Windows işletim sistemi kişiselleştirmesi nedir? Neden gereklidir?

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
BİLGİSAYAR DONANIM ELEMANLARI
Advertisements

Windows Media Player.
Görüntü Özellikleri.
BT301 İŞLETİM SİSTEMİ KONU: WİNDOWS 7, WİNDOWS 8
Windows 7 ile Windows Ürünleri Arasındaki Farklar
İnternete Nasıl Bağlanırız?
BİLGİSAYAR KULLANIMI VE SAĞLIK
BİLGİSAYAR KULLANIMI VE SAĞLIK
İŞLETİM SİSTEMİ İşletim Sistemi Nedir İşletim Sisteminin Görevleri
BLG 201 ŞAHİN AKDAĞ.
Ders Adı: Bilgisayar Donanımına Giriş
DONANIM VE YAZILIM Ahmet SOYARSLAN biltek.info.
Windows XP.
BDEM 105.
BİLGİSAYAR DONANIMI SELİN POSBIYIK 9/H 551 SIDIKA RODOP ANADOLU LİSESİ
Yazılım nedir?.
Windows 7 kurulum için en az 512 MB ram belleğe ihtiyaç duyuyor
SON KULLANICI HATALARI BİLGİ İŞLEM DAİRE BAŞKANLIĞI SON KULLANICI HATALARI Cengiz Acartürk 03 Ekim 2003.
Windows 8 Öğr. Gör. Hüseyin GÜNEŞ –
MART 2013 İŞLETİM SİSTEMLERİ.
Bilişim Teknolojilerine Giriş
FAYDALI BİLGİSAYAR PROGRAMLARI
İÇİNDEKİLER-1 Başlangıç Bilgisayarı düzgün Şekilde Çalıştırma
İŞLETİM SİSTEMİ WİNDOWS AYARLAMA Bilişim Teknolojileri ve Yazılım Dsi Baraj Orta Okulu.
İnternet'e Bağlanmak İçin Neler Gereklidir?
Cemil ŞAHİN Bilişim Teknolojileri Öğretmeni
WİNDOWS SÜRÜMLERİ ARASINDAKİ FARKLILIKLAR
İŞLETİM SİSTEMİ İşletim Sistemi Nedir İşletim Sisteminin Görevleri
İŞLETİM SİSTEMİ.
EYLÜL 2014 İŞLETİM SİSTEMLERİ Bilgisayar Uygulamaları.
HAKKINDA : Windows 98’ den sonra çıkmıştır. Daha güzel ve kullanışlı yeni şeyler eklenmiştir. 16-bit/32-bit melez işletim sistemidir. Microsoft Windows.
Windows XP Konu: Denetim Masası Windows 8 Windows XP Windows 7.
Microsoft'un birincil hedefi işletim sistemlerinin kullanımını daha kolay hale getirmektir: Windows 2000 aşağıdaki özellikleri sayesinde bu geleneği devam.
BİLGİSAYAR DONANIMI GİRİŞ BİRİMİ İŞLEM BİRİMİ ÇIKIŞ BİRİMİ.
İŞLETİM SİSTEMİ İşletim Sistemi Nedir İşletim Sisteminin Görevleri
Bilgisayar Ağları.
YAZILIM.
Resim Görüntüleme Programları
Denetim Masası Ms. Windows 8.1
DENETİM MASASI.
YAZILIM.
BİLGİSAYAR TERİMLERİ.
YAZILIM.
Movie Maker.
İŞLETİM SİSTEMLERİ – I : WINDOWS XP
Bilgisayara bilgilerimizi saklayabiliriz.
WİNDOWS LİVE MOVİE MAKER
İÇ VE DIŞ DONANIMLAR.
YOUNİS İ.M.ALJARADAT  KURULUM  DİL SEÇME  KOŞUL KABULÜ  SÜRÜCÜ ÖZELLİKLERİ  DOSYALAR  KURULUM  KULLANICI  ETKİNLEŞTİRME  AYARLAR.
Bilgisayar Donanımı Bilgisayarın elle tutulup gözle görülen parçalarına donanım denir. Bilgisayar kasasının içindeki parçalara iç (dahili) donanım, dışındaki.
DONANIM VE YAZILIM.
Temel Bilgi Teknolojilerinin Kullanımı Öğr.Gör. Abdullah ŞENER.
Temel Bilgi Teknolojilerinin Kullanımı Öğr.Gör. Abdullah ŞENER.
İŞLETİM SİSTEMİ İşletim Sistemi Nedir İşletim Sisteminin Görevleri
DONANIM VE YAZILIM Hazırlayan: Ad Soyad.
ANLIK HABERLEŞME PROGRAMLARI. Anlık Haberleşme Nedir? Bir bilgisayar programı sayesinde, üye olarak, listenize eklediğiniz kişilerle gerçek zamanlı görüşme.
İnternet Nedir İnternet, birçok bilgisayar sistemini birbirine bağlayan, dünya çapına yayılmış olan bir iletişim ağıdır yılında ABD Savunma Bakanlığı.
 Windows XP Microsoft'un kişisel bilgisayarlar ve sunucu sistemleri için ürettiği işletim sistemi ailesi Windows'un NT çekirdeği üzerinde yükselen.
BİLGİSAYAR TEMEL KAVRAMLAR
Windows Live Movie Maker Nedir? Movie Maker ile, bilgisayarınızda yer alan fotoğraf ve videolarınızı kullanarak, bunlar üzerinde düzenlemeler, değişiklikler.
DERS: MESLEKİ BİLGİSAYAR MODÜL -2: İŞLETİM SİSTEMİNDE MASA ÜSTÜ
YAZILIM TEKNOLOJİLERİ
BİLGİSAYARIN YAPISI Donanım ? Yazılım.
Ünite II: Bilgisayarı Kullanma ve Yönetme Basit Düzenlemeler Yapma Dosyaları Düzenleme Yazdırma.
Virüsler ve Diğer Zararlı Yazılımlar
FAYDALI BİLGİSAYAR PROGRAMLARI
::: Soru Numarası Seçin :::
YAZILIM.
BİLGİSAYAR AYAR VE BAKIM İŞLEMLERİ SAVAŞ TUNÇER
WİNDOWS SÜRÜMLERİ ARASINDAKİ FARKLILIKLAR
Sunum transkripti:

Windows işletim sistemi kişiselleştirmesi nedir? Neden gereklidir? CEİT 101 Windows işletim sistemi kişiselleştirmesi nedir? Neden gereklidir?

KİŞİSELLEŞTİRME Kişiselleştirme işletim sistemlerini; Kullanım kolaylığı Sistemi tanıma ve çabuk kullanıma başlama kolaylığı Erişilebilir olması Sistemi kendi sık kullanımlarımızla donatmak Hızlı ve pratik kullanımı sağlamak Kendi stil ve görsel uygulamalarla sistem kullanımını daha eğlenceli hale getirmek

Ayrıca kişileştirme gereksinimleri kişinin kendi fiziksel durumunu da ilgilendirir. Gözlük kullananlar için metin boyutu önemli olduğu için Ekran kontrast ve parlaklık da bu yönden kişileştirilmesi önemlidir. Kullanıcının sık kullandığı programların erişiminde ise gerekli kişileştirmeleri uygulamak. Mouse kullanımı için sol el kullanan kullanıcılar için click butonu değişimi Video yada müzik dinlerken bile yaptığımız ses ayarı da bir kişileştirmedir. Hatta klasörleme yaparak sakladığımız veriler de bir kişileştirme ye mahsustur.

WİNDOWS İŞLETİM SİSTEMİ Windows, Microsoft firmasının ürettiği bir işletim sistemidir.  Kullanışlı grafik ara yüzler (pencereler) ve görsel iletiler yardımıyla programları çalıştırma, komut verme gibi işlemleri hem mause (fare) hem de klavyeden veri girerek gerçekleştirebilme kolaylığı sağlayan bir işletim sistemidir. En büyük özelliklerinden biri, kolay öğrenilebilir oluşudur. Bu kolaylık Windows´a, bilgisayar pazarında en yaygın kullanılan işletim sistemi olmasını sağlamaktadır. Bu konuda en önemli rakibi ise Linux sistemidir.

Web'de gezinme ve e-posta WİNDOWS XP KİŞİLEŞTİRME Kurulum ve Bakım Windows XP çalıştıran bilgisayarınızı kurmayı, kişiselleştirmeyi ve bakımını yapmayı unutmayın. Güvenlik ve gizlilik Windows XP ile bilgisayarınızı ve kişisel verilerinizi daha güvende tutmayı unutmayın. Web'de gezinme ve e-posta Internet Explorer ve Outlook Express kullanma hakkında zaman kazandırıcı ipuçları bulun. Ağ Kendi ağınızı kurmak ve bakımını yapmak için gereken bilgileri alın.

Dijital fotoğrafçılık Resimleri doğrudan dijital kameranızdan aktarmayı ve fotoğraflarınızı düzenlemeyi ve paylaşmayı unutmayın. Film yapma Windows Movie Maker ile, bilgisayarınızı kullanarak ev filmleri oluşturabilir ve düzenleyebilirsiniz. Müzik ve video Windows Media Player sevdiğiniz müziğin ve filmlerin tadını çıkarmayı kolaylaştırır. TV ve multimedya Media Center kişisel bilgisayarınızdan en iyi şekilde yararlanmak için bu kaynaklardan yararlanın.

Yoldayken, işyerinde yapabildiğiniz kadar çok iş yapmayı öğrenin. Uzaktan çalışma Yoldayken, işyerinde yapabildiğiniz kadar çok iş yapmayı öğrenin. Anlık ileti Windows Messenger, dünyanın her yerinden arkadaşlarınızla ve ailenizle anında iletişim kurmanızı sağlar. Kalem ve mürekkep Windows XP Tablet PC Edition'ın özelliklerini sizin için nasıl çalıştıracağınızı öğrenin. Erişilebilirlik Windows XP' deki erişilebilirlik özellikleri, erişilebilirliğe ihtiyacı olan insanlar için verimli çalışmayı kolaylaştırır. Windows oyunları Windows oyunları geniş bir hayal gücü ve macera dünyasını aralar. Gerçekliğe biraz ara verin.

Sürücüler, yazdırma, faks, Bluetooth, monitörler, eşitleme... WİNDOWS 7 KİŞİLEŞTİRME Yükleme ve yükseltme Ürün anahtarı, etkinleştirme, kayıt, yeniden yükleme, dosyaları aktarma... Internet Explorer Sekmeler, arama, tanımlama bilgileri, geçmiş, sık kullanılanlar, güvenlik, gizlilik... Donanım ve sürücüler Sürücüler, yazdırma, faks, Bluetooth, monitörler, eşitleme... Performans ve bakım Yedekleme, Windows Update, sabit disk, bellek, uyku, hazırda bekleme...

Güvenlik, gizlilik ve kullanıcı hesapları Virüsler, casus yazılımlar, parolalar, Ebeveyn Denetimleri, oturum açma ve kapama... Masaüstü ve kişiselleştirme Aero, temalar, araçlar, sıçrama listeleri, duvar kağıdı, Windows Dokunma... Dosyalar, klasörler ve arama Kitaplıklar, Geri Dönüşüm Kutusu, dosyaları CD veya DVD'ye yazma, dosya türleri... Ağ, e-posta ve çevrimiçi olma Ev Grubu, Uzak Masaüstü, kablosuz, paylaşım...

Sistem onarma ve kurtarma Sistem Geri Yükleme, güvenli mod, Başlangıç Onarma... Resimler ve video DVD oynatma ve yazma, resim alma, yeniden boyutlandırma ve e-postayla gönderme, Windows Media Center... Müzik ve ses Ses sorunları, CD kopyalama ve yazma, Windows Media Player, medya akışı...