DERS BİLGİ PAKETİ dbp.erciyes.edu.tr.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
•Size verilen Kullanıcı adı’nı giriniz TAB tuşu ile şifre alanına geçiniz. Şifrenizi girdikten sonra ENTER tuşuna iki kez basınız. •Size verilen kullanıcı.
Advertisements

YÜBİS SİSTEMİNİ TANIYALIM
Sigortalı Tescil ve Hizmet Daire Başkanlığı /c
Yatay Geçiş Başvurusu Değerlendirme
Avrupa Kredi Transfer Sistemi (AKTS)
Bilgi Paketi Çalışmaları
Avrupa Kredi Toplama ve Transfer Sistemi (AKTS)
Lİsansüstü Yönetmelİğİne İntİbakta Boğazİçİ Ünİversİtesİ UygulamalarI
BOLOGNA SÜRECİ BİLGİLENDİRMESİ ( ) MUŞ ALPARSLAN ÜNİVERSİTESİ.
Mustafa Kemal Üniversitesi
European Credit Transfer System (ECTS)
Ardahan ÜNİVERSİTESİ Yaz Okulu YÖNETMELİĞİ
Nevşehir Üniversitesi Bologna Süreci DERS PLANLARINDASIKLIKLA YAPILAN HATALAR Funda NALBANTOĞLU YILMAZ Eğitim Öğretim Planlamacısı Nevşehir,
Halk Sağlığı Müdürlüğü
NOT GİRİŞİ.
EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI YAZ DÖNEMİ DERS SEÇİMİ HAKKINDA AÇIKLAYICI BİLGİLER.
Erciyes Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi
SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı
ADNAN MENDERES ÜNİVERSİTESİ BOLOGNA SÜRECİ DEĞERLENDİRME TOPLANTISI 14 KASIM 2012.
KÜTÜPHANE ve DOKÜMANTASYON DAİRE BAŞKANLIĞI
ABDULLAH GÜL ÜNİVERSİTESİ
Size verilen Kullanıcı adı’nı giriniz TAB tuşu ile şifre alanına geçiniz. Şifrenizi girdikten sonra ENTER tuşuna iki kez basınız. Size verilen kullanıcı.
NOT GİRİŞİ.
KÜTÜPHANE ve DOKÜMANTASYON DAİRE BAŞKANLIĞI Katalog Tarama İşlemi.
Elektronİk Kamu AlImlarI Platformu
DERS AÇMA İŞLEMLERİ Akademik birimlere; yıl, dönem ve eğitim türü seçilerek ders açma ve açılan dersleri düzenleme ekranıdır. Bu ekran içerinde 3 bölüm.
Koordinatörler Toplantısı - 29 Kasım 2007 Yerleştirme (Staj) Hareketliliği Yrd.Doç.Dr.Sevinç HATİPOĞLU Erasmus Öğrenci Sorumlusu
Öğrencinin aldığı tüm derslerin dönem bazında görülebildiği ve dersler üzerinde tüm değişikliklerin yapılabildiği ekrandır. İlk yapılması gereken Hızlı.
ÖĞRENCİ İŞLERİ ÖĞRENCİ OTOMASYON SİSTEMİ BİLGİ SUNUMU
Halk Sağlığı Müdürlüğü
hem.meb.gov.tr Kullanım Klavuzu
Hayat Boyu Öğrenme –LLP (Lifelong Learning Programme) ERASMUS PROGRAMI Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları DEÜ Mühendislik Fakültesi 2011/2012.
BAĞIL DEĞERLENDİRME Arş. Grv. Recep KARA Veteriner Fakültesi Gıda Hijyeni ve Teknolojisi Anabilim Dalı.
H.Ü. EDEBİYAT FAKÜLTESİ BOLOGNA TOPLANTISI 21 NİSAN 2015.
D.G.S. DİKEY GEÇİŞ SINAVI REHBERİ
ÖĞRENCİ BİLGİ SİSTEMİ’NDE Ders Açma İşlemi Öğrenci ve Bilişim Koordinatörlüğü Haziran 2015 Ankara.
Öğrenci İş Yüküne Dayalı AKTS Kredisi Hesaplama. Giriş Üniversitemiz senatosunun 3 Mayıs 2013 tarihinde aldığı karar gereği eğitim öğretim yılından.
BOLOGNA SÜRECİ 01 Temmuz 2011 – Giresun. BOLOGNA SÜRECİ - TARİHÇE  25 Mayıs 1998: Sarbonne Ortak Deklerasyonu  19 Haziran 1999: Bologna Deklarasyonu.
ANKARA ÜNİVERSİTESİ DERS SEÇME (İNTERAKTİF KAYIT YENİLEME) DÖKÜMANI
1. D.G.S. nedir? Meslek Yüksekokullarından mezun olanların, lisans eğitimine devam edebilmeleri için, yılda bir defa ÖSYM tarafından tek oturumda yapılan.
MESLEKİ AÇIK ÖĞRETİM LİSESİ
Isparta Süleyman Demirel Üniversitesi İnternetten Danışman Kayıt Yenileme Onayları.
ADIM ADIM STAJ Değerli öğrenciler, sizlere okulumuzda ki zorunlu staj da yapacağınız işlemleri sırasıyla açıklamaya çalışacağım. *Her şeyden önce staj.
FARABİ DEĞİŞİM PROGRAMI BİLGİLENDİRME TOPLANTISI FARABİ GİDEN - GELEN ÖĞRENCİ VE ANLAŞMA SORUMLUSU BİL. İŞL. GÖKHAN ÖZDEMİR.
STAJ BİLGİLENDİRME TOPLANTISI
MESLEKİ AÇIK ÖĞRETİM LİSESİNİN AMACI Lise'nin amacı, gelişmiş kitle iletişim araçları ve yeni teknolojileri kullanarak; İlköğrenimini tamamlayan, ancak.
GAZ VE TESİSATI TEKNOLOJİSİ PROGRAMI BİLGİLERİ. Amaç ve Hedefler Amaç: Gelişen teknolojiye ve piyasaya uyumlu, temel bilgilerle donatılmış, karşılaştığı.
T.C. KOCAEL İ ÜN İ VERS İ TES İ HEREKE MYO DI Ş T İ CARET BÖLÜMÜ.
05 Kasım 2010, Muş BOLOGNA SÜRECİ ve MUŞ ALPARSLAN ÜNİVERSİTESİ DENEYİMİ.
AKTS KOORDİNATÖRLERİ BİLGİLENDİRME TOPLANTISI 13 Mayıs 2014.
DİKEY GEÇİŞ SINAVI (DGS)
Erasmus+ ÖĞRENCİ HAREKETLİLİĞİ
Çocuk Bakımı ve Gençlik Hizmetleri Bölümü Çocuk Gelişimi Programı
Erasmus+ ÖĞRENCİ HAREKETLİLİĞİ
ERASMUS HAZIRLIK VE DESTEK PROGRAMI MART 2017
MUSTAFA KEMAL ÜNİVERSİTESİ
KIRIKKALE ÜNİVERSİTESİ
ANKARA ÜNİVERSİTESİ DERS SEÇME (İNTERAKTİF KAYIT YENİLEME) DÖKÜMANI
STAJ BİLGİLENDİRME TOPLANTISI
MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİNE HOŞGELDİNİZ
KARABÜK ÜNİVERSİTESİ FARABİ KURUM KOORDİNATÖRLÜĞÜ
MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİNE HOŞGELDİNİZ
BOLOGNA VE EĞİTİM BİLGİ SİSTEMİ
ÖĞRENME ÇIKTILARI HAZIRLAMA VE ÖĞRENCi İŞ YÜKÜ HESABI
ÖĞRENCİ İŞLERİ DAİRE BAŞKANLIĞI
e-Trakya Uzaktan Eğitim Sistemi
KASTAMONU ÜNİVERSİTESİ
İÇERİK Giriş Parçalı Geçiş Sistemi
EĞİTİM-ÖĞRETİM YILINDA ISPARTA UYGULAMALI BİLİMLER ÜNİVERSİTESİNE YURT DIŞINDAN BAŞVURU YAPACAK ULUSLARARASI ÖĞRENCİLER İÇİN BAŞVURU İŞLEMLERİ.
ÖNLİSANS VE LİSANS EĞİTİM-ÖĞRETİM VE
Sunum transkripti:

DERS BİLGİ PAKETİ dbp.erciyes.edu.tr

adresinden, ekranın sağ üst köşesinde bulunan «GİRİŞ» butonuna tıklayınız. «GİRİŞ» butonunun yanındaki dil seçeneği ile Türkçe veya İngilizce giriş yapabilirsiniz.

TC KİMLİK NO PEYOSİS ŞİFRENİZ Açılan sayfadan sadece TC Kimlik numaranızı ve Peyosis şifrenizi girerek sisteme giriş yapabilirsiniz. Fakülte ve Programı buradan seçebilir veya giriş işleminden sonra üst menülerden seçebilirsiniz

İlgili Fakülte / Yüksekokul / Enstitü seçildikten sonra o okula ait programı seçebilirsiniz.

İçeriğini gireceğiniz dersi «Müfredat Dersleri ve AKTS Kredileri» Menüsünden seçebilirsiniz.

Dersin Koordinatörü Program Koordinatörü Fakülte Koordinatörü ÇIKIŞ

Eğer Dersin Koordinatörü olarak adınız yazmıyorsa bu derse ait bilgileri girme veya düzeltme yetkisine sahip değilsinizdir. Dersin Koordinatörü belirlenirken OBİSİS Öğrenci Sistemi Programı esas alınmaktadır. OBİSİS ‘te eğitmen olarak atanan personel aynı zamanda dersin Koordinatörü olarak atanmaktadır ve sistem farklı periyotlarda senkronize edilmektedir. Dersin birden fazla grubu varsa 1.grubun eğitmeni Dersin Koordinatörü sayılacaktır.

Dersin Koordinatörü olarak sol tarafdaki menüden sadece işaretli alandaki verileri girebilirsiniz. Örneğin Dersin tanımı ifadesine tıkladıktan sonra ekranın sol üst köşesinde düzenle butonuna tıklayarak verilerinizi girip kaydet butonuna tıklayarak bilgilerinizi kaydederek başka bir işleme geçebilirsiniz.

Dersin Tanımı alt menüsünde Katalog tanımı yapılırken ders için verilmiş ön şart varsa bu alana girilmelidir. Örnek : Matematik I dersini geçmeden Matematik II dersini alamayacaksa bu alanda belirtilmelidir. Dersin Tanımı alt menüsünde

Eğitim hangi dilde veriliyorsa Türkçe,İngilizce,Arapça vs

Dersin Koordinatörü belirlenirken OBİSİS Öğrenci Sistemi Programı esas alınmaktadır. OBİSİS ‘te o dönemde eğitmen atanmamışsa dersi en son veren personel dersin Koordinatörü olarak atanmaktadır. Fakülte veya Bölüm sorumlusu tarafından yapılan değişiklikler OBİSİS sistemine girilen veriler doğrultusunda güncellenecektir. Ders Bilgi Paketinin İngilizce olarak doldurulmasında da aynı Öğretim görevlisi veri girişine yetkilidir.

Dersi veren diğer Öğretim görevlileri ve yardımcı görevliler girilebilir.

Yüz yüze veya Uzaktan Eğitim olarak girilebilir.

Öğretim Elemanının dersle öğrenciye kazandırmak istediği hedefleri ifade edilir. Öğretim Elemanının bakış açısından dersin genel içeriğini ve yönünü belirtilir.

Programın amacı ve içeriği gibi programı tanımlayan genel ifadeler belirtilir.

Bir yarıyıl boyunca haftalık hangi konuların işleneceği belirtilir. Genellikle bir yarıyıl on dört hafta kabul edilir.

Bu dersi başarı ile tamamlayan öğrencinin ders içeriği sonucunda elde edeceği bilgi, beceri ve kazanımları belirtilir.

Koordinatör dersin programdaki yeterliliklerini sadece yıldızlarla işaretler. İfadeleri değiştiremez. İfadeler Program Koordinatörü tarafından önceden doldurulmuş olmalıdır. Kendi dersinin programa kattığı yeterliliği puanlaması yeterlidir.

Bu alandaki veriler programdaki her ders için aynıdır. Dersin Koordinatörün işaretleme yapabilmesi için Program koordinatörünün daha önceden bu bölümden verileri girmesi gerekmektedir. Bu alandaki veriler programdaki her ders için aynıdır.

AKTS (Avrupa Kredi Transfer Sistemi) ECTS (Europan Credit Transfer System ) Dersin hedeflenen öğrenme çıktılarını kazanabilmesi için harcayacağı iş yükü düşünülerek belirlenen ders kredisi İş yükü :Öğrenenin öğrenme çıktılarına ulaşabilmek için dersle ilgili olarak yaptığı tüm çalışmaları içeren süre

Bkz: 66 SORUDA bologna.yok.gov.tr

Öğrencinin girdiği sınavların değerlendirme yöntemleri girilir. Örnek: Bazı derslerde vizenin % 40 Finalin %60 ı alınabilir.

Ders Kitapları ve yardımcı kaynaklar belirtilir.

Ders ile ilgili sunumlar, dosyalar, linkler ve yardımcı dosyalar belirtilir.

Dersin Koordinatörü olarak yapacağınız işlemleri tamamladınız. Teşekkür Ederiz.

Dersin Koordinatörü Program Koordinatörü Fakülte Koordinatörü ÇIKIŞ

Ders Bilgi Paketi menüsünde; Ders Koordinatörleri bu alanda veri girişi yapamazlar. Bölüm Sorumluları işaretli alanı doldurmalıdır. Fakülte sorumluları ise gerekli değişiklikleri yapabilirler.

Bu bölümde programınızın ismini belirterek düzeyini Kazanılan Derece Bu bölümde programınızın ismini belirterek düzeyini  (ön lisans, lisans,yüksek lisans,doktora) olarak yazınız. Derece Seviyesi Programın öğrenim düzeyini yazınız (Ön lisans/lisans /yüksek lisans veya doktora). Kabul ve kayıt koşulları Bu açıklamada tüm programlar için genel koşul olarak kabul edilen lise mezunu olmak gerekir. hangi puan türü ile öğrenci kabul edildiği,  Programa kabul edilmek için diğer özel koşullar varsa,  Uluslararası öğrenciler için kayıt kabul koşullarını da mutlaka  belirtiniz. 

Önceki Öğrenimin Tanınması Bu bölüm daha önce yurtiçi ve yurt dışındaki bir yükseköğretim kurumunda öğrenim görmüş bir öğrencinin aldığı eğitimin sizin tarafınızdan tanınmasının nasıl yapılacağına, Örneğin yatay geçiş yapan öğrencinin geçmişte başarılı olduğu derslerin transferinin nasıl yapılacağına, Değişim programları ile bir yükseköğretim kurumunda belli bir süre öğrenim görmüş bir öğrencinin aldığı eğitimin sizin tarafınızdan tanınmasının nasıl yapılacağına dair bilgiyi içerir. Yeterlilik koşulları ve kuralları Lisans diplomasını almaya hak kazanması için programın sekiz döneminde yer alan tüm derslerde başarılı olması ve en az 240 ECTS kredi toplaması ve genel not ortalamasının da en az 2.00/4.00 olması gerekir. Ön lisans diploması almaya hak kazanabilmesi için: programın ilk dört döneminde yer alan tüm derslerde başarılı olması ve en az 120 ECTS kredi toplaması, genel not ortalamasının en az 2.00/4.00 olması gerekir.

Bu programdan mezun olan öğrencilerin amaç ve hedefleri belirtilir. Program Profili Bu programdan mezun olan öğrencilerin amaç ve hedefleri belirtilir. Program Yeterlilikleri Bölüm sorumluları bu tabloyu doldurmadığı takdirde Dersin Koordinatörü «Program yeterliliklerine katkı seviyesi» ni işaretleyemeyecektir. DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN KONULAR Ana dilde iletişim, Yabancı dilde iletişim, Matematiksel yetkinlik ve bilim ve teknolojide temel yetkinlikler, Sayısal yetkinlik (bilgi toplumu teknolojisinin kullanımı ve bilgi ve iletişim teknolojisinde temel yetkinlikler), Öğrenmeyi öğrenme, Toplumsal ve vatandaşlık yetkinliği, İnisiyatif alma ve girişimcilik yetkinliği, Kültürel farkındalık ve ifade yetkinliği.

Bkz:bologna.yok.gov.tr 66.soruda bologna 24..soru Buradan gerekli bilgiyi alabilirsiniz.

Seçilen programdaki tüm dersleri yarıyıllarına göre listeler. Bu bölümden mezun olan öğrencilerin Kamu ve özel işyerlerinde hangi şartlarda çalışacakları ve nasıl istihdam edilecekleri belirtilir. Örnekleriyle mezunların mesleki Profillleri Üst Derece Programlarına Geçiş Bu programdan mezun olan öğrencinin bir üst seviyedeki bir programa nasıl devam edebileceği belirtilir. Müfredat Dersleri ve AKTS Kredileri Seçilen programdaki tüm dersleri yarıyıllarına göre listeler.

Müfredat Dersleri ve AKTS Kredileri alt menüsünde; Ders Koordinatörlerinden farklı olarak «Aktif/Pasif» alanı gelmektedir. Bu bölümden OBİSİS’te kapalı olan dersleri, Öğrencilerin seçmediği veya Eğitmen atanmayan dersleri pasif yap butonlarına tıklayarak kapatabilirsiniz. Kapatılan dersler Dersin Koordinatörünün karşısına çıkmayacaktır. Doluluk oran tespiti yaparken doluluk oranını etkilemeyecektir.

Sınav Yönetmeliği Ölçme ve Değerlendirme Programda ara sınavlar, ödevler, alıştırmalar, projeler, uygulamalar ve final sınavı gibi değerlendirme yöntemleri uygulanmaktadır. Değerlendirme yöntemleri klasik sınavlar, çoktan seçmeli testler, ödevler, performans değerlendirmeler, ürün değerlendirmeleri içerebilir. Programdan mezun olabilmek için kümülatif GPA en az 2.00 olmalıdır.    Ders notu yukarıda belirtilen unsurlar değerlendirilerek oluşturulur ve harfler kullanılarak verilir.

Bölüm veya Anabilimdalı Başkanı Mezuniyet Koşulları Lisans Programdan mezun olabilmek için, mevcut derslerin tümünü (240 AKTS karşılığı) alabilmek Önlisans Programdan mezun olabilmek için, mevcut derslerin tümünü (120 AKTS karşılığı) alabilmek Programdan mezun olabilmek için GANO’nun 4.0 üzerinden en az 2.0 ağırlıklı not ortalaması elde etmek.    Öngörülen stajı ve bitirme ödevini başarıyla tamamlamak gerekmektedir. Eğitim Tarzı   Genellikle Tam zamanlı eğitim sistemi kullanılmaktadır. Uzaktan Eğitim,Örgün veya İkinci öğretim olduğu belirtilir. Bölüm veya Anabilimdalı Başkanı   Program sorumlusu veya Anabilimdalı Başkanının Adı, Soyadı,Ünvanı,telefonu,mail adresi gibi veriler girilebilir.

Boş olan alanların doldurulması sağlanır. Yönetici Menüsü . Programdaki derslerin hangi alanlarının dolu veya boş olduğunu gösteren bir tablo getirir. Boş olan alanların doldurulması sağlanır.

Program Koordinatörü olarak yapacağınız işlemleri tamamladınız. Teşekkür Ederiz.

Dersin Koordinatörü Program Koordinatörü Fakülte Koordinatörü ÇIKIŞ

Fakülte Koordinatörü Ders Bilgi Paketi menülerinin her birine erişebilir ve gerekli değişiklikleri yapabilir.

Yönetici Menüsü Program Koordinatöründen farklı olarak Yönetici menüsünde «Program Yetkilendirme» alt menüsü vardır. Fakülte Koordinatörü «Program Koordinatörü» veya «Anabilimdalı Başkanı» olarak yetkilendirme yapabilir. .  NOT : «Program Koordinatörü» ve «Anabilim dalı Başkanı» aynı işlemleri yapabilir. Ön lisans ve Lisans için Program Koordinatörü Yüksek Lisans ve Doktora bölümleri için Anabilim dalı Başkanı yetkilendirilebilir. Fakülte Sorumluları sistem tarafından yetkilendirilmektedir.

Seçilen kayıtlar üzerinde silme veya düzeltme yapabilirsiniz. Yetkilendirme yapılacak personelin TC Kimlik numarasını girip aradığınızda diğer bilgiler sistemden kontrol edilip ekrana getirilir. İlgili Fakülte ve Program seçilip yetki türü belirlenerek «EKLE» butonuna basılır. .  Seçilen kayıtlar üzerinde silme veya düzeltme yapabilirsiniz.

Dersin Koordinatörü Program Koordinatörü Fakülte Koordinatörü ÇIKIŞ

Ders bilgi Paketini doldurduğunuz için Teşekkür ederiz..