Teknoloji Transfer Ofisleri ile İşbirlikleri Abdurrahman TÜRK Sabancı Üni. AİA-İstanbul, Proje Yöneticisi 15 Eylül 2015, Ankara NMP ALANI GENEL BİLGİLENDİRME.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
EGE BİLGİ VE YENİLİK MERKEZİ (EBIC-EGE)
Advertisements

KÖMÜR TEKNOLOJİLERİ PROJE PAZARI ÇALIŞTAYI 16 Temmuz 2012 – Ankara Kuruluş Ad - Soyad E-posta.
KONYA TEKNOKENT SELÇUK ÜNİVERİTESİ TEKNOLOJİ GELİŞTİRME BÖLGESİ
Sayıştay Konferans Salonu Ankara,
1507 KOBİ Ar-Ge Başlangıç Destek Programı.
1509 Uluslararası Sanayi Ar-Ge Projeleri Destekleme Programı.
TÜBİTAK TÜBİTAK 1513 Teknoloji Transfer Ofisleri Destekleme Programı Teknoloji ve Yenilik Destek Programları Başkanlığı (TEYDEB)
1513 Teknoloji Transfer Ofisleri Destekleme Programı Teknoloji ve Yenilik Destek Programları Başkanlığı (TEYDEB)
“IP Universities” Istanbul, May 16 to 18, 2012 Albert Long Hall, BOGAZICI UNIVERSITY Institutional logo FM Ofisi – Üniversite İlişkisi Salih.
T.C SANAYİ VE TİCARET BAKANLIĞI
V. TÜBİTAK EKUAL Yıllık Toplantısı Mayıs 2009 Antalya HOŞGELDİNİZ…
Türk Patent Enstitüsü Tarafından Düzenlenen Eğitim Programları
Teknoloji ve Yenilik Destek Programları Başkanlığı TÜBİTAK TEYDEB... Firma düzeyinde katma değer oluşturanların, Ar-Ge ve yenilik çalışmalarını.
Üniversite - Sanayi İşbirliği Destek. Programa Etken Olan Temel Sorular
AVRUPA BİRLİĞİ BAKANLIĞI Valiliklerde AB İşleri İçin Kapasite Oluşturulması Projesi Tanıtım Toplantısı Antalya 22 Ocak 2013.
Prof. Dr. Habip ASAN, TPE Başkanı 31 Ekim2013, İZMİR Türkiye’de Yenilikçi Üretim Yapısına Geçişte Sınai Mülkiyet Alanında Yaşanan Gelişmeler.
Mikro-İşletmelere Geçiş: Yaşanan Pratikler ve Gelecek için Stratejiler.
MENTÖRLÜK DESTEK PROGRAMI
Ulusal Ar-Ge Proje Destekleri
T.C. ANKARA KALKINMA AJANSI DOĞRUDAN FAALİYET DESTEK PROGRAMI-2010 ANKARA İLİ SEKTÖREL REKABET ANALİZİ FİZİBİLİTE PROJESİ ANKARA TİCARET ODASI 15 NİSAN.
LOGO TÜBİTAK Proje Pazarları Destekleme Programı Prof. Dr. Seydi DOĞAN Proje Koordinasyon Ofisi Birim Sorumlusu MSc. Gülşah ÇELİK Proje Uzmanı.
TÜBİTAK Sanayi Ar-Ge Projeleri Destekleme Programı
TÜBİTAK 1507 – KOBİ Ar-Ge Başlangıç Destek Programı
TÜRKİYE’NİN İLK, EN BÜYÜK VE EN YENİLİKÇİ TEKNOLOJİ GELİŞTİRME BÖLGESİ;
Asıl başlık stili için tıklatın İZMİR’DE BÖLGESEL AR-GE / YENİLİK KAPASİTESİ VE YENİLİK EKOSİSTEMİ 01/10/2013.
GAZİ ÜNİVERSİTESİ TEKNOLOJİ TRANSFER OFİSİ (TTO)
Elektrik Elektronik Teknoloji Platformu Oluşturma Çalıştayı Sinan Tandoğan TÜBİTAK-TEYDEB 23 Şubat 2007, TÜSSİDE.
EGE ÜNİVERSİTESİ «TPE BİLGİ VE DOKÜMANTASYON BİRİMİ» PATENT BİLGİ VE DOKÜMANTASYON MERKEZLERİNİN (PATLIB) YENİDEN YAPILANDIRILMASI PİLOT PROJESİ.
TÜSİAD – Sabancı Üniversitesi Rekabet Forumu Ar-Ge’de İşbirlikleri Doç. Dr. Cemil Arıkan Sabancı Üniversitesi Ulusal İnovasyon Girişimi 6 Ocak 2009 İstanbul.
Sanayi ve Ticaret Bakanlığı Sanayi Araştırma ve Geliştirme
Proje Ofisi Koordinatörü
“IP Universities” Istanbul, May 23 to 25, 2013 Albert Long Hall, BOGAZICI UNIVERSITY Concluding Remarks (Kapanış Sözleri) Dr. Suat Genç TÜBİTAK.
T-TTO İstanbul ticaret üniversitesi ve TTO yapılanması
Teknoloji Transfer Ofisi
KOBİ’lere Yönelik Destek ve Teşvik Programları
GAZİ ÜNİVERSİTESİ PATENT DESTEK BİRİMİ İstanbul, 07 Haziran 2010.
Prof. Dr. İlkay KUŞCU Doç. Dr. Tuğba UÇMA UYSAL
Mayıs 2013 GAZİ ÜNİVERSİTESİ TEKNOLOJİ TRANSFER OFİSİ (TTO)
Üniversite Sanayi işbirliği ile başarmak Prof. Aytül Erçil Sabancı University
Yetişkin Öğrenimi İçin Avrupa Uygulamaları YETİŞKİN ÖĞRENME GÜNDEMİ-2
Üniversiteler için Buluş Yönetim Ofisi Modeli Özgür KULAK, Namık Kemal Üniversitesi
BİDEB Fonlarının genel tanıtımı
1 T.C. AVRUPA BİRLİĞİ BAKANLIĞI AVRUPA BİRLİĞİ EĞİTİM VE GENÇLİK PROGRAMLARI MERKEZİ BAŞKANLIĞI.
LOGO TÜBİTAK Teknoloji Transfer Ofisleri Destekleme Programı Prof. Dr. Seydi DOĞAN Proje Koordinasyon Ofisi Birim Sorumlusu MSc. Gülşah ÇELİK Proje.
LOGO TÜBİTAK Uluslararası Sanayi Ar-Ge Projeleri Destekleme Programı Prof. Dr. Seydi DOĞAN Proje Koordinasyon Ofisi Birim Sorumlusu MSc. Gülşah.
TANITIM SUNUMU. BİZ KİMİZ? İş geliştirme şirketi olarak Projes, kurumların yatırım ve Ar-Ge proje ihtiyaçlarını uygun hibe ve destek programlarıyla ilişkilendirir.
TÜBİTAK TEYDEB Ar-Ge ve Yenilik Destek Programları.
NANOMAM® a.ş MUSTAFA ÖZMETE.
Doç. Dr. Hasalettin DELİGÖZ e-posta:
XII. TEKNOLOJİ ÖDÜLLERİ TANITIM TOPLANTISI Deniz Bayhan Teknoloji Ödülleri Yürütme Kurulu Üyesi Üyesi.
Özyeğin Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi. Kuruluş : 18 Mayıs 2007 Açılış : 15 Eylül 2008 Kampüs : Çekmeköy, Türkiye’nin ilk LEED Sertifikası alan.
Özyeğin Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi. Kuruluş : 18 Mayıs 2007 Açılış : 15 Eylül 2008 Kampüs : Çekmeköy, Türkiye’nin ilk LEED Sertifikası alan.
Teknoloji Transferi ile İlişkili Türk Patent Enstitüsü Faaliyetleri
Hacettepe Teknoloji Transfer Merkezi (HT-TTM) Girişimcilik Ofisi
Özel Sektör AR-GE Projelerine Yönelik Destekler Prof.Dr.Barbaros Özer Ankara Üniversitesi Süt Teknolojisi Bölümü Öğretim Üyesi SETBİR Danışma Kurulu Üyesi.
BİLİMSEL ARAŞTIRMALAR PROJELER KOORDİNATÖRLÜĞÜ
PROJE NEDİR? TÜBİTAK PROJE DESTEKLERİ NELERDİR?
Sakarya Üniversitesi Rektörlüğü Kalkınma Bakanlığı Alt Yapı Projesi
T.C. BİLİM, SANAYİ VE TEKNOLOJİ BAKANLIĞI BİLİM VE TEKNOLOJİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ AR-GE DESTEK PROGRAMLARI İL MÜDÜRLÜKLERİ EĞİTİM VE BİLGİLENDİRME TOPLANTISI.
AB H2020 GENEL BILGILENDIRME ONUR YOLAY. TEŞEKKÜR EDERIZ.
TTPYO Uygulama ve Araştırma Merkezi Eğitim, Tanıtım Farkındalık Bilgilendirme (Uzman Özlem CAN) Hibe Programları (Uzman Özlem CAN) Proje Yönetim Yürütme.
MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI HAYAT BOYU ÖĞRENME GENEL MÜDÜRLÜĞÜ
Adıyaman Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi
Teknopark İstanbul Teknopark İstanbul, Savunma Sanayii Müsteşarlığı (SSM) ile İstanbul Ticaret Odası (İTO)’nın ana ortaklığında, yerli ve yabancı girişimcilerin.
KOCAELİ SANAYİ ODASI VE SANAYİ GELİŞİMİ
PROJE YÖNETİM OFİSİ KOORDİNATÖRLÜĞÜ
AVRUPA BİRLİĞİ ÇERÇEVE PROGRAMLARI
Ankara Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi
Teknoloji ve Yenilik Destek Programları Başkanlığı
PROJE YÖNETİM OFİSİ KOORDİNATÖRLÜĞÜ.
Sunum transkripti:

Teknoloji Transfer Ofisleri ile İşbirlikleri Abdurrahman TÜRK Sabancı Üni. AİA-İstanbul, Proje Yöneticisi 15 Eylül 2015, Ankara NMP ALANI GENEL BİLGİLENDİRME VE İSTİŞARE TOPLANTISI

TTO’ların Temel Görevleri  Modül 1: Farkındalık, Tanıtım, Bilgilendirme ve Eg ̆ itim Hizmetleri  Modül 2: Destek Programlarından Yararlanmaya Yo ̈ nelik Hizmetler  Modül 3: Proje Gelis ̧ tirme/Yo ̈ netim Hizmetleri (U ̈ niversite Sanayi I ̇ s ̧ birlig ̆ i Faaliyetleri)  Modül 4: Fikri Sınai Hakların Yo ̈ netimi ve Lisanslama Hizmetleri  Modül 5: S ̧ irketles ̧ me ve Giris ̧ imcilik Hizmetleri

Proje Geliştirme Süreçleri (M2 ve M3)  Akademik hibeler −ARDEB 1001, 1003,…  Sanayi ile ortak hibeler −KAMAG 1007, San-Tez, TEYDEB 1505,…  AB Projeleri −Ufuk 2020, COSME, Era-Netler,…

Proje Geliştirme Süreçleri (M2 ve M3)  Akademisyenlere başvuru süreçlerinde destek olmak  Bölgedeki sanayi firmalarını ziyaret ederek ihtiyaç tespiti yapmak  Akademisyenlerle sanayi temsilcilerini ortak projeler yapmak üzere buluşturmak  İlgili tüm çağrıları takip ederek akademisyenleri ve sanayi temsilcilerini fırsatlardan haberdar etmek (özellikle Ufuk 2020 kapsamında)

TTO’ların M2 ve M3 için İnsan Altyapısı  Uzman 1: Ulusal Hibeler −Genelde 1-2 uzman  Uzman 2: AB Projeleri −Genelde 1 uzman ya da Ulusal ve AB projeleri tek uzman  Uzman 3: Üniversite Sanayi İşbirliği −Genelde 1 uzman  Uzman 4: Proje Yönetimi −Genelde ayrı bir pozisyon yok, Uzman 1 ve 2 bu görevi de yürütür.

Ufuk 2020 Kapsamında Neler Yapılabilir?  TTO uzmanı ilgili çağrıları takip edip akademisyenleri haberdar eder.  TTO uzmanı ilgili akademisyenleri belirler ve ziyaret ederek ihtiyaçlarını tespit eder.  TTO uzmanı başvuru sürecinde teklifin hazırlanmasında bütçe başta olmak üzere genel konularda destek olur.  TTO uzmanları akademi ve sanayiden ilgilileri bir araya getirerek koordinatör olunacak başlıkları belirler ve proje hazırlanmasında destek olur!

NMP Proje Pazarı Kapsam: NMP ve FoF Çağrıları Yer: İstanbul Tarih: 22 Ekim 2015 Websitesi: TÜBİTAK ve AİA-İstanbul Projesi işbirliğiyle.

TEŞEKKÜRLER