KELİME KUMBARAM.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
ÇAN İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ
Advertisements

Konu: Ordu İli Genelindeki Anaokulları, İlkokullar, Ortaokullar ve Ortaöğretim Okulları arası “Bir Kitap da Sen Anlat” yarışması. Amaç: Türk Milli Eğitiminin.
NİZİP HÜSEYİN YALÇIN ÇAPAN ANADOLU LİSESİ
MERKEZİ SINAV MODELİ VE UYGULANMASI.
CUMHURİYET ORTAOKULU BENCHMARKİNG 4.ALT GRUP. 1-OKUMA SAATLERİ Okullarımızda okuma saatleri planlanarak başlatıldı.. Dönerli ve 7.ve 8 sınıflarda 7.saatte.
K. K. T. C MİLLİ EĞİTİM, GENÇLİK VE SPOR BAKANLIĞI EYLÜL 2010.
T.C. SARUHANLI KAYMAKAMLIĞI İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ SINAVLARA HAZIRLANMA VE BAŞARIYI ARTIRMA EYLEM PLANI.
VELİ ORYANTASYON ÇALIŞMASI ( EKİM 2012) DİYARBAKIR
1-)ÇOCUGUN FİZİKSEL VE MOTOR GELİŞİMİNDE ETKİNLİK SAĞLAMAK A-)Fiziksel İhtiyaçların Karşılanması ve Sağlığın korunması B-)Fiziksel Yapının Tanınması.
YARIN SİZDEYİZ PROJESİ
ALACA MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ
EĞİTİM SİSTEMİ VE ÖLÇMENİN SİSTEMDEKİ YERİ
Önce Dil Öğrenmeyi Öğrenin Önce Dil Öğrenmeyi Öğrenin Gerekli Zamanı Ayırın Gerekli Zamanı Ayırın Kullanacağınız Materyalleri Edinin Kullanacağınız Materyalleri.
TEMEL EĞİTİMDEN ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ SİSTEMİ
Yrd. Doç. Dr. Özcan PALAVAN
T. C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI
Okul Öncesi ve İlkokullarda Meb Okul Öncesi Eğitim ve İlköğretim Kurumları Yönergesi gereği Çocuk Kulüpleri açılacaktır.
2014 YILI KUTLU DOĞUM HAFTASI KAPSAMINDA -SAKARYA İL MÜFTÜLÜĞÜ VE – SAKARYA İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ İŞBİRLİĞİ İLE ORTAOKUL, İMAM HATİP ORTAOKULU, LİSE.
1.DÖNEM 2. VELİ TOPLANTISI Güven CILIZ HOŞ GELDİNİZ.
BARIŞ İLE DOĞA YARIN KIYAMET KOPACAĞINI BİLSENİZ DAHİ AĞAÇ DİKİNİZ. HZ. MUHAMMED ORMANLARIMIZI NASIL KORUMALIYIZ?
KAYSERİ İLE OKUMAK PROJESİ
ÖĞRETİM YILI 8.SINIFLAR ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ ORTAK SINAVLARI ATKARACALAR İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ.
MEB TEMEL EĞİTİM GENEL MÜDÜRLÜĞÜ
Mart 2012 tarihinde Türkiye genelinde gerçekleştirilecek Fen Liseleri, Sosyal Bilimler Liseleri, Güzel Sanatlar ve Spor Liseleri İle Her Türdeki.
Yrd. Doç. Dr. Özcan PALAVAN
OKUL VELİ EL ELE PROJESİ ŞAPHANE 2012
“OKULLAR HAYAT OLSUN” PROJESİ KAPSAMINDA
Değeri Olmayan İnsan Yoktur; Kötü Değerlerle Donanmış İnsan Olabilir…
DEĞERLER ŞEHRİ KAYSERİ PROJESİ
TES-İŞ ADAPAZARI ANADOLU LİSESİ
Sistemin temel niteliği, öğrenci başarısını anlık bir performansa dayalı olarak değil, geniş bir zaman dilimine yayarak belirlemektir.
ORTAK SINAVLAR ÖĞRENCİ ANKETİ DEĞERLENDİRME RAPORU SINAV YÖNETİMİ, MORAL MOTİVASYON VE REHBERLİK DAİRE BAŞKANLIĞI OCAK 2015.
İ MKB SARIÇ İ ÇEK ORTAOKULU Mehmet ÖZAN Mehmet ÖZAN (Psikolojik Danışman ve Rehber Öğretmen)
KAMAN İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ Eğitim Öğretim Yılı Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş  (TEOGS) Sınavına Hazırlık Ve Başarıyı Artırma.
DERS SEÇİMİ GALATASARAY LİSESİ REHBERLİK SERVİSİ.
DEVELİ REHBERLİK ve ARAŞTIRMA MERKEZİ
MERKEZİ SINAV SİSTEMİ 2014 TEOG
TEMEL EĞİTİMDEN ORTA ÖĞRETİME GEÇİŞ SİSTEMİ (TEOG)
E-Müfredat Eğitim-Öğretim Programlarının Sayısallaştırılması Projesi.
T.C MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI MALATYA REHBERLİK VE ARAŞTIRMA MERKEZİ
DEĞERLER ŞEHRİ KAYSERİ PROJESİ
TEMEL EĞİTİMDEN ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ SİSTEMİ SEMİNERİNE HOŞGELDİNİZ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI YUNUS EMRE ORTAOKULU REHBERLİK SERVİSİ.
BİLİM Sanat Merkezine Öğrenci Seçimi
DESTEK EĞİTİM ODASI İŞLEYİŞ USUL VE ESASLARI
KEÇİÖREN İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ
Akademik Becerilerin İzlenmesi ve DEğerlendirilmesi
EĞİTİMDE KALİTEYİ İYİLEŞTİRME PROJESİ
KONYA İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ
Öğretim Yılında 8. sınıfta okuyan öğrenciler, Ortaöğretime (Liseye) yeni sınav sistemi olan TEOG ile yerleştirileceklerdir.
Destek Eğitim Odaları.
T.C. MERZİFON KAYMAKAMLIĞI ŞEHİT POLİS MUZAFFER ÖZTAŞ İLKOKULU MÜDÜRLÜĞÜ KİTAP OKUMA PROJELERİ
İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü
AĞAPINAR İLKOKULU /ORTAOKULU MÜDÜRLÜĞÜ Resmi açılış tarihi: Eğitim Öğretim yılı ilk defa eğitim öğretime başlamıştır.
ESKİPAZAR ÇOK PROGRAMLI ANADOLU LİSESİ
İbrahim AYDIN Bilişim Teknolojileri İl Koordinatörü.
Brifing Dosyası Öğretim Yılı. PERSONEL BİLGİLERİ YÖNETİM OKUL MÜDÜRÜ Avni ŞENGÜL (Hizmet yılı : 14 ) MÜDÜR YARDIMCISI Nurullah YEŞİLMEN (Hizmet.
ÖĞRETİM YILINDA GERÇEKLEŞTİRİLECEK 2. DÖNEM ORTAK SINAVLARA İLİŞKİN USUL VE ESASLAR KEÇİÖREN İLÇE EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ.
ÖLÇME DEĞERLENDİRME VE SINAV HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ
EĞİTİM ÖĞRETİM YILI YAMAÇ ORTAOKULU FOTOĞRAF ALBÜMÜ.
Milli Eğitim Dergisi Yıl 2000 Sayı 146.
OKUL ÖNCESİ EĞİTİM ROGRAMLARI-I
HALK EĞİTİMİ MERKEZLERİ ÖĞRETMEN VE USTA ÖĞRETİCİ
Kitap Okuma Projesi “KİTAP OKU[YORUM]”
Öğretim Programı (1-4) Kazanımları Sunusu
TIMSS (Uluslararası Matematik ve Fen Eğilimleri Araştırması)
ABİDE Akademik Becerilerin İzlenmesi ve Değerlendirilmesi.
BALıKESIR ÖLÇME DEĞERLENDIRME
BALıKESIR ÖLÇME DEĞERLENDIRME MERKEZI İZLEME DEĞERLENDİRME DEĞİŞİM GELİŞİM.
Ben Temizim Okulum Temiz Projesi
ABİDE 2016 AKADEMİK BECERİLERİN İZLENMESİ VE DEĞERLENDİRİLMESİ (ABİDE) ARAŞTIRMASI.
Sunum transkripti:

KELİME KUMBARAM

Projenin adı: Kelime Kumbaram Projenin Amacı: Öğrencilerimizin günlük hayatta kullandıkları kelime hazinelerinin okullarımızda yapılacak etkinlik ve eğitim çalışmaları ile zenginleştirilmesi ve telaffuz güzelliği kazandırılarak Türkçemizin güzel konuşulmasının sağlanması.

Proje Yürütme Kurulu: Okul Müdürü: Cumhur ÖZTÜRK Müdür Yardımcısı: Hüseyin ERGÜN Türkçe Öğretmeni: Mehmet ÇELİK İngilizce Öğretmeni: Ersan PARLAK Sosyal Bilgiler Öğretmeni: Aysel GÜNAY Matematik Öğretmeni: Sevinç GÜDELOĞLU Fen ve Tek. Öğretmeni: Emrah YILDIRAN Beden Eğt. Öğretmeni: A. Rıza ERSÖZ

Proje kapsamında yürütülecek çalışmalar: 1-Öğrencilerimizin günlük hayatta kullandıkları kelime hazinelerinin okullarımızda yapılacak etkinlik ve eğitim çalışmaları ile zenginleştirilmesi ve telaffuz güzelliği kazandırılarak Türkçemizin güzel konuşulmasının sağlanması amacıyla Okul Proje Yürütme Kurulu oluşturulacaktır. Okul Proje Yürütme Kurulu uygulanacak proje ile ilgili çalışma takvimi oluşturacaktır. Bunun yanında proje ekibi arasında görev dağılımı yapılarak proje kapsamında yapılacak çalışmalar okul idaresine tebliğ edilecektir.

2-Okulumuz Türkçe Öğretmeni ve sınıf rehber öğretmenleri görüş alışverişinde bulunarak her sınıfa bir kelime kumbarası oluşturacaktır. Her öğrenci kendi sınıfındaki kumbaraya kendi seviyesine uygun kelimeler atacaktır. Bu kelimeler öğrencinin yeni öğrendiği kelimelerden oluşacaktır. Kelimeler küçük kâğıtlara yazılacak ve kağıdın arka tarafına kelimenin anlamıyla cümlede kullanılmış hali yazılacaktır. Böylelikle öğrencinin sözcük dağarcına yeni bir kelime katılmış olacaktır.

Kelime kumbaralarımız.

3- Her hafta kumbara açılarak rastgele kelimeler seçilecek, seçilen bu kelimeleri kullanarak öğrencilerin çok bilindik bir hikayeyi anlatmaları istenecektir. Hikayede yer, zaman, kahraman ve konu sınırlaması yapılmayacaktır.

4-Sınıfın öğrencileri kelimeyi öğrendikten sonra o hafta içerisinde belirlenen kelimenin anlamını, nerelerde kullanıldığını, varsa içerdiği başka anlamları araştırarak kelimeyi günlük hayatında kullanacak, arkadaşlarına bu kelimenin içinde kullanıldığı cümlelerle anlatımda bulunacak ve bu şekilde özümsenmesi sağlanacaktır.

5-Okulumuzda haftanın sözü uygulaması yapılacak okulumuz Türkçe öğretmeni tarafından belirlenen eğitim içerikli bir söz belirlenerek tüm öğrencilerin görebileceği bir panoya asılarak öğrencilerimizin hafta boyu belirlenen sözü öğrenmeleri sağlanarak bir eğitim öğretim yılında en az 35-40 yeni söz öğrenmesi sağlanacaktır. Öğrenciler öğrendikleri yeni kelimelerle haftanın sözünü oluşturabilecekler.

6-Okulumuzda her dönem birer tane olmak üzere sınıflar arası münazaralar düzenlenerek öğrencilerimizin tartışma ve sonuca ulaşma kültürünü kazanmaları sağlanacaktır.

7-Belirli gün ve haftalarda öğrencilerin etkin olduğu programlar düzenlenerek onların Türkçe kültürünün zenginleştirilmesi ve telaffuz güzelliği kazandırılarak Türkçemizin güzel konuşulmasını sağlanacaktır. Bu etkinliklerde değişik öğrencilere görev verilmesine özen gösterilecektir.

8-Okul müdürlüğümüzce eğitim dönemlerinin sonunda bu alanda gelişme kaydeden başarılı öğrencileri tespit ederek ödüllendirilmesini sağlayacaktır.

9-Her yılın sonunda Türkçe öğretmenlerince değişik ölçme ve değerlendirme metotları kullanılarak öğrencilerin gelişimleri izlenecektir.