HAZIRLAYA:Batuhan Bülbül SINIFI:5/B NO:101

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Osmanlı Rönesans’ının Mimarlarından Piri Reis
Advertisements

Çanakkale Zaferi 1- 1-) yıllarında Osmanlı Devleti son Afrika toprakları olan Trablusgarp ve Bingazi’yi İtalya’ya bırakmış, Balkan.
Türkçülük akımının nazariyatçısı / sosyolog / fikir adamı/ eğitimci
ÇANAKKALE ZAFERİ SAVAŞIN NEDENLERİ.
Erhan KALAN Mahsum ŞEN Muhammet ÇÖPÇÜ Sercan ONAT
ÇANAKKALE.
Balkanlar Balkanlar güneyde Akdeniz,kuzeyinde Tuna, Sava ve Kupa nehirleri, doğusunda Karadeniz, güneydoğusunda Ege ve Marmara Denizi ve güneybatısında.
Büyük düşünürler HZ.MEVLANA YUNUS EMRE İBNİ SİNA PİRİ REİS İÇİNDEKİLER.
OSMANLIDA DEVLET YÖNETİMİ
ORHAN GAZİ DÖNEMİ YAPILAN BAYINDIRLIK FAALİYETLERİ.
ŞEHİT POLİS İSMAİL ÖZBEK ORTAOKULU KESTEL / BURSA
-TÜRK BİLİM İNSANLARI-
YAVUZ SULTAN SELİM DÖNEMİ SİYASİ OLAYLARI
KAZANIM: 10. SINIF 2.ÜNİTE 3.KAZANIM
ÇANAKKALE SAVAŞI.
İstanbul’un fethi İstanbul'un Fethi, 29 Mayıs 1453'te, şehri günlerdir kuşatan Osmanlı ordusunun, şimdi İstanbul olarak bilinen, o.
Hazırlayan Adı: Ercan Soyadı: Aşkan No:
OSMANLI’ DA EĞİTİM.
Osmanlı’da Deniz Kuvvetleri
ANADOLU TÜRK BEYLİKLERİ H.N.Y.
Tanzimat ve Islahat Fermanları
Osmanlı İmparatorluğu
OSMANLIDA DEVLETİNDE BİLİM VE BİLİM ADAMLARI
TOPKAPI SARAYI Hazırlayan Eralp Ata.
Hazırlıyan=muhammed şeker. Osmanlı Devletinde görülen başlıca göç tarzı ele geçirilen yerleşim birimlerinin yeniden canlanması amacıyla buralara yapılan.
Türklerin Bilime Katkıları
Öretmen:Yusuf ziya KINACI DERS:BİLİŞİM TEKLONOJİ
Hatay, Türkiye'nin bir ili ve en kalabalık on üçüncü ş ehri. Hatay'ın do ğ usunda ve güneyinde Suriye, batısında Akdeniz, kuzeybatısında Adana, kuzeyinde.
PİRİ REİS (1465/ ).
EMEVİLER DÖNEMİ ( ).
İSTANBUL’UN FETHİ Recep BOZKURT SLAYTIMIZ SESLİDİR.
10.SINIF KANUNİ SULTAN SÜLEYMAN DÖNEMİ
İÇİNDEKİLER 1.DÜNYA SAVAŞI ÇANAKKALE SAVAŞLARI CEPHELER Çanakkale SavaşI’nIn Nedenlerİ DENİZ SAVAŞLARI KARA SAVAŞLARI Çanakkale SavaşI’nIn Önemİ ve SonuçlarI.
Sosyal Bilgiler BEYLİKTEN DEVLETE
İSTANBUL’ UN FETHİ.
DÜNYA GÜCÜ OSMANLI İLKÇAĞ UYGARLIKLARI 2. ÜNİTE: DÜNYA GÜCÜ OSMANLI
Eskişehir Salih Zeki Anadolu Lisesi
YAVUZ SULTAN SELİM DÖNEMİ
GEZİ YAZISI GEZİ YAZISI.
FINDIKLI-RİZE-TÜRKİYE.  Fındıklı, Rize İlinin 60 Km doğusunda yer alan bir sahil ilçesidir. Yüzölçümü 409 Km2 olan ilçenin doğusunda Arhavi, batısında.
Adnan Menderes Üniversitesi Uzaktan Eğitim Merkezi MEŞRUTİYET Halk Meclisi (Meclis-i Mebusan) Anayasa (Kanun-i Esasi) Padişah (Saltanat ve Hilafet) MEŞRUTİYET.
BİLİM:İnsanlar yaşadığı doğal çevreyi her dönemde kendi ihtiyaçlarına göre düzenlemeye çalışmıştır.Bunun için öncelikle doğanın yasalarını araştırmıştır.bu.
AtatürkAtatürk Hazırlayan:Duygu Jan ABACI 3/A Sınıfı Öğrencisi No:140.
On dördüncü yüzyılda yaşamıştır. Osmanlı padişahı Kanuni Sultan Süleyman Han zamanında Isparta valisi Hızır Beyin dâveti ile Horasan’dan Anadolu’ya.
İSTANBUL'UN FETHİ 29 MAYIS 1543
OSMANLI DEVLETİ KÜLTÜR VE UYGARLIĞI
İstanbul’un Fethi.
İSTANBUL'UN FETHİ 29 MAYIS 1453.
Osmanlı’da divan teşkilatı
Bir soru Bir cevap BİLGİ YARIŞMASI
T.C. İNKILAP TARİHİ VE ATATÜRKÇÜLÜK KAZANIMLAR 1.DÜNYA SAVAŞ’INDA OSMANLI DEVLETİ’NİN DURUMUNU,TOPRAKLARININ PAYLAŞILMASI VE İŞGALİ AÇISINDAN DEĞERLENDİRİR.
( ) Şehzadeler padişah olabilmek için kardeşlerini öldürebilirlerdi.
Eğitimcilere başarılar diler.
PİRİ REİS(…-1554). KİMDİR? Çizdiği haritalarla tanınmış büyük bir Türk denizcisi,amirali ve coğrafya bilginidir.
Türklerin Bilime Katkıları
PİRİ REİS (d: 1465 –ö :1553). KİMDİR? Çizdiği haritalarla tanınmış büyük bir Türk denizcisi,amirali ve coğrafya bilginidir.
PİRİ REİS (1465/ ). HAYATI Karamanlı bir ailenin çocuğu olan Ahmet Muhyiddin Pîrî'nin ailesi II. Mehmed devrinde padişahın emri ile Karaman'dan.
YAPAN:CANSU KARADUMAN 11-H1 801  OSMANLI- VENEDİK VE AVUSTURYA İLİŞKİLERİ  Osmanlı kaybettiği toprakları almak için önce Venedik daha sonra da Avusturya.
EMEVİLER * İlk İslam hanedanı * 90 yıl * 7. ve 8. yüzyıllar
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
ÜÇ DÜZEN KAVGASI: ANKARA SAVAŞI ve SONRASI ANADOLU
OsmanlI’da dİvan teşkİlatI
Katip Çelebi’nin Hayatı Şubat 1609'da İstanbul'da doğmuştur, 6 Ekim 1657'de İstanbul’da ölmüştür. Asıl adı Mustafa'dır. Doğu'da Hacı Halife, Batı'da.
PİRİ REİS(…-1554). KİMDİR? Çizdiği haritalarla tanınmış büyük bir Türk denizcisi,amirali ve coğrafya bilginidir.
OSMANLI DEVLET ANLAYIŞI.  Kut anlayışı.  Devlet Hanedanın ortak malıdır.  I. Murat devlet padişahın ve oğullarınındır anlayışı.  Fatih Sultan Mehmet.
Fatih Sultan Mehmet ve İlimseverliği. Osmanlı’da Bilim 1.Bölü Türk tarihinin en büyük dönüm noktası olan, 3 kıtada hüküm süren cihan imparatorluğu Osmanlı.
ADI : M.FARUK SOYADI: GÖKTAŞ SINIF : 10/D NO : 639 DERS: OFİS PROGRAMLARI KONU: OSMANLI DÖNEMI PADIŞAHLARI.
KIZ KULESi.  Tarihi ve farklı objektiflerden manzaralar...Geçmişi 2500 yıl öncesine dayanan bu eşsiz yapı, İstanbul`un tarihine eş bir tarih yaşamış.
HAZıRLAYAN: DÜRDANE MELIKE ERBAŞ ELIF ECRIN YASSıKAYA ZEYNEP BERFIN TUNÇ 7/G.
1)- Bursa alındı(1326) 2)- Maltepe (Palekanon) Savaşı (1329) yapıldı. 3)- İznik ve Kocaeli fethedildi. 4)- Karesioğulları Beyliği Osmanlılara katıldı.
Sunum transkripti:

HAZIRLAYA:Batuhan Bülbül SINIFI:5/B NO:101 Piri Reis HAZIRLAYA:Batuhan Bülbül SINIFI:5/B NO:101 ÖĞRETMEN:YUSUF ZİYA KINACI DERS:BİLİŞİM TEKNOLOJİ

PİRİ REİSİN HAYATI Karamanlı bir ailenin çocuğu olan Ahmet Muhyiddin Pîrî'nin ailesi Fatih Sultan Mehmed devrinde padişahın emri ile Karaman İstanbul'a göç ettirilen ailelerdendir. Aile bir süre İstanbul'da yaşamış, sonra Gelibolu'ya göç etmiştir. Pîrî Reis'in babası Karamanlı Hacı Mehmet, amcası ise ünlü denizci Kemal Reis'tir. Pîrî denizciliğe amcası Kemal Reis'in yanında başladı; 1487-1493 yılları arasında birlikte Akdeniz'de korsanlık yaptılar; Sicilya, Korsika, Sardunya ve Fransakıyılarına yapılan akınlara katıldılar. 1486'da Endülüs'te Müslümanların hakimiyetindeki son şehir olan Gırnata'da katliama uğrayan Müslümanlar Osmanlı Devleti'nden yardım isteyince o yıllarda deniz aşırı sefere çıkacak donanması bulunmayan Osmanlı Devleti, Kemal Reis'i Osmanlı Bayrağı altında İspanya'ya gönderdi. Bu sefere katılan Pîrî Reis, amcası ile birlikte müslümanları İspanya'dan Kuzey Afrika'ya taşıdı.

PİRİ REİS KİMDİR Piri Reis eşsiz bir kartograf ve deniz bilimleri üstadı olmasının yanı sıra, Osmanlı deniz tarihinde büyük iz bırakmış bir denizcidir. Piri Reis, Türk denizciliğine bir çok değerli deniz bilimcisi ve amiraller armağan eden ve o dönemlerde, “Denizciler Yatağı” olarak adlandırılan Gelibolu’da doğmuştur. Amcası ünlü Türk Amirali Kemal Reis sayesinde daha küçük sayılabilecek bir yaşta Sefer Katibi olarak Osmanlı Donanmasına katılan Piri Reisin doğum tarihi tam olarak bilinmemekle birlikte, 1465-1470 yılları arasında doğduğu tahmin edilmektedir. Piri Reis, uzun yıllar Akdeniz’de dolaşmış; tüm limanları ve kıyıları dikkatle gözlemlemiş ve tüm faaliyetlerini kayıt altına almıştır. 

FOTOĞRAF:1

FOTOĞRAF:2