Temiz su kendi etkinliğimiz Temiz temizleyici. Deterjanların kullanılması sularımızı oldukca kirletmektedir.bizde bu yüzden kirletmeyen doğal ürünlerle.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
1) Maddenin Katı Hali Katı halde bulunan kalem ve silgimizin şekillerini inceleyelim. Hangi yönden bakarsak bakalım belirli bir şekle sahip olduklarını.
Advertisements

SÜT SAĞIM EKİPMANLARININ TEMİZLİĞİ
Petra Clean - Zeynep Yüksel
ARACINIZ KIŞA HAZIR MI? TEAM ACADEMY.
KARIŞIMLAR AYRILABİLİR Mİ.
G. KARŞIMLAR AYRILABİLİR Mİ ?
1. Süzme ve yüzdürme Sıvıları içindeki çözünmemiş katılardan ayırmak için süzerek ayırma yöntemi uygulanır. Süzme işleminde katı parçaları geçirmeyen,
KARIŞIMLAR AYRILABİLİR Mİ
I.BÖLÜM TEMİZLİK MADDELERİ.
KANSERİ YENMEK İÇİN KULLANILACAK GIDALAR Evet Sevimsiz bir konu seçtim bu kez ama çağımızın en önemli hastalıklarından biri KANSER.
TEMİZLİK MADDELERİNİN KİMYASI
MADDELER DOĞADA KARIŞIK HALDE BULUNURLAR
MADDELER DOĞADA KARIŞIK HALDE BULUNUR
TEMİZLİK ÜRÜNLERİ ÜRÜN EĞİTİMLERİ.
MUTFAK GÜVENLİĞİ ON ADIM GÜNEY MARMARA AŞÇILAR DERNEĞİ ON ADIMADA
ALIŞVERiŞ REHBERiMiZ ALIŞVERiŞTE NELERE DiKKAT EDELiM?
Maddenin Halleri.
1. Saf maddeler Kömür, pirinç, tuz, toprak ve cam kavanoz gibi maddeleri katı madde;süt, zeytinyağı, gaz yağı, meyve suyu gibi maddeleri ise sıvı ; soluduğumuz.
Yansılar : Esin Ayral Fransızcadan Çeviri : D. Ali Ercan.
YEDİNCİ HAFTA Deterjanlar, asitler ve temizleme tozları. 1.
FİZİKSEL ve KİMYASAL DEĞİŞİM
SAF MADDELER Kömür, pirinç, tuz, toprak ve cam kavanoz gibi maddeleri katı madde olarak sınıflandırmıştık. Süt, zeytinyağı, gaz yağı, meyve suyu gibi maddeleri.
SAF MADDELER Tek çeşit maddeden oluşan varlıklara saf madde adı verilir. Bakır tel daha küçük parçalara ayrıldığında hep bakır özelliği gösterir.
F. MADDELER DOĞADA KARŞIK HALDE BULUNUR
FİZİKSEL ve KİMYASAL DEĞİŞMELER Günlük hayatımızda çeşitli etkiler sonucunda maddelerde bazı değişimler olduğunu görürüz. Örneğin bir kağıdı yaktığımızda.
KARIŞIMLARI AYIRMA YÖNTEMLERİ
Prof. Dr. Baki Hazer Zonguldak Karaelmas Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Kimya Bölümü Günlük Yaşantımızdaki Kimyasallar.
Hazırlayan:Nebahat Özmen
2. Maddenin Halleri.
DETERJAN NEDİR Petro-Kimya ürünlerinden elde edilen, temizleme ve arıtma gibi işlemlerde kullanılan, toz, sıvı ya da krem şeklinde olabilen kimyasal maddelere.
MADDELER DOĞADA KARIŞIK HALDE BULUNUR
Fiziksel ve Kimyasal Değişimler
MADDENİN HALLERİ KATI HALİ SIVI HALİ GAZ HALİ PLAZMA HALİ.
2. Maddenin Halleri Maddenin Sıvı Hali
MADDENİN AYIRT EDİCİ ÖZELLİKLERİ
Mutfak Temizliği ve Hijyeni
MR WIPES FORMÜLLERİ YENİLENİYOR !
TEMİZLİK ÜRÜNLERİ. TEMİZLİK ÜRÜNLERİ PROFESYONEL TEMİZLİK ÜRÜNLERİ Ev, hol, mutfak, banyo ve salonlardaki tüm parke, fayans, duvar, yer karoları gibi.
İstanbul Tuzla Organize Sanayi bölgesinde, kendi binasında faaliyet gösteren üretim tesisimiz, 6000 m2 alandan oluşmaktadır. Üretici.
Ekoloji evden başlar. Çevrenin korunmasına yönelik küresel bir mücadele devam ederken bizler kendi evlerimizde EKO-yaklaşım prensiplerini uygulamaya başladık.
Temizlik Makinaları Maddeleri Temizlik Makinaları Maddeleri.
Kuru Halı Temizliği
ewa
Temizlik Malzemeleri. Temizlik Malzemeleri(1) Bedenimiz, kullandığımız araç-gereçler ve yaşadığımız mekanlar zamanla kirlenir. Kir, suda çözünmeyen, yağ.
Deterjan, “temizleyici” anlamına gelir. Bu ad altında piyasaya sürülen ürünlerde, sabundakine benzer şekilde, bir ucu hidrofil, diğer ucu hidrofob olan.
Temizlik Malzemeleri (1) Bedenimiz, kullandığımız araç-gereçler ve yaşadığımız mekanlar zamanla kirlenir. Kir, suda çözünmeyen, yağ ve benzeri maddelerin.
Kimya dilinde yağ asidi tuzlarına genel olarak sabun denir. Piyasada yaygın olarak bulunan sabun, yağın NaOH ile etkileşmesinden elde edilir. Yani kalıplar.
OTOMOTİV MAKİNE İŞLEMLERİ
TEMİZLİK YÖNTEMLERİ.
YÜZEYLERİN TEMİZLİĞİ.
KİR ÇEŞİTLERİ.
TEMİZLİK YÖNTEMLERİ.
TEMİZLİK ARAÇLARI.
KİR ÇEŞİTLERİ.
YÜZEYLERİN TEMİZLİĞİ.
KİMYASAL VE FİZİKSEL DEĞİŞME
Doğada maddeler katı, sıvı ve gaz olmak üzere 3 halde bulunurlar.
Fiziksel ve Kimyasal Değişimler
FİZİKSEL VE KİMYASAL DEĞİŞİM
SODYUM KARBONAT Na 2 CO 3. Sodyum karbonat halk arasında çamaşır sodası olarak da bilinen kimyasal bir üründür. Formülü Na 2 CO 3 olan bu kimyasal bir.
Kazancınıza Kazanç Katacak Yeni Ürünleri Tanımaya Hazır mısınız?
TEMİZLİK MADDELERİ. Pek çok temizlik ürünü çeşidi vardır.Sabun ise eskiden beri temizlikte kullanılmaktadır. Günümüzde ise ; sabun, kireç giderici, yağ.
FİZİKSEL VE KİMYASAL DEĞİŞMELER
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
DOMATES SOS.
Sunum transkripti:

Temiz su kendi etkinliğimiz Temiz temizleyici

Deterjanların kullanılması sularımızı oldukca kirletmektedir.bizde bu yüzden kirletmeyen doğal ürünlerle temizleyiciler yaptık ve bunları kullanmaları konusunda velilerimizi uyardık.

Sadece deterjanla değil, evinizdeki sirke, karbonat hatta nişaşta ile bile temizlik yapabilirsinizsirkekarbonat nişaştatemizlik

Karbonat ve su: Kirli yüzeylere karbonatı toz haliyle sürün. Daha sonra nemli bir sünger y da bezle ovalayın. Çok zorlu kirlerde kaya tuzu da kullanabilirsiniz.

Limon suyu ve sirke: Küf ve donmuş yağ lekeleri için limon suyunu ya da sirkeyi, spreyle ya da lekeli alanın üzerine serperek uygulayabilirsiniz. Sert bir fırça ile fırçalayıp birkaç dakika bekletmeniz daha kolay çıkmalarını sağlar

Cam temizleme spreylerinin ağır kokusunu solumak yerine aşağıdaki karışım ve yöntemleri uygulayabilirsiniz. Beyaz sirke, su ve gazete kağıdı: 2 yemek kaşığı beyaz sirke ve 4 L suyu karıştırın. Spreyli bir şişeye bu karışımı doldurun, camlara sıkın ve gazete kağıdıyla silin. Eğer sirke bulamazsanız ya da kokusundan hoşlanmıyorsanız, su katılmamış limon suyu ya da soda kullanabilirsiniz

TEŞEKKÜRLER