SANAT TARİHİ Rönesans Resim Sanatı.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Balık Pasaportu Hatice Kütük 2008
Advertisements

Hazırlayan:Zeynep Nur Kurtpınar
HAZIRLAYAN:Melis Doğa URAL
MATEMATİK DERSİ PROJE ÖDEVİ
RÖNESANS HEYKEL SANATININ ÖZELLİKLERİ
“Resimde İç Mekan” nedir?
Açıyı tanıyalım
Hazırlayan: Emin Deniz Aktaş 4-A 63
HazIrlayan:Vecİhe –PInaR AVCI 4/a 138
ATATÜRK VE SANAT.
A1 MOR SINIF İftiharla Sunar…
Hayat Bilgisi 3 Hepimiz Biriz !.
SANAT TARİHİ.
SANAT TARİHİ.
HAZIRLAYANLAR SULTAN BİLİR NURSEL ÇINAR ESRA YAĞAN M. CAN KAZAN
Hazırlayan: Duygu Özkan
Rönesans Tıbbı Prof. Dr. Tamer Akça.
ATATÜRK VE MÜZİK Atatürk insan hayatında müziğin çok önemli bir yeri olduğuna inanıyordu. 14 Ekim 1925'te İzmir Kız Öğretmen Okulu'nu ziyaretlerinde öğrencilerin.
MICHELANGELO Beril Eremsoy.
BENİM EŞSİZ YUVAM ENTEL İNTEL.
ŞEREF AKDİK.
Tempietto Kilisesi, Roma
SANAT TARİHİ.
Çağdaş Dünya Sanatı.
RESİMLERİYLE ÇOCUKLARI TANIMA.
MAYIS AYI “GEMS” KONULARIMIZDAN UĞURBÖCEKLERİ İLE İLGİLİ OLAN ETKİNLİKLERİMİZ.
CUMHURİYET DEVRİ TÜRK SANATI
Poster tasarımları resimlerle desteklenmelidir Yazılar acık ve net olmalıdır. Yazı tipleri okunur olmalıdır . Başlık olmalıdır. Fazla yazı kullanılmamalıdır.
IŞIK GÖLGE Mehmet KURTBOĞAN 2014.
Ghiberti 1401 Bronze kapı yarışması 1.lik arası tamamlanır
Italyada Rönesans Giotto di Bondone ( ) Yeni perspektif
MANİYERİZM VE BAROK SANATI
Charles Robert Darwin 12 Şubat 1809 yılında ingiltere Birmingham’da insandan dünyaya gelmiş , fakat bir ömür boyu,’’Ortak atadan geldik’’diye tutturmuş.
MERHAMET ŞEVKAT FEDAKARLIK
FEDAKARLIK.
İNSANLIĞA HİZMET EDEN KİŞİLER
sosyo-ekonomik yapı, politik ve kültürel çevre girişimciliğin nitelik ve boyutlarını belirler  Örneğin; Leonardo Da Vinci bir sanatçı olmanın.
Burak ÜNSAL Tarih Öğretmeni
B üyük Türk ressamı Avni Arbaş, 1919 yılında İstanbul'da doğdu. Babası Kuvayi Milliye'de süvari albayıydı. Aynı zamanda sanatla da.
BU RESMİN ADI NEDİR? SANATÇISI KİMDİR?
15 Nisan 1452 tarihinde İtalya'da doğdu. Rönesans dönemi İtalyan mimarı, mühendisi, mucidi, matematikçisi, anatomisti, müzisyeni,
GÖRSEL SANATLAR UYGULAMA ÖDEVİ PORTRE NEDİR? HAZIRLAYANLAR ERHAN ÖZTEP
Jale YILMABAŞAR Hayatı ve Eserleri.
YAPIM KUŞAĞI ÜRETİYORUM ETKİNLİĞİ.
Resim Performans Ödevi
AİLEM.
SANAT TARİHİ Barok Dönem.
LEONARDO DA VINCI. 1452’de İtalya’da Doğdu. Küçük yaşlarda resim yapmaya başladı.
HAZIRLAYANLAR SULTAN BİLİR NURSEL ÇINAR ESRA YAĞAN M. CAN KAZAN
GÖRSEL SANATLAR UYGULAMA ÖDEVİ PORTRE NEDİR? HAZIRLAYANLAR ERHAN ÖZTEP
MONALİSA İLE EĞLEN!.
LAVİ TEKNİĞİ Burcu Aslı ÖZKAN Şekil 1.
Rönesans’ta Teknoloji
GÖRSEL SANATLAR RESİM.
DESEN NEDİR ? Tahta, çini, kumaş, kâğıt gibi yüzeylerin üzerinde varlıkları, nesneleri belirli çizgilerle gösterme, betimleme. Görsel bir etki yaratmak.
ŞEKİLDEKİ AĞACIN SİZE ÇAĞRIŞTIRDIĞI ŞEY NEDİR?
P ABLO PICASSO Pablo Picasso, çalışmalarıyla resim sanatına ve anlayışına apayrı bir boyut kazandırmıştır. Onu ve sanatını anlamayan insanlar, resimlerini,
?????????????????????????????????????. Mizah yoluyla, toplumsal, siyasal ve kültürel olayları eleştiren bir resim türüdür. Karikatürist, ele aldığı konuları.
ARŞIMET. ARŞIMET KIMDIR ? Arşimet MÖ 287 yılında Sicilya’da dünyaya gelmiştir. Antik dünyanın ilk ve en büyük bilim adamı olarak bilinir. Arşimet dedi.
OSMAN HAMDİ BEY HAZIRLAYAN AHMET REŞİT BOSTANOĞLU.
Balık Pasaportu Hatice Kütük 2008
İLETİŞİMİ ETKİLEYEN DEĞİŞKENLER
MONA LISA TABLOSUNUN SIRRI BEYZA ÇALIŞKAN 7/E 141.
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
 Rönesans "yeniden doğuş" anlamına gelen bir süreçtir. 15. yüzyılda başlayan bu süreç, aynı yüzyıl içinde bütün Avrupa'ya yayıldı. Bu yenilikte, Roma.
Rönesans. Rönesans "yeniden doğuş" anlamına gelen bir süreçtir. 15. yüzyılda başlayan bu süreç, aynı yüzyıl içinde bütün Avrupa'ya yayıldı. Bu yenilikte,
DOĞAN Çocuk evi YAŞ NİSAN AYI EĞİTİM BÜLTENİ.
Sunum transkripti:

SANAT TARİHİ Rönesans Resim Sanatı

LEONARDO DA VINCI (1452 – 1519) Leonardo di ser Piero da Vinci (15 Nisan 1452 - 2 Mayıs 1519) Rönesans dönemi İtalyan mimarı, mühendisi, matematikçisi, anatomisti, müzisyeni, heykeltıraşı ve ressamı.

LEONARDO DA VINCI (1452 – 1519) Rönesans sanatını doruğuna ulaştırmış, yalnız sanata değil, çeşitli alanlardaki araştırmaları ve buluşlarıyla da tanınan, dünyanın gelmiş geçmiş en büyük sanatçılarından ve dehalarından biridir.

LEONARDO DA VINCI (1452 – 1519) Leonardo, genç bir noter olan Ser Piero da Vinci'nin ve muhtemelen bir çiftçi kızı olan Caterina'nın çocuğu olarak Vinci kasabası yakınlarındaki Anchiano'da dünyaya geldi.

LEONARDO DA VINCI (1452 – 1519) Leonardo da Vinci’nin doğum yeri Anchiano

LEONARDO DA VINCI (1452 – 1519) 14 yaşına kadar Vinci’de yaşayan Leonardo, büyükanne ve büyükbabasının ardı ardına ölmesi üzerine 1466'da babası ile birlikte Floransa'ya gitti.

LEONARDO DA VINCI (1452 – 1519) Küçük yaştan itibaren çok güzel çizimler yapan Leonardo’nun resimlerini babası, dönemin ünlü ressam ve heykeltıraşı Andrea del Verrocchio'ya gösterince, Verrochio onu çırak olarak yanına aldı.

LEONARDO DA VINCI (1452 – 1519) Leondardo'nun anatomi ve insan vücudu üzerine eğitimi çıraklık döneminde başladı. Andrea del Verrocchio öğrencilerinin anatomiyi kavramasında ısrarlı davranmıştır.

LEONARDO DA VINCI (1452 – 1519) Leonardo Verrocchio'nun yanında Lorenzo di Credi ve Pietro Perugino gibi ünlü sanatçılarla çalışma fırsatı buldu. Atölyede sadece resim yapmayı değil, lir çalmayı da öğrendi.

LEONARDO DA VINCI (1452 – 1519) İlgi alanı o kadar genişti ki, başladığı çoğu işi bitiremiyordu. 1490 - 1495 yıllarında çalışmalarını ve çizimlerini deftere kaydetme alışkanlığı geliştirdi.

LEONARDO DA VINCI Koldaki kasların hareketini gösteren anatomik çalışması (1510 dolaylarında) Leonardo'nun insan vücuduna ilgisinin temelini, figür eskizleri için incelemeler oluşturur.

LEONARDO DA VINCI

LEONARDO DA VINCI İnsanı olabildiğince canlı ve tüm hareketleri gerçeğe en yakın şekilde çizmek için dış gözlemleri yeterli görmemiş, vücudun içini de görmek, kemiklerin, kasların ve eklemlerin birbirleriyle ilişkilerini kavramak istemiştir.

LEONARDO DA VINCI Anatomi araştırmaları, giderek daha, çok zaman ayırdığı başlı başına bir ilgi alanı haline gelmiştir. İnsan organizmasına, çalışma prensiplerini merak ettiği mükemmel bir makine olarak yaklaşmıştır.

LEONARDO DA VINCI Leonardo, gördüklerini çizerek açıklığa kavuşturuyordu. Kesitlerle, ayrıntılı görünüşlerle ve farklı açılardan yaptığı çizimlerle anatominin detaylarını ortaya çıkarıyordu.

LEONARDO DA VINCI

LEONARDO DA VINCI Çizimleri, bazı ayrıntılardaki yanlışlıklara karşın son derece nettir. Anne karnındaki bebek çizimi için bir insan kadavrasını incelememiş, inekleri inceleyip, oradan elde ettiği sonuçları insan anatomisine uyarlamıştı.

LEONARDO DA VINCI Leonardo, 17 yıl boyunca Milano Dükü için çalıştı. Dük için sadece resim ve heykeller yapmak, festivaller organize etmekle uğraşmadı, aynı zamanda bina, makine ve silah tasarımları yaptı.

LEONARDO DA VINCI

LEONARDO DA VINCI 1485 - 1490 yıllarında doğa, mekanik, geometri, uçan makinelerin yanı sıra, kilise, kale ve kanal yapımı gibi mimari yapılar ile ilgilenmiştir.

LEONARDO DA VINCI

LEONARDO DA VINCI

LEONARDO DA VINCI

Leonardo Da Vinci Leonardo'nun bilinen ilk çizimi, Arno Vadisi

Leonardo Da Vinci Son Akşam Yemeği, İncil’den alınan bir konu işlenmiştir. İsa’nın ele verilmeden önce havarileri ile birlikte yediği son yemeği anlatır.

Leonardo Da Vinci

Leonardo Da Vinci Sanat tarihinin en iyi resimlerinden birisi kabul edilen Mona Lisa için 1503’te çalışmaya başladığı söylenir. Bu resmi tamamladıktan sonra hiç yanından ayırmamış, tüm gezilerinde yanında taşımıştır.

Leonardo Da Vinci

Leonardo Da Vinci

Leonardo Da Vinci