Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

BOLOGNA VE EĞİTİM BİLGİ SİSTEMİ

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "BOLOGNA VE EĞİTİM BİLGİ SİSTEMİ"— Sunum transkripti:

1 BOLOGNA VE EĞİTİM BİLGİ SİSTEMİ http://ebs.comu.edu.tr/

2 Ders Koordinatörünün Görevleri
Eğitim Bilgi Sisteminde ilgili dersi veren akademik personel ders koordinatörü olarak atanmıştır.  Tüm ders koordinatörleri öğrenci bilgi sisteminde (OBS) "Bologna" menüsünün altında yer alan "Bologna Bilgi Girişi" sayfasından ders içeriklerini girmelidirler.  Ders koordinatörleri, ders içeriği aynı ancak ders kodu değişen derslerin içerikleri için "Bologna" menüsünün altında yer alan "Ders Bilgi Kopyalama" sayfasından kopyalama işlemi yapabilirler.  Ders koordinatörü belirlenmemiş ya da değişmiş derslerin ders koordinatörleri ise ilgili bölümün AKTS koordinatörleri tarafından atanmaktadır. Ders koordinatörü, bu tür değişiklikler için AKTS koordinatörüne başvurmalıdır.

3 Bologna Bilgi Girişi Bu ekranda sadece koordinatör olduğunuz dersler listelenmektedir. Daha önceki yıllarda hiç bilgi girilmemiş olan derslerin bilgileri girilmek zorundadır. Bu ekranda gelen derslerden sadece “Normal Öğretim” olan derslerin içerikleri girilmelidir. İkinci Öğretim derslerinin içeriklerinin girilmesine gerek yoktur…

4 Ders Bilgi Kopyalama Ders içeriği aynı ancak ders kodu değişen derslerin içerikleri için "Bologna" menüsünün altında yer alan "Ders Bilgi Kopyalama" sayfasından kopyalama işlemi yapılabilmektedir.  Kopyalama işlemi yapılırken sadece ders kodlarının yazılmasına dikkat edilmelidir. Ders kodu ile daha hızlı bir şekilde doğru dersin bulunduğu görülmüştür.

5 AKTS Koordinatörünün Görevleri
Her akademik birimin ve bölümün AKTS koordinatörü olmak zorundadır. Akademik birimin AKTS koordinatörü, ilgili birime ait tüm derslerin içeriklerini güncelleyebilme ve birimdeki tüm ders koordinatörlerini atayabilme yetkisine sahiptir. Bölümün AKTS koordinatörü ise ilgili bölüme ait tanıtım vs. bilgileri girmekle ve bölümün öğretim programında yer alan ve ders koordinatörü belirlenmemiş ya da değişmiş derslerin ders koordinatörlerini atamakla sorumludur. Not: Eğitim Bilgi Sisteminde (EBS) ilgili dersi veren akademik personel otomatik olarak ders koordinatörü olarak atanmıştır.

6 Ders Koordinatör Yönetimi
Bu ekranda derslerin ders koordinatörleri listelenmektedir. “Düzenle” butonuna basılarak seçilen dersin koordinatörü değiştirilebilir.

7 Bologna Bilgi Girişi Bu ekran ile AKTS koordinatörleri, sorumlu oldukları bölümdeki bütün derslerin içeriklerini güncelleyebilme yetkisine sahiptir. Seçilen her dersin içerikleri ekranın alt kısmında gelmektedir.

8 Program Bologna Bilgi Girişi
Bölümün AKTS koordinatörü ilgili bölüme/programa ait genel bilgileri bu sayfadan girmelidir.

9 Teknik destek için ogris@comu. edu
Teknik destek için adresine e-posta gönderebilirsiniz… ÖĞRENCİ İŞLERİ DAİRE BAŞKANLIĞI


"BOLOGNA VE EĞİTİM BİLGİ SİSTEMİ" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları