KalDer ve Mühendislik Eğitiminden Beklentiler Dr. Aydın Kosova, 20 MAYIS 2004 KalDer : Centrum İş Merkezi, Aydınevler San. Cad. No: 3 Küçükyalı 34854 İstanbul.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
TOPLAM KALİTE YÖNETİMİNDE TEMEL FAKTÖRLER
Advertisements

EFQM MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI EĞTİMDE MÜKEMMELLİK MODELİ
Kalite Koordinasyon Grubu, Genel Bilgilendirme Toplantıları
KalDer Türkiye Kalite Derneği
KAHRAMANMARAŞ METAL MUTFAK EŞYASI SEKTÖR STRATEJİSİ 27 Eylül 2012 KMTSO.

AKREDİTASYON SİSTEMİNDE BALIKESİR SANAYİ ODASININ KALİTE UYGULAMALARI Konya.
EFQM MÜKEMMELLİK MODELİ Bilgilendirme 01 Aralık 2008, Dr. Aydın Kosova
Türk Oda ve Borsaları Akreditasyon Projesi 2009 John Lockett.
Kurumsal Değerlendirme Programı (IEP) Prof. Dr. Nejat Erk Ç.Ü. Kurumsal Değerlendirme Programı Koordinatörü.
Yerel Yönetimlerde Yeniden Yapılanma Perspektifi
EFQM MÜKEMMELLİK MODELİ
ÜNİVERSİTELERDE İŞ MÜKEMMELLİĞİ MODELİ 2 MART 2003.
TİDE XI. Türkiye İç Denetim Kongresi - 9 Kasım 2007
8 MAYIS 2012, KONYA KALİTE YÖNETİM SİSTEMİ YAKLAŞIMLARI VE İYİ UYGULAMA ÖRNEKLERİ ELİF YILMAZ İNSAN KAYNAKLARI VE KALİTE SORUMLUSU.
Mesleki Rehberlik kavramından ne anlıyoruz ?
Kurum misyon ve vizyonunu, net bir biçimde paydaşlara odaklanmış bir strateji ve bunu destekleyen uygun politikalar, planlar, amaçlar, hedefler ve süreçler.
SÜREÇ YÖNETİMİ Dr. Selami ERARSLAN İstanbul 2011.
TOPLAM KALİTE YÖNETİMİ
“Ülke ekonomisinin verimlilik ilkelerine uygun olarak gelişmesini sağlamak, işçi, işveren ve hükümet kesimlerine eğitim ve danışmanlık desteği sağlamak.
 Ulusal ortaklık organizasyon üyelerinden oluşan ve Avrupa’nın önemli bölgesi olan Brüksel’ de kurulmuştur.  EFQM, Avrupalı iş adamlarına çok daha.
Ortak Öğrenme Nasıl Gerçekleşir? Türk Otomotiv Sektöründen Örnekler TÜSİAD – UİG Rekabet Öncesi İşbirlikleri Başarı Hikayeleri Semineri Dr. Umut EKMEKÇİ.
Prof. Dr. M. Erdal GÜZELDEMİR
Support to Local Administration Reform 1 Yerel Yönetimler için Ulusal Eğitim Stratejisi.
Mardin’de Sürdürülebilir Turizmin Geliştirilmesi için Teknik Yardım Otel Temsilcileri Odak Grup Toplantısı No: Bu proje Avrupa Birliği ve Türkiye.
KALİTE YÖNETİMİ (EĞİTİMDE).
ANTALYA 21 Mart Zülal Kızıltaş Ulusal Kalite Hareketi Proje Sorumlusu
EFQM Mükemmellik Modeli AVRUPA KALİTE YÖNETİMİ VAKFI
2010/8 SAYILI ULUSLARARASI REKABETÇİLİĞİN GELİŞTİRİLMESİ DESTEĞİNE YÖNELİK URGE PROJE YÖNETİMİ EĞİTİM PROĞRAMI T.C. EKONOMİ BAKANLIĞI İhracat Genel Müdürlüğü.
“DÜADEKK Paylaşım Toplantıları” Ekim 2009, DİYARBAKIR
AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ TOPLAM KALİTE YÖNETİMİ ÜST DÜZEY YÖNETİCİ SEMİNERİ 1-2 MART 2003 ANTALYA.
HAVZA ÖLÇEĞİNDE STRATEJİK PLANLAMA VE KALKINMA ‘Kelkit Havzası Örneği’
AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ İİBF TOPLAM KALİTE YÖNETİMİ DERS NOTLARI
Kalite Temsilcisi Handan KUZPINARI
MÜKEMMELLİK YOLCULUĞU VE EFQM MÜKEMMELLİK MODELİ
Kalite Kültürüne Dönüşüm Stratejileri
TÜSİAD - KalDer KALİTE ÖDÜLÜ’nün AMACI ve ULUSAL KALİTE HAREKETİ İLE İLİŞKİSİ Kalite bilincini ve Toplam Kalite Yönetimi anlayışını ülke çapında yaymak.
«MESLEKİ EĞİTİMDE KALİTE GÜVENCESİ»
Performans ölçme ve değerlendirme güz
KOÜ TIP FAKÜLTESİ ÇOCUK CERRAHİSİ ANABİLİM DALI STRATEJİK PLAN TASLAĞI
ULUSAL YETERLİLİK SİSTEMİ KALİTE GÜVENCESİ
MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI
İKS İLKÖĞRETİM KURUMLARI STANDARTI
TRABZON MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ AR-GE BİRİMİ TOPLAM KALİTE YÖNETİMİ UYGULAMALARI EFQM MÜKEMMELLİK MODELİ KURULUŞ TANITIMI TOPLAM KALİTE YÖNETİMİ UYGULAMALARI.
MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI
Bayram AKBAŞ MYK Başkanı MÜSİAD Mesleki Eğitimde Yeni Açılımlar Çalıştayı, Şubat 2011/İstanbul MESLEKİ EĞİTİME İLİŞKİN ANAHTAR KAVRAMLAR 1.
PERFORMANS DEĞERLENDİRMESİ
LİDER KİME DENİR? 1. Yönetimde yetke ve etkisi olan kimse, önder, şef. 2. Bir partinin ya da bir örgütün en üst düzeyde yönetimiyle görevli kimse. 3. Bir.
TRABZON MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ AR-GE BİRİMİ
Kalite Yönetimi Genel Tanımlar.
KALİTE YÖNETİM SİSTEMİ
Konu: Kritik Süreçlerin Belirlenmesi
YENİKENT AHMET ÇİÇEK TEKNİK VE ENDÜSTRİ MESLEK LİSESİ TOPLAM KALİTE YÖNETİMİ ÜST DÜZEY YÖNETİCİ SEMİNERİ 2010 ANKARA Nihat BÜLBÜL.
Toplam Kalite Yönetimi
ocak AŞAMALAR Türkiye Mükemmellik Büyük Ödülü 2010 Mükemmellikte Süreklilik Ödülü 2013 ISO Belgesi.
TKY PROGRAMINI UYGULAMA TKY FELSEFESİ TKY UYGULAMASINDAKİ TEMEL İLKELER TKY.
MEB TKY UYGULAMALARI ÖDÜL YÖNERGESİ Nihat BÜLBÜL Bilişim Teknolojileri Öğretmeni.
KALİTE YÖNETİM SİSTEMİ
AB PROGRAMLARI VE TÜRKİYE Çisel İLERİ 28 Mart 2017.
KAMU KURUMLARINDA SÜREÇ YÖNETİMİ ve
Yrd Doç Dr Turhan ŞALVA İş Sağlığı ve Güvenliği
KURUMSAL DIŞ DEĞERLENDİRME SORULARI
YONT221 KAMU YÖNETİMİ DÜŞÜNCESİNİ GELİŞİMİ VE DEVLETİN ETKİNLEŞTİRİLMESİ YÖNETİŞİM.
İNSAN KAYNAKLARI YÖNETİMİ
Stratejik İKY ve Örgüt Performansı İlişkisi
İNSAN KAYNAKLARI YÖNETİMİ
Meslek Yüksekokulu, 25 kasım 2010
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
KALİTE KOORDİNATÖRLÜĞÜ KALİTE KOMİSYONU BİLGİLENDİRME TOPLANTISI
Süreç Yönetimine Başlarken
Sunum transkripti:

KalDer ve Mühendislik Eğitiminden Beklentiler Dr. Aydın Kosova, 20 MAYIS 2004 KalDer : Centrum İş Merkezi, Aydınevler San. Cad. No: 3 Küçükyalı İstanbul Tel : (0216) , Faks : (0216) http :

KalDerKalDer KURULUŞ TARİHİ : 1991 TOPLAM ÜYE SAYISI : 1925 –ASİL ÜYE : 1385 –FAHRİ ÜYE : 491 –ÖĞRENCİ : 49 DESTEKLEYEN KURULUŞ SAYISI : 982 KURULUŞ TARİHİ : 1991 TOPLAM ÜYE SAYISI : 1925 –ASİL ÜYE : 1385 –FAHRİ ÜYE : 491 –ÖĞRENCİ : 49 DESTEKLEYEN KURULUŞ SAYISI : 982

MisyonumuzMisyonumuz Ülkemizdeki tüm özel / kamu kurum ve kuruluşları ile sivil toplum örgütlerine dünya çapında kalite seviyesine ulaşmaları ve rekabet güçlerini artırmaları için uygun ortamlar yaratmak.

VizyonumuzVizyonumuz Toplam Kalite Yönetiminin ülke bazında yaygın ve etkin kullanımını sağlayarak dünyada örnek ve önder kuruluş olmak.

Ana Faaliyet Alanları TKY TANITIMI - Kalite Kongresi, Sempozyum, Fuar, Yayınlar - İnternet, Yerel Kalite Günleri, Kalite Odakları TANIMA - TAKDİR - Ulusal Kalite Ödülleri ( KOBİ, BÖİ, KAMU, STK ) - Makale Yarışması, Yerel Ödüller EĞİTİM - Seminerler (Genel katılıma açık, kuruluş içi) BİLGİ KAYNAKLARI VE PAYLAŞIM - Uzmanlık Grupları, Komiteler, Kıyaslama, İnternet, - Kongre, Sempozyum ULUSAL KALİTE HAREKETİ (UKH) TKY TANITIMI - Kalite Kongresi, Sempozyum, Fuar, Yayınlar - İnternet, Yerel Kalite Günleri, Kalite Odakları TANIMA - TAKDİR - Ulusal Kalite Ödülleri ( KOBİ, BÖİ, KAMU, STK ) - Makale Yarışması, Yerel Ödüller EĞİTİM - Seminerler (Genel katılıma açık, kuruluş içi) BİLGİ KAYNAKLARI VE PAYLAŞIM - Uzmanlık Grupları, Komiteler, Kıyaslama, İnternet, - Kongre, Sempozyum ULUSAL KALİTE HAREKETİ (UKH)

Toplam Kalite Yönetimi TKY, tüm paydaşların istek ve ihtiyaçlarını dengeli bir biçimde ve artarak karşılamak üzere bir kurumdaki tüm faaliyetlerin sürekli olarak iyileştirilmesidir. Faaliyetler, ürün veya hizmet ile ilgili alanlarla sınırlı değildir, kurumun tüm bölümlerini ve tüm bireylerini kapsar. TKY, tüm paydaşların istek ve ihtiyaçlarını dengeli bir biçimde ve artarak karşılamak üzere bir kurumdaki tüm faaliyetlerin sürekli olarak iyileştirilmesidir. Faaliyetler, ürün veya hizmet ile ilgili alanlarla sınırlı değildir, kurumun tüm bölümlerini ve tüm bireylerini kapsar.

Toplam Kalite Yönetimi Kuruluşların sürdürülebilir mükemmelliğe ulaşmalarını sağlayacak bir yönetim anlayışıdır.

MÜDEK Mühendislik Değerlendirme Süreci AMAÇ : Mühendislik eğitiminin sürekli iyileştirilmesi, kurumsal gelişimin hızlandırılması.

FARKLI MI DÜŞÜNÜYORUZ ?

2000 Versiyonu ISO ve Akreditasyon Standartları vs. Mükemmellik Modelleri ( Japonya, Amerika ve Avrupa ) MİNİMUM ŞARTLAR vs. MÜKKEMMELLİK 2000 Versiyonu ISO ve Akreditasyon Standartları vs. Mükemmellik Modelleri ( Japonya, Amerika ve Avrupa ) MİNİMUM ŞARTLAR vs. MÜKKEMMELLİK

EFQM Mükemmellik Modeli Toplam Kalite Yönetimi Temel Kavramları’nın yapılandırılmış bir yönetim sistemi biçiminde yaşama geçirilmesinin ifadesidir. Toplam Kalite Yönetimi Temel Kavramları’nın yapılandırılmış bir yönetim sistemi biçiminde yaşama geçirilmesinin ifadesidir.

NEDEN BİR MODEL? Sektör, büyüklük ve gelişmişlik düzeyinden bağımsız olarak her kuruluşun başarılı olabilmesi için uygun bir yönetim sistemi kurması zorunludurSektör, büyüklük ve gelişmişlik düzeyinden bağımsız olarak her kuruluşun başarılı olabilmesi için uygun bir yönetim sistemi kurması zorunludur EFQM Mükemmellik Modeli, kuruluşlara mükemmellik yolunda nerede olduklarını gösteren, darboğazlarını saptamalarını sağlayan ve uygun çözümleri teşvik eden pratik bir araçtırEFQM Mükemmellik Modeli, kuruluşlara mükemmellik yolunda nerede olduklarını gösteren, darboğazlarını saptamalarını sağlayan ve uygun çözümleri teşvik eden pratik bir araçtır

EFQM MÜKEMMELLİK MODELİ Süreçler Müşterilerle ilgili Sonuçlar Toplumla ilgili Sonuçlar Politika ve Strateji Çalışanlar Liderlik Temel Performans Sonuçları Çalışanlarla ilgili Sonuçlar İşbirlikleri ve Kaynaklar Girdiler Sonuçlar Yenilikçilik ve Öğrenme

1. FAKÜLTE VE ÜNİVERSİTE DÜZEYİNDE İŞBİRLİĞİ ; MÜDEK – Değerlendirme Ölçütleri’nin hayata geçirilerek, Toplam Kalite Yönetimi’nin benimsenmesi. Mükemmelliği arayış çabalarına süreklilik kazandırılması. 1. FAKÜLTE VE ÜNİVERSİTE DÜZEYİNDE İŞBİRLİĞİ ; MÜDEK – Değerlendirme Ölçütleri’nin hayata geçirilerek, Toplam Kalite Yönetimi’nin benimsenmesi. Mükemmelliği arayış çabalarına süreklilik kazandırılması. Mühendislik Eğitiminden Beklentiler

2. EĞİTİM DÜZEYİNDE ; Meslek Eğitimi yanında, MÜDEK-Değerlendirme Ölçütü 3’e gerçekten önem verilmesi; - sürekli öğrenme / sürekli iyileştirme - sistem bakışı ( yönetim sistemi, toplum, çevre) Öğrencilerin STK’larda görev almalarının teşvik edilmesi. 2. EĞİTİM DÜZEYİNDE ; Meslek Eğitimi yanında, MÜDEK-Değerlendirme Ölçütü 3’e gerçekten önem verilmesi; - sürekli öğrenme / sürekli iyileştirme - sistem bakışı ( yönetim sistemi, toplum, çevre) Öğrencilerin STK’larda görev almalarının teşvik edilmesi. Mühendislik Eğitiminden Beklentiler

Dikkatiniz İçin Teşekkürler. Kaliteli Günler Dilerim. Dikkatiniz İçin Teşekkürler. Kaliteli Günler Dilerim.