ÖĞRENCİ ADI: Tolga Baran TÜRKKAN ÖĞRETMEN ADI: Yusuf Ziya KINACI

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
MARMARA BÖLGESİNDEKİ TOPRAK ÇEŞİTLERİ VE VEJATASYON
Advertisements

ADIM ADIM TÜRKİYE Yurdumuzu Dolaşırken.
D’MUN International.
OSMANLI’DA VAKIF SISTEMI
ÜLKEMİZİN KÜLTÜREL ZENGİNLİKLERİ
YAMAÇTAKİ MANASTIR SÜMELA MANASTIRI.
Türklerde Tarih Yazıcılığı
Yrd.Doç.Dr. Mehmet KARATAŞ Tıp Tarihi ve Etik AD
Kapadokya
Algürppsx En büyük Bizans kilisesidir. Eski kaynaklara göre, burada bulunan Roma döneminden kalma Artemis, Afrodit ve Apollon mabetlerinin kalıntılarından.
KUZEY YUNANİSTAN Yunanistan’a gitmek denince, aklımıza deniz, balık, eğlence gelir. Burada gerçekten derin bir tarih ve mitoloji var. 500 yıllık Osmanlı.
Sonra Adem yürüdü, tepeyi aştı vadiye indi mağarayı buldu nehri geçti
Değerli Dostlar, 25. ve 26. Aralık günleri Hıristiyanlık aleminin önemli günleri olması dolayısıyla bu sunumum Noel Baba, Weihnachtsmann veya Santa Claus.
NERMİN KAMACI.  Orta Karadeniz'de, Yeşilırmak vadisi Harşena Dağı eteklerine kurulmuştur.  7 bin yılın üzerindeki eski tarihi boyunca krallık başkentliği.
BULGARİSTAN Bayrak Arma Slogan: Съединението прави силата .(Bulgarca)
The most beautiful places in
ADIM ADIM TÜRKİYE.
KÜTÜPHANE VE İLGİ ALANI
Mağusa Tarihin halen yaşandığı hayalet şehir Mağusa...
TOPKAPI SARAYI. TOPKAPI SARAYI Osmanlı sultanlarının ikametgahı, devletin yönetim ve eğitim merkezidir. Fatih Sultan Mehmed Han tarafından
ÇİN MEDENİYETİ.
BİZANS MİMARLIĞI.
kayaköy KAYAKÖY KAYAKÖY Kayaköy, birbirinden çok farklı iki yerleşim alanından oluşmaktadır. Bunların birincisi; turizmde de önemli.
Ülkemizin Doğal ve Tarihi Güzellikleri
Ülkemizin Güzel Yerleri
Kayaköy, birbirinden çok farklı iki yerleşim alanından oluşmaktadır. Bunların birincisi; turizmde de önemli yeri olan, 19. yüzyılbaşında kurulmuş, yamaçlara.
Nurdan Gül Kökten MALAZGİRT SAVAŞI’NDAN SONRA ANADOLU DA
Dostlar artık biliyorlar, anayolların dışına çıkmayı seviyorum
KARADENİZ BÖLGESİ.
Ülkemizin Doğal ve Tarihi Güzellikleri
Ülkemizin Doğal Ve Tarihi Güzellikleri
Türkiye’nin doğal güzellikleri
Ülkemizin Doğal ve Tarihi Güzellikleri
TARİH BİLİMİ.
 1957 Fethiye Depremi ile evler harabeye dönüşmüş olsa da, canlı müze niteliği ile turistlerin büyük ilgisini çekmektedir. Eski Kayaköy'de halen yaklaşık.
,.
19 MAYIS ŞEHRİ SAMSUN.
RİZE.
İSTANBUL’ UN FETHİ.
Değerli Dostlar, Size farklı zaman ve farklı yerlerde rastladığım yaşayan anıtlarımızdan bazılarını sunmak istiyorum... Eminim ki, Sizler de asırlar hatta.
TC İNKİLAP TARİH.
TARİH SAATİ CUMA BARAN ŞAHİN TARİH ÖĞRETMENİ
Sosyal Bilgiler Dersi Konumuz:MALATYA.
Bugünlerde basın ve yayın organlarında Filistin,Lübnan,Irak gibi yerlerde Müslüman Halklara yapılan işkence ve baskılar yer almaktadır.Bizler Türk Milleti.
FINDIKLI-RİZE-TÜRKİYE.  Fındıklı, Rize İlinin 60 Km doğusunda yer alan bir sahil ilçesidir. Yüzölçümü 409 Km2 olan ilçenin doğusunda Arhavi, batısında.
Karadeniz Bölgesi, doğuda Gürcistan sınırından başlayıp batıda Sakarya Ovasına kadar uzanan bir bölgedir. DAĞLARI: Rize, Giresun,
MARDİN COĞRAFYASI BÖLGESİ: G.DOĞU ANADOLU NÜFUSU : YÜZ ÖLÇÜMÜ: 8891 KM KARE İLÇE SAYISI : 9 İLÇE İLÇELERİ : KIZILTEPE,NUSAYBİN,DERİK,MAZIDAĞI,MİDYAT,S.
BİZANS RESİM SANATI.
On dördüncü yüzyılda yaşamıştır. Osmanlı padişahı Kanuni Sultan Süleyman Han zamanında Isparta valisi Hızır Beyin dâveti ile Horasan’dan Anadolu’ya.
ZARARLI CEMİYETLER 1-AZINLIK CEMİYETLERİ
GEZİP GÖRÜLMEYE DEĞER ŞEHİRLERİN YERLERİ
Sosyal Bilgiler Dersi 2. Ünite ADIM ADIM TÜRKİYE
MALAZGİRT SAVAŞI’NDAN SONRA ANADOLU DA
Adım Adım Tarih SAMATYA.
Marmara Turu-2.
AKDENİZ TURU-3.
Doğu Karadeniz Turu (5gün 4gece)
KARACOĞLAN.  17'nci yüzyılda yaşadığı sanılıyor. Göçebe Türkmen obalarında yetişti. Asıl adının İsmail, Halil ya da Hasan olduğu yolunda görüşler var.
5-4 SINIFI OKUL NO : 2 ÖĞRENCİ : MERVE MERİÇLİ
St SİMON MANASTIRI "AZİZ SİMON" ( Antakya'nın gizli hazinesi) Terk-i Dünya tarikatının merkezi olarak bilinen St.Simon Manastırı HATAY(Samandağ -Antakya) arasındadır.
BODRUM CAMİİ (Bodrum Mesih Paşa Camii) MİRELAİON KİLİSESİ
Hıristiyan Mezhepleri
Büyük Selçuklu Devleti. Büyük Selçuklu Devleti 1037 yılında Devlet haline gelerek bağımsızlığını ilan etmiş, Bağdat kentini başkent yaparak önce Mezopotamya,
Efes. İlk çağlarda,Batı Anadoolu’nun en önemli şehirlerinden birisidir. Efesos, Ege Bölgesi kıyılarının hemen orta kısmında, Küçük Menderes (Kaystros)
MİDYATIN TARİHİ SOKAKLARI VE MAHALLELERİ. ZAZ Mardin'in Midyat ilçesinde, Kul Dağı'nın tepeleri üzerine kurulu köyler var. Bu köyler Tur Abdin Köyleri.
HAÇLI SEFERLERİ. Haçlı Seferleri, yılları arasında, Avrupalı Katolik Hıristiyanların, Papa’nın çe ş itli vaatleri ve talebi üzerine, Müslümanların.
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
ÜÇ DÜZEN KAVGASI: ANKARA SAVAŞI ve SONRASI ANADOLU
Tarım alanında GELİŞİMLER. TARIM ALANINDA İLGİLİ RESİMLER.
-Çocuklar içinizde beni tanıyan var mı? -Ben Neşet ERTAŞ bu gün öğrenecek olduğunuz güzel şehirlerimizden KIRŞEHİR’de doğdum büyüdüm. -Şimdi hep birlikte.
Sunum transkripti:

ÖĞRENCİ ADI: Tolga Baran TÜRKKAN ÖĞRETMEN ADI: Yusuf Ziya KINACI SÜMELA MANASTIRI ÖĞRENCİ ADI: Tolga Baran TÜRKKAN ÖĞRENCİ NO: 334 ÖĞRETMEN ADI: Yusuf Ziya KINACI ÖĞRENCİ ŞUBE : 5/A

3- SÜMELA MANASTIRI RESİMLER 4- SÜMELA MANASTIRI TARİHÇESİ 1- KAPAK 2- SÜMELA MANASTIRI 3- SÜMELA MANASTIRI RESİMLER 4- SÜMELA MANASTIRI TARİHÇESİ

SÜMELA MANASTIRI geri geri Trabzon'un güneyinde, Ziganalar'ın bir tepesinin yamacına yapışmış bir manastır harabesi vardır. Eteklerinde, ormanlar ile kaplı bir vadinin dibinde, Trabzon'a kadar uzanan Değirmen Deresi'nin kollarından biri akar. Halk buraya kısaca Meryem Ana der. Eski adı ise Sumela Manastırı'dır. Genellikle bu dini tesisin kuruluşunu eski tarihlere çıkarmak isterler. Bu havalinin evvelce Rum ahalisi arasında yaygın ve Trabzon hakkındaki Rumca kitaplarda tekrarlanan kuruluş efsanesine göre manastırın esası güya Theodosius devrinde kurulmuş ve altıncı yüzyılda İmparator Lustinianos devrinde kumandan Belisarios tarafından yeniden yapılmış idi. Fakat bu rivayeti kabul ettirecek hiçbir ilmi dayanağın bulunmadığı, burasını inceleyen yabancı mütehassıslar tarafından kesin olarak bildirilmiştir.

SÜMELA MANASTIR RESİMLER.

SÜMELA MANASTIRI TARİHÇESİ : Kilisenin MS 365-395 tarihleri arasında inşa edildiği sanılmaktadır. Anadolu'da sıkça rastlanılan Kapadokya kiliseleri tarzında yapılmış, hatta Trabzon'daMaşatlık mevkiinde benzeri bir mağara kilisesi daha vardır. Kilisenin ilk kuruluşu ile manastır haline dönüşümü arasındaki bin yıllık dönem hakkında fazla bir şey bilinmemektedir. Karadeniz Rumları arasında anlatılan bir efsaneye göre Atina'lı Barnabas ile Sophronios adlı iki keşiş aynı rüyayı görmüşler; rüyalarında, İsa’nın öğrencilerinden Aziz Luka’ın yaptığı üç Panagia ikonundan, Meryem'in bebek İsa’yı kollarında tuttuğu ikonun bulunduğu yer olarak Sümela'nın yerini görmüşler. Bunun üzerine birbirlerinden habersiz olarak deniz yoluyla Trabzon'a gelmiş, orada karşılaşıp gördükleri rüyaları birbirlerine anlatmış ve ilk kilisenin temelini atmışlardır. Bununla birlikte manastırdaki fresklerde sıkça yer alıp, özel bir önem verilen Trabzon İmparatoru III. Aleksios'un (1349-1390) manastırın gerçek kurucusu olduğu sanılmaktadır. [1]  yüzyılda Türkmen akınlarına maruz kalan kentin savunmasında ileri karakol görevi üstlenen manastırın statüsünde Osmanlı fethinden sonra bir değişiklik olmamıştır.