BİZİM GÖZÜMÜZLE İSTANBUL

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Adı:Alper Soyadı:Akyüz Sınıf:7-D No:3066
Advertisements

ADIM ADIM TÜRKİYE Yurdumuzu Dolaşırken.
Haydarpaşa garından bir görünüm
Fatih Camii.
İndirdiğiniz için teşekkür ederiz
COĞRAFİ BÖLGELER.
İSTANBULDA TARİHİ BİR YER ?
ADIM ADIM TÜRKİYE.
ÜLKEMİZİN KÜLTÜREL ZENGİNLİKLERİ
SOĞUKÇEŞME SOKAĞI PPS: Cem Yurtsev Fotoğraflar : Cem Yurtsev Müzik: Enstrümantal BU SUNU SANALDUNYA GRUBU İÇİN HAZIRLANMIŞTIR. GRUP ÜYELİĞİ .
Galata Köprüsü. Galata Köprüsü Azapkapı-Sokullu Mehmet Paşa Camii Galata Kulesi Haliç Tersanesi Kapısı Not:Başka yere taşınmıştır. Unkapanı Köprüsü.
ÜÇ TAŞ OYUNU.
Medeniyetlerin kesişim noktası
TÜRKİYE NİN TARİHİ VE TÜRİSTİK YERLERİ
İstanbul Kalkınma Ajansı tarafından Küresel Turizm Merkezi İstanbul Mali Destek Programı kapsamında desteklenmekte olan “İstanbul’da Turizm Merkezlerinin.
ADI NE OLURSA OLSUN, DÜNYANIN EN GÜZEL ŞEHRİ ! Cem Yurtsev Müzik: Cem Karaca – İstanbul’u Dinliyorum.
TÜRKİYE’ DE MÜZECİLİK VE MÜZECİLİK TARİHİ
Bünyamin GÜNAYDIN ( Sınıf Öğretmeni )
Algürppsx En büyük Bizans kilisesidir. Eski kaynaklara göre, burada bulunan Roma döneminden kalma Artemis, Afrodit ve Apollon mabetlerinin kalıntılarından.
ORHAN GAZİ DÖNEMİ YAPILAN BAYINDIRLIK FAALİYETLERİ.
SELMAN BİR ZAMANLAR İSTANBUL... Bölüm 1 SELMAN.
HAZIRLAYAN: NUR KURTOĞLU 7/D 2174
İstanbul’un fethi İstanbul'un Fethi, 29 Mayıs 1453'te, şehri günlerdir kuşatan Osmanlı ordusunun, şimdi İstanbul olarak bilinen, o.
SOĞUKÇEŞME SOKAĞI.
Beylerbeyi Sarayı/Oyuncak Müzesi
YARİM İSTANBUL.
BİR ZAMANLAR İSTANBUL....
TOPKAPI SARAYI. TOPKAPI SARAYI Osmanlı sultanlarının ikametgahı, devletin yönetim ve eğitim merkezidir. Fatih Sultan Mehmed Han tarafından
İSTANBUL’DAN KESİTLER
BU SUNUDAKİ TÜM FOTOĞRAFLAR CEM YURTSEV’E AİTTİR. İZİNSİZ KULLANIMI TELİF HAKLARI GEREĞİNCE YASAKTIR. HER TÜRLÜ BİLGİ VE BAŞVURU İÇİN
Pierre Loti Tepesi EYÜP Bölüm 1
SULTAN AHMET CAMİİ.
BİR ZAMANLAR 3 KÜLTÜRÜN DOSTÇA BİR ARADA YAŞADIĞI BAŞKA BİR İSTANBUL SEMTİ Not: Sunudaki fotoğrafların kalitesi, sununun boyutunu büyütmemek için düşürülmüştür.
Baransel KUMBUL ve Tuna EDİZ
Ülkemizin Doğal ve Tarihi Güzellikleri
Ülkemizdeki Doğal ve Tarihi Güzellikler
SEVGİLİ ÖĞRENCİLER! Soruların yanıtlarını kısa cümleler kurarak SOSYAL BİLGİLER defterlerinize yazarsanız öğrendiklerinizi pekiştirmiş olacaksınız.
Hititlerrr!.
Genel HatlarIyla Hİndİstandakİ Türk SanatI
A Kartallar Diyarı RNAVUTLUK.
Türkiyedeki Müzeler.
İSTANBUL’ UN FETHİ.
GEZİ YAZISI GEZİ YAZISI.
Burak ÜNSAL Tarih Öğretmeni
İSTANBUL’U TANIYALIM DOĞAL GÜZELLİKLER 1 Hazırlayan: Salih Cengiz.
ADIM ADIM TÜRKİYE BATUHAN ÖZDEM.
LOGO Öğrenciler: Beyzanur Akdağ Songül Pulat Nazlı Doğan ADIYAMAN Danışman Öğretmen Haşim Taş.
ÜNİTE: TÜRK TARİHİNDE YOLCULUK KONU: OSMANLIDA BİR MERKEZ
LALE DEVRİ
EDİRNE’NİN KÜLTÜR VE TURİZM POTANSİYELİ Balkan Yarımadası'nın güneydoğu kesimindeki Trakya Bölgesinde yer alan Edirne, Doğu-Batı ulaşım yolları üzerindeki.
Etnoğrafya Müzesini Geziyoruz
Adı:Alper Soyadı:Akyüz Sınıf:7-D No:3066. İstanbul’un Tarihi Yerleri Fatihin kenti fethinden sonra Mimar Sinan, restorasyonunun yapılmasıyla görevlendirildi.
GEZİP GÖRÜLMEYE DEĞER ŞEHİRLERİN YERLERİ
Kazanım 4. Osmanlı Devleti'nin fetih ve mücadelelerini Osmanlıda ticaretin ve denizlerin önemi açısından değerlendirir.
HAZIRLAYANLAR SULTAN BİLİR NURSEL ÇINAR ESRA YAĞAN M. CAN KAZAN
Sosyal Bilgiler Dersi 2. Ünite ADIM ADIM TÜRKİYE
İSTANBUL'UN FETHİ 29 MAYIS 1453.
SOĞUKÇEŞME SOKAĞI PPS: Cem Yurtsev Fotoğraflar : Cem Yurtsev Müzik: Enstrümantal BU SUNU SANALDUNYA GRUBU İÇİN HAZIRLANMIŞTIR. GRUP ÜYELİĞİ .
Pierre Loti Tepesi EYÜP Bölüm 1
İSTANBUL İSTANBUL.
SOSYAL YAPI İlin Türkiye'deki konumu Edirne haritası Çalışma alanı
MİDYATIN TARİHİ SOKAKLARI VE MAHALLELERİ. ZAZ Mardin'in Midyat ilçesinde, Kul Dağı'nın tepeleri üzerine kurulu köyler var. Bu köyler Tur Abdin Köyleri.
OSMAN HAMDİ BEY HAZIRLAYAN AHMET REŞİT BOSTANOĞLU.
İSTANBUL ANTONIOPOLIS YENİ ROMA İSTİNPOLİN KONSTANTINIYYE
Katip Çelebi’nin Hayatı Şubat 1609'da İstanbul'da doğmuştur, 6 Ekim 1657'de İstanbul’da ölmüştür. Asıl adı Mustafa'dır. Doğu'da Hacı Halife, Batı'da.
M İ MAR S İ NAN. MİMAR SİNAN [1490 – 1588] Büyük Osmanlı mimarı. Kayseri’nin Ağırnas köyünde doğdu. 1511’de Yavuz Sultan Selim zamanında devşirme olarak.
15 milyona yaklaşan İstanbul Nüfusu, Kocaeli, Tekirdağ ve Kırklareli ile komşu olan ve Marmara Bölgesinde Marmara denizi ve Karadeniz arasında bir yarımadadır.
ÇİN HALK CUMHURİYETİ. Başkenti: Pekin Çin Halk Cumhuriyeti, yüzölçümü itibariyle dünyanın üçüncü, nüfus itibariyle en büyük ülke. Güney Doğu Asya'da.
GAZİANTEP KÜLTÜRÜ VE TIP EĞİTİMİ
Cam göz. Mimar sinan Yeniçeri ordusunda bir asker olarak değil, istihkâm işlerinin idare ve tasarımından sorumlu olarak görev yapan Mimar Sinan’ın ilk.
Sunum transkripti:

BİZİM GÖZÜMÜZLE İSTANBUL Dilara Gür : (gezi ve fotograflar) Bengisu Can : (araştırma ve yazılar)

Tarihi Dünyanın en eski şehirlerinden biri olan İstanbul, M.S. 330 - 395 yılları arasında Roma İmparatorluğu, 395 - 1204 ile 1261 - 1453 yılları arasında Doğu Roma İmparatorluğu, 1204 - 1261 arasında Latin İmparatorluğu ve son olarak 1453 - 1922 yılları arasında Osmanlı İmparatorluğu'na başkentlik yaptı. Ayrıca, hilafetin Osmanlı Devleti'ne geçtiği 1517'den, kaldırıldığı 1924'e kadar, İstanbul İslamiyet'in de merkezi olmuştur.

Coğrafyası ve Gelişimi İstanbul, Türkiye'nin en kalabalık şehridir. Kara ve deniz ticaret yollarının bir kavşağı olması ve coğrafi konumu nedeniyle Türkiye'de ekonomik yaşamın merkezi olmuştur. Şehir aynı zamanda en büyük sanayi merkezidir. Günümüzde İstanbul, Türkiye'nin %55 üretimine ve %45'lik ticaret hacmine sahiptir. İstanbul'un tarihi, anıtlar ve yapıtların fazlalığı, ve Boğaz'a sahip olması nedeniyle gözde turizm merkezlerinden biridir.

İstanbul Boğazı İstanbul Türkiye'nin kuzeybatısında, Marmara kıyısı ve Boğaziçi boyunca, Haliç'i de çevreleyecek şekilde kurulmuştur. İstanbul kıtalararası bir şehir olup, Avrupa'daki bölümüne Avrupa Yakası , Asya'daki bölümüne ise Anadolu Yakası denir. Tarihte ilk olarak üç tarafı Marmara Denizi, Boğaziçi ve Haliç'in sardığı bir yarım ada üzerinde kurulmuştur. Ortaköy Sahili Arnavutköy Sahili

İstanbul’un simgesi laleler ve her yıl Nisan ayında kutlanılan lale festivali Yeşilköy Sahili Florya Sahili

Kent, görkemli geçmişi ile farklı dinleri, kültürleri, toplulukları ve bunların ürünü olan yapıtları benzersiz bir coğrafyada bir araya getirmesinden dolayı , UNESCO Dünya Miras Listesi’nde yer almaktadır. İstanbul’un Tarihi Alanları, 6.12.1985 tarihinde Dünya Miras Listesine 4 ana bölüm olarak dahil edilmiştir: Bunlar; Hipodrom, Ayasofya, Aya İrini, Küçük Ayasofya Camisini içine alan Arkeolojik Park; Süleymaniye Koruma Alanı; Zeyrek Camisi ve çevresini içine alan Zeyrek Koruma alanı ve Tarihi Surlar Koruma alanını içermektedir.

Piyerloti Piyer Loti adlı ünlü bir yazardan adını alan tepe süper bir Haliç manzarasını içinde barındırıyor. Biz teleferikle tepedeki çay bahçesine çıktık. Aşağıya indiğimizde ise tarihi Eyüp Sultan Camisini gezdik.

Topkapı Sarayı TARİHİ YARIMADA Dünyada günümüze gelebilmiş sarayların en eskisi ve genişi Topkapı Sarayıdır. İstanbul'da Sarayburnu sırtlarında yaklaşık 400 yıl Osmanlı Devletinin idare merkezi olan sarayın asıl alanı 700.000 m2 kadardı. İnşasına Fatih Sultan Mehmed zamanında 1465 yılında başlandı. Fatih, sarayın tek binadan değil, birçok köşk ve dairelerden meydana gelmesini istiyordu. Benim en çok ilgimi çeken bölümler Harem ve diğer ülkelerden gelen hediyeler bölümü oldu.

Ayasofya TARİHİ YARIMADA Ayasofya, 916 yıl boyunca kilise, 481 yıl da cami olarak hem Hıristiyanlığın, hem de Müslümanlığın hizmetinde bulundu. İlk yapıldığında Büyük Kilise (Megale Ekklesia) denilen bu muhteşem yapıt, Kutsal Bilgelik’e (Sofia) adandığından Ayia Sofia olarak tanınır, Fetih’ten sonra ise Ayasofya olarak anılmaya başlanır. 1935’de atatürk’ün emriyle müze olarak kullanılmaya başlanmıştır.

Sultan Ahmet Camii TARİHİ YARIMADA Türk ve İslam dünyasının en ünlü anıtlarından birisi olan Sultan Ahmet Camii İstanbul’a gelen herkes tarafından hayranlıkla ziyaret edilir. Klasik Türk Sanatının bir diğer örneği olan bu camii orijinal olarak 6 minare ile inşa edilen tek camidir.

Yerebatan Sarnıcı TARİHİ YARIMADA Yerebatan Sarayı adıyla anılan Bazilika Sarnıcı, İstanbul'da Ayasofya ile Cağaloğlu arasında bulunan büyük bir sarnıçtır. Günümüzde de içinde su bulunan bu büyük kapalı sarnıç, kentin su ihtiyacını karşılamak üzere İlkçağ'da yapılmıştı.

Turkuazoo Ailemle adeta bir balık cenneti olan Turkuazoo’ya gittik. Burada köpekbalıkları ile karşılaştık, değişik balıklara el sürdük. Vee okyanuslarda yaşayan çok çeşitli balık türlerini tanıdık.

Dev Alışveriş Merkezleri İstanbul büyüklü küçüklü, içinde pek çok yerli ve yabancı markayı barındıran alışveriş merkezleriyle de son yıllarda tanınır olmuştur. Bunlardan hiç kuşkusuz en ilgi çekenlerinden biri de İstinye semtinde bulunan büyük alışveriş merkezlerinden biri olan İstinye Park’tır.

Bizi dinlediğiniz için hepinize teşekkür ederiz.