Ülkemizdeki Doğal ve Tarihi Güzellikler

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
TEKİRDAĞ & YALOVA SEMA ATİLA.
Advertisements

ANTALYA Alanya.
Yenipazar Kanyonu Kanyonun ilçe merkezimize uzaklığı yaklaşık 6 km’ dir. Kanyonun uzunluğu m yüksekliği ise m arasında değişmektedir.
ATAKÖY SAHİLİ Tarihi açıdan Planlama ve Mimari açıdan Jeolojik açıdan
KARSTİK ŞEKİLLER   Kolay eriyebilen kayaların (kalker, jips,kayatuzu) kimyasal yolla erimesi ve tekrar  çökelmesi ile oluşan yer şekilleridir. En fazla.
Yer Kabuğunun Doğal Anıtları
BALLICA MAĞARASI HAZIRLAYAN: OZAN DORUK YAVUZ.
ADIM ADIM TÜRKİYE.
TURİZM COĞRAFYASI.
5. SINIF SOSYAL BİLGİLER 3. ÜNİTE: Bölgemizi Tanıyalım (Akdeniz)
Balkanlar Balkanlar güneyde Akdeniz,kuzeyinde Tuna, Sava ve Kupa nehirleri, doğusunda Karadeniz, güneydoğusunda Ege ve Marmara Denizi ve güneybatısında.
BURSA.
İnsuyu Mağarası İnsuyu Mağarası. İnsuyu Mağarası İnsuyu mağarası. Burdur il merkezine göre güneydoğuda 10 km uzaklıkta bulunmaktadır. Mandıra Köyü sınırları.
Medeniyetlerin kesişim noktası
ÖZGE BEŞİKÇİ - ZEYNEP YAŞA
ROMANESK ÇAĞ MİMARLIĞI (ROMANESQUE)
COĞRAFYA PERFORMANS ÖDEVİ
Karadeniz İklimi Hazırlayanlar: Onat Özçelik, Meltem Tutar,
ANITKABİR.
TÜRKİYE’DE ARAZİ KULLANIMI
YERKABUĞU NELERDEN OLUŞUR?
Coğrafi Bölgeler.
5.SINIF SOSYAL BİLGİLER BÖLGEMİZİ TANIYALIM “AKDENİZ BÖLGESİ”
BÖLGEMİZİ TANIYALIM.
YARİM İSTANBUL.
YAZILIKAYA.
ORMAN VE SU İŞLERİ BAKANLIĞI
TÜRKİYE’DE ULAŞIM:.
Bu Müze Çanakkale-İzmir yolu üzerinde Ayvacık İlçesi Küçükkkuyu Beldesinde bulunmaktadır. Zeytinin anavatanı olan ve altı bin yıldır zeytinyağı üretilen.
Ülkemizin Doğal ve Tarihi Güzellikleri
Ülkemizin Güzel Yerleri
KIRŞEHİR DULKADİRLİ İNLİMURAT YER ALTI ŞEHRİ PROJESİ R
TOKAT Tokat,uygarlıkların merkezi olan Anadolu' da, zengin doğal kaynakları, jeostratejik konumu nedeni ile, beyliklerin, devletlerin ve imparatorlukların.
TÜRKİYE’NİN ORTA NOKTASI
İNSANLIK TARİHİ İLE YAŞIT BİR ŞEHİR
TÜRKİYE’NİN SIRADAĞLARI
BİZİM GÖZÜMÜZLE İSTANBUL
Ülkemizin Doğal ve Tarihi Güzellikleri
Ülkemizin Doğal Ve Tarihi Güzellikleri
Türkiye’nin doğal güzellikleri
Ülkemizin Doğal ve Tarihi Güzellikleri
ATATÜRK EĞİTİM FAKÜLTESİ SOSYAL BİLGİLER ÖĞRETMENLİĞİ
Kesme taşlarla inşa edilmiştir. Kare plana sahiptir. Merdivenlerle çıkılır..Yüksekliği 30 m.dir.
FEYAZ BİLGİ COĞRAFYA FEYAZ BİLGİ
19 MAYIS ŞEHRİ SAMSUN.
TÜRKİYE.
TÜRKİYE’NİN DAĞLARI.
Gökmen ÖZER/Coğrafya Öğretmeni
TÜRKİYE’NİN KARSTİK ŞEKİLLERİ
UZAKTAKİ ARKADAŞLARIM
MARMARA BÖLGESİ.
ADIM ADIM TÜRKİYE BATUHAN ÖZDEM.
DÜNYA ÜZERİNDEKİ ÖNEMLİ BOĞAZLAR VE KANALLAR.
Türkiye’de Arazi Kullanımı
LOGO Öğrenciler: Beyzanur Akdağ Songül Pulat Nazlı Doğan ADIYAMAN Danışman Öğretmen Haşim Taş.
YAŞADIĞIMIZ BÖLGE.
ÜLKEMİZDE NÜFUS / Nüfusumuzun Dağılışı
ETKİNLİK ÇALIŞMA SUNUSU
Marmara Bölgesini Tanıyalım
Ankara Ankara Güzel Ankara
Batı Karadeniz-3.
KONYA SIRÇALI MEDRESE Konya Sırçalı Medrese ismini çini süslemelerinden almaktadır. Medrese II. Alaeddin Keykubad tarafından 1242 yılında inşa ettirilmiştir.
TÜRKİYE’DE GÖRÜLEN DOĞAL AFETLER
ATATÜRK CUMHURİYETİMİZİN KURUCUSU ULU ÖNDER ATATÜRK’ÜN İSTİRAHATINI YAPTIĞI YER.
TÜRKİYE’DE ULAŞIM SİSTEMLERİ. A.DOĞAL FAKTÖRLER 1.COĞRAFİ KONUM  Ülkemiz konumu itibariyle üç kıta arasında köprü konumundadır.  Bu özelliği ile Kafkaslar,
TÜRKİYENİN SU VARLIĞI.
DÜNYANIN YEDİ HARİKASI Mahir Kılıç 8/a 334. TAÇ MAHAL Babür İmparatoru Şah Cihan tarafından yaptırılan Taç Mahal, Hindistan’ın Agra şehrindedir. Şah Cihan’ın.
TÜRKİYE HAZIRLAYAN:Furkan Oğan. TÜRKİYEYİ KURAN KİMDİR? Atatürk kurdu.
1.GİRİŞ- DOĞU ANADOLU BÖLGESİ 2.FIRAT NEHRİ 3.AĞRI DAĞI 4.VAN GÖLÜ 5.MUŞ OVASI 6.HAZAR GÖLÜ 7.TORTUM ŞELALESİ 8.ÇIR ŞELALESİ 9.SARI KAMIŞ ORMANI 10.MERCAN.
ÇİN HALK CUMHURİYETİ. Başkenti: Pekin Çin Halk Cumhuriyeti, yüzölçümü itibariyle dünyanın üçüncü, nüfus itibariyle en büyük ülke. Güney Doğu Asya'da.
Sunum transkripti:

Ülkemizdeki Doğal ve Tarihi Güzellikler Bursa ulubat gölü Uluabat Gölü ile Marmara Denizi arasında, deniz taşımacılığı yapıldığı bilinmektedir.1980li yıllardan sonra göl yakınlarında kurulmaya başlanan sanayi ve Orhaneli Çayının taşıdığı kömür atıkları dolayısıyla gölün suyunda büyük ölçüde kirlenme ve göl alanında daralma başlamıştır.

Saklıkent Sadece 45 km. uzaklaşılınca 3000 m. yüksekliğe ulaşan Saklı Yaylasında kurulu Saklıkente varılır. Kış sporlarına elverişli bir yerdir Saklıkent. Aynı gün içinde Antalya plajlarından denize girebilir ya da Saklıkentte kayak yapabilirsiniz

Damlataş    Antalya, Alanya İlçesi’nde şehir içinde ve deniz kıyısında bulunmaktadır. Merkeze 3 km. dir. Damlataş Mağarası, 1948 yılında vapur iskelesi inşaatında kullanılmak üzere taş ocağı olarak tespit olunan bugünkü yerinde, bir dinamit ateşlenmesi sonucu bulunmuştur. Birbirinden güzel binlerce sarkıt ve dikitlerle süslü bu mağara hemen koruma altına alınıp mağara hakkında araştırmalara başlanmıştır.

Nilüfer çayı Nilüfer İlçesine adını veren ve Bursanın en önemli akarsuyu olan 103 km uzunluğundaki Nilüfer çayı, Uludağın güney yamaçlarında 850 metre yükseklikteki 2 mağaradan çıkar. Başlangıç bölümünde adı Aras Suyudur. Bu su batı doğrultusunda akarken çeşitli kollarla birleşerek Nilüfer adını alır.

133km türkiye’nin en uzun limahlarından biri cidede bulunur. Kastomonu limanı 133km türkiye’nin en uzun limahlarından biri cidede bulunur.

Tarihi güzellikler

Çanakkale turuvu atı Odysseus ve diğer seçkin komutanlar atın içine gizlenirken, diğerleri denize açılıp gemileri Bozcaada'nın arkasına Truva’nın baştan sona yakıldığı bu korkunç katliam sonrasında Menelous Helen’i alarak Yunanistan’a yelken açar.

Anıtkabir Atatürk 10 Kasım 1938′de İstanbul’da öldüğü zaman cenazesi Ankara’ya götürülmüş, geçici olarak Ankara Etnografya Müzesi’ne konmuş, Atatürk’e lâyık bir mezar yapılabilmesi için de uluslararası bir proje yarışması açılmıştı. Yarışmayı Türk mimarlarından Emin Onat ile Orhan Arda’nın ortaklaşa yaptıkları proje kazandı. Anıtkabir’in yapımı 1945′te başladı, 1953′te tamamlandı.

Galata kulesi Daha eski bir kulenin yerinde 14–15 yüzyıllarda inşa edilmişti.  Haliç’in, tarihi İstanbul’un, Boğaziçi girişinin ve Asya yakasının benzersiz manzarası en muhteşem şekilde Galata Kulesinden görülür. Limanı ve şehri gözetlemek gayesi ile kurulan kule değişik amaçlarda asırlarca kullanıldıktan sonra, günümüzde de orijinaldeki gibi, 

Anadolu hisarı Anadolu Hisarı, asıl kale, iç kale duvarları ve üç kuleden meydana gelir. Asıl kale, dikdörtgen bir plan üzerine yükselen bir kuledir. Kule, üzeri toprakla örtülü yüksekçe bir kayanın üzerine oturtulmuştur. Dört katlı olan bu kuleye bugün güneybatıda bulunan bir kapıdan girilmektedir. İç kale duvarları ise 2-3 metre kalınlığında asıl kaleyi kuzey-batı ve kuzey-doğudan çevreler. Üzerinde dört kule vardır. İç kale duvarının kapısı, kuzeydoğudaki kulenin kuzeyindedir.