“EN İYİ DENETÇİ KİŞİNİN KENDİSİDİR.”

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
GIDA, TARIM VE HAYVANCILIK BAKANLIĞI Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğü
Advertisements

21 mayıs dünya süt gününüz kutlu olsun …
ORGANİK TARIM.
•Göz bebeğiniz çocuklarınızı ne kadar seviyorsunuz? •Onların sağlığı ve gelişimi her şeyden önemli değil mi? •Peki ya ebeveynleriniz? •Onların sağlığını,
Süt İşletmelerinde Genel ve Özel Hijyen Kuralları
T.G.K. BUĞDAY UNU TEBLİĞİ VE T.G.K. EKMEK VE EKMEK ÇEŞİTLERİ TEBLİĞİ
T. C. ANKARA VALİLİĞİ İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ Eğitim Şube Müdürlüğü www
Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Başkanlığı Yrd.Doç.Dr.Mustafa AKSOY
HAKSIZ TİCARİ UYGULAMALAR
“HİJYEN VE SAĞLIKLI YAŞAM”
SÜT HAKKINDA MERAK ETTİĞİNİZ HERŞEY
Süt İşleme Tesislerinin Onay Prosedürü Halil APAYDIN Gıda İşletmeleri ve Kodeks Daire Başkanlığı Ziraat Y. Mühendisi.
GIDA GÜVENLİĞİ TÜKETİCİ HATTI 2008 YILI FAALİYET RAPORU “GÜVENLİ GIDA SAĞLIKLI TÜRKİYE”
TAVUK ETİNİN SOĞUTULARAK VE DONDURULARAK
SÜT VE BİLİNÇLİ GIDA TÜKETİMİ MAYIS SÜT HAFTASI
BULAŞICI OLMAYAN HASTALIKLAR VE PROGRAMLAR ŞUBESİ
SAĞLIKLI BESLENME VE BİLİNEN YANLIŞLAR
GIDA MÜHENDİSLİĞİ NEDİR? GIDA MÜHENDİSLİĞİ, gıdaların üretiminden tüketimine (tarladan sofraya) kadar ki bütün süreçlerde mesleki bilgi ve deneyimleri.
OKUL SÜTÜ AKIL KÜPÜ PROGRAMI
“SÜT İLE İLGİLİ GERÇEKLER”
GIDA TARIM VE HAYVANCILIK BAKANLIĞI Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğü
EKMEK İSRAFININ ÖNLENMESİ
“BESLENME DOSTU OKULLAR” PROJESİ
Temel Eğitim Genel Müdürlüğü
ANTALYA HALK SAĞLIĞI MÜDÜRLÜĞÜ Bulaşıcı Olmayan Hastalıklar ve Programlar Şubesi OKUL ÇAĞI ÇOCUKLARINDA BESLENME.
Vet.Hek.A.Nizamettin GÜVENER
OKUL SÜTÜ PROGRAMI OKUL SÜTÜ ; Özel okullar dahil, anasınıfı ve ilkokul öğrencilerine, eğitim öğretim yılının ikinci döneminde (11/02/ /06/2013.
GIDA GÜVENLİĞİ ve ALO GIDA 174
Prof. Dr. Tanju BESLER Hacettepe Üniversitesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü.
BALIK ETİNİN İNSAN SAĞLIĞI AÇISINDAN ÖNEMİ
ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ
SAĞLIK YÜKSEKOKULU.
İŞÇİ SAĞLIĞI VE İŞ GÜVENLİĞİ
“BESLENME DOSTU OKUL” PROJESİ
OKUL SÜTÜ PROGRAMI 1.
BÖLÜM 3 TARIMIN TÜRKİYE EKONOMİSİNDEKİ ÖNEMİ
SÜT ve SÜT ÜRÜNLERİ.
GIDA GÜVENLİĞİ Esma KAYA
ALIŞVERİŞLERİMİZDE NELERE
Beslenme nedir ? İnsanının yaşına, cinsiyetine, çalışma ve özel durumuna göre ihtiyacı olan enerji ve besin öğelerinin her birinden yeterli miktarlarda.
PROJESİ.
1. Giriş.
HOŞGELDİNİZ HOŞGELDİNİZ.
Hastalık ve Erken Ölümleri Önleme Açısından Toplum Sağlığı Merkezleri
PROJENİN PAYDAŞLARI KOP BÖLGESİ Konya, Karaman, Niğde ve Aksaray illerini içine alan KOP Bölgesi, km 2 alanıyla Türkiye yüzölçümünün yaklaşık.
İZMİR HALK SAĞLIĞI MÜDÜRLÜĞÜ
Ben Bilinçli Bir Tüketiciyim.
2016 YILI OKUL SÜTÜ PROGRAMI
OKUL SÜTÜ PROGRAMI 2016/ANKARA GIDA VE KONTROL GENEL MÜDÜRLÜĞÜ GIDA KONTROL VE LABORATUVARLAR DAİRE BAŞKANLIĞI.
Veteriner Ecza Deposu Sorumlu Yönetici Eğitim Toplantısı
Uzm.Dr. Mehmet Zahit Çıracı
GIDA TEKNOLOJİSİ ALANI TANITIMI ALANIN TANIMI: Gıda teknolojisi alanı, tarım ve hayvancılığa dayalı ham maddeleri modern teknolojileri uygulayarak işleyen.
TOPRAK ANA. SAKIN Bu konuda net bilgiye sahip değilim Sünger Bob! ! ! Patrick kullandığın eşyaların hangilerinin toprakla bağlantısı vardır? Şu an kullandığımız.
Veterinerlik Bölümü Laborant ve Veteriner Sağlık Programı.
1 KKTC Süt İşletmelerine İlişkin Özel Hijyen Kuralları Halil APAYDIN Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğü Gıda İşletmeleri ve Kodeks Daire Başkanlığı.
Tüketici kavramı Ürün çeşitliliği ve bilgisizlik Alış verişte karar verme yetisi Tüketicinin eğitilmesi ihtiyacı Tüketici koruma yolları, Tüketici örgütlerine.
YOZGAT İLİ 75X100 MODERN HAYVANCILIK PROJESİ
DENGELİ BESLENMENİN İNSAN SAĞLIĞINA ETKİLERİ
EMZİKLİLİK DÖNEMİNDE BESLENME Muhammet Özgür DEMİR.
Yrd. Doç. Dr. TÜLAY KUZLU AYYILDIZ 2016
BİLİNÇLİ TÜKETİCİ.
FUAR TALEPLERİNİ BELİRLEME ANKET SONUÇLARI
Ekonomik Bir Değer Olarak “TEKİRDAĞ BAĞCILIĞI VE ÜZÜM”
OKUL SÜTÜ AKIL KÜPÜ PROGRAMI
GIDA GÜVENLİĞİ PROJESİ KOBİ EĞİTİM SEMİNERİ
İYİ TARIM UYGULAMALARI NEDİR?  İnsan sağlığına zararlı maddelerin, fiziksel kalıntılar barındırmayan,çevreyi olumsuz şekilde etkilemeyen, doğal.
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
FONKSİYONEL GIDALAR.
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
GIDA VE PERSONEL HİJYENİ DERSİ
Sunum transkripti:

“EN İYİ DENETÇİ KİŞİNİN KENDİSİDİR.” Karaman Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü “EN İYİ DENETÇİ KİŞİNİN KENDİSİDİR.”

Karaman Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Sağlıklı beslenme Sağlığı korumak, geliştirmek ve yaşam kalitesini yükseltmek amacıyla vücudun gereksinimi olan besin öğelerini yeterli miktarlarda ve uygun zamanda almak için bilinçli yapılması gereken bir davranış biçimidir. Karaman Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü

Karaman Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Güvenilir gıda Karaman Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü

Karaman Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Güvenilir gıda Karaman Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü

Karaman Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Güvenilir gıda Her türlü hastalık etkenlerinden arındırılmış, insan sağlığı için tehlike oluşturmayan ve tüketime uygun olan gıdadır. Karaman Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü

Gıda satın alırken DİKKAT !.. Karaman Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü

Ambalajı sağlam olmalı Karaman Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü

Ambalaj üzerinde etiket bilgileri olmalı UHT Yağlı içme sütü İçindekiler: yağlı inek sütü Son tüketim/ tavsiye edilen tüketim tarihi Gıdanın adı ve bileşenleri UHT SÜT +4 °C ile +8 °C Muhafaza koşulları Tanımlama işareti TR-70-0030 Menşei Menşei ülke: Türkiye “Laktoz içerir” Alerjen uyarısı Gıda işletmecisi Besin değerleri Net miktarı Organize sanayi bölgesi KARAMAN Net:1000 ml e Karaman Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü

muhafaza şartları ve soğuk zincir Karaman Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü

Karaman Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü HATTI Karaman Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü

Karaman Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü HATTI -Etiketsiz, küflenmiş ve ambalajsız gıda maddesi satışında, -Son tüketim tarihi geçmiş ürün satışında, -Gıda zehirlenmelerinde, -Kayıt ve onay belgesi yani izini olmayan yerlerin gıda üretiminde ve satışında, -Gıda hijyeni ile ilgili olumsuzluklarda, Karaman Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü

Karaman Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü HATTI -Gıdaya has olmayan kötü tat,aroma ve koku olması durumunda, -Gıda maddelerinin uygun olmayan koşullarda satışa sunulmasında, -Tüketiciyi yanıltıcı reklam ve tanıtım görüldüğünde, -Üzerinde etiket bilgisi olmayan ürünlerin satışında... Karaman Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü

Karaman Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Okul sütü programı Karaman Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü

Karaman Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü teşekkürler… Karaman Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü