PROJELER KOORDİNASYON MERKEZİ BAŞKANLIĞI MEB / PKMB 1984.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
ERASMUS+ GENEL TANITIMI
Advertisements

Kilis 7 Aralık Üniversitesi Dış İlişkiler Ofisi Erasmus Birimi
Faaliyetin Süresi: 24 ay ( )
Bölgesel Rekabet Edebilirlik Operasyonel Programı
Hayatboyu Öğrenme Programı Leonardo da Vinci Mesleki Eğitim Programı Leonardo da Vinci Genel Tanıtım.
E Y L E M 5. 1 Gençlerin ve Gençlik Politikalarından Sorumlu Olanların Toplantıları PROGRAMI.
Dünyada Açık ve Uzaktan Eğitimin Durumu
AVRUPA BİRLİĞİ BAKANLIĞI Valiliklerde AB İşleri İçin Kapasite Oluşturulması Projesi Tanıtım Toplantısı Antalya 22 Ocak 2013.
Müdürlüğümüz AR-GE Birimi bünyesinde bulunan Proje Koordinasyon Ekibi koordinesinde Ulusal Ajans, Merkezi Finans ve İhale Birimi, Toplum Yararına Çalışma.
HAYAT BOYU ÖĞRENME (LLP) Leonardo da Vinci Mesleki Eğitim Programı
Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi (Ulusal Ajans)
Kayseri İl Milli Eğitim Müdürlüğü
HAYATBOYU ÖĞRENME AVRUPA YETERLİKLER ÇERÇEVESİ ULUSAL MESLEKİ YETERLİLİKLER SİSTEMİ HAYATBOYU ÖĞRENME ÖZEL ÖĞRETİM KURUMLARININ ROLÜ Prof. Dr. Mustafa.
Support to Local Administration Reform 1 Yerel Yönetimler için Ulusal Eğitim Stratejisi.
ULUSAL İSTİHDAM STRATEJİSİ EYLEM PLANLARI ( ) Eğitim İstihdam İlişkisinin Güçlendirilmesi 24 Aralık 2014.
 Erasmus+ Programı, Avrupa Birliği tarafından eğitim ve gençlik alanında yılları arasında uygu-lanmış olan Hayatboyu Öğrenme ve Gençlik Programlarının.
Yürütmekte olduğumuz proje Çalışma Sosyal Güvenlik Bakanlığı- Avrupa Birliği Koordinasyon Dairesi Başkanlığı Türkiye’de Mesleki ve Teknik Eğitimin Kalitesinin.
İNSAN KAYNAKLARININ GELİŞTİRİLMESİ OPERASYONEL PROGRAMI Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı
STRATEJİK PLAN SUNUMU ME. Ü. SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU SAĞLIK PROGRAMLARI BÖLÜMÜ ANESTEZİ PROGRAMI STRATEJİK PLAN SUNUMU.
HAVZA ÖLÇEĞİNDE STRATEJİK PLANLAMA VE KALKINMA ‘Kelkit Havzası Örneği’
Karayolu Güvenliği İçin Eğitim ve Diğer Bileşenlere Bakış Mayıs 2011 Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı Bu yayın Avrupa Birliği’nin yardımıyla üretilmiştir. Bu.
T. C. ÇEVRE VE ORMAN BAKANLIĞI ÇED VE PLANLAMA GENEL MÜDÜRLÜĞÜ Y
Comenius Programı Onur AYDEMİR
Yetişkin Öğrenimi İçin Avrupa Uygulamaları YETİŞKİN ÖĞRENME GÜNDEMİ-2
Avrupa Konseyi Destekli Hibe Projesi KAMUDA ETİK KÜLTÜRÜN GÜÇLENDİRİLMESİ.
ERASMUS+ GENEL TANITIMI Celil YAMAN Erasmus+ LdV Programı Koordinatörü 20 Ocak 2014.
MESLEK ANALİZİ ÇALIŞTAYI III 21 – 25 Ocak 2013 Ankara
GİRİŞ Program İyileştirme Çalışmaları Kapsamında Gerçekleştirilen İşlemler Fakülte / Bölüm Amaçlarının Belirlenmesi Bölüm / Program Yeterliklerinin Belirlenmesi.
TÜRK-İŞ HBÖ YAKLAŞIMI Hayat Boyu Öğrenme Nedir? Hayat Boyu Öğrenme bireyin tüm yaşamı boyunca kişisel ve toplumsal gelişimine imkan sağlayan, şeffaf,
ULUSAL YETERLİLİK SİSTEMİ KALİTE GÜVENCESİ
Türkiye’de Hayat Boyu Öğrenmenin Geliştirilmesi Projesi Paul Weide Ekip Lideri.
Eğitim Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı
MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Projeler Koordinasyon Merkezi Başkanlığı MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞININ KAPASİTESİNİN GÜÇLENDİRİLMESİ PROJESİ (MEBGEP) MEBGEP.
KIZ TEKNİK VE MESLEK LİSESİ
ERASMUS+ Ana Eylem 1- Bireylerin Öğrenme Hareketliliği
Türkiye’de Meslekî Eğitim ve Öğretimdeki Yeni Yaklaşımlar
İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ
Bayram AKBAŞ MYK Başkanı MÜSİAD Mesleki Eğitimde Yeni Açılımlar Çalıştayı, Şubat 2011/İstanbul MESLEKİ EĞİTİME İLİŞKİN ANAHTAR KAVRAMLAR 1.
TRH2.IQVETII/P-03/246 AĞRI MESLEKİ ve TEKNİK ANADOLU LİSESİ (Gülen Yüzlerimiz Sağlığınız İçin Hep Sizinle) AÇILIŞ TOPLANTISINA HOŞ GELDİNİZ 25 Aralık 2014-Ağrı.
İÇERİK Akademik Birimler Bazında Stratejik Plan’da Yer Alan Amaçlara Yönelik Eylemler Devlet Konservatuvarı Fakülteler Meslek Yüksekokulları Enstitüler.
Türkiye’de Okul Hibeleri : Ekonomik Krize Yenilikçi bir Cevap Milli Eğitim Bakanlığı Çalıştayı 8 Mart 2010 Maureen McLaughlin Dünya Bankası.
T.C ADANA VALİLİĞİ İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ GENEL BİLGİLENDİRME SUNUMU.
1 TR-AB MALİ İŞBİRLİĞİ AB MALİ YARDIMLARI ve HİBE PROGRAMLARI Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü Sosyal Ortaklar ve Projeler Daire Başkanlığı MİLLİ.
MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Projeler Koordinasyon Merkezi Başkanlığı MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞININ KAPASİTESİNİN GÜÇLENDİRİLMESİ PROJESİ (MEBGEP)
İNSAN HAKLARI EĞİTİMİ PROJESİ
YAŞAMA EN İYİ BAŞLANGIÇ PROJESİ
AB MALİ İŞBİRLİĞİ ULAŞTIRMA OPERASYONEL PROGRAMI
ÇEVRE YÖNETİMİ GENEL GENEL MÜDÜRLÜĞÜ EKİM TAMAMLANAN PROJELER NoProjenin AdıBütçesiSüresiAçıklama 1 Türkiye’de Hayvansal Atıkların Biyogaz Yolu.
Bu Proje Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti
İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü
Yönetim Danışmanları Derneği Sun Danışmanlık. Kar Amacı Gütmeyen Kurum ve Kuruluşlara Yönelik Destek Programları Mevcut durumda kamu kurumları başta olmak.
EĞİTİM ORTAMLARINDA ŞİDDETİN ÖNLENMESİ VE AZALTILMASI
GENEL ÖNERİLER. ŞİDDETİN ÖNLENMESİNDE NE TÜR PROGRAMLAR/ MÜDAHALELER ETKİLİ? BİREYSEL DÜZEYDE MÜDAHALELER: Bu kategorideki programlardan/müdahalelerden.
KA1- YETIŞKIN EĞITIMI PERSONELININ ÖĞRENME HAREKETLILIĞI KA2-YENILIK VE İYI UYGULAMALARıN DEĞIŞIMI IÇIN İŞBIRLIĞI.
IPARD II YENİLENEBİLİR ENERJİ YATIRIMLARI DESTEKLERİ TARIM REFORMU GENEL MÜDÜRLÜĞÜ IPARD YÖNETİM OTORİTESİ İstanbul 07 Nisan
Katılım Öncesi Mali Yardım Aracı (IPA). AB ve Türkiye Sivil Toplum Diyaloğu IV.
05 Kasım 2010, Muş BOLOGNA SÜRECİ ve MUŞ ALPARSLAN ÜNİVERSİTESİ DENEYİMİ.
Erasmus + Programı Erasmus + Programı. Erasmus + Programı Avrupa’nın hem şimdi karşılaştığı hem de gelecek on yılda karşılaşacağı temel sorunların üstesinden.
T. C. BAŞBAKANLIK DEVLET PLANLAMA TEŞKİLATI MÜSTEŞARLIĞI BÖLGESEL GELİŞME VE YAPISAL UYUM GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 29 Aralık 2010, Diyarbakır.
ERASMUS + Avrupa Birliği Eğitim, Öğretim, Gençlik ve Spor Programı Avrupa Birliğine Uyum, Danışma ve Yönlendirme Kurulu 2014 Yılı İlk Toplantısı.
COMENİUS PROGRAMI OKUL ORTAKLIĞI PROJE BİLGİLENDİRME TOPLANTISINA HOŞGELDİNİZ.
. DENİZYILDIZLARI MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ.
- 1 - ESKI Bu proje Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından ortaklaşa finanse edilmektedir.
AB PROGRAMLARI VE TÜRKİYE Çisel İLERİ 28 Mart 2017.
MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Projeler Koordinasyon Merkezi Başkanlığı
MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI HAYAT BOYU ÖĞRENME GENEL MÜDÜRLÜĞÜ
Tarımsal Üretici Örgütlerin Rekabet Gücünün Geliştirilmesi Projesi Kasım 2015-Şubat 2023 İzmir, Adana.
ULUSAL ve AB HİBE PROGRAMLARI AB KOORDİNASYON MERKEZİ
TÜRK EĞİTİM SİSTEMİ YASAL TEMELLERİ VE SORUNLARI
GÜDÜMLÜ PROJE DESTEĞİ.
Sunum transkripti:

PROJELER KOORDİNASYON MERKEZİ BAŞKANLIĞI MEB / PKMB 1984

PKMB Ön Başvuruları yapılmış ve 2008 AB IPA-1 Bütçesinden kabul edilmiş Fişinin hazırlandığı Projeler

PKMB Okul Öncesi Eğitimin Kapasitesinin Güçlendirilmesi Projesi Amacı: Proje, özellikle sosyo-ekonomik standartları düşük olan yerleşim yerlerindeki çocukların sosyo-kültürel ve zihinsel gelişimleri açısından önemli olan okul öncesi eğitime erken kayıtlarını teşvik etmek ve okul öncesi eğitimin şartlarının iyileştirilmesini hedeflemektedir. Süresi: 36 Ay Bütçesi: 7 Milyon Avro Kaynağı: AB IPA-1 (Hibe)

PKMB Özel Eğitimin Kapasitesinin Güçlendirilmesi Projesi Amacı: Özel Eğitimin kalitesini artırarak özel eğitime ihtiyacı olan bireylerin toplumla bütünleşmesi, sosyal uyum düzeyinin artırılması ve aktif vatandaş olmaları sağlanarak sosyal riskin azaltılması hedeflenmektedir. Süresi: 24 Ay Bütçesi: 7 Milyon Avro Kaynağı: AB IPA-1 (Hibe)

PKMB AB IPA-4 İnsan Kaynaklarının Geliştirilmesi Operasyonel Programı Kapsamında yıllarında desteklenecek Projeler

PKMB Hayat Boyu Öğrenmenin Geliştirilmesi Projesi Amacı: Hayat boyu öğrenme stratejilerine uygun, farklı yaş grubu ve eğitim seviyesindeki insanlara, özellikle kadınlara yönelik gelişen teknolojiye ve iş gücü piyasasının taleplerine uygun, nitelikli eğitime erişimi artırmak, AB standartlarına göre sertifikalandıracağı kurumsal bir çatı oluşturmak. Bu çatı, ülkede yaygınlaştırılacak olan Hayat Boyu öğrenmenin uygulanması yaklaşımı için bir model olacaktır. Süresi: 24 Ay Bütçesi: 15 Milyon Avro Kaynağı: AB IPA-4 (Hibe)

PKMB Okullaşma oranlarının Özellikle kız Çocuklarının Okullaşma oranlarının Arttırılması Projesi Amacı: Eğitimin önemi hakkındaki bilincin arttırılması ve başta kadınlar olmak üzere insan kaynaklarının geliştirilmesi ve iş piyasasına giriş için özellikle kız çocukları için Orta Öğretim seviyesinde okullaşmanın arttırılması. Süresi: 24 Ay Bütçesi: € Kaynağı: AB IPA-4 (Hibe)

PKMB Mesleki ve Teknik Eğitimin İçeriğinin ve Niteliğinin İyileştirilmesi Projesi Amacı: Özellikle mesleki ve teknik eğitimde Müfredat, Öğretmen, Öğrenme çevresi ve Okul yöneticileri açısından eğitimin niteliğinin geliştirilmesi, Eğitim sisteminin farklı programlar arsındaki yatay ve dikey geçişleri kolaylaştırılmak suretiyle daha esnek hale getirilmesi. Sosyal ortaklar, Mesleki Eğitim Kurumları ile özel sektör arasındaki işbirliğinin arttırılması. Süresi: 24 Ay Bütçesi: 20 Milyon Avro Kaynağı: AB IPA-4 (Hibe)

PKMB Fizibilite Çalışmaları Devam Eden Projeler

PKMB Mesleki Eğitim Kampüsleri Projesi Amacı: İçerisinde aynı öğretim seviyesindeki farklı türden okul ve bölümlerini barındıran; Güvenli, daha modern ve donanımlı sınıflar, yüksek kapasiteli pansiyonları, açık-kapalı spor kompleksleri, konferans, seminer, tiyatro salonları, Geniş bant kablosuz internetli kapsamlı kütüphanesi, yemekhane, restoran, sağlık ocağı, personeli için lojman ve sosyal tesisleri gibi daha fazla ağaç ve yeşil alanı mimarisinde bulunduran eğitim yerleşkesi modellerini oluşturmak. Süresi: 60 Ay Bütçesi: 600 Milyon Avro Kaynağı: Dünya Bankası (Kredi) Avrupa Yatırım Bankası (Kredi) Japon Kalkınma Bankası (Kredi)

PKMB Mesleki Eğitimde Öğretmenlerin Yeterliklerinin Geliştirilmesi Projesi Amacı: Meslek Teknik Eğitimde; araştıran, öğrenmeyi öğretebilen, Sektörle irtibatı sağlayabilen, teknolojiyi kullanabilen, sürekli kendini yenileyen, bilgiyi transfer eden, Sivil toplum örgütleri ile projeler üretip, geliştirebilen, Öğretmelere sahip olmaktır. Süresi: 36 Ay Bütçesi: 9 Milyon Avro Kaynağı: AB IPA-1 (Hibe)

PKMB Stratejik Alanlarda Ortaöğrenim Seviyesinde Müfredat Geliştirme Projesi Amacı: Fen liselerinde uygulanan Fen ağırlıklı derslere artı olarak, belirlenen (Nanoteknoloji, BİT ve Gen Teknolojisi vb.) stratejik alanlarla ilgili uygulamalı mesleki modüllerden oluşan müfredat geliştirerek Zeki, nitelikli ve seçilmiş öğrencilerin Yüksek teknolojiye sahip bu alanlarda ortağretim seviyesinde eğitim almasını sağlayıp, Ulusal bilime alt yapı oluşturmaktır. Süresi: 24 Ay Bütçesi: 5 Milyon Avro Kaynağı: TÜBİTAK 7. Çerçeve Programı Toplumda Bilim Alanı Hibe Fonu

PKMB Ortaöğretim seviyesinde Kız Mesleki Eğitiminin Kapasitesinin Güçlendirilmesi Projesi Amacı: Sosyo-ekonomik gelişmişlik seviyesi düşük illerdeki Ortaöğrenim seviyesindeki kız çocuklarının Eğitim ve Mesleki yeterliklerinin gelişimi için Kız Meslek Lisesi okullarının sayısını artırmak amaçlanmıştır. Süresi: 48 Ay Bütçesi: 50 Milyon Avro Kaynağı: Dünya Bankası (Kredi) Avrupa Yatırım Bankası (Kredi)

PKMB Mesleki Ortaöğretim kurumlarının Donanımsal Kapasitesinin Güçlendirilme Projesi Amacı: Yenilenen ve Güçlendirilen Modüler Mesleki Eğitim Müfredatının çıktıların kalitesini artırmak ve uygulamalı mesleki eğitime yönelik Atölye ve Laboratuarların donanımsal kapasitesini artırmak. Süresi: 48 Ay Bütçesi: 100 Milyon Avro Kaynağı: Dünya Bankası (Kredi) Avrupa Yatırım Bankası (Kredi)

PKMB Okul Merkezli Yönetimin ve Okul Aile Birliklerinin Güçlendirilmesi Projesi Amacı: Türk eğitim sistemi okullarının yeniden yapılandırılması ve etkili okul özelliklerini kazanması, okul toplumu üyeleri (Okul Aile birlikleri, yöneticiler, öğretmenler, öğrenciler, uzmanlar, veliler, iş ve okul çevresi grupları) arasında etkili bir demokratik iletişim ve karar alma sürecinin gerçekleştirilmesi, katılım ve özerkliğe dayalı yeni bir paradigmanın ortaya konulması amaçlanmıştır. Süresi: 36 Ay Bütçesi: 10 Milyon Avro Kaynağı: Dünya Bankası (Kredi) Avrupa Yatırım Bankası (Kredi)

PKMB Eğitim Denetiminin Modernizasyonu Projesi Amacı: Denetim her kurum için önemlidir ancak eğitim için ayrı bir önemi vardır. Eğitim denetiminin daha iyi yapılabilmesi için gelişmiş bir denetim sistemine ihtiyaç vardır. Mevcut denetim sistemimizde bazı zorluklar ve sıkıntılar yaşanmaktadır. Bu problemlerin çözümü için denetim sistemimizin AB standartları ile karşılaştırılarak günün şartlarına göre gelişmesi amaçlanmıştır. Süresi: 24 Ay Bütçesi: 3 Milyon Avro Kaynağı: TÜBİTAK 1007 KAMAG

PKMB Hayat Boyu Tam İstihdam Projesi Amacı: Sosyal ve Kültürel Medeniyet için; İnsanların hangi yaşta olursa olsun hayatının bütün evrelerinde, kendi tercihleri doğrultusunda, istediği bilgi ve becerileri kazanmasına imkan veren ve bu yeterlikleri ile profesyonel veya gönüllü olarak istihdam edilmesi planlanan bir sistemin oluşturulması amaçlanmıştır. Süresi: 5 Yıl Bütçesi: 5 Milyar YTL Kaynağı: Ulusal Kaynaklar