YABANCI DİL EĞİTİM ORTAMLARININ BİLİŞİM VE İLETİŞİM TEKNOLOJİLERİ (BIT) KULLANARAK ZENGİNLEŞTİRİLMESİ Muhammet Berigel,Hasan KARAL Karadeniz Teknik Üniversitesi.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
‘‘21. Yüzyıl Eğitimine Doğru’’
Advertisements

UZAKTAN ÖĞRETİM & İNTERNET TABANLI ÖĞRENME (İTÖ)
REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMA SERVİSİ ETKİNLİKLERİ
YAŞAYAN İNGİLİZCE.
Öğr.Gör.Dr. S. Sadi SEFEROĞLU & Arş. Gör. Fatih GÜRSUL
Öznur TOPER Hacettepe Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü
MESLEKÎ VE TEKNİK ORTA ÖĞRETİM KURUMLARI MEZUNLARININ İZLENMESİ PROJESİ.
Beden Hareketleriyle Kontrol Edilen Kinect Teknolojisinin Zihinsel Engelli Öğrenciler Açısından Eğitimde Kullanım Potansiyeli Figen DEMİREL UZUN Şeyma.
E-Twinning Avrupa Okul Ortaklıkları Eşleştirme Projesi
Öğretim Teknolojileri ve Materyal Tasarımı Öğretim Materyallerinin Tasarlanması, Hazırlanması ve Seçimi Dr. Süleyman Sadi SEFEROĞLU Hacettepe Üniversitesi,
HAKKIMIZDA Tam zamanlı İngilizce eğitimi English Kids Academy ile artık çok kolay Kurumumuz 1981 yılından beri yayıncılık alanında edindiği tecrübeyi.
BEYSİS BEYSİS olarak kuruluşumuzdan bu yana web tabanlı uzaktan eğitim ile ilgili  projeler geliştirdik. Bu çalışmalarımızı ilk olarak
Eğitimde Bilişim Teknolojisi Kullanımı ve Temel Kavramlar
İLKÖĞRETİMDE ÖĞRETMENLERİN TEKNOLOJİYE YÖNLENDİRMEDEKİ BAKIŞ AÇILARI
OKUL ÖNCESİ EĞİTİM PROGRAMLARINA AİLE KATILIMININ ÖNEMİ
 Thinkquest; öğretmenlerin kendi eğitim müfredatına, planına,thinkquest eğitim projesini ekleyip,gelişen ve değişen 21 yüzyıla ayak uydurmasında yetenek.
Temel Bilişim Eğitiminde Enformatik Bölümlerinin Rolü
Makalenin Yazarları: Vehbi Aytekin SANALAN Esra TELLİ Yavuz SELİM
Savunma Sanayiinde Gelinen Aşama Sav-Tek 2008 Kongresi ODTÜ, 26 Haziran 2008.
YAZAR: Aylin TUTGUN ÜNAL
Öğretim Teknolojileri ve Materyal Tasarımı 3
(EDS462) OKUL DENEYİMİ – II
İlköğretim Okul Müdürlerinin Teknoloji Liderliği Davranışları Bu çalışmanın amacı, ilköğretim okul müdürlerinin okullarında eğitim teknolojilerinin sağlanması.
Oguzhanhoca.com /oguzhanhocam /oguzhan_hoca.
E-Öğrenme Nedir?
  İLKÖĞRETİM BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ DERSİ ÖĞRETİM PROGRAMININ DEĞERLENDİRİLMESİ Hasan KARAL a*; İlknur REİSOĞLU b; Ebru GÜNAYDIN a a Karadeniz Teknik Üniversitesi,
Bilişim Teknolojileri Okuryazarlığı
Yasemin K. Usluel Aysun Umay Hacettepe Üniversitesi, Eğitim Fakültesi Bakü İlköğretim Matematik Öğretmenlerinin Derslerinde BİT Kullanım Koşulları.
BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ FORMATÖR ÖĞRETMENLERİNİN BAKIŞ AÇISI İLE OKULLARDAKİ BİLGİ TEKNOLOJİSİ SINIFLARI.
Programs of the Intel Education Initiative are funded by the Intel Foundation and Intel Corporation. Copyright © 2007 Intel Corporation. All rights reserved.
EĞİTSEL YAZILIMLAR GİRİŞ Sibel SOMYÜREK.
Karadeniz Teknik Üniversitesi Bahar Dönemi / Trabzon Grup Üyeleri  Cennet AKMEŞE  Özlem DANIŞMAZ  Harun YILMAZ  Erol GÜLER Proje Adı: GE/KPSS.
DYNED NEDİR, NASIL KURULUR?
UZAKTAN EĞİTİM Uz. Fezile ÖZDAMLI.
Öğretmen Veli İşbirliği için Web Tabanlı Platform Tasarımı
GİRİŞ Program İyileştirme Çalışmaları Kapsamında Gerçekleştirilen İşlemler Fakülte / Bölüm Amaçlarının Belirlenmesi Bölüm / Program Yeterliklerinin Belirlenmesi.
OKULLARIN INTERNETE TAŞINMASINDA BÖTEB’ LERİN (BİLGİSAYAR ve ÖĞRETİM TEKNOLOJİLERİ EĞİTİMİ BÖLÜMÜ) ROLÜ.
Uzaktan Eğitim Çalışmaları ve Başlanan e-Eğitim Projesinin İçeriği
Melek YILMAZ.   Bilgi ve teknoloji çağını yaşadığımız günümüzde öğrencilerin bilgiye ulaşma ve problem çözme becerilerini kazanmaları önemlidir.  Bunun.
Örnek Olay Yöntemi (Örnek Olay İncelemesi)
PowerPoint’te Görselleri Kullanarak Etkili Sunum Hazırlama
Türkiye’de Meslekî Eğitim ve Öğretimdeki Yeni Yaklaşımlar
KAVRAM ÖĞRETİMİNDE ÇALIŞMA YAPRAKLARININ KULLANILMASI
Professor Kay Livingston İstanbul. İskoçya’daki Dil Politikası Avrupa Birliği’nin 1+2 modeline dayalı olarak okullarda dil öğretimi ile ilgili bir.
(EBA) EĞİTİM BİLİŞİM AĞI BİLGİLENDİRME TOPLANTISI
4. SINIF ÖĞRETİM PROGRAMI VE DERS KİTAPLARININ İNCELENMESİ VE DEĞERLENDİRİLMESİ Atakan BAYLAM.
“Ideal” eÖğrenme Ortamı… Ulaşmak için Neler yapılabilir?
Eğitimde Engelsiz Bilişim. FATİH Projesi’nin temel amaçlarından biri, eğitim-öğretimde fırsat eşitliğini sağlamaktır. Bu amaçla okullarımız bilişim teknolojileri.
EĞİTİMDE ARAŞTIRMA TEKNİKLERİ
EĞİTİMDE FATİH PROJESİ BAŞLICA BİLEŞENLER
 Eğitimin geleceğe açılan kapısı olan Eğitim Bilişim Ağı, Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen çevrimiçi bir sosyal eğitim.
EBA nedir? Eğitim Bilişim Ağı (EBA) sınıf seviyelerine uygun, güvenilir ve incelemeden geçmiş doğru e-içerikleri bulabileceğiniz sosyal bir platformdur. 
EĞİTİM BİLİŞİM AĞI (EBA)
Bilişim Teknolojileri ve Yazılım Dersi
BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ DERS KİTAPLARI
ADIYAMAN ÜNİVERSİTESİ
Leonardo da Vinci Ortaklık Projesi ÖĞRETMEN EĞİTİMİ ENGELLİ ÇOCUKLARLA ÇALIŞAN ÖĞRETMENLERİN MESLEKİ EĞİTİMİ.
YAZILIM DEĞERLENDİRME
Öğretim Teknolojileri ve Materyal Tasarımı
Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Eğitim Alanında Teknolojik Gelişmeler
ÖĞRETİM TASARIMI DERSİ PROJE SUNUMU
ARAŞTIRMA GELİŞTİRME VE YAZILIM TİCARET LİMİTED ŞİRKETİ
MBT-303 özel öğretim yöntemleri-ı
Ocak, 2013 Akdeniz Üniversitesi
AMACIMIZ Hazırladığımız oyunla günlük hayatta kullandığımız yabancı sözcükler konusunda farkındalık oluşturup farklı sınıf seviyelerindeki öğrencilerin.
AMACIMIZ Hazırladığımız oyunla günlük hayatta kullandığımız yabancı sözcükler konusunda farkındalık oluşturup farklı sınıf seviyelerindeki öğrencilerin.
AMACIMIZ Hazırladığımız oyunla günlük hayatta kullandığımız yabancı sözcükler konusunda farkındalık oluşturup farklı sınıf seviyelerindeki öğrencilerin.
Akademik Özgeçmiş Tabanlı Fakülte Bilgi Sistemi
Bilişim Teknolojileri Meslek Seçimi ve Ücretler (2019)
Sunum transkripti:

YABANCI DİL EĞİTİM ORTAMLARININ BİLİŞİM VE İLETİŞİM TEKNOLOJİLERİ (BIT) KULLANARAK ZENGİNLEŞTİRİLMESİ Muhammet Berigel,Hasan KARAL Karadeniz Teknik Üniversitesi Bilgisayar ve Öğr.Tek.Bölümü

ÇALIŞMANIN AMACI Bu çalışmada M.E.B bağlı okullarda yabancı dil eğitim ortamlarının zenginleştirilmesi ve eğitimin kalitesinin artırılmasına etki edecek faktörler araştırılmıştır.

ÇALIŞMANIN BÖLÜMLERİ 1- M.E.B da görev yapan İngilizce öğretmenlerinin BIT’ ni (Bilişim ve İletişim Teknolojileri) eğitim ortamlarında kullanma yeterlilikleri, BIT e dayalı web tabanlı eğitim ortamlarından beklentileri,BIT tabanlı eğitim ortamlarını kullanmada yaşadıkları sorunlar araştırılmıştır. 2- Elde edilen bulgular paralelinde yabancı dil eğitim ortamını zenginleştirecek web tabanlı eğitim ortamı hazırlanmış ve mevcut olan problemlere getirdiği çözümler değerlendirilmiştir

ARAŞTIRMA- EVREN Çalışmanın ilk kısmına Farklı illerde farklı okullarda görev yapan 27 ingilizce öğretmeni katılmıştır. Anket ve mülakatlarla Öğretmenlerin eğitim ortamlarında yaşadıkları sorunlar araştırılmıştır.

PROBLEMLER İnternet ve Teknolojiden eğitim ortamlarında yeterince yararlanamamak Materyal Eksikliği (Kitap ve çalışma kağıtları) Çoklu Medya İhtiyacı(Ses,video,animasyon) Öğrenci Motivasyonunu arttırıcı materyal,eğitim ortamı ve etkinlikler Müfredata uygun materyaller.

ÇÖZÜM-ÖNERİSİ Okullardaki İmkanlar Dil Eğitiminde İhtiyaç duyulan Materyaller İngilizce Öğretmenlerinin Yaşadıkları Sorunlar Müfredatla uygun Yabancı Dil eğitim kalitesini arttırıcı

WEB TABANLI EĞİTİM İNTERNET

NİÇİN WEB TABANLI EĞİTİM VE İNTERNET TEKNOLOJİLERİ Mevcut Alt Yapı 2006 yılı itibariyle M.E.B den fazla kurumuna internet erişimi sağlamıştır. Lise ve dengi okulların % 86' sının (Lise ve dengi okulların öğrencilerinin %95)i, İlköğretim okulların % 45' inin (İlköğretim okullarının öğrencilerinin %82)si, olmak üzere yaklaşık 10 milyon öğrencinin ve bilgisayarın Internet erişimi sağlanmış bulunmaktadır

NİÇİN WEB TABANLI EĞİTİM ve İNTERNET TEKNOLOJİLERİ Ekonomik Kolay Kurulum Zengin İçerik Çoklu Medya Desteği Motivasyona Etkisi Güncellenebilirlik

UYGULAMA Hazırlanan Web Tabanlı Zenginleştirilmiş Eğitim Ortamı M.E.B dan gerekli izinler alınarak İstanbul,Rize ve Trabzon İllerindeki 13 farklı okulda uygulanmıştır. Okullar internet erişimi ve bilişim sınıfı olan il merkezi,ilçe merkezi, kasaba ve köy okullarından seçilmiştir.

SONUÇLAR Öğrenci ve Öğretmenlerle yapılan mülakat ve gözlemler sonucu: Geliştirilen Web Tabanlı Eğitim Ortamı rahatlıkla Yabancı dil eğitiminde kullanılmıştır. Öğretmen ve Öğrenciler geliştirilen ortamı kullanmada teknik sorunlar yaşamamışlardır. Derse olan ilgi ve Motivasyon artmıştır.

SONUÇLAR Elde edilen ilk bulgular,geliştirilen ortamın öğrencilerin ingilizce eğitimine karşı tutumlarını olumlu yönde arttırdığı ve ingilizce öğrenme başarısını arttırdığını göstermiştir. Müfredat paralelinde olması öğretmenlerin Web Tabanlı Eğitim ortamını kolaylıkla ders planlarına ekleme kolaylığı sağlamıştır.

ÖNERİLER- TARTIŞMA İnternetin öğretmenler ve öğrenciler tarafından sürekli kullanılması için M.E.B,Özel kurumlar, ve Üniversiteler tarafından İnternette Öğretmenlerin derslerinde kullanabileceği Müfredat paralelinde hazırlanmış ve istenilen seviyeye uygun web portalları ve platformları oluşturulmalıdır.

ÖNERİLER- TARTIŞMA Web tabanlı eğitim ortamlarını ve Internet üzerinden kullanılabilecek eğitim materyallerinin yabancı dil eğitimi için içerik,tasarım,etkileşim,rahat kullanılabilirlik açısından etkin bir şekilde hazırlanması ve Eğitim Ortamlarında kullanılabilir şekilde sunulmalıdır.

ÖNERİLER- TARTIŞMA Daha etkili ve kaliteli bir eğitim için çok fonksiyonlu materyallere ihtiyacı olan yabancı dil eğitiminin yanı sıra bu çalışmada elde edilen bulguların ve sonuçların diğer derslerin web tabalı eğitimde desteklenmesi gerekmekte ve bu dersler içinde benzer sonuçlar elde edileceğini söyleyebiliriz.

SON TEŞEKKÜRLER…