TÜBİTAK TEYDEB Ar-Ge ve Yenilik Destek Programları.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
SANAYİ AR-GE PROJE DESTEKLERİ
Advertisements

1507 KOBİ Ar-Ge Başlangıç Destek Programı.
1505 Üniversite-Sanayi İşbirliği Destek Programı
1511 Öncelikli Alanlar Ar-Ge Destek Programı.
BİLİM, SANAYİ VE TEKNOLOJİ BAKANLIĞI «TEKNOGİRİŞİM SERMAYESİ DESTEĞİ»
EKONOMİ BAKANLIĞI HİBE DESTEK PROGRAMLARI
1509 Uluslararası Sanayi Ar-Ge Projeleri Destekleme Programı.
TÜBİTAK TÜBİTAK 1513 Teknoloji Transfer Ofisleri Destekleme Programı Teknoloji ve Yenilik Destek Programları Başkanlığı (TEYDEB)
1513 Teknoloji Transfer Ofisleri Destekleme Programı Teknoloji ve Yenilik Destek Programları Başkanlığı (TEYDEB)
HİBE DESTEĞİ VEREN KURUMLAR
T.C SANAYİ VE TİCARET BAKANLIĞI
TÜBİTAK – TEYDEB AR-GE DESTEK PROGRAMLARI
Özel Sektöre Yönelik Ar-Ge Destek Programları Teknoloji ve Yenilik Destek Programları Başkanlığı (TEYDEB)
Teknoloji ve Yenilik Destek Programları Başkanlığı TÜBİTAK TEYDEB... Firma düzeyinde katma değer oluşturanların, Ar-Ge ve yenilik çalışmalarını.
Üniversite - Sanayi İşbirliği Destek. Programa Etken Olan Temel Sorular
TÜBİTAK 1512 Girişimcilik Aşamalı Destek Programı
Ulusal Ar-Ge Proje Destekleri
tübİTAK TEYDEB DESTEKLERİ
“Kümelenme ve Uluslararasılaşma”
LOGO TÜBİTAK 1003 Öncelikli Alanlar Ar-Ge Projeleri Destekleme Programı Prof. Dr. Seydi DOĞAN Proje Koordinasyon Ofisi Birim Sorumlusu MSc. Gülşah ÇELİK.
TÜBİTAK TEYDEB Ar-Ge ve Yenilik Destek Programları.
LOGO TÜBİTAK Proje Pazarları Destekleme Programı Prof. Dr. Seydi DOĞAN Proje Koordinasyon Ofisi Birim Sorumlusu MSc. Gülşah ÇELİK Proje Uzmanı.
TÜBİTAK Sanayi Ar-Ge Projeleri Destekleme Programı
TÜBİTAK 1507 – KOBİ Ar-Ge Başlangıç Destek Programı
Ünİversİte – sanayİ İşbİrlİğİ çalIŞTAYI
KİM. KİM MİTRA KİMDİR? HİNT VE PERS MİTOLOJİLERİNİN EN GÜÇLÜ TANRISI, BİLGELİĞİN ve IŞIĞIN MİTRA, HİNT VE PERS MİTOLOJİLERİNİN EN GÜÇLÜ TANRISI,
Sanayi ve Ticaret Bakanlığı Sanayi Araştırma ve Geliştirme
Doç. Dr. Esvet AKBAŞ YYÜ Rektörlüğü PDO Koordinatörü 2013-VAN.
YÜZÜNCÜ YIL ÜNİVERSİTESİ PROJE DESTEK OFİSİ
TÜRK İ YE’DE TE Ş V İ K VE DESTEKLER PROJE YÖNET İ M MERKEZ İ.
İstanbul Kalkınma Ajansı 2012 Yılı Mali Destek Programları
Prof. Dr. İlkay KUŞCU Doç. Dr. Tuğba UÇMA UYSAL
TÜBİTAK TEYDEB Destek Programları
LOGO TÜBİTAK Yenilik Girişimcilik Alanlarında Kapasite Artırılmasına Yönelik D.P. Prof. Dr. Seydi DOĞAN Proje Koordinasyon Ofisi Birim Sorumlusu.
LOGO TÜBİTAK Öncelikli Alanlar Araştırma Teknoloji Geliştirme ve Yenilik P. Prof. Dr. Seydi DOĞAN Proje Koordinasyon Ofisi Birim Sorumlusu MSc.
SANAYİ ARAŞTIRMA VE GELİŞTİRME GENEL MÜDÜRLÜĞÜ
TÜBİTAK Girişimcilik Aşamalı Destek Programı
LOGO TÜBİTAK Girişim Sermayesi Destekleme Programı (GİSDEP) Prof. Dr. Seydi DOĞAN Proje Koordinasyon Ofisi Birim Sorumlusu MSc. Gülşah ÇELİK Proje.
LOGO TÜBİTAK Teknoloji Transfer Ofisleri Destekleme Programı Prof. Dr. Seydi DOĞAN Proje Koordinasyon Ofisi Birim Sorumlusu MSc. Gülşah ÇELİK Proje.
LOGO TÜBİTAK Uluslararası Sanayi Ar-Ge Projeleri Destekleme Programı Prof. Dr. Seydi DOĞAN Proje Koordinasyon Ofisi Birim Sorumlusu MSc. Gülşah.
NANOMAM® a.ş MUSTAFA ÖZMETE.
Araştırma-Geliştirme Destek Programı
Dağıtım Şirketleri ARGE Öncelikleri ve İşbirliği Beklentileri
NANOMAM® a. ş www. nanomam
Doç. Dr. Hasalettin DELİGÖZ e-posta:
Teknoloji Transfer Ofisleri ile İşbirlikleri Abdurrahman TÜRK Sabancı Üni. AİA-İstanbul, Proje Yöneticisi 15 Eylül 2015, Ankara NMP ALANI GENEL BİLGİLENDİRME.
Ulusal Yenilik Politikalarında Gelişmeler …. 222 İçerik Ar-Ge nedir? Yenilik Nedir? Ulusal Ar-Ge ve Yenilik Destekleri ve Bazı Göstergeler İl Yenilik.
Öğrenen Bölgelerin Gelişiminde Teknoparkların Rolü A. Mete ÇAKMAKCI Altan KÜÇÜKÇINAR A. Fırat ÖZPINAR Türkiye Teknoloji Geliştirme Vakfı Gazi Mağusa TGB.
Hacettepe Teknoloji Transfer Merkezi (HT-TTM) Girişimcilik Ofisi
KOSGEB ve KOBİ’ler. KOSGEB KOSGEB, 1990 yılında 3624 sayılı Kanun ile kuruldu. Amacı; ülkenin ekonomik ve sosyal ihtiyaçlarının karşılanmasında küçük.
Özel Sektör AR-GE Projelerine Yönelik Destekler Prof.Dr.Barbaros Özer Ankara Üniversitesi Süt Teknolojisi Bölümü Öğretim Üyesi SETBİR Danışma Kurulu Üyesi.
Yönetim Danışmanları Derneği Sun Danışmanlık. Kar Amacı Gütmeyen Kurum ve Kuruluşlara Yönelik Destek Programları Mevcut durumda kamu kurumları başta olmak.
PROJE NEDİR? TÜBİTAK PROJE DESTEKLERİ NELERDİR?
Yazılım Sektöründe Kariyer Olanakları & Destek – Hibe – Teşvikler Yücel Doğan CENG ’03 IE ’13
TÜRKİYE’NİN ÜSİ ODAKLI SÜREÇLERİ  2011 öncesi ( BTYK)  (23.BTYK - 27.BTYK)  2014 ve Sonrası (27. BTYK - )
TEKNOLOJİK ÜRÜN YATIRIM DESTEK PROGRAMI (TEKNOYATIRIM) 1.
KOBİLERDE AR-GE ve İNOVASYON
T. C. BİLİM, SANAYİ VE TEKNOLOJİ BAKANLIĞI AR-GEREFORMPAKETİ Araştırma ve Geliştirme Faaliyetlerinin Desteklenmesi Hakkında Kanun ve Bazı Kanun Hükmünde.
T. C. BAŞBAKANLIK DEVLET PLANLAMA TEŞKİLATI MÜSTEŞARLIĞI BÖLGESEL GELİŞME VE YAPISAL UYUM GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 29 Aralık 2010, Diyarbakır.
1501 TÜBİTAK Sanayi Ar-Ge Projeleri Destekleme Programı.
DEVLET HİBE VE TEŞVİKLERİ SUNUMU
AB PROGRAMLARI VE TÜRKİYE Çisel İLERİ 28 Mart 2017.
AR-GE MÜHENDİSİ YETİŞTİRME PROJESİ EĞİTİM PROGRAMI ULUSAL DESTEK PROGRAMLARI DERSİ ETTOM ULUSAL PROJELER UZMANI M.MELİKE SEZGİN AR-GE MÜHENDİSİ YETİŞTİRME.
ULUSAL ve AB HİBE PROGRAMLARI AB KOORDİNASYON MERKEZİ
Kaynak göstererek kullanabilirsiniz.
AVRUPA BİRLİĞİ ÇERÇEVE PROGRAMLARI
Teknoloji ve Yenilik Destek Programları Başkanlığı
ISPARTA TİCARET VE SANAYİ ODASI
DESTEK VE TEŞVİK PROGRAMLARI
Teknoloji ve Yenilik Destek Programları Başkanlığı
Sunum transkripti:

TÜBİTAK TEYDEB Ar-Ge ve Yenilik Destek Programları

TEYDEB - Teknoloji ve Yenilik Destek Programları Başkanlığı Kuruluş Amacı Ülkemiz özel sektör kuruluşlarının araştırma-teknoloji geliştirme ve yenilik faaliyetlerini desteklemek, Türk sanayisinin araştırma-teknoloji geliştirme yeteneğinin, yenilikçilik kültürünün ve rekabet gücünün artırılmasına katkıda bulunmak amacıyla kurulmuştur.

Ar-Ge ve Yenilik Destek Programları Teknogirişim Sermaye Desteği Programı 1601 Yenilik ve Girişimcilik Alanlarında Kapasite Artırılmasına Yönelik Destek Programı

1501 Sanayi Ar-Ge Projeleri Destekleme Programı Amaç Özel sektör kuruluşlarının, Ar-Ge faaliyetlerini teşvik ederek, Ar-Ge yeteneğinin yükseltilmesine katkıda bulunmak.

1501 Sanayi Ar-Ge Projeleri Destekleme Programı Kimler Başvurabilir? Sektör ve büyüklüğüne bakılmaksızın ülkemizde yerleşik tüm sermaye şirketleri

1501 Sanayi Ar-Ge Projeleri Destekleme Programı Destek Miktarı Temel destek oranı % 40 olacak şekilde proje giderlerinin en fazla %60’ı Başarıyla tamamlanan proje sahibi firma KOBİ ise, proje fikir sahibi araştırmacıya 7.500 TL teşvik ödülü

1501 Sanayi Ar-Ge Projeleri Destekleme Programı Destek Miktarı Bütçe sınırı yok Destekleme süresi proje bazında en fazla 36 ay

1501 Sanayi Ar-Ge Projeleri Destekleme Programı Akademik İşbirliği Proje Bütçesi Proje Bütçesindeki İşbirliği % 1.000.000.-TL ile 2.000.000.-TL %2 akademik işbirliği 2.000.001.-TL ile 5.000.000.-TL %3 akademik işbirliği 5.000.001.-TL ile 10.000.000.-TL %4 akademik işbirliği 10.000.001.-TL ve üzeri %5 akademik işbirliği + %5 KOBİ işbirlikleri 02.04.2015 Bilkent Üniversitesi – ASO Sağlık Odaklı Üniversite Sanayi İşbirliği Çalıştayı

1507 KOBİ Ar-Ge Başlangıç Destek Programı Amaç Araştırma, teknoloji geliştirme, yenilik faaliyetleri ile verimliliği artırma, katma değeri daha yüksek ürün ve hizmetlere yönelme konularında KOBİ’leri teşvik etmek.

+ 1507 KOBİ Ar-Ge Başlangıç Destek Programı Kimler Başvurabilir? İkisi ortaklı olmak kaydıyla ilk 5 proje (3+2) için TÜBİTAK programlarına başvuru yapılabilir. + Bu programa sadece KOBİ’ler başvurabilir

1507 KOBİ Ar-Ge Başlangıç Destek Programı Destek Miktarı En fazla 500.000 TL bütçeli ve 18 ay süreli bir projeye % 75 hibe destek Fikir sahibi araştırmacıya 7.500 TL teşvik ödülü Proje başvuru ve izleme dokümantasyonu için 10.000 TL'lik gidere destek

1509 Uluslararası Sanayi Ar-Ge Projeleri Destekleme Programı Amaç Ülkemiz firmalarının EUREKA, EUROSTARS ve ERA-NET gibi işbirliği ağlarındaki Ar-Ge projelerine katılımını sağlamak.

1509 Uluslararası Sanayi Ar-Ge Projeleri Destekleme Programı Kimler Başvurabilir? Sektör ve büyüklüğüne bakılmaksızın ülkemizde yerleşik tüm sermaye şirketleri

1509 Uluslararası Sanayi Ar-Ge Projeleri Destekleme Programı Destek Miktarı Büyük firmalarda proje giderlerinin % 60’ı KOBİ’lerde proje giderlerinin % 75’i

1511 Öncelikli Alanlar Ar-Ge Destek Programı Amaç Ulusal stratejik hedef ve politikalar kapsamında belirlenen öncelikli alanlarda çağrıya çıkılarak Türkiye’de yerleşik katma değer oluşturan kuruluşların Ar-Ge projelerine destek sağlamaktır. Otomotiv Enerji Makine Sağlık Su Gıda Uzay Savunma Bilişim

1511 Öncelikli Alanlar Ar-Ge Destek Programı Kimler Başvurabilir? Çağrı duyurusuna uygun projesi olan Türkiye’de yerleşik tüm sermaye şirketleri proje başvurusunda bulunabilir.

Büyük ölçekli kuruluşlar % 60’ı 1511 Öncelikli Alanlar Ar-Ge Destek Programı Destek Miktarı Büyük ölçekli kuruluşlar % 60’ı KOBİ % 75’i Proje genel gider desteği (%10 ek destek)

1511 Programı Enerji Genel Bakış (2012-2014 Çağrıları) 2012 çağrısı; 53 desteklenen proje 89 başvuru 8 çağrı 2013 çağrısı; 20 desteklenen proje 75 başvuru 2014 çağrısı* 9 desteklenen proje 30 başvuru 5 çağrı

1511 Programı 2012 Çağrıları- Enerji Depolaması Çağrı Ana Alan Çağrı Alt Alan Çağrı Kodu Başlık Proje Başvurusu Desteklenen Proje Sayısı ENERJİ Enerji Depolanması 1511-ENERJI-2012-ED-01 Taşınabilir yeni nesil piller ve pil malzemelerinin geliştirilmesi 6 4 1511-ENERJI-2012-ED-02 Minimum 100 Wh/kg enerji yoğunluğuna sahip şebeke desteği için düşük maliyetli piller ve pil malzemelerinin geliştirilmesi 2 1511-ENERJI-2012-ED-03 Pil/batarya kontrol yönetim sistemleri ve entegrasyonu 3

1511 Programı 2014 Çağrıları- Enerji Verimliliği Çağrı Ana Alan Çağrı Alt Alan Çağrı Kodu Başlık Proje Başvurusu Desteklenen Proje Sayısı ENERJİ Enerji Verimliliği 1511-ENERJİ-2014-EV-10 Organik Rankine Çevrimine (ORC) Dayalı Buharlı Güç Sistemleri 5  2 1511-ENERJİ-2014-EV-11 Küçük Kapasiteli Buhar ve Gaz Türbinleri 4 1511-ENERJİ-2014-EV-12 Ölçüm ve otomasyon amaçlı buhar sayaçlarının geliştirilmesi 1  0

İşbirliği Destek Programı 1505 Üniversite - Sanayi İşbirliği Destek Programı Amaç Üniversite/kamu araştırma enstitülerindeki bilgi birikiminin, KOBİ veya Büyük ölçekteki kuruluşlar tarafından ürüne/sürece dönüştürülerek ticarileştirilmesini sağlamak.

İşbirliği Destek Programı 1505 Üniversite - Sanayi İşbirliği Destek Programı Kimler Başvurabilir? Proje sonuçlarını Türkiye’de uygulamayı taahhüt eden KOBİ’ler ve büyük ölçekli firmalar (müşteri kuruluş) ile üniversite ya da kamu araştırma kurumları (yürütücü kuruluş) ortak olarak başvurabilmektedir.

1505 Üniversite-Sanayi İşbirliği Destek Programı Destek Miktarı Proje bütçe üst sınırı 1.000.000 TL, Proje bütçesine ek olarak; Proje Teşvik İkramiyesi Proje Kurum Hissesi (% 5) Destek süresi üst sınırı 24 ay

1505 Üniversite-Sanayi İşbirliği Destek Programı Destek Miktarı 3 ay süreli TÜBİTAK tarafından karşılanacak 10.000 TL’lik fizibilite desteği Fizibilite

SAYILARLA TEKNOLOJİ VE YENİLİK DESTEK PROGRAMLARI

1995- 2014 Yılları Arasında Ne Yapıldı? 23.342 Proje Başvurusu Desteklenen 14.344 Proje 4,14 Milyar TL Destek 7,57 Milyar TL ArGe Hacmi 26

Proje Başvurularının Firma Ölçeğine Göre Dağılımı %70 %70 %66 2004-2014 yılları arasında; KOBİ proje başvuru sayısı 6 katına Büyük ölçekli firmaların proje başvuru sayısı 5 katına

Desteklenen Projelerin Firma Ölçeğine Göre Dağılımı %73 %72 %71 2004-2014 yılları arasında; KOBİ desteklenen proje sayısı 5 katına Büyük ölçekli firmaların desteklenen proje sayısı 4 katına

Hibe Destek Tutarının Yıllara Göre Dağılımı %47 %55 %40 %61 %46 %58 %59 %63 2004-2014 yılları arasında; Ödenen Hibe destek tutarı yaklaşık 4 katına

Hibe Destek Tutarının Firma Ölçeğine Göre Dağılımı %47 %63 %55 %40 %61 %46 %58 %59 %63 2004-2014 yılları arasında; KOBİ’lere ödenen hibe destek tutarı yaklaşık 6 katına Büyük ölçekli firmalara ödenen hibe destek tutarı yaklaşık 3 katına

Hibe Destek Tutarının İllere Göre Dağılımı (İlk 20 İl/1995-2014 Birikimli)

Hibe Desteğin Sektörlere Göre Dağılımı

TEYDEB Hakem/İzleyici İstatistikleri (2002-2014)

Dikkatiniz İçin Teşekkürler