Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Görüntü Özellikleri.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Görüntü Özellikleri."— Sunum transkripti:

1 Görüntü Özellikleri

2 Bilgisayarın görüntü özellikleri dendiğinde akla ilk gelmesi gerek başlıca iki konu çözünürlük ve renk kalitesi olmalıdır. Bu sunuda işletim sistemimizin sunduğu araçlardan yararlanarak görüntü özelliklerini anlamaya çalışacağız.

3

4 Ekran çözünürlüğü simgelerin ekranda nasıl duracağını belirler.
15’’ bir monitör için 800x600, 17’’ bir monitör içinse 1024x768 değerlerini tercih edebilirsiniz.

5 Daha yüksek çözünürlükler hem gözleri yorabilir, hem de görüntülenme süresini uzatabilir.
Fakat şu önemli noktayı unutmayalım ki pek çok oyun ve program, kullanacak ekran çözünürlüklerini kendileri belirler.

6 Görüntü ayarlarımızı özelleştirmek için Denetim Masası\Görünüm ve Kişiselleştirme sekmesine gitmemiz gerekir.

7

8

9

10

11

12

13

14

15 Araçlar Masaüstü araçlarının ayarlarını değiştirerek, araçları yeniden boyutlandırarak, diğer pencerelerin en üstüne yerleştirerek, masaüstündeki herhangi bir yere taşıyarak ve başka değişiklikler yaparak masaüstü araçlarını özelleştirebilirsiniz.

16

17 Kişiselleştirme Bilgisayarın temasını, rengini, seslerini, masaüstü arka planını, ekran koruyucusunu, yazı tipi boyutunu ve kullanıcı hesabı resmini değiştirerek bilgisayarınızı kişiselleştirebilirsiniz. Masaüstünüz için belirli araçları da seçebilirsiniz.

18

19 Temalar Tema, bir masaüstü arka planını, ekran koruyucuyu, pencere kenarlığı rengini, sesleri ve bazen de simgeleri ve fare işaretçilerini içerir. Çeşitli Aero temalarından birini seçebilirsiniz Temanın tamamını kullanın veya tek tek resimleri, renkleri ve sesleri değiştirerek kendi özelleştirilmiş temanızı oluşturun. Ayrıca, Windows web sitesinde daha çok aracı çevrimiçi bulabilirsiniz.

20 Windows Aero Windows Aero, Windows Vista'nın birinci sınıf görsel deneyimini oluşturur. Zarif pencere animasyonları ve yeni pencere renkleriyle saydam bir cam tasarımı sunar.

21

22 Sesler Örneğin, e-posta aldığınızda, Windows'u başlattığınızda veya bilgisayarınızı kapattığınızda bilgisayarınızın çıkaracağı sesi değiştirebilirsiniz.

23

24 Masaüstü arka planı Duvar kağıdı olarak da bilinen masaüstü arka planı, masaüstünüzdeki bir resim, renk veya tasarımdır. Açık pencereleriniz için bir fon sağlar. Tek bir resmin masaüstü arka planınız olmasını seçebilir veya resimlerin bir slayt gösterisini görüntüleyebilirsiniz.

25

26 Ekran koruyucu Ekran koruyucu, fareyi veya klavyeyi belirli bir süre boyunca kullanmadığınızda ekranda görüntülenen bir resim ya da animasyondur. Çeşitli Windows ekran koruyucuları arasından seçim yapabilirsiniz.

27

28 Kullanıcı hesabı resmi
Kullanıcı hesabı resmi, bir bilgisayardaki hesabınızı tanımlamaya yardım eder. Resim, Karşılama ekranında ve Başlat menüsünde görüntülenir. Kullanıcı hesabı resminizi Windows‘ da bulunan resimlerden biriyle değiştirebilir veya kendi resminizi kullanabilirsiniz.

29

30 Yazı tipi boyutu İnç başına nokta (DPI) ölçeğini artırarak ekranınızdaki metinlerin, simgelerin ve diğer öğelerin daha büyük görünmesini sağlayabilirsiniz. Ayrıca, ekranınızdaki metni ve diğer öğeleri ekrana daha iyi sığacak şekilde küçültmek için DPI ölçeğini azaltabilirsiniz.

31


"Görüntü Özellikleri." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları