Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Savunma Sanayiinde Gelinen Aşama Sav-Tek 2008 Kongresi ODTÜ, 26 Haziran 2008.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Savunma Sanayiinde Gelinen Aşama Sav-Tek 2008 Kongresi ODTÜ, 26 Haziran 2008."— Sunum transkripti:

1 Savunma Sanayiinde Gelinen Aşama Sav-Tek 2008 Kongresi ODTÜ, 26 Haziran 2008

2 KOBİLERİN SEKTÖRE KATILIMI BAŞARI ÖRNEKLERİ: - ETA - MEGE TEKNİK - SDT - KÜÇÜKPAZARLI - EJS - 2U -... Ürünleri – katıldıkları projeler Resimler...

3 2U Bilişim Teknolojileri  2U Bilişim Teknolojileri Yazılım ve Elektronik İç-Dış Tic. Ltd. Şti., firmaların bilgi teknoloji altyapılarının gelişmesinde her türlü yazılım, danışmanlık ve destek hizmeti vermek, elektronik iş çözümleri geliştirmek amacıyla 2002 yılında kurulmuş bir yazılım şirketidir.  Savunma sanayinde çağımız gereksinimlerini karşılayacak, performanslı ve ihtiyaca dönük, global dünyada her zaman bir adım önde uygulamalar geliştirmek 2U’nun ana hedefidir.  2U, savunma sanayi sektöründe, sektörün ihtiyaçlarına dönük her türlü yazılım projesinde ürün geliştirebilecek, sektöründe Bilgisayar Tabanlı Eğitim Yazılımları ve Eğitim Yönetim Bilgi Sistemleri geliştirmiş, gerekli alt yapı ve insan kaynağına sahip Türk savunma sanayi için üretim yapan yazılım ve elektronik teknolojileri şirketidir.

4 K.K.K için S-70A 28D/DSAR ve Dz.K.K için S70-B helikopterleri için; Pilot, Öğretmen Pilot, Test pilot ve Teknisyen, Operatör eğitimlerinde kullanılmak üzere hazırlanmış bir bilgisayar tabanlı eğitim sistemidir.

5 Kazançlar  Okullarda verilmekte olan derslerde, öğretmenlerin eğitimlerinde kazandıkları bilgiler, öğretmenlerin tecrübeleri ve eğitim materyallerinin tümü toplanmış, ayıklanmış ve anlaşılır bir şekilde BTES’te birleştirilerek, bilginin kişide kalmaması, dolayısıyla eğitimin standardize bir şekilde yıllar boyunca sürdürülebilmesi sağlanmıştır.  Sistem herhangi bir bilgisayar konfigürasyonunda çalışabilmekte olup, helikopter tipleri ile ilgili birliklerdeki tazeleme eğitimleri için laptop veya herhangi bir PC’ den de eğitime kolaylıkla ulaşılabilmesi sağlanmıştır.  BTES kapsamında 2 sene gibi kısa bir zamanda 60.000 ders ekranı 2d ve 3d animasyonlarla hazırlanmış ve gerçek insan sesi ile seslendirilerek kullanıcıların kullanımına sunulmuştur.

6 Ders anlatım materyalleri Proje kapsamında tüm helikopter parçaları en ince detayına kadar (yaklaşık 10.000 parça) modellendi ve çeşitli animasyonlar için kullanıldı.

7 Arayüzler Proje kapsamında deniz kuvvetleri için 5, kara kuvvetleri için ise, 4 farklı kullanıcı tipinde Türkçe ve İngilizce olmak üzere 2 farklı dilde eğitim materyalleri oluşturulmuştur.

8 BTES 20 kişilik sınıflarda helikopter sistemleri, emercensi, arızacılık ve avionik gibi konularda ve 150’ ye yakın alt konuda teknisyen, pilot, test pilot ve öğretmen pilot eğitimlerini sağlamaktadır. Ayrıca sistem laptop ve normal PC’ lerde de çalışabilmektedir. Eğitim ortamı

9 Teknisyenler için hazırlanan BTES eğitimlerinde parça söküm takım işlemleri teknik manuellere uygun bir şekilde aşama aşama animasyonlarla desteklenerek anlatılmıştır. Bakımcı (teknisyen) ders anlatımları

10 Avionik ders anlatımları Glass kokpit dersleri gibi dershane ortamında anlatılması zor olan dersler çift monitor desteği sayesinde oldukça kolay ve kullanışlı hale getirilmiştir. Avionik derslerde bir monitorde tüm işar ve göstergeler yer alırken diğer ekranda helikopterin pozisyonu ve durumu gösterilmektedir.

11 Test pilot ders anlatımları Öğretmenlerin anlatmakta zorluk çektikleri onlarca konu zengin görseller ile basit anlatımlarla açıkça anlatılmış, eğitimin kalitesi dünya seviyesinin de üstüne çıkarılmıştır.

12 EYBİS - Eğitim Yönetim Bilgi Sistemi  EYBİS, simülatör merkezlerinde verilecek olan eğitimi yöneten ve simülatörlerden azami verim almak için gerekli işletme faaliyetlerini düzenleyen yazılımdır.

13 EYBİS - Eğitim Yönetim Bilgi Sistemi  Eğitim için ihtiyaç duyulan planlama, kontrol, doğrulama, uygulama ve belgelendirme işlemleri, pratik ve kullanıcı dostu arayüzler ile yapılmaktadır.

14 EYBİS - Eğitim Yönetim Bilgi Sistemi  Sistemin faal kalması için gerekli bakım/onarım faaliyetleri ve stok yönetimi, EYBİS kullanılarak, NATO standartlarında gerçekleştirilir.


"Savunma Sanayiinde Gelinen Aşama Sav-Tek 2008 Kongresi ODTÜ, 26 Haziran 2008." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları