MESLEKİ VE TEKNİK EĞİTİMİN TANITIMI VE YÖNLENDİRMESİNE İLİŞKİN

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
ÇAN İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ
Advertisements

Bakanlık Düzeyinde Rehberlik Örgütü (Milli Eğitim Bakanı)
Prof. Dr. Aysel Aziz İstanbul Arel Üniversitesi
2007 / 30 SAYILI MESLEKİ VE TEKNİK EĞİTİMDE TANITIM VE YÖNELTME ÇALIŞMALARI GENELGESİ DOĞRULTUSUNDA İLÇEMİZ İLKÖĞRETİM VE ORTAÖĞRETİM KURUMLARINDA YAPILMASI.
REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMA SERVİSİ ETKİNLİKLERİ
Millî Eğitim Bakanlığı İlköğretim ve Orta Öğretim
Millî Eğitim Bakanlığı Çıraklık ve Yaygın Eğitim Genel Müdürlüğü
İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ T.C PİRAZİZ KAYMAKAMLIĞI PİRAZİZ GELECEĞİ HEDEFLİYOR PROJESİ ÇALIŞMA PLANI.
İkili Eğitimin Çokamaçlı Modüler Lise Olarak Türkiye Uygulama Modeli Savaş M. Özaydemir TOBB Mesleki Eğitim Komisyonu Başkanı Eskişehir Sanayi Odası Başkanı.
T.C. ANKARA KALKINMA AJANSI DOĞRUDAN FAALİYET DESTEK PROGRAMI-2010 ANKARA İLİ SEKTÖREL REKABET ANALİZİ FİZİBİLİTE PROJESİ ANKARA TİCARET ODASI 15 NİSAN.
T.C. SARUHANLI KAYMAKAMLIĞI İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ SINAVLARA HAZIRLANMA VE BAŞARIYI ARTIRMA EYLEM PLANI.
Kurullar hangi kurumlarda oluşturulmalıdır?
REHBERLİK HİZMETLERİNİN ÖRGÜTLENMESİ VE DEĞERLENDİRİLMESİ
Mardin’de Sürdürülebilir Turizmin Geliştirilmesi için Teknik Yardım Otel Temsilcileri Odak Grup Toplantısı No: Bu proje Avrupa Birliği ve Türkiye.
ARTVİN İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ
“TÜRKİYE SAĞLIKLI BESLENME VE HAREKETLİ YAŞAM PROGRAMI İL EYLEM PLANI”
YARIN SİZDEYİZ PROJESİ
KEŞFET KENDİNİ PROJESİ
Kadınlar İçin Mesleki Eğitim Projesi. AMAÇ 1.Kadınların mesleki açık öğretim ortaokul ve liselerine kayıt yapmalarını sağlamak. 2.Kadınları kayıt.
EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ALTINDAĞ İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ
OKUL GELİŞİMİ YÖNETİM EKİBİ (OGYE) TOPLANTISI
DİĞER EĞİTİM KURUMLARINDA DEĞERLER EĞİTİMİ ÇERÇEVE PLANI
ARTVİN İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ STRATEJİK PLANLAMA.
İl Düzeyinde Hayat Boyu Öğrenme Koordinasyon Birimleri (HBÖKB) Nevin Şenol & John Hart Politika ve Mevzuat Geliştirme Uzmanları Jove Jankulovski Kilit.
STAJ ÇALIŞMASI VE ESASLARI Mesleki Ve Teknik Eğitim Yönetmeliği Md 58
FAALİYET/PROJE EYLEM PLANLARI
EĞİTİM ORTAMLARINDA ŞİDDETİN ÖNLENMESİ VE AZALTILMASI
EĞİTİM ÖĞRETİM YILI MAMAK İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ
MESLEKİ VE TEKNİK EĞİTİMİ TANITIM VE YÖNELTME SEMİNERİNE
TKY BİLGİLENDİRME TOPLANTISI
MOTİVASYONU VE BAŞARIYI ARTTIRMA PROJESİ
KAYSERİ İLE OKUMAK PROJESİ
T.C. KÜTAHYA VALİLİĞİ İl Milli Eğitim Müdürlüğü
OKUL SÜTÜ PROGRAMI 1.
DEĞERLER ŞEHRİ KAYSERİ PROJESİ
TEMEL EĞİTİM GENEL MÜDÜRLÜĞÜ
Bayram AKBAŞ MYK Başkanı MÜSİAD Mesleki Eğitimde Yeni Açılımlar Çalıştayı, Şubat 2011/İstanbul MESLEKİ EĞİTİME İLİŞKİN ANAHTAR KAVRAMLAR 1.
ELMADAĞ MESLEKİ TANITIM VE YÖNELTME KOMİSYONU ETKİNLİKLERİ HAZIRLAYANLAR AYFER YILDIZ NAGİHAN KARACA TÜLAY REÇBER.
GELİŞİM İÇİN DEĞİŞİM PROJESİ”
DAVUTLAR ŞÜKUFE CEMAL ÖZBAŞ ÇOK PROGRAMLI LİSESİ
ALTIEYLÜL İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ
2014 – 2015 ÖĞRETİM YILI TANITIM VE YÖNELTME KOMİSYONU TOPLANTISI
TOPLANTI GÜNDEMİ Açılış Sunum Soru-Cevap Kapanış.
Mesleki ve Teknik Eğitimi Tanıtım ve Yöneltme Bilgilendirme Semineri
PROJESİ VEZİRKÖPRÜ AKADEMİK BAŞARIYI ARTTIRMA VABA
ELAZIĞ MESLEKİ EĞİTİM BİLGİ MERKEZİ İl Milli Eğitim Şube Müdürü
T.C MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI MALATYA REHBERLİK VE ARAŞTIRMA MERKEZİ
DEĞERLER ŞEHRİ KAYSERİ PROJESİ
PROJENİN ADI Van İli Ortaokul ve Lise Öğrencilerinin Başarı Durumlarının Araştırılması Projesi PROJE YÜRÜTÜCÜSÜ Van İl Milli Eğitim Müdürlüğü.
T. C. DENİZLİ İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ İşyeri Sağlığı ve Güvenliği İlçe Milli Eğitim Müdürleri Bilgilendirme/Değerlendirme Toplantısı 20/10/2015 DENİZLİ.
DESTEK EĞİTİM ODASI İŞLEYİŞ USUL VE ESASLARI
1. Uyuşturucuyla mücadele kapsamında eğitim
Yönetim Kurulu Toplantısı 16 Aralık 2009 MEBGEP FAALİYETLERİNİN UYGULAMAYA YÖNELİK İLERLEMELERİ Yönetim Kurulu Toplantısı 16 Aralık 2009 MEBGEP FAALİYETLERİNİN.
Destek Eğitim Odaları.
BİLİM VE SANAT MERKEZİ: ÖĞRENCİ TANILAMA
ÖĞRETİM YILI TANITIM YÖNELTME TOPLANTISINA HOŞGELDİNİZ.
OTMG KAPSAMINDA YAPTIĞIMIZ ETKİNLİKLER GELİŞİM ALANLARI EYLÜLEKİMKASIMARALIKOCAKŞUBATMARTNİSAN MESLEKİ GELİŞİM KİŞİSEL VE MESLEKİ GELİŞM Öğrencilerin.
EĞİTİM ORTAMLARINDA ŞİDDETİN ÖNLENMESİ VE AZALTILMASI
ADAY ÖĞRETMEN YETİŞTİRME SÜRECİ
MESLEKİ TANITIM VE YÖNELTME
ELMADAĞ İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ EĞİTİM –ÖĞRETİM YILI MESLEKİ VE TEKNİK EĞİTİMİ TANITIM VE YÖNELTME KOMİSYONU BİLGİLENDİRME TOPLANTISI.
Abdulkerim ÇÖMÇE Eskişehir İl Milli Eğitim Şube Müdürü Ankara – 2 Mayıs 2016.
T.C. MERSİN VALİLİĞİ TARSUS İMKB MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ MÜDÜRLÜĞÜ TEMSA GLOBAL SAN. VE TİC. A.Ş. ARASINDA YAPILAN EĞİTİM İŞ BİRLİĞİ PROTOKOLÜ.
REHBER ÖĞRETMEN YOL HARİTASI
YÜREĞİR KAYMAKAMLIĞI İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ
BURHANİYE HMFK ANADOLU İMAM-HATİP LİSESİ
ABİDE Akademik Becerilerin İzlenmesi ve Değerlendirilmesi.
BALıKESIR ÖLÇME DEĞERLENDIRME
BALıKESIR ÖLÇME DEĞERLENDIRME MERKEZI İZLEME DEĞERLENDİRME DEĞİŞİM GELİŞİM.
Hanife ÇAKIR Uzman Öğretmen
Sunum transkripti:

MESLEKİ VE TEKNİK EĞİTİMİN TANITIMI VE YÖNLENDİRMESİNE İLİŞKİN 2014-2015 ÖĞRETİM YILI EYLEM PLANI

MESLEKİ VE TEKNİK EĞİTİMİN TANITIMI VE YÖNLENDİRMESİNE İLİŞKİN 2014-2015 ÖĞRETİM YILI EYLEM PLANI Sıra No YAPILACAK ÇALIŞMA TARİH KATILIMCILAR SORUMLU KURUM KURULUŞ İŞBİRLİĞİ YAPILACAK VE GEZİLİP ZİYARET EDİLECEK KURUM-KURULUŞ-KİŞİ 1 MEB’na bağlı örgün ve yaygın mesleki ve teknik eğitim kurumlarına gezi,gözlem,inceleme Öğretim yılı boyunca Ortaokul 7.-8. sınıf ve liselerin 9. sınıf öğrencileri   Kaymakamlıklar İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri Yaygın ve Örgün Tüm Mesleki ve Teknik Eğitim Okul ve Kurum Müdürlükleri Ortaokul Müdürlükleri Belde, ilçe ve ilde bulunan MEB’na bağlı örgün ve yaygın mesleki ve teknik eğitim okul ve kurumları 2 Mesleki ve teknik eğitim veren yüksek öğretim kurumlarına gezi, gözlem, inceleme Ortaokul 7. ve 8. sınıf ile liselerin 9. sınıf öğrencileri İl ve ilçelerde bulunan mesleki ve teknik eğitim veren fakülte, yüksek okul yöneticileri ve eğitim kurumları 3 İş hayatında başarıları ile öne çıkan iş adamları, alanında yetkin uzman akademisyenlerle öğrencilerin tanıştırılması, onlarla etkileşim sağlanması, başarı öykülerinin izlenmesi Ortaokul 7-8. ve lise 9-10-11-12. sınıf öğrenci ve öğrenci velileri Üniversite, STK, Meslek Odaları, basın….vb. kuruluşlar

Mart- Nisan-Mayıs-Haziran 2015 4 İşletme, işyeri, kurum ve kuruluşların ziyaret edilmesi gözlem ve inceleme Mart- Nisan-Mayıs-Haziran 2015 Ortaokul 7-8. sınıf ve meslek liselerinin tüm öğrencileri   Kaymakamlıklar İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri Yaygın ve Örgün Tüm Mesleki ve Teknik Eğitim Okul ve Kurum Müdürlükleri Ortaokul Müdürlükleri Meslek odaları, üniversite, yüksekokul, özel işletmeler, sağlık kurum ve kuruluşları, sanayi ve sektörün diğer unsurları 5 Mesleki ve teknik eğitimin önemi ve tanıtımı konusunu içeren toplantı, konferans, panel… vb. etkinlikler düzenlenmesi Öğretim yılı boyunca Ortaokul 7-8. sınıf ve tüm lise öğrencileri, öğretmenler ve öğrenci velileri İl, ilçe ve ülkemizde mesleki ve teknik eğitimle ilgili alanında yetkin, akademisyen ve uzman kişiler, yazarlar, işletme sahipleri,meslek odası yöneticileri…. 6 Mesleki ve teknik eğitimle ilgili sınıf ve okul gazeteleri çıkarılması Ortaokul 7-8. sınıf ve tüm lise öğrencileri Okul idarecileri, veliler, öğretmenler

Meslek ve teknik eğitim kurum öğrenci ve öğretmenleri 7 Mesleki ve teknik eğitimde başarılı olan proje, modül …vb. ürünlerin tanıtıldığı sergiler açılması Mayıs-2015 Meslek ve teknik eğitim kurum öğrenci ve öğretmenleri Kaymakamlıklar İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri Yaygın ve Örgün Tüm Mesleki ve Teknik Eğitim Okul ve Kurum Müdürlükleri Ortaokul Müdürlükleri  MEB, il/ilçe Milli Eğitim Müdürlükleri, STK’lar Meslek Odaları Temsilcileri 8 Öğrencilerin beceri eğitimi, staj ve uygulama yaptıkları işletme ve kurum /kuruluşların ziyaret edilmesi, öğrencilerin kontrol ve denetimi Öğretim yılı boyunca 2014-2015 öğretim yılı meslek liselerinin 11 ve 12. sınıfındaki beceri eğitimi için işletmeye giden öğrencileri Okul Müdürleri, Koordinatör Öğretmenler, İşletme Temsilcileri ve ‘’Mesleki Teknik Eğitimin Tanıtım, İstihdam ve Mezunları İzleme Komisyonu’’   Öğrencilerin beceri eğitimi, staj ve uygulama yaptıkları işletme ve kurum / kuruluşlar, meslek odaları 9 2015-2016 öğretim yılında işletmelerde staj ve beceri eğitimi yapacak öğrenciler ile işletme yeri ve beceri eğitimi kurum/kuruluşlarının belirlenmesi Nisan - Mayıs 2015 2014-2015 öğretim yılı meslek liselerinin 11 ve 12. sınıfındaki öğrenciler için Mesleki ve teknik eğitim okul /kurum müdürlükleri Okul müdürlükleri ve bünyesinde kurulan ‘’Mesleki ve Teknik Eğitimin Tanıtım, İstihdam ve Mezunları İzleme Komisyonu’’, İşletme ve kurum yöneticileri

10 Mesleki ve Teknik Eğitim Eylem Planı ile ilgili çalışmaların Yıl Sonu Raporunun hazırlanması ve İl MEM’e sunulması Haziran 2015 2014-2015 öğretim yılı meslek liselerinin 11 ve 12. sınıfındaki öğrenciler için  Mesleki ve teknik eğitim okul/kurum müdürlükleri ve ilçe milli eğitim müdürlükleri Okul /kurum müdürlükleri ve bünyesinde kurulan ‘’Mesleki ve Teknik Eğitimin Tanıtım, İstihdam ve Mezunları İzleme Komisyonu’’

Teşekkür ederim. Mahmut BAYRAM İl Milli Eğitim Müdürü