İDOSK Kampçılık ve Doğada Yaşam 1
Ders İçeriği Ayak….…..……..…. Gövde…….......... Kafa ve Eller..…. Beslenme…..…… (Ayakkabı,Çorap,Tozluk) (İç, Orta ve Dış Katman) (Bere, Fener, Eldiven, Çakı) (CHO, HHO)
Ayakkabı Kalın ve sert tabanlı olmalıdır. Su geçirmez olmalıdır. (Yazın dere faaliyetleri dışında) Bileklikli olmalıdır. (Yaz hariç)
Dağ Kış Doğa Yürüyüşü Yaz Yürüyüşü Kanyon
Çorap Topuk destekli olmalıdır. Uzun bilekli ve kalın olmalıdır. Birden fazla olmalıdır.
Tozluk Üst kısmı lastikli olmalıdır. Fermuar ve velkro kapatmaları olmalıdır. Taban bağlantısı güçlü olmalıdır.
İç Katman %100 Polyester veya yün olmalıdır. Vücudu saran ve esnek olmalıdır. Bel kısmı uzun olmalıdır.
Orta Katman %100 Polyester Polar olmalıdır. Çok bol kesim olmamalıdır.
Üst Katman %100 Polyester ve Su geçirmez olmalıdır. Dikişleri bantlarla kaplanmış olmalıdır. Beli uzun ve büzgülü olmalıdır. Tek katman ve kapüşonlu olmalıdır .
Alt Giyim Su geçirmez veya hızlı kuruyabilir olmalı. Rahat olmalı. Yüksek belli kesim olmalı.
Eldiven - Bere %100 Polyester veya yünden olmalıdır. Dar kesim olmalıdır. Birden fazla olmalıdır.
Kafa Feneri - Çakı Kaliteli Malzemeden olmalı. Dayanaklı olmalı. Su geçirmez olmalı. Kaybolmamalı.
BESLENME Çok değil, DOĞRU olmalıdır. Faaliyet boyunca en önemli şey olduğu bilinmelidir. SU hiçbir zaman unutulmamalıdır.
CHO Enerji Endeksi Karbonhidratlar (%55-65) Yağlar (%20-30) Proteinler (%10-15) Oranlarında kullanılarak enerji üretilir.
Yiyecek Seçerken.. Kalori Pişirme Süresi Hacmi Yakıt Miktarı Ağırlığı Lezzeti Dayanıklılığı Pişirme Süresi Yakıt Miktarı Maliyeti Doyuruculuğu
Suyun Önemi % 3 ‘lük bir su kaybı PERFORMANS DÜŞÜKLÜĞÜ % 5 ‘lik bir su kaybı KONSANTRASYON BOZUKLUĞU % 8 ‘lik bir su kaybı AŞIRI YORGUNLUK ve BAŞ DÖNMESİ % 10 ve üzeri bir su kaybı KAS SPAZMI,DOLAŞIM ve BÖBREK BOZUKLUĞU
Teşekkür Ederiz