HAZIRLAYAN:ZÜBEYDE DURMUŞ 532 6_B

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
NEREDE VE NASIL YAŞIYORUZ
Advertisements

EKONOMİK GÖSTERGELER Gayri Safi Milli Hasıla(2007): 658 Milyar ABD Doları İthalat(2008) : 201,8 Milyar ABD Doları İhracat(2008) : 132 Milyar ABD Doları.
NECDET YILMAZ SOSYAL BİLGİLER ÖĞRETMENİ 2008 ISPARTA
HAZIRLAYAN : BUSE DANIŞMAN 6-B
COĞRAFİ BÖLGELER.
Türkiye’nin Coğrafi Bölgeleri
Nerede, Nasıl Yaşıyoruz?
KIRŞEHİR’DE TARIM VE HAYVANCILIK
ÜLKEMİZDEKİ TARIM ÜRÜNLERİ
Kazanım 3. Yaşadığı bölgedeki insanların yoğun olarak yaşadıkları yerlerle coğrafi özellikleri ilişkilendirir.
Tarım ürünlerimiz.
Aşağıda bazı tarım ürünleri ile bunların en çok yetiştirildiği bölgeler eşleştirilmiştir. Bunların hangisi doğrudur? A-) Pamuk - Güneydoğu Anadolu Bölgesi.
HAZIRLAYANLAR: Yunus Emre KALYONCU, Zeynep Sıla GÜNAY, İrem Gül TOKAT
TÜRKİYE’DE YERLEŞME.
DOĞA VE İNSAN DOĞAL SİSTEMLER
COĞRAFYA’YI TANIYALIM
ÜRETTİKLERİMİZ.
EGE BÖLGESİ.
KONU:TÜRKİYE’DE NÜFUS
Hazırlayan: Hüseyin CEYHAN Cengiz Topel İ.Ö.O. 5/B Sınıf Öğretmeni
EGE BÖLGESİ Coğrafi Konumu
Gaziantep, Güneydoğu Anadolu Bölgesinin en büyük, Türkiye’nin ise 6
NEVŞEHİR COĞRAFYASI HAZIRLAYANLAR BAHAR KİRŞAN
5.SINIF SOSYAL BİLGİLER BÖLGEMİZİ TANIYALIM “AKDENİZ BÖLGESİ”
İsveç.
No Konu Ürettiklerimiz
BÖLGEMİZİ TANIYALIM.
ÜLKEMİZDE NÜFUS.
7. Sınıf Sosyal Bilgiler Dersi
TÜRKİYE EKONOMİSİNİN SEKTÖREL DAĞILIMI
EGE BÖLGESİ.
Hazırlayanlar:taha_süleyman Soyad :Bircan_Çetin No :525_527
HAZIRLAYAN ŞÜKRİYE KALKAN 6/B 526
CANSEL FATMA Afyonkarahisar.
Macaristan.
HAZIRLAYAN:KADER ZEYNEP ARUHAN
TOKAT Tokat,uygarlıkların merkezi olan Anadolu' da, zengin doğal kaynakları, jeostratejik konumu nedeni ile, beyliklerin, devletlerin ve imparatorlukların.
HAZIRLAYAN:ELİF SİNEM BİRCAN VE RABİA KALKAN
Hazırlayanlar İbRaHiM BaTuHaN. İ Ç İ NDEK İ LER NÜFUS CO Ğ RAFYA CO Ğ RAFYA İ KL İ M İ KL İ M EKONOM İ EKONOM İ İ LÇELER İ LÇELER KOM Ş U İ LLER KOM Ş.
Türkiye’de Yetiştirilen Tarım Ürünleri
AKDENİZ BÖLGESİ.
Ege bölgesi.
Lüksemburg.
AFYONKARAH İ SAR HAZIRLAYANLAR: İ FTAR SEV İ MG İ N SEMAY İ N ACUN NO:513 NO:150 6/B 1 MUSTAFA CANLI.
TÜRKİYE.
UZAKTAKİ ARKADAŞLARIM
TÜRKİYEDE SANAYİ ERCE Mola 11-f 768.
MARDİN COĞRAFYASI BÖLGESİ: G.DOĞU ANADOLU NÜFUSU : YÜZ ÖLÇÜMÜ: 8891 KM KARE İLÇE SAYISI : 9 İLÇE İLÇELERİ : KIZILTEPE,NUSAYBİN,DERİK,MAZIDAĞI,MİDYAT,S.
MARMARA BÖLGESİ.
Anadolu ve Mezopotamya
Türkiye’de Arazi Kullanımı
Yurdumuzda Nüfus.
YAŞADIĞIMIZ YERLER Tarihin akışı içinde insanlar göçebelikten yerleşik hayatta geçerken insan yaşamını kolaylaştıracak toprağı ve iklim elverişli yerleri.
GÜNEYDOĞU ANADOLU BÖLGESİ
ÜLKEMİZDE NÜFUS / Nüfusumuzun Dağılışı
ÜLKEMİZDE NÜFUS.
6.Sınıf Ülkemizin Kaynakları Ünitesi Soru Cevap Etkinliği
ÜLKEMİZDE EKONOMİK FAALİYETLER
TÜRKİYE’NİN PLATOLARI
EGE BÖLGESİ Ege Bölgesi adını komşu olduğu denizden almıştır.
Sosyal Bilgiler Bölgemizi Tanıyalım.
Sosyal Bilgiler Bölgemizi Tanıyalım.
Portekiz.
BAŞLICA YERYÜZÜ ŞEKİLLERİ.
TÜRKİYE’DE YERLEŞME Yerleşmenin Dağılışını Etkileyen Faktörler Doğal FaktörlerBeşeri Faktörler.
SOSYAL BİLGİLER 6.SINIF YERYÜZÜNDE YAŞAM ETKİNLİĞİ
Bu Sunu En İyi Ofis 2010 Yüklü Bilgisayarlarda Görüntülenir
Hollanda Yüz ölçümü: km 2 Nüfusu: İdare şekli:Meşruti Krallık Başkenti:Amsterdam Önemli şehirleri :Rotterdam, Groningen, Eindhoven Dili:Hollandaca.
TÜRKİYE’DE TOPRAK KULLANIMI COĞRAFYA MEHMET ORAL 10\D 1845.
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
Sunum transkripti:

HAZIRLAYAN:ZÜBEYDE DURMUŞ 532 6_B AFYONKARAHİSAR HAZIRLAYAN:ZÜBEYDE DURMUŞ 532 6_B

İÇİNDEKİLER NÜFUS COĞRAFYA İKLİM EKONAMİ İLÇELER KOMŞU İLLERİ MİLLET VEKİLİ AFYON’UN MEŞHURLARI RESİM GALER

NÜFUS Nüfus, belirli bir yerde yaşayan insan sayısını ifade eder. Arapça nuf°s bir ülke, bölge veya bir şehirde yaşayan insanların toplamı. 

COĞRAFYA M. Ö. 3. yüzyılda Eratosthenes tarafından kullanılan Coğrafya, Eski Yunanca'dayer anlamına gelen Geo ile tarif etmek, betimlemek anlamına gelen Graphie sözcüklerinin birleşmesinden oluşmuştur. Prof. Dr. Cemalettin ŞAHİN'e göre; Coğrafya, insanın içinde yaşadığı çevrenin doğal özelliklerini, insan-doğal çevreetkileşimini ve bu etkileşim sonucu insanın ortaya koyduğu beşeri ve ekonomiketkinlikleri

EKONOMİ EKONOMİ , İktisat olarak da bilinir, servetin üretimini, bölüşümünü ve tüketiminikonu alan toplumsal bilim. İktisat veya ekonomi, üretim, dağıtım, ticaret, tüketim vehizmet sektörlerini inceleyen bir bilim dalıdır. Dünyada kaynakların sınırlı, insanihtiyaçlarının sınırsız olması yüzünden, kaynakların daha verimli bir şekildekullanılabilmesini sağlamak amacıyla kurulmuştur. İktisat, incelediği konulara vekapsamlara göre dallara ayrılır:

İLÇELER Afyonkarahisar İlçeleri Afyon'un biri merkez olmak üzere on sekiz ilçesi vardır. Merkez: 1990 sayımına göre toplam nüfusu 144.276 olup, 95.643'ü ilçe merkezinde 48.633'ü köylerde yaşamaktadır. Merkez bucağa bağlı 39 köyü vardır. İlçe toprakları orta yükseklikte bir plato görünümündedir. Akarçay vadisinde geniş düzlükler vardır. Ekonomisi tarım ve sanayiye dayalıdır. Başlıca tarım ürünleri buğday, arpa, şekerpancarı, haşhaş, baklagillerdir. Hayvancılık önemli gelir kaynağıdır. Şeker Fabrikası, Çimento Fabrikası, TCDDY Beton Travers Fabrikası, Yarıaçık Cezaevi, İplik Fabrikası, TSEK Peynir ve Tereyağ Fabrikası başlıca sanayi kuruluşlarıdır

KOMŞU İLLERİ Afyonkarahisar Şifalı kaplıcaları, kaymak şekeri ve haşhaşı ile tanınan il. Afyon'a komşu iller arasında Eskişehir, Kütahya, Denizli, Uşak, Burdur, Isparta ve Konyayer alır. 29° 40' ve 31° 43' doğu boylamları ile 37° 45' ve 39° 17' kuzey enlemleri arasındadır. Ege Bölgesi’nin Akdeniz’e ve İç Anadolu Bölgesi'ne açılan kapısı ve önemli bir kültür merkezidir.

MİLLET VEKİLİ Milletvekili, doemokratik ülkelerde genel seçimler ile seçilerek parlamentoda halkı temsil hakkı kazanan kişidir.

AFYON NE İLE MEŞHUR? Meşhur Yemekleri; Sulu Köfte, Aşure , Nişan Kurabiyesi,Tel Helva, Afyon Kebabı, Haşhaşlı Katmer, Haşhaş Helvası, İncir Dolması, Lokumlu Kurabiye, Su Muhallebisi, Mercimekli Bükme, Kaymak Baklavası, Kabak Tatlısı, Kurabiye, Taze Göce Tarhanası

RESİM GALERİSİ Afyonkarahisar Şifalı kaplıcaları, kaymak şekeri ve haşhaşı ile tanınan il. Afyon'a komşu iller arasında Eskişehir, Kütahya, Denizli, Uşak, Burdur, Isparta ve Konya yer alır. 29° 40' ve 31° 43' doğu boylamları ile 37° 45' ve 39° 17' kuzey enlemleri arasındadır. Ege Bölgesi’nin Akdeniz’e ve İç Anadolu Bölgesi'ne açılan kapısı ve önemli bir kültür merkezidir.