ETİK VE UYUM YÖNETİMİ SİSTEMİ TEORİDEN PRATİĞE 12 Mayıs 2014 İstanbul, Hidiv Kasrı.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
TÜRKİYE UYGULAMALARI 2008 FATMA NUHOĞLU
Advertisements

YENİ MALİ YÖNETİM VE KONTROL SİSTEMİNDE İÇ KONTROL
GİRİŞİMCİLİK – Herkesin Bir Hayali Var
Bankacılık Etik İlkeleri
INTERNET VE HUKUK Zeynep Derman Hukuk Müşaviri SUPERONLINE A.Ş.
ETİK GÜNÜ VE HAFTASI Mayıs 2013
BRS, Türkiye’de bir ilki başlatarak birçok firmadan alınacak hizmetleri tek bir kuruluştan alınmasını sağlayacak profesyonel bir kadroyla iyi bir hizmeti.
HAKKIMIZDA: 2004 yılında Tıp Doktorları tarafından kurulan abc İlkyardım Eğitim Merkezi; Türkiye'nin Sağlık Bakanlığı onaylı ilk özel İlkyardım Eğitim.
Denetim (mali/iç) Ismael el Barzouhi, Denetim Müdürü
HİZMETLERİMİZ İthalat, İhracat, Transit Gümrük İşlemleri,
KAMU İÇ KONTROL SİSTEMİ STRATEJİ GELİŞTİRME DAİRE BAŞKANLIĞI
BÖLÜM X HALKLA İLİŞKİLER.
ŞEKER PİLİÇ.
GELECEĞİ TAHMİN ETMENİN EN İYİ YOLU ONU YARATMAKTIR…
Kamuda İç Denetimin Gelecek Stratejisi
Kurumsal Yönetim Hüseyin GÜRER 9 KASIM 2005 f.
1) İÇ DENETİM KAVRAMI İç denetim, kamu idaresinin çalışmalarına değer katmak ve geliştirmek için kaynakların ekonomiklik, etkililik ve verimlilik esaslarına.
İÇ KONTROL SİSTEMİ ve KAMU İÇ KONTROL STANDARTLARI
Mesleki Uzmanlık Alanlarının Gelişiminde Kurumsallaşmanın Önemi
TİDE XI. Türkiye İç Denetim Kongresi - 9 Kasım 2007
İleri Denetim ve Muhasebe Düzenleme Programı Modül 12 – Bir Finansal Düzenleyici Perspektifinden Yasal Denetimin Kalitesinin Geliştirilmesi Sunan: Geraldine.
KALİTE Hizmetin sunum standartlarının belirlenmesi, ve hizmete insanlar tarafından duyulan inanç, güven ve memnuniyetinartırılmasıdır.
DOÇ.DR. YILDIZ AYANOĞLU 1969 yılında Bulgaristan'da doğdu. İlk ve orta eğitimini tamamladıktan sonra Razgrad Ticaret Lisesinin Sanayi İşletmelerinde Muhasebe.
Türkiye Bankalar Birliği Çalışma Grubu
Hoş geldiniz  Üniversitemiz  İÇ DENETİM BİRİMİ’mizin tanıtım toplantısına,  Hoş geldiniz.
YENİ MALİ YÖNETİM VE KONTROL SİSTEMİNDE İÇ KONTROL 08-09/09/2006-Kızılcahamam M. Sait ARCAGÖK MALİYE BAKANLIĞI BÜTÇE VE MALİ KONTROL GENEL MÜDÜRLÜĞÜ.
ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ İÇ DENETİM BİRİMİ
RİSK YÖNETİMİ VE KARAPARA AKLANMA RİSKİ
ETİK NEDİR Etik ; doğruyla yanlışı, haklı ile haksızı, iyiyle kötüyü ,adil ile adil olmayanı ayırt etmek ,
SEVK BİLGİ DÖNÜŞ FORMU VE
Çevre Sorunları “Ayamama Felaketi”nin acı biçimde gösterdiği gibi çevre sorunları, artık yaşamımızda istisna olmaktan çıkmış, gündelik yaşamın bir parçası.
30 Nisan 2014 İSTANBUL SANAYİ ODASI 12. SANAYİ KONGRESİ 15 MAYıS 2014.
Türmob Yönetim Kurulu Üyesi Antalya YMM Denetim Ve Tasdik Sempozyumu
Meslekte Haksız Rekabet Osman Dinçbaş Güney SMMM A.Ş.
ÜÇÜNCÜ BÖLÜM İÇ DENETİM VE İÇ KONTROL SİSTEMİ
Öznur OKAY Mali Hizmetler Uzmanı
Finansal Yönetim ve Fonksiyonları
ULUSLARARASI (IFAC) MESLEKİ AHLAK KURALLARI
Adli Muhasebe SELÇUK GÜLTEN S.M.MALİ MÜŞAVİR.
Vedat ADAK 05 Nisan 2014 Cumartesi Kuşadası
5. TÜRKİYE HAKSIZ REKABET KONGRESİ
Erdemir Grubu İç Denetim Sistemi 9 Mayıs 2015.
İŞ GÜVENLİĞİ UYGULAMALARINDA YÖNETİM SİSTEMLERİNİN ENTEGRASYONU
KARPA & VENA ORTAK GIRIŞIMI
İŞÇİ SAĞLIĞI VE İŞ GÜVENLİĞİ
BALIKESİR ÜNİVERSİTESİ BİRİMLERİ KAMU İÇ KONTROL STANDARTLARINA UYUM EYLEM PLANININ HAZIRLANMASI BALIKESİR ÜNİVERSİTESİ BİRİMLERİ KAMU İÇ KONTROL STANDARTLARINA.
Bölümün Amacı Bu bölüm, kurumsal kültür ve etik değerler ile bunların örgütlerden nasıl etkilendiğine dair görüşleri incelemektedir.
MALİYE BAKANLIĞI BÜTÜNLEŞİK PORTAL PROJESİ T.C. Maliye Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanlığı.
“SEN İ N MASALIN” ORGAN İ ZASYON İ FT İ HARLA SUNAR…
1. Uyuşturucuyla mücadele kapsamında eğitim
YÖNETİM SÜRECİ VE ÖZELLİKLERİ
Toplam Kalite Yönetimi
Öğr.Gör. Seda AKIN GÜRDAL
TS EN ISO/IEC Personel belgelendirme sertifikalandırma işi yapmak isteyen kurum ve kuruluşların akreditasyon şartlarını içeren uluslararası bir standarttır.
Sermaye Piyasası ve Meslek İlişkisi DOÇ. DR. SERHAT YANıK İSTANBUL ÜNIVERSITESI SIYASAL BILGILER FAKÜLTESI.
İŞ VE İŞLETME AHLAKI.
7. TÜRKİYE HAKSIZ REKABET KONGRESİ Mesleğimizde Haksız Rekabet Haksız Rekabetle Mücadelede; Hizmet Kalitesi ve Meslek Kararının Rolü ve Önemi Ali Kamil.
Vergi Denetiminde Şüphecilik ve Mesleki Yargı
YÖNETİMDE YENİ GELİŞMELER KURUMSAL YÖNETİM (CORPORATE GOVERNANCE)
Profesyonel Bir Çevirmen olarak Kariyer yapmak.
Bankacılıkta ETİK 2017 R. Hakan ÖZYILDIZ
İnceleme Dairesi Başkanlığı
Finans Nedir Finans, işletmenin gereksinim duyduğu fonların en uygun koşullarda ele geçirilmesi ve ele geçirilen fonların en etkin kullanımını sağlamaktır.
ULUSLARARASI BANKACILIK
Bankacılıkta ETİK 2018 R. Hakan ÖZYILDIZ
OTP karar alma süreci Ortak Piyasa Düzeni (OPD) Gerekliliklerine
İÇİNDEKİLER Finansal Amaç, Finans Fonksiyonu, Finansal Çevre Finansman Nedir? Finansal Yönetimin Amaçları Firmanın Organizasyonu İşletme Örgütlerinde Biçim.
Nükleer Güvenlik ve Mevzuat
Biz Kimiz? 3 nesildir sürdürdüğümüz aile şirketimizin getirmiş olduğu bilgi, birikim ve güven ile 70+ yıllık tecrübemiz ve yenilikçi yaklaşım sayesinde,
1. BÖLÜM FİNANSAL YÖNETİMİN TANIMI VE AMACI
Sunum transkripti:

ETİK VE UYUM YÖNETİMİ SİSTEMİ TEORİDEN PRATİĞE 12 Mayıs 2014 İstanbul, Hidiv Kasrı

İş Etiği ve İşletmelerde Etik İş Etiği “ işyerinde neyin doğru, neyin yanlış olduğunu bilmek ve doğru olanı yapmak ” olarak tanımlanmaktadır. Etik İlkeler Ekonomik Çıkarlar Toplumsal Refah ve Çıkarlar

İş Etiği ve İşletmelerde Etik Şirket topluma ait iktisadi varlıktır ! Şirket sermayedarı servetini kaybeder Şirket yöneticisi işini kaybeder Şirket çalışanı işini kaybeder Satıcı müşterisini kaybeder Müşteri mal/hizmeti satın alamaz Bayi/acente işini kaybeder Toplum kaybeder. Devlet vergi toplama yolu ile şirketlere ortak olmaktadır. Şirketler ortadan kalktığında vergi toplanamamakta, bu durumda bütçe açığı ortaya çıkmaktadır. Bütçe açığının giderilmesi için alınan iç ve dış borçların finansman yükü tüm toplum tarafından ödenmektedir.

Etik ve Uyum Sistemi Etik Kod İç ve Dış Düzenlemeler Etik ve Uyum Sistemi

Etik Kod Etik İlkeler Etik Politikalar Etik Prosedürleri Formlar Yolumuz ne ? Nasıl yapmalıyız ? Ne anlamalıyız?Uygulama dökümanları

Etik ve Uyum Sistemi Müşteri Kabul ve Devam Formu Formlar Yapılması gereken kontroller Yasak İşlemler Görev, Yetki ve Sorumluluk Dağılımları Vb.…… Prosedürler P1 Şirket, suç gelirlerinin aklanması, terörizmin finansmanı ve bağlantılı diğer suçlar ile olan mücadelede gerek ulusal gerekse uluslararası alandaki tüm çabaları desteklemeyi, tüm yasalara ve diğer yasal düzenlemelere uymayı hedeflemiştir. P2 Şirket faaliyetlerinde ve hizmet sunduğu müşterilerde, aklama suçuna müseade etmez, suçtan elde edilen gelirlerin yasadışı kaynağının gizlenmesine olanak tanımaz. P3 Şirket faaliyetlerinde, suç gelirlerinin aklanmasının, terörizmin finansmanının ve bağlantılı diğer suç faaliyetlerinin önlenmesi hakkındaki yasal düzenlemelere uyum sağlayacak şekilde suç gelirlerinin aklanmasının önlenmesi programı geliştirir ve uygular. Bu program; Hem Türkiye hem de diğer ülkelerin yasal düzenlemelerine uygun faaliyet gösterilmesini güvence altına alacak iç denetim ve kontrol sisteminini içerir. Politikalar Faaliyet ve işlemlerimizi yürütürken, kara paranın aklanmasına yönelik ulusal ve uluslararası düzenlemelere riayet eder, yasaların öngördüğü önlemleri uygularız. İlkeler

Etik ve Uyum Sistemi Uyum İç ve Dış Düzenlemeler İç kontrol prosedürleri Tabi olunan mevzuatlar Uluslararası düzenlemeler Normlar Yönetimin anlayışı Evrensel kurallar Kural koyucularToplumsal değerler

Etik ve Uyum Yöneticisi ve Komitesi YK PazarlamaFinans İnsan Kaynakları ÜretimMuhasebe Halkla İlişkiler EU Sorumlu YK Üyesi EU Sorumlu Komite EU Yöneticisi GM /CEO

Etik ve Uyum Yöneticisi ve Komitesi Etik ve Uyum Yöneticisi kim olmalı ? Etik ve Uyum Komitesi kimlerden oluşmalı ?

Etik ve Uyum Yöneticisi ve Komitesi Denetim Şikayet Gözlem Soruşturma Delil Toplam Değerlendirme Karar Tavsiye Kararı RaporlamaArşivleme Nasıl Çalışır ?(Çalışma Yönetmeliği, Prosedürleri)

Etik ve Uyum Sisteminin Kurum Kültürüne Yerleşmesi Düzenli Farkındalık Eğitimleri Duyurular, Afişler Ödüllendirmeler Başarı Hikayeleri Ödüllendirmeler Başarı Hikayeleri Örnek Davranışlar Düzenli Beyanlar

Soru ve Cevap Dr. Mehmet Ali Demirkaya, SMMM Aren I Ortak I Denetim ve Danışmanlık Hizmetleri Office: Mobile: Fax: Aren Bağımsız Denetim ve SMMM A.Ş. Çamlıca Köşkü, Francalacı Sk., No: 28 Arnavutköy, Beşiktaş, İstanbul, Türkiye