Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Hazırlayan:Nebahat Özmen

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Hazırlayan:Nebahat Özmen"— Sunum transkripti:

1 Hazırlayan:Nebahat Özmen
Boyama teknikleri Hazırlayan:Nebahat Özmen

2 Sihirli boya çalışması
Çocuklar resim kağıdını serbest olarak her yerini (beyaz renk kalmayacak şekilde) boyarlar. Kağıdın her yeri boyandıktan sonra üstünü siyah pastel boyayla boyayıp tamamen kapatırlar. Resim tek bir renk (siyah) olduğu zaman ellerine aldıkları fırça, çubuk vb. materyallerle kazıyarak resim yaparlar. Çocuklar kazıma işleminden sonra daha önce boyadıkları renklerin ortaya çıktığını görürler.

3  Şeker boyası Suluboya bittikten sonra kağıda tuz yada şeker serpilir.İlginç bir doku oluşturur.

4 Mum damlatma Mum eritilerek kağıdın üstüne damlatılır. Bez, kağıt yada fırça gibi gereçlerle bazı yerlere de sürülebilir. Kurutulur. Kağıdın tümü çeşitli renklere boyanır. Kurutulur. Mumlu, boyalı kağıt, iki gazete arasına konarak ütülenir. Mum bittiği zaman ütülemeye son verilir.

5 Pipetle üfleme Kağıda damla şeklinde mürekkep dökün (sulu boya da olabilir) - Mürekkebi pipetle üfleyerek kağıda yayın. - Aynı işlemi birkaç kez tekrarlayın. Değişik renklerle deneyin. Renkler birbirinin üzerine gelip karıştıkça harika görüntüler ortaya çıkıyor.

6 Damlatma Kıvamlı (Şeker boya, kolalı boya, vb.) veya kıvamsız sulu boyanın kuru yada süngerle ıslatılmış kağıt yüzeyine damlatılmasıdır.

7 Yaydırma Parmak boyası kolay temizlenebilecek bir masa yüzeyine yayılarak çalışılır. Çocuk bu yüzeyde bütün parmaklarını kullanarak resim hazırlar. Yardımcı malzemelerde kullanılabilir. Örneğin: Tarak, vb. Parmak boyası kağıt yüzeyi gibi kullanılır.

8 Şekil çıkarma

9 Püskürtme Kağıdın üzerine çeşitli objeler konulabilir. Diş fırçası ile boya kağıda püskürtülür. Objeler olmadan da püskürtme yapılabilir. Filit pompası, ince tel vb şeyler püskürtme için kullanılabilir.

10 BASKI TEKNİĞİ: Çeşitli malzemelerin oluşturduğu dokulardan yararlanılır. Yüzeye boya sürülerek yada materyal boyaya batırılarak kağıt yüzeyine bastırılır.

11 İp baskısı

12 Maydanoz baskısı

13 Kapak baskısı


"Hazırlayan:Nebahat Özmen" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları