BİRİNCİ DÜNYA SAVAŞI VE SONRASI ÖNEMLİ BULUŞLAR YASEMİN TÜRKOĞLU

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Igor Ivanovich Sikorsky
Advertisements

Bilim Adamı Albert Einstein.
KİM NEYİ BULMUŞ IŞIL&ŞENTÜRK.
K İ MYAGER BAKI Ş I İ LE TEKNOLOJ İ N İ N K İ LOMETRE TA Ş LARI III. SAĞLIK VE TIP Kimya bize daha uzun, mutlu ve sağlıklı yaşam olanağı sunan sağlık ve.
BİLİM ADAMLARI.
Dalton Atom Modeli. Thomson Atom Modeli. Rutherford Atom Modeli. Bohr Atom Modeli.
Buharla Çalışan Su Pompaları
ATOM TEORİLERİ.
Maddenin Tanecikli Yapısı
İCATLAR.
DEPREM BİLİMİNE GİRİŞ Yrd. Doç. Dr. Berna TUNÇ.
UÇAKLAR.
Alexander Graham Bell ( )
MUCİTLER ve İCATLARI.
Gelişen Teknoloji ve Buluşlar
MODERN ATOM MODELİ İstanbul Atatürk Fen Lisesi
GERÇEKLEŞEN DÜŞLER.
Teklonojinin Gelişimi
Albert Einstein 14 Mart 1879’da doğup,18 Nisan1955’de ölmüştür.
Kıtaların kayması 2. BÖLÜM : LEVHALARIN YOLCULUĞU VOLKANLAR DEPREMLER
5.ÜNİTE GERÇEKLEŞEN DÜŞLER
BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ
gökyüzü rüzgarçocuk uçak korku zaman mucit buluş merak.
ATOM MODELLERİ.
ULAŞIM ARAÇLARI Beyza Karaca 3-A 593.
GERÇEKLEŞEN DÜŞLER Buluş: Bir şeyin ilk kez ortaya koyulması, icat edilmesidir. Mucit: Yeni bir buluş ortaya koyan, icat eden kimsedir.
KIMYA.
İCATLARIN İLGİNÇ HİKAYELERİ
Atomun Yapısı.
Atomun Yapısı ATOM MODELLERİ.
Yunus Akan Hazırlıyanlar Elif Akan
Maddenin Tanecikli Yapısı
İCATLAR VE MUCİTLER NEHİR KARAHAN.
ATOM.
BULUŞLARDAN BAZILARI.
BULUŞLARDAN BAZILARI.
OSMANLI VE TÜRKiYE’NiN GERÇEK TARiHi
1. ÜNİTE FİZİĞİN DOĞASI.
Bilgisayar Mühendisliğine Giriş
GENEL KİMYA DOÇ. DR. AŞKIN KİRAZ
4.Sınıf IŞIK ve SES IŞIK.
Geçmişten Günümüze Ulaşım Araçları
GEÇMİŞTEN BUGÜNE İLETİŞİM TEKNOLOJİLERİ
TEKNOLOJİNİN GELİŞİMİ
ÇEVREMİZDEKİ TEKNOLOJİK ALETLER İYİ Kİ VAR !
DÜNDEN BUGÜNE HABERLEŞME ARAÇLARI
GEÇMİŞTEN GÜNÜMÜZE SAATLER
ATOM MODELLERİNİN TARİHSEL GELİŞİMİ. ATOMUN YAPISI Hadi kullanacağımız şekli tanıyalım… İlk sayfa döner. İleri Film gösterimi şeklinde sunar. Geri Son.
KANUNİ İLKOKULU TRABZON Ünal KIDIK Sınıf Öğretmeni
(14 Mart Nisan 1955),14 Mart Nisan1955 Alman asıllı ABD'li fizikçi. Dindar olmayan Yahudi bir ailenin çocugu olarak olarak 1879 yılında.
Çamaşır makinesinin icadı
Bilim:"Evrenin ya da olayların bir bölümünü konu olarak seçen, deneysel yöntemlere ve gerçekliğe dayanarak yasalar çıkarmaya çalışan düzenli bilgi." "Genel.
LOGO 8-14 MART. Bilim Nedir?  Belli bir konuyu bilme isteğinden yola çıkan, belli bir amaca yönelen bir bilgi edinme ve yöntemli araştırma sürecidir.
Topluma Hizmet Edenler
Buharla Çalışan Su Pompaları
GEÇMİŞTEN GÜNÜMÜZE TEKNOLOJİK DEĞİŞİM
ORTAK AKIL NEDİR?. BİRLEŞTİRİLMİŞ ZEKA Bir gruptaki kişilerden her biri düşüncelerini bağımsızca açıklar ve daha sonra bu düşüncelerin en iyilerine.
YAPANLAR:) RAVZA ÇAYIR İREM SARAN MELİKE KÖSE
Gerçekleşen Düşler İcatlar ….
Bilimde Tarihe Geçmiş Bilim Adamları
KİMYA Atom Modellerinin Tarihsel Gelişimi M. Utkucan isenlik.
ATOMUN YAPISI ..
1 İLETİŞİM Duygu, düşünce ya da bilgiler in akla gelebilecek her türlü yolla başkalarına aktarılmasına iletişim denir.
ARŞIMET. ARŞIMET KIMDIR ? Arşimet MÖ 287 yılında Sicilya’da dünyaya gelmiştir. Antik dünyanın ilk ve en büyük bilim adamı olarak bilinir. Arşimet dedi.
 Wright kardeşler çocukluklarından beri bir şeyler tasarlayıp bunu uygulamaya geçirebilen bir aile ortamında büyüdüler.
 Bir motor bulurlar. Ancak bu tasarımlarına motor üretecek bir firma bulamazlar ve altı haftalık bir uğraş sonucunda oldukça hafif bir motor üretirler.
SAF MADDE VE KARIŞIMLAR
MADDE VE YAPISI TEST.
Sunum transkripti:

BİRİNCİ DÜNYA SAVAŞI VE SONRASI ÖNEMLİ BULUŞLAR YASEMİN TÜRKOĞLU 122003041

Hubert BOOTH 1901 yılında ilk elektrikli süpürgeyi icat etti. Mekanik bazı sistemler geliştirildi. Booth bu icadın ardından British Vacuum Company adlı bir şirket kurdu.

 At arabaları sayesinde taşınan bu alet işçiler tarafından kullanılırdı. Pencerelerden uzatılan bir hortum sayesinde evlerin içinde temizlik yapılabiliyordu. Bu icat çok başarılı olmuştu ve çok iş yaptı.

 Doktor Ulmann Modern anlamda ilk organ nakli çalışması 1902 yılında Viyanalı Doktor Ulmann tarafından hayvanlar arasında böbrek nakliyle başlatılmış. Bu alandaki çalışmalara 1950′li yıllarda hız veren ABD bilim adamları, başarılı organ nakilleri yaparak; organ naklini normal bir tıbbi uygulamaya dönüştürdüler.

Guglielmo Marconi . Guglielmo Marconi dalgaları ilkin 9 m, sonra da 275 m ve 3 km'lik uzaklıklara iletmeyi başardı. 1901'de de Atlas Okyanusu'nun ötesine ilk mesajını ulaştırdı.

Wilbur ve Orville Wright kardeşler Motorlu ilk uçuş yapıldı.Orville Wright'ın pilotluğunu yaptığı Flyer adındaki ilk uçak 17 Aralık 1903'te havalanıp yerden üç metre yükseldi, 12 saniye havada kalan uçak sonra sert bir biçimde yere indi. Wilbur ve Orville Wright kardeşler aynı gün iki uçuş daha yaptılar.

Fransız Alfred BINET (1905) Fransız deneysel psikolojisinin gerçek yaratıcısıdır. Simon ile birlikte, zihin testleri yöntemini başlatan ilk metrik zeka ölçeğini meydana getirdi.

Albert EINSTEIN 1905 yılında Musevi asıllı Alman Einstein özel-genel görelik kuramını yayınladı.  Özel görelilik kuramı doğrusal ve ivmesiz hareket eden sistemlerle sınırlıydı. Genel görelilik kuramı ise ivmeli hareket eden sistemleri de kapsıyordu.

Alva FISHER Çamaşır makinesi 1908'de Alva John Fisher tarafından icat edildi. İlk kurutuculu çamaşır makinesi ise 1924'te üretildi. 1937 yılında Bendix Corporation adlı şirket ilk tam otomatik çamaşır makinesini üretti. 1940′lı yıllardan itibaren tam otomatik makineler ev hanımlarının hizmetine girmeye başladı

Paul CORNU 1907 yılında Fransız Paul CORNU ilk motorlu helikopteri uçurdu.

Ernest Rutherford 1911 yılında atom modelini geliştirdi. Atomun, çok küçük hacimli, yoğun ve artı yüklü bir çekirdek ile bunun çevresinde dönen küçük kütleli ve eksi yüklerden oluştuğunu ortaya koydu.

Alfred WEGENER 1912’de başlangıçta tüm kıtaların Pangea adında tek bir kıta olduğu, sonradan parçalanıp dağılarak zamanla günümüzdeki yerlerine ulaştığı görüşüne dayanan kıtaların kayması kuramını ortaya attı.

Frederick Banting ve Charles Best Kanadalı bilim adamları Frederick G. Banting ve Charles H. Best, pankreas özütünden insülin elde ettiler. Bu buluş, şeker hastalığı tedavisinde çığır açtı. (1921)

Charles Richter ve Beno Gutenberg 1935’te ABD'li deprembilimciler Charles Richter ve Beno Gutenberg, deprem ve öteki sismik olayların büyüklüklerini belirlemek için bir ölçek hazırladı.