GIRLS IN ICT TÜRKİYEDEKİ VE DÜNYADAKİ KADIN BİLİŞİMCİLER WOMEN IN ICT IN TURKEY AND IN THE WORLD.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
ARVENTO MOBİL SİSTEMLER
Advertisements

Kadın ve Bilişim Başarı Öyküleri Paneli
Hüsamettin Ataman – Mimar - Denizli
Çevik Kurumlar Oluşturabilmek İçin Bulutta İş Uygulamaları Kutlay E. Şimşek Genel Müdür İstanbul, 12 Şubat 2013.
Bilişim Sistemleri Mühendisliği Bölümü
SÜLEYMAN ŞAH ÜNİVERSİTESİ SÜREKLİ EĞİTİM MERKEZİ
ÖZNUR KARAELOĞLU.

BİZ KİMİZ? KREA Direct, 2002 yılında kurulan ve “Doğrudan Pazarlama", “Etkinlik Pazarlaması", “İnteraktif Pazarlama" and “Bütünleşik Pazarlama İletişimi"
CVS 1998 deki kuruluşundan beri Türkiye'nin hem içinde ve hem de yurt dışında çelik endüstrisine hizmet vermektedir.
FİZİK MÜHENDİSİ TANIM Doğadaki maddelerin yapısını ve
SAĞLIKTA KÜRESELLEŞME Dr. Sarper Tanli. 1st Cycle Steam engine Textile industry Cotton 1800s 1840s 1860s 1890s 1920s 1940s 1960s 1980s 2000s 2010s 2040s.
Bologna Eşgüdüm Komisyonu Başkanları Toplantısı Turgut Özal Üniversitesi 20 Mayıs Mayıs 2011 A. Bülent Özgüler Bilkent Üniversitesi Mezunları ile.
Bilişim Teknolojileri Alanı
Kurumsal Dünyada Yazılım Geliştirme ve Veritabanı Programcılığı
Tanımı: Bilgisayar sistemlerinin donanım ve yazılım kurulumu, ağ sistemlerinin kurulumu, yönetimi ve ağ ortamı üzerinde yaşanabilecek sorunlar, çözüm.
SPORT AND US THE PROJECT “SPORTMEN”. Halil Mutlu.
Kurumsal Dünyada Yazılım Geliştirme ve Veritabanı Programcılığı
Strategy and Branding: Putting a Face on a Product © 2013 SAGE Publications, Inc.
WEB PROGRAMCILIĞI.
ÜNLÜ KADINLAR ICT’NİN İÇİNDE HALİDE EDİP ADIVAR ORTAOKULU YAPAN: İDİL KIVANÇLI FAMOUSWOMEN IN ICT SECONDARY SCHOOL OF HALİDE EDİP ADIVAR BY İDİL KIVANÇLI.
KADIN BİLİŞİMCİLER FAMOUS WOMEN IN ICT
Özyeğin Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi. Kuruluş : 18 Mayıs 2007 Açılış : 15 Eylül 2008 Kampüs : Çekmeköy, Türkiye’nin ilk LEED Sertifikası alan.
Sayın Bagatur Hukuk Bürosu Türkiye’nin en eski hukuk bürolarından birisi olup, 1966 yılında kurulmustur. Bagatur Hukuk Bürosu üç nesilden beri hukuk.
Hacettepe Teknoloji Transfer Merkezi (HT-TTM) Girişimcilik Ofisi
Pazarlama Ve Perakende Bölümü Alan Tanımı
Bilgisayar Mühendisliğine Giriş
Türkiye İnovasyon Hafta sı İnovasyona ve katma değere dayalı ekonomiyi ülkenin geleceği olarak gören ve bu konuda önemli yatırımlar yapan TEB, dört yıldan.
Yazılım Sektöründe Kariyer Olanakları & Destek – Hibe – Teşvikler Yücel Doğan CENG ’03 IE ’13
FAALİYETLER VE YANSIMALARIÜNİVERSİTE-SANAYİ İŞBİRLİĞİFAALİYETLER VE YANSIMALARIÜNİVERSİTE-SANAYİ İŞBİRLİĞİ.
ODTÜ İŞLETME Özel sektör ve kamu kuruluşlarının, değişen çevre koşullarına uyum göstererek, etkili, kârlı ve verimli bir şekilde yönetilmelerine.
29 Nisan 2016, Otel Altınyazı, Avanos, Nevşehir. Turizm Eğitimine Hizmet Ödülleri, Anatolia: Turizm Araştırmaları Dergisi tarafından 2008 yılında başlatılan.
2011 ÜNİVERSİTE YERLEŞME SONUÇLARIMIZ 2011 UNIVERSITY PLACEMENT RESULTS.
7. TÜRKİYE HAKSIZ REKABET KONGRESİ Mesleğimizde Haksız Rekabet Haksız Rekabetle Mücadelede; Hizmet Kalitesi ve Meslek Kararının Rolü ve Önemi Ali Kamil.
We just want to have the peace for our world Dünyamız için sadece barış istiyoruz.
MUSTAFA YILDIRIM TOFED GENEL BAŞKANI (TOFED PRESIDENT) TÜRKİYE OTOBÜSÇÜLER FEDERASYONU BUS COMPANIES OF TURKEY TÜRKİYE OTOBÜSÇÜLER FEDERASYONU (BUS COMPANIES.
1 NİSAN 2015 SÜRDÜRÜLEBİLİR KALKINMA GÜNLERİNİN 92. GÜNÜ YOKSULLUĞA SON DİYORUZ. DÜNYA DAHA GÜZEL YARINLAR İÇİN ETKİNLİKLERİNİZİ BEKLİYORLAR 14 SENE 9.
Een.ec.europa.eu Azimli KOBİ’lere Uluslararası büyüme ve inovasyon konularında yardımcı oluyoruz.
CHILD PORNOGRAPHY IŞIK ÜNİVERSİTESİ
KÜLTÜREL ÇALIŞMALAR LİSANS PROGRAMI
UNDERGRADUATE PROGRAM
HAZIRLAYAN ve SUNAN Muhammed Dündar
WALMART HALİDİN SÖNMEZ
Hazırlayan: Hasan ACAR
SAP HALİDİN SÖNMEZ
FULYA KARAYAZI.
Yüzüncü Yıl Üniversitesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü
Bilgi Sistemleri Hafta4
SAP Sunumu Hazırlayan; Elif TEK
SİYASET BİLİMİ LİSANS PROGRAMI
Gökçe Töralp Özgür Umut Mut
Hazırlayan: BÜŞRA BARDAK
İstanbul Bilgi Üniversitesi
Hazırlayan: GÖZDE BOZ.
SECURITY HAS NEVER BEEN SIMPLER! Irmak PAKDEMİR / CEO
Religious and national holidays celebrated in foreign countries.
Hüsamettin Ataman – Mimar - Denizli
KOCAELİ SANAYİ ODASI VE SANAYİ GELİŞİMİ
Prof. Dr. Ali Yazıcı TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi
Finansal Kriz Yönetiminde Katılım Bankalarının Etkinliği
Bayilik başvuru rehberi Destek için Motorola Servis Masası’na ulaşın
Before the Battle of Çanakkale. Why a Front in Çanakkale was Opened? In the summer of 1914, the war continued in Europe with all its intensity, and by.
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
CÜNEYT ÇAKIR Birth Place: Istanbul / Turkey Date of Birth:
AÜBAUM KONFERANS DİZİSİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
ALİ YILDIRIM KOÇ FENERBAHÇE EFE TOSUN 10-B ALI YıLDıRıM KOÇ  He is a Turkish businessman. He is a third-generation member of Turkey's wealthiest.
Bilişim Teknolojileri Meslek Seçimi ve Ücretler (2019)
Sunum transkripti:

GIRLS IN ICT TÜRKİYEDEKİ VE DÜNYADAKİ KADIN BİLİŞİMCİLER WOMEN IN ICT IN TURKEY AND IN THE WORLD

AYŞEGÜL İLDENİZ Boğaziçi Üniversitesi İşletme Bölümü’nden mezun olan Ayşegül İldeniz, San Francisco State Üniversitesi’nde Dijital İletişim alanında mastır yaptı. Intel’ in Kadın ve Bilişim Platformu’nun kurucusu olan İldeniz, “Eisenhower Fellow” Dünya Gazetesi tarafından; 2004 yılında Yılın Bilişim Kadını ve 2006 yılında Yılın Kadın Yöneticisi seçildi. Intel’in Silikon Vadisi’ndeki merkezinde giyilebilir teknolojiler, yeni ürün ve iş modellerini oluşturmak için çalışan beyin takımına liderlik eden İldeniz ’in başkanlığı döneminde bölgedeki iş hacmi dörde katlandı. Intel Öğrenci Programı ile 350 bin öğrenciye ulaştı. İldeniz’ in Türkiye’de başlattığı “e-Dönüşüm İnisiyatifi” adlı proje, Intel’in “World Ahead” adını vererek tüm dünyada gelişmekte olan ülkeler için uyguladığı global projeler arasında yer aldı. Boğaziçi Üniversitesi İşletme Bölümü’nden mezun olan Ayşegül İldeniz, San Francisco State Üniversitesi’nde Dijital İletişim alanında mastır yaptı. Intel’ in Kadın ve Bilişim Platformu’nun kurucusu olan İldeniz, “Eisenhower Fellow” Dünya Gazetesi tarafından; 2004 yılında Yılın Bilişim Kadını ve 2006 yılında Yılın Kadın Yöneticisi seçildi. Intel’in Silikon Vadisi’ndeki merkezinde giyilebilir teknolojiler, yeni ürün ve iş modellerini oluşturmak için çalışan beyin takımına liderlik eden İldeniz ’in başkanlığı döneminde bölgedeki iş hacmi dörde katlandı. Intel Öğrenci Programı ile 350 bin öğrenciye ulaştı. İldeniz’ in Türkiye’de başlattığı “e-Dönüşüm İnisiyatifi” adlı proje, Intel’in “World Ahead” adını vererek tüm dünyada gelişmekte olan ülkeler için uyguladığı global projeler arasında yer aldı.

MARİSSA MAYER MARİSSA ANN MAYER is the current president and CEO of Yahoo, a position she has held since July Previously, she was a long-time executive, usability leader, and key spokesperson for Google. In 2014, Mayer was ranked sixth on FORTUNE '​s 40 under list, and was ranked the 16th most-powerful business woman in the world that year according to the same publication.

FİLİZ DOĞAN ODTÜ Bilgisayar Mühendisliği mezunu olan Doğan, 1995 yılında Oracle’a Veritabanı Satış Danışmanı olarak girdi yılları arasında Oracle’ın Amerika’daki Merkezi’nde Veritabanı Ürün Müdürü, 2000 yılında Oracle Türkiye Teknoloji Satış Danışmanlığı Yöneticisi, 2008 yılından sonra Türkiye ve Orta Asya (CAT) Bölgesi Satış Danışmanlığı Direktörü ve Teknoloji Ülke Direktörü olarak görev yaptı. Ekim 2011 tarihinden bu yana Filiz Doğan, Oracle Türkiye Genel Müdürü olarak görevini sürdürüyor. ODTÜ Bilgisayar Mühendisliği mezunu olan Doğan, 1995 yılında Oracle’a Veritabanı Satış Danışmanı olarak girdi yılları arasında Oracle’ın Amerika’daki Merkezi’nde Veritabanı Ürün Müdürü, 2000 yılında Oracle Türkiye Teknoloji Satış Danışmanlığı Yöneticisi, 2008 yılından sonra Türkiye ve Orta Asya (CAT) Bölgesi Satış Danışmanlığı Direktörü ve Teknoloji Ülke Direktörü olarak görev yaptı. Ekim 2011 tarihinden bu yana Filiz Doğan, Oracle Türkiye Genel Müdürü olarak görevini sürdürüyor.

İSABEL GOMEZ CAGİGAS Cagigas, İspanya Bilbao’daki Deusto Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği bölümünden mezun. On yıldır IBM’de görev yapan Cagigas, Ocak 2013’te IBM Türk Genel Müdürü olarak göreve başladı. IBM Türk’ün başarılı grafiğini daha da yükseltmeye kararlı. IBM’in en önemli 20 büyüyen pazar arasında gösterdiği Türkiye’deki stratejik büyüme sürecinde yer alıyor. IBM eko sisteminin ovasyonel çalışmalarını pazarla tanıştırmaya hazırlanıyor. Cagigas, İspanya Bilbao’daki Deusto Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği bölümünden mezun. On yıldır IBM’de görev yapan Cagigas, Ocak 2013’te IBM Türk Genel Müdürü olarak göreve başladı. IBM Türk’ün başarılı grafiğini daha da yükseltmeye kararlı. IBM’in en önemli 20 büyüyen pazar arasında gösterdiği Türkiye’deki stratejik büyüme sürecinde yer alıyor. IBM eko sisteminin ovasyonel çalışmalarını pazarla tanıştırmaya hazırlanıyor.

VİRGİNİA ROMETTY Marie "Ginni" Rometty is an American business executive. She is the current chairman,President and CEO of IBM, and the first woman to head the company.Prior to becoming president and CEO in January 2012 she held the positions of Senior Vice President and Group Executive for Sales, Marketing, and Strategy at IBM. She has been named toFortune magazine's "50 Most Powerful Women in Business" for ten consecutive years, ranking #1 in 2012, 2013 and 2014,and was one of Forbes magazine's "World's 100 Most Powerful People" in She was also named to the Time 100 in 2012, and was included in the 50 Most Influential list of Bloomberg Markets magazine in September 2012.

MERİÇ AYKOL İstanbul Teknik Üniversitesi Kontrol ve Bilgisayar Mühendisliği mezunu olan Akyol, yüksek lisansını Bahçeşehir Üniversitesi’nde Bilişim Teknolojileri alanında yaptıktan sonra, doktora eğitimini İstanbul Üniversitesi Enformatik Bölümünde tamamladı yılında kariyerine T. Emlak Bankasında programcı olarak başlayan Meriç Akyol, Yapı Kredi Bankası’nda Proje Lideri olarak çalıştıktan sonra, yaklaşık 12 yıl boyunca Koç Sistem’de Kalite Yöneticisi ve Kalite ve Bilgi Sistemleri Grup Yöneticisi olarak görev yaptı. Ayrıca yılları arasında Marmara Üniversitesi ve Bahçeşehir Üniversitesi’nde Bilgisayar Mühendisliği alanında okutmanlık yaptı yılları arasında İstanbul’un önde gelen yazılım firmalarından SoftTech A.Ş. ‘de Kalite, Test ve Sözleşme Yönetimi Direktörü olarak görev aldı yılından bu yana Mersis Bilgi Teknolojileri ve Danışmanlık Ltd.’ de Bilgi Teknolojileri Yönetimi Danışmanlık ve Denetim Hizmetleri sunmaktadır.