MEYVELERİN FAYDALARI. Portakal Bol miktarda C vitamini içeriyor. Kilo almaya engel olur. Kandaki kolestorolü düşürür. Kanseri önleyici olarak bilinen.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
OBEZİTENİN ÖNLENMESİ.
Advertisements

ﻙ Çikolata Hakkında Gerçekler.
Bu on önemli Mudra ; sağlık için inanılmaz hediyeler sunar.
saĞLIKLI BESLENME NASIL OLMALI?
MEVSİMLER.
MEYVELER VE VÜCUDA YARARLARI
Türkiye’nin en büyük mail grubu Türkiye’nin en büyük mail grubu Lütfen slaydı tüm sediklerinizle paylaşınız Hayat paylaştıkça güzeldir.
PARMAKLAR İLE ŞİFA KONTROL SİZDE… GÖRÜNTÜ GEÇİŞLERİ İÇİN;
Günde Bir Elma Obez Olma Projesi
MEYVELERİN VE SEBZELERİN YARARLARI MEYVELERİN YARARLARI.
Doğadaki En Sağlıklı 60 Besin....
ÇİM SUYU Buğday çiminin önemi öncelikle yaprakların, yeşil görünmesini sağlayan klorofil içeriğinden gelir. Klorofil birçok bitkide bulunur. Buğday çimi.
Kalp Damar Hastalıklarında Beslenme
K RPUZ Yaz sıcağında en lezzetli serinleme yollarından biri olan karpuzun faydaları Kanser türlerine karşı etkisinin yanısıra kalp fonksiyonlarının.
ADAÇAYI Mide bağırsak gazlarını, bulantıyı giderir.Mide bağırsak gazlarını, bulantıyı giderir. Göğsü yumuşatır.
SAĞLIKLI BESLENME VE BİLİNEN YANLIŞLAR
GIDALARIN SAĞLIK ÜZERİNE ETKİSİ
SAĞLIK Sağlık; insanın fiziksel, zihinsel ve sosyal yönden tam bir iyilik halinde olmasıdır.
FEN VE TEKNOLOJİ PROJE ÖDEVİ
MEYVELER Çilek Ananas Üzüm
ARI ÜRÜNLERİ.
İNSANIN SAĞLIKLI GELİŞİMİNDE ETKİLİ BESİNLER
MEVSİMLER.
YAĞ YAKMAK İÇİN Ramazan Akdağcık.
KARBONHİDRATLAR Görevleri: Enerji verirler (1 gramı 4 k.kalori).
MEYVELER HAZIRLAYANLAR MELTEM METİN EDA KARACA
Prof.Dr.Semih ÖTLEŞ İVİ Kivi meyvesi folik asit, potasyum, krom ve E vitamini yönünden zengindir. Bir kivi meyvesi günlük C vitamini ihtiyacını fazlasıyla.
Tazesi yaz mevsimi sofralarında yaygın şekilde yer alırken, kurusu yıl boyunca çeşitli şekillerde tüketilmektedir. Dünyanın beş kıtasında elmayla birlikte.
MEVSİMLER
ZEYTİN KARASUYU VE DEĞERLENDİRİLMESİ Uludağ Üniversitesi
ZEYTİN, ZEYTİNYAĞI ve SAĞLIK
MEYVELER
Çocuklar Tutum haftası geldi, Bizlere neşe verdi
A VİTAMİNİ HAZIRLAYANLAR: Gökçe Selin Şahin İrem İnal Zeynep
İnsanlarda Doğru Vitamin Kullanımı Projesi
Kalbe ferahlık verir, kuluncu ve sindirim organı sancılarını giderir.
MEVSİMLER
FAYDALI BESİNLER.
Şeftali Şeftali anayurdu Doğu Asya ve Çin olan meyvedir.Çiçekleri kabızlığı giderir ve bağırsak solucanlarını düşürür. Şeftalinin faydaları Vücudun hastalıklara.
Hazırlayan:Tuba Kalaycı
YETERLİ VE DENGELİ BESLENME
FEN VE TEKNOLOJİ ÜNİTE:VÜCUDUMUZUN BİLMECESİNİ ÇÖZELİM
CANLILARDAKİ ORGANİK BİLEŞİKLER
BESİNLER VE TÜKETİMİ.
SEBZELERİN FAYDALARI. Domates C ve E vitaminleri içerir. Yüksek kan basıncını düşürmeye yardımcı olur ve vücudun su tutmasını engeller. Kalp hastalıklarına.
GÜNLÜK HAYATIMIZDA ASİTLER
DOĞAL MUCİZELER 4 PPS: Cem Yurtsev Music : Grease BU SUNU SANALDUNYA GRUBU İÇİN HAZIRLANMIŞTIR. GRUP ÜYELİĞİ
DOĞAL MUCİZELER 8 PPS: Cem Yurtsev Music : Modern Talking BU SUNU SANALDUNYA GRUBU İÇİN HAZIRLANMIŞTIR. GRUP ÜYELİĞİ
Erik bol miktarda B vitamini içerir.
VİTAMİNLER.
Prof.Dr.Semih ÖTLEŞ Bol miktarda vitamin ve mineral içermektedir.Zengin bir B ve C vitamini kaynağıdır. Aynı zamanda yüksek miktarda şeker içerir, serbest.
DENGELİ VE DÜZENLİ BESLENME.
BESİN İÇERİKLERİ İlayda ASİL 9/E 416.
BİTKİLER VE SU.
PATLICAN.
Karaciğer, süt, havuç, domates, yumurta sarısı, sebzeler, balık ve ette çok miktarda bulunur. Karaciğer, süt, havuç, domates, yumurta sarısı, sebzeler,
BESİNLER VE DENGELİ BESLENME.
Avrupa’da doğal bir ilaç olarak kabul edilen keçi sütünün faydaları saymakla bitmiyor. Keçi sütü tedavi edici ve kendine özgü üstün özelliklerinden.
SUDA ERİYEN VİTAMİNLER
BESLENME VE BESİN ÖĞELERİ
BESLENME VİTAMİNLER.
VİTAMİNLER. VİTAMİNLER Vitaminler Anlamı yaşamsal aminler demektir. Organik yapılı maddelerdir. Polimer yapısı göstermezler. Kimyasal sindirime uğramazlar.
BESLENME VE DİYETETİKTE TEMEL KAVRAMLAR
hakkındaki gerçekler…
MEYVELER.
VİTAMİNLER.
Total Lipit Tayini.
CANLILARIN TEMEL BİLEŞENLERİ
Süt nedir? Memeli canlıların doğumdan hemen sonra meme bezlerinden salgılanan, kendisine has tadı, kokusu ve kıvamı bulunan beyazımsı bir sıvıdır.
GIDALARIN SAĞLIK ÜZERİNE ETKİSİ
Sunum transkripti:

MEYVELERİN FAYDALARI

Portakal Bol miktarda C vitamini içeriyor. Kilo almaya engel olur. Kandaki kolestorolü düşürür. Kanseri önleyici olarak bilinen bütün maddeleri içeriyor

Kayısı Şeker, organik asitler ve C vitamini içerir. Çekirdeklerinden yağ elde edilir. Yaprakları derelerde balıkları sersemleterek tutmak için kullanılır.

Elma Kolesterolü yok eder ve sindirimi kolaylaştırır. Kokusu rahatlatır ve kan basıncını düşürür. Artrit, romatizma ve gut hastalıklarına karşı da yararlıdır.

Haydi meyve yiyelim Kaynak: