaynağı ihtiyaçları, sorunları ve İnsan Kaynakları bölümlerinin bu sorunlara yaklaşımı ve çözüm önerilerine ışık tutulması amaçlanmıştır.

DOĞALGAZ PİYASASI İNSAN KAYNAKLARI ENVANTERİ SONUÇ RAPORU 2012 yılında doğal gaz piyasasında 16.258 kişiye iş olanağı sağlanmış olup doğalgaz dağıtım şirketleri, genel istihdamın %73’ünü sağlamaktadır. Piyasadaki şirketlerin %61’inin istihdam planı mevcuttur. Doğalgaz dağıtım şirketlerinin istihdam planlarına göre 2013-2017 yılları arasında 1.984 kişiye yeni iş imkanı sağlanacağı öngörülmektedir. En çok işe alım gerçekleşen pozisyonlar ‘’Tekniker/Teknisyen, Satış Personeli, Müşteri Hizmetleri Personeli’’dir. En çok tercih edilen işe alım kaynakları; kariyer siteleri, özel istihdam büroları ve firmaların özgeçmiş havuzlarıdır.

ENERJİ SEKTÖRÜNÜN 2014 YILINDA GÜNDEMİNDE NELER OLACAK? Türkiye’de son yıllarda enerji yatırımlarına ağırlık verilmektedir. Bunu 2014 yılında da göreceğiz. Özellikle yenilenebilir enerji kaynaklarına olan yatırımın 2014 yılında artacağı öngörülmektedir. Sürdürülebilir enerji için gerekli olan yenilenebilir enerji sistemleri çoğalarak ekonomik büyüme yanında yeni teknolojilerin geliştirilmesine, geleceği olan yeni işlerin istihdamına yol açacaktır.

Temiz enerji "doğanın kendi evrimi içinde, bir sonraki gün aynen mevcut olabilen ve hammadde bağımlısı olmayan enerji kaynakları" olarak tanımlanıyor. Bugün yaygın olarak kullanılan fosil yakıtlar, yakılınca biten ve yenilenmeyen enerji kaynaklarıdır. Oysa güneş, rüzgar, biyokütle ve jeotermal gibi doğal kaynaklar yenilenebilir olmalarının yanı sıra temiz enerji kaynakları olarak karşımıza çıkmaktadır. *Kaynak: http://www.tursenenergy.com/?/Tursen-Energy/6/Temiz-Enerji-Nedir

YENİ VE TEMİZ ENERJİ KAYNAKLARI Güneş Enerjisi Rüzgar Enerjisi Jeotermal Enerji Hidro-Elektrik Enerjisi

ENERJİ SEKTÖRÜNDE ÖNE ÇIKAN POZİSYONLAR ve MESLEKLER Enerji Sektöründe Öne Çıkan Pozisyonlar Yenilenebilir Enerji Mühendisliği Rüzgar Enerjisi Uzmanlığı Çevre ve Enerji Hukuku Uzmanlığı Çevresel Etki Değerlendirme Uzmanı Organik Tarım Mühendisliği Enerji Ticareti Uzmanı Enerji Sektöründe Öne Çıkan Meslekler Elektrik Mühendisi İnşaat Mühendisi Maden Mühendisi Enerji Mühendisi Çevre Mühendisi Ziraat Mühendisi

ENERJİ SEKTÖRÜNDE KARİYER

İŞ GÖRÜŞMESİ İş görüşmesi, işveren ile işe başvuran adayın 15- 45 dakika süren bir oturumda birbirlerini tanımak için bir araya gelmesidir. Görüşme süresi, başvuran aday sayısına ve şirketin işe alma / görevlendirme politikasına bağlı olarak değişir. İçeriğini Belirleyen Konular; Adayın geçmişi, Kişiliği, Bilgi birikimi, Becerileri, Akademik başarıları ve kariyer.

ADAY GÖRÜŞMEYE NASIL HAZIRLANMALIDIR? Kendinizi analiz edin, Kariyer seçeneklerinizin çeşitliliğini araştırın, Belirli bir pozisyona odaklanmamış olsanız bile işverene bir kariyer planınızın olduğunu gösterin, İş olanaklarıyla ilgili bilgi toplarken ve başvuru yaparken kendinize olan güveniniz artırın.

İYİ BİR ÖZGEÇMİŞ NASIL OLMALIDIR? Tasarımı ve sunumu ile yüzlercesi arasından fark edilmeyi sağlamalıdır. Sade, net, iyi düzenlenmiş ve konuyla ilgili olmalıdır. Deneyimleriniz, becerileriniz ve eğitiminizle ilgili önemli noktalara işaret etmelidir.

ÖZGEÇMİŞİN AMACI NE OLMALIDIR? Aday bu işi başarabilir mi? Sektör/İş ile ilgili daha önce tecrübesi var mı? Firmaya/Firma çalışanlarına uyum sağlayabilir mi?

BAŞLICA İŞ GÖRÜŞMESİ SORULARI GENEL SORULAR Kendinizden bahseder misiniz ? Üniversite seçiminizdeki nedenleri belirtebilir misiniz ? Şirketimiz hakkında neler biliyorsunuz ? Neden bizimle çalışmak istiyorsunuz ? Bizim için diğerlerinden farklı ne yapabilirsiniz ? Önerilen pozisyondan anladığınızı tanımlar mısınız ? İŞ YAPIŞ ALIŞKANLIKLARINIZ VE TARZINIZLA İLGİLİ SORULAR Stresli ortamlarda rahat çalışabilir misiniz ? Bir anlaşmazlık karşısında mücadele edebilme yeteneğinizi nasıl değerlendirirsiniz ? Büyüklüğü ya da çalışma alanı farklı olan bir firmada daha verimli çalışacağınızı düşündüğünüz oldu mu ? Almak zorunda olduğunuz en zor karar neydi ? ÜCRETLE İLGİLİ SORULAR Sizi işe kabul edersek ne kadar maaş almayı beklersiniz ?

Başarı dileklerimizle  Özgeçmiş Gönderimi: info@enerjik.com.tr