Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

TOPRAK ANA. SAKIN Bu konuda net bilgiye sahip değilim Sünger Bob! ! ! Patrick kullandığın eşyaların hangilerinin toprakla bağlantısı vardır? Şu an kullandığımız.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "TOPRAK ANA. SAKIN Bu konuda net bilgiye sahip değilim Sünger Bob! ! ! Patrick kullandığın eşyaların hangilerinin toprakla bağlantısı vardır? Şu an kullandığımız."— Sunum transkripti:

1 TOPRAK ANA

2 SAKIN

3 Bu konuda net bilgiye sahip değilim Sünger Bob! ! ! Patrick kullandığın eşyaların hangilerinin toprakla bağlantısı vardır? Şu an kullandığımız bir çok eşyanın toprakla doğrudan veya dolaysal olarak bağlantısı vardır. Örneğin; kâğıdın ham maddesi selülozdur. Yani onunda toprakla ilişkisi vardır.

4 Patrick ülkemizde tarıma destek için bazı kurumlar kurmuşlardır. Bunlar nelerdir? Pek çalışkan olmayabilirim ama bu konuda tablo yapmayı ihmal etmedim.

5 TARIMA DESTEK VEREN KURULUŞLAR TARIMA DESTEK VEREN KURULUŞLAR T.C ZİRAAT BANKASI ZİRAAT ODALARI ve MESLEKİ ÖRGÜTLER DEVLET SU İŞLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ GÜNEYDOĞU ANADOLU PROJESİ İDARESİ BAŞKANLIĞI TARIM SATIŞ KOORPERATİFLERİ TARIM KREDİ KOORPERATİFLERİ (TKK) Ülkemizde tarıma destek veren kurum ve kuruluşların görevleri hakkında neler biliyorsunuz?

6 Her şey tarihte belli olur. Tarih geleceğe ışık tutar. Peki tarihte tarımla ilgili neler yapılmış, Patrick? Çok önceler Frigler çok sert kanunlar uygulamıştı. Osmanlı Devleti’ne baktığımızda İkta Sistemi uygulandı.

7 Merkez ordusu güçlenmiştir. İkta topraklarındaki üretim, denetim altına alınmıştır. Devletin önemli giderleri karşılanmıştır.

8 Ama unutmamamız gereken bir nokta var. Osmanlı Devletinde TIMAR SİSTEMİ de uygulanmıştır. Sünger Bob, şaşıracaksın ama ben o konuda da tablo yaptım. Hadi hemen bakalım! ! !

9 Toprak üretiminde devamlılık sağlandı. Toprak üretiminde devamlılık sağlandı. Güçlü ordular sağlandı. Güçlü ordular sağlandı. Üretim ve güvenlik açısından önemli bir işlevi vardır. Üretim ve güvenlik açısından önemli bir işlevi vardır.

10


"TOPRAK ANA. SAKIN Bu konuda net bilgiye sahip değilim Sünger Bob! ! ! Patrick kullandığın eşyaların hangilerinin toprakla bağlantısı vardır? Şu an kullandığımız." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları