Bence,METEORA Yunanistan’ın gezilecek en önemli ve de en ilginç yerlerinden birisidir. Yunanistan’nın Teselya bölgesinde Kalambaka şehri civarında.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
KELİME TÜRLERİ ZARFLAR.
Advertisements

TARİHÎ MEZARTAŞLARI NEDEN TAHRİP VE YOK EDİLİYOR?
ADIM ADIM TÜRKİYE Yurdumuzu Dolaşırken.
KAPLUMBAĞA Mehmet Raci KILIÇ.
Maymun Olmak ! - Ekipler ve İşyerleri hakkında acı bir gerçek
Çinde Şanghi eyaletindeki Chian şehrinin 120 km
PAMUKKALE’ NİN İŞGALİ ANTİK ÇAĞ’ DA BAŞLADI.
KAPALI VE AÇIK OFİS BİNALARININ AVANTAJ VE DEZAVANTAJLARI
Erkek Dükkanı.
28 ŞUBAT SİVİL SAVUNMA GÜNÜ PROGRAMIMIZA HOŞGELDİNİZ
Değerli Dostlar, İznik hep çinileri ile anılır. Ben ise Size İznik’in kapılarını göstermek istiyorum.
Dünyanın en gizemli şehri MACCU PICCHU. İ n k a l a r ı n k a y ı p ş e h r i İ n k a l a r ı n k a y ı p ş e h r i.
Santa Fe, New Mexico. 130 yıllık bir muamma yılda yaklaşık ziyaretçiyi hayretler içinde bırakıyor. Söz konusu mekan: Loretto kilisesi.
EV KAZALARI.
Kur’an ı Kerim’in İç Düzeni
(Terracotta Army).
YAMAÇTAKİ MANASTIR SÜMELA MANASTIRI.
YAMBOL VE CİVARINDA TATİL TEREZA VE TANYA’NIN TEKLİFİ
KÜMELERDE İŞLEMLER KÜMELERDE BİRLEŞİM İŞLEMİ KÜMELERDE KESİŞİM İŞLEMİ
AVRUPALI SEÇKİN DESTİNASYONLAR European Destinations Of Excellence (EDEN)
Medeniyetlerin kesişim noktası
Değerli Dostlar, 2008 tatilimi Doğu Anadoluyu gezerek değerlendirmiştim. Bu sunumun konusu Ahlat, Van Gölünün batı kıyısında Bitlis.
T.C. ALANYA KAYMAKAMLIĞI
Değerli Dostlar, ne demiştik, Tarih budur... “ Hasankeyfe Sadakat ” denince genelde Diclenin üzerindeki yeni köprü ile eski köprüden geriye kalan kalıntıların.
NASIL GÖRÜNÜYORUM? Kazanım: Başkalarının kendisi ile ilgili görüşlerinin bireyin kendini algılama biçimini nasıl etkilediğini fark eder. 10 sınıf 23 nolu.
Çevre Sağlığı Tesislerinin sınıflandırılması
CÜMLENİN ÖĞELERİ.
Gerçek Anlam Mecaz Anlam
KUZEY YUNANİSTAN Yunanistan’a gitmek denince, aklımıza deniz, balık, eğlence gelir. Burada gerçekten derin bir tarih ve mitoloji var. 500 yıllık Osmanlı.
LONDRA.
BULGARİSTAN Bayrak Arma Slogan: Съединението прави силата .(Bulgarca)
White restaurant batum GÜRCİSTAN
DOĞAL UZUNLUK ÖLÇÜLERİ.
Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Toplumsal Duyarlılık Projesi
Yaylalar Yaylalar... Yolum Doğu Karadeniz Bölgesine, daha doğrusu yaylalara düşmüştü. Sizlere de bazı izlenimlerimi sunmak istedim... Feridun ÖZHAN
ÇOCUK OYUN HAKKI Birleşmiş Milletler Genel Kurulu tarafından 20 Kasım 1989’da kabul edilen Birleşmiş Milletler Çocuk Haklarına Dair Sözleşme’de güvence.
ALACAHÖYÜK.
Gerçek olduğuna inanamayacağınız 24 yer
Dünyanın Yedi Harikası
Değerli Dostlar, diğer ülkelerde gezip dolaşma fırsatım olduğunda, mümkün olduğunca tarihi bölgelerini gezip görmeye çalıştım. Hele USA’da yıllık.
SAN JAN KİLİSESİ EFES AZİZ JAN’IN MEZARI ÜSTÜNE BİR TÜRBE YAPILMIŞTI.
BİZANS MİMARLIĞI.
kayaköy KAYAKÖY KAYAKÖY Kayaköy, birbirinden çok farklı iki yerleşim alanından oluşmaktadır. Bunların birincisi; turizmde de önemli.
Turizm Nedir ? Başka yerleri görmek, tanımak, eğlenmek, dinlenmek ve alıveriş yapmak için yapılan gezilerdir. Bu gezilere katılanlara turist denir. Turizm;
Música: “Helwa Ya Baladi” (Mi País es Hermoso ) Canta: Dalidá Petra, Ürdün Dünyanın 7 harikasından biri…
BİZİM GÖZÜMÜZLE İSTANBUL
BU SUNUDAKİ TÜM FOTOĞRAFLAR CEM YURTSEV’E AİTTİR. İZİNSİZ KULLANIMI TELİF HAKLARI GEREĞİNCE YASAKTIR. HER TÜRLÜ BİLGİ VE BAŞVURU İÇİN
AĞVA 2014 FOTOLAR VE PPS CEM YURTSEV
Ülkemizdeki Doğal ve Tarihi Güzellikler
Tunalı Hilmi Caddesi No: 95 Kiralık Daire
A Kartallar Diyarı RNAVUTLUK.
 1957 Fethiye Depremi ile evler harabeye dönüşmüş olsa da, canlı müze niteliği ile turistlerin büyük ilgisini çekmektedir. Eski Kayaköy'de halen yaklaşık.
Çevre Temizliği Sudenur TAŞTEKİN.
Pelin YILMAZ AYAN & Elif BÜYÜKUYSAL
BİZ KİMİZ ? Önce Uçuş Emniyeti ve Güvenlik bilinci ile Havadan Görüntüleme, Havadan Tanıtım ve Reklam vb. hizmetlerini.
28 ŞUBAT SİVİL SAVUNMA GÜNÜ
FINDIKLI-RİZE-TÜRKİYE.  Fındıklı, Rize İlinin 60 Km doğusunda yer alan bir sahil ilçesidir. Yüzölçümü 409 Km2 olan ilçenin doğusunda Arhavi, batısında.
Sosyal Bilgiler Dersi 2. Ünite ADIM ADIM TÜRKİYE
Batı Karadeniz-2.
Batı Karadeniz-3.
AKDENİZ TURU-4.
MERDİVENLER 8. HAFTA.
KAYSERİ YAHYALI GEZİLECEK YERLERİ
KAYSERİ İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ BİRİMİ
MİDYATIN TARİHİ SOKAKLARI VE MAHALLELERİ. ZAZ Mardin'in Midyat ilçesinde, Kul Dağı'nın tepeleri üzerine kurulu köyler var. Bu köyler Tur Abdin Köyleri.
JAPONYA TOPLUMSAL KOŞULLAR
TÜRKİYE HAZIRLAYAN:Furkan Oğan. TÜRKİYEYİ KURAN KİMDİR? Atatürk kurdu.
 Çengelhan, Kanunî Sultan Süleyman döneminde, Mihrimah Sultan’ın eşi Damat Rüstem Paşa tarafından 1522–1523 yıllarında yaptırılmıştır. Beş yüz yıla yakın.
15 milyona yaklaşan İstanbul Nüfusu, Kocaeli, Tekirdağ ve Kırklareli ile komşu olan ve Marmara Bölgesinde Marmara denizi ve Karadeniz arasında bir yarımadadır.
ÇİN HALK CUMHURİYETİ. Başkenti: Pekin Çin Halk Cumhuriyeti, yüzölçümü itibariyle dünyanın üçüncü, nüfus itibariyle en büyük ülke. Güney Doğu Asya'da.
Sunum transkripti:

Bence,METEORA Yunanistan’ın gezilecek en önemli ve de en ilginç yerlerinden birisidir. Yunanistan’nın Teselya bölgesinde Kalambaka şehri civarında hemen,Kastraki yerleşim merkezinin yanında ve ona tepelerden bakan hem de yaklaşık 300 m. yukarıdan bakan bir mevkidedir. Meteora’nın kelime anlamını bir Yunan’a sorduğunuzda cevap ; ‘’Suspended in the air’’ olacaktır. Gerçekten ‘’Havada asılı’’gibi tepelerin üzerine tünemiş bu manastırlar görülmeye değer.

ROUSANAU MANASTIRI

Bir zamanlar deniz altında bulunan bu yüksek kayalar, suların çekilmesiyle önceleri buradaki mağaralar vasıtasıyla keşişlere mabet görevini üstlenmiş. Daha sonraları ortodoks keşişler manastırlarını kayaların tepesine inşa etmeye başlamışlar. Sonuçta bu bölge farklı yerdeki 24 manastıra mekan olmuştur. Bu gün bu manastırlardan sadece 6 tanesi kullanılabilir durumdadır. Keşişler bu manastırları dünya nimet ve imkanlarından veya (Bir rivayete göre)Osmanlının dini baskısından kendilerini uzak tutmak ve inzivaya çekilmek amacıyla kullanmışlar. Bugün bu bölge korumaya alınmış , Unesco Dünya Mirasları listesine girmiştir.

Muhteşem manzaraları ve manastırların tepelere inşa tarzı ile Meteora insanı büyülüyor.

NICHOLAS ANAPAUSAS MANASTIRI

Dikkat ederseniz bu yüksek kayaların üstündeki düz tepe kısmının tamamı inşaat alanı olarak kullanılmış ve santimetre karesi bile değerlendirilmiştir. İlginç olanı ise manastırlara çıkmak için ne asansör ne de merdiven mevcut değildir.

TRIADA MANASTIRI En hayret vericisi ise bu manastırları inşa etmek için o kadar malzemeyi o yüksekliklere nasıl çıkardılar. İnşaatları nasıl yaptılar? Herşeyi…İnsan,malzeme ve her türlü eşyayı ,halattan yapılmış sepet ve ona bağlı uzun iplerle BUCURGAT kullanarak yukarı çekiyorlarmış…..

Manastırların çoğu turistik ziyarete kapalı Manastırların çoğu turistik ziyarete kapalı. Sadece VARLAAM Manastırı turistik ziyarete ve dış dünyaya açılmış yol ve merdivenle ulaşım sağlanarak müze haline getirilmiş. Manastırlardan biri hariç hepsinde rahipler görev yapmaktadır. Buralara rahibeler giremiyor. STEPHEN Manastırında ise sadece rahibeler bulunuyor.

« ERKEKLER ŞORTLA,KADINLAR İSE PANTOLON,ŞORT VE KOLSUZ ELBİSE İLE GİREMEZ.» Farklı dillerde yazılmış bu ikaz levhasını tüm manastırların girişinde görmek mümkün. Pantolonla gelen kadınlar, pantolon üzerine zorla etek giydirilerek içeri alınmaktadır.

VARLAAM MANASTIRI

VARLAAM MANASTIRI

VARLAAM MANASTIRININ GİRİŞİ

MERDİVENLERDEN TIRMANMADAN ÖNCE SIKI BİR DİNLENME GEREKİYOR.

İP

BUCURGAT

KİRALIK ETEKLER

BÖLGEDE HEP İKİ BAYRAK YANYANA… BİRİ YUNAN BAYRAĞI DİĞERİ BÖLGEDEKİ DİNİ OTORİTEYİ TEMSİL EDEN ÇİFT BAŞLI KARTAL FİGÜRLÜ BAYRAK.

BAYRAK ÜZERİNDEKİ ÇİFT BAŞLI KARTAL’A ÇOĞU YERDE RASTLAMAK MÜMKÜN…

ECELİYLE VEYA İPLE YUKARI ÇEKİLİRKEN ÖLEN RAHİPLERİN KURUKAFALARI. (MANASTIRLARDA MEZAR YOK.)

RAHİPLER BURADA ŞARAP İMAL EDİP HEDİYELİK EŞYA BÖLÜMÜNDE DE SATIYORLAR

O DÖNEMİN MUTFAK EŞYALARI

BÖLGENİN EN BÜYÜK MANASTIRI « METEORON »

SADECE RAHİBELERİN YAŞADIĞI St. STEPHEN MANASTIRI

St. STEPHEN MANASTIRI,BİR RAHİBE VE ZORAKİ ETEK GİYDİRİLMİŞ KIZLAR…..

MANASTIRDAN KASTRAKİ’NİN GÖRÜNÜŞÜ

KASTRAKİ’DEN MANASTIR TEPELERİNİN GÖRÜNÜŞÜ

Yolunuz Yunanistan’a düşerse buraları görmeden geçmeyin…. Hele,bir de bizim gibi kanınızda tehlikeli GEZ-GÖR Virüsü varsa tedaviye çok etkisi oluyor.