Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

-Çocuklar içinizde beni tanıyan var mı? -Ben Neşet ERTAŞ bu gün öğrenecek olduğunuz güzel şehirlerimizden KIRŞEHİR’de doğdum büyüdüm. -Şimdi hep birlikte.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "-Çocuklar içinizde beni tanıyan var mı? -Ben Neşet ERTAŞ bu gün öğrenecek olduğunuz güzel şehirlerimizden KIRŞEHİR’de doğdum büyüdüm. -Şimdi hep birlikte."— Sunum transkripti:

1

2

3

4 -Çocuklar içinizde beni tanıyan var mı? -Ben Neşet ERTAŞ bu gün öğrenecek olduğunuz güzel şehirlerimizden KIRŞEHİR’de doğdum büyüdüm. -Şimdi hep birlikte KIRŞEHRİ’mizi tanımaya var mısınız?

5 Kırşehir İç Anadolu Bölgesi’nde yer alan tarihi Hititler’e kadar uzanan bir şehrimizdir.

6 Uçsuz bucaksız bir bozkırda kurulan anlamına gelen “Kır Şehri” halk diline KIRŞEHİR olarak yerleşmiştir.

7  Kayseri ve Nevşehir ile birlikte Kapadokya bölgesinin kuzeyinde yer alan KIRŞEHİR Kapadokya bölgesinin giriş kapısı konumundadır.  Karasal iklimin yaşandığı bir ilimizidir.  Kaplıcaları,ozanları,yer altı şehirleri ile ünlüdür.

8 Anadolu ticaretine tarihte yön veren Ahi Evran burada yaşamıştır.

9 Kubbesi açık ve altında bir kuyunun bulunduğu Cacabey Medresesi’nde kuyuya yansıyan yıldızlar incelenir, bunlar üzerinde araştırmalar yapılırdı. Bundan anlaşıldığına göre, bu medrese o dönemlerde astronomi araştırmaları yapılıyor, matematik, fizik, kimya gibi konularda eğitim veriyordu.

10 Kırşehir ilinin Ulupınar Kasabası ile Aksaray iline bağlı Sarıkaraman(Sarıköy) Kasabası arasında yer alan 1267 rakımlı Ziyaret Tepe’de yatan ulu kişinin Yunus Emre olduğu söylenir.

11 Mucur yeraltı şehri volkanik bir oluşum olan tüf kayalar oyularak yapılmıştır. Bazı kısımları 2-3 katlı olabilmektedir. Yeraltı şehrinde havalandırma; havalandırma bacaları ile sağlanmaktadır

12 M.S. 4-5 yüzyıllarda yapıldığı tahmin edilen bu yerleşim yerleri savaş durumlarında sığınma amacıyla kullanılan yerlerdir.

13 Seyfe Gölü, Orta Anadolu’da bulunan birkaç tuzlu gölden biridir. 187 kuş türünün varlığı mevcuttur. Göl, su kuşlarının beslenme, üreme ve konaklama alanıdır

14 Yılda yaklaşık olarak 2000 ton onyx ve mermer taşı işlenmektedir. Halen küçük çapta çalışan 10 tane atölye vardır

15 Kaman Cevizi; ince kabuklu yapısı, iç kalitesinin yüksekliği, alan özellikli oluşu ve Türkiye ortalamasının 1,5 katı verimi ile ( ağaç başına 50 kg, dekardan 500 kg ) önemli bir meyvemizdir.

16 En meşhur yemeği Çirleme

17  Slaytın hazırlanmasında kullanılan resimler Kırşehir Valiliği web sitesinden alınmıştır.  Müzik:Çiğdem DOĞAN


"-Çocuklar içinizde beni tanıyan var mı? -Ben Neşet ERTAŞ bu gün öğrenecek olduğunuz güzel şehirlerimizden KIRŞEHİR’de doğdum büyüdüm. -Şimdi hep birlikte." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları