Genel Bakış IEU Web Sitesi Genel Yapısı İDARİ YAPI VE AKADEMİK YAPI İÇİN YAKLAŞIMLAR... YÖNETİM SİSTEMİ ORGANİZASYON EK: SPAW EDİTÖR.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
ÜNİVERSİTE WEB SAYFALARINDA YER ALMASI GEREKEN ÖZELLİKLER
Advertisements

Dört Bölüm 1.Tanıtım ve Mevcut Durum 2.Hedefler 4.Demo 3.Yeni Sürüm Planlaması.
(İNTERNET SAYFALARI YÖNETİMİ)
İstanbul ÜNİVERSİTESİ BİLGİ İŞLEM DAİRE BAŞKANLIĞI
Web Bilgi Girişi Kullanım Rehberi
IIS 6.0. Giriş  Geçtiğimiz yıllarda, Microsoft güvenlik açıkları nedeniyle IIS 4/5 üstünden bir çok saldırıya uğradı.  Bu sebepten Microsoft’un geliştirdiği.
Web siteniz bu kutunun içinde…
Nevşehİr Ünİversİtesİ
BİTLİS EREN ÜNİVERSİTESİ Bilgi İşlem Daire Başkanlığı
Websitelerinde Standartlar Açısından Dikkat Edilmesi Gereken Noktalar 1 Websitelerinde Standartlar Açısından Dikkat Edilmesi Gereken Noktalar Eser SAHiLLiOĞLU.tr.
DİCLE ÜNİVERSİTESİ AKADEMİK BİLGİ SİSTEMİ (AKADEMİKWEB)
Yönetim Paneli Kullanımı
İçerik Yönetim Sistemi (CMS)
Web Sitesi Yapılış ve Yayınlanma Aşamaları
Doç.Dr. Kürşat Çağıltay ODTÜ
YZM Yazılım Doğrulama ve Geçerlileme
İnternet Siteleri Yönetimi
Örnek Web Sitesi Tasarım Dökümanı
Okul Web Sitesi Yönetim Paneli
 Web-Log kelimesinden türetilen bloglar, yazarların herhangi bir konu hakkında hızlı ve kolay ş ekilde yorumlarını, ba ğ lantılarını yazılarını, resimlerini,
LEYLA BALIK TÜRKÇE ÖĞRETMENLİĞİ 2.SINIF (İ.Ö.)
«İlçe Web Sitesi Paketi»
MÜŞTERİ İLİŞKİLERİ YÖNETİMİ
Örnek Veritabanı Yazılımı: Microsoft Access
İçindekiler My.KU nedir?
Hiperkitap Kullanıcı Kılavuzu. Kütüphane web sayfanızda yer alan arama kutusunu kullanarak istediğiniz bir aramayı gerçekleştiriniz. Örneğin; fizik. Fizik.
(İNTERNET SAYFALARI YÖNETİMİ)
BEYSİS BEYSİS olarak kuruluşumuzdan bu yana web tabanlı uzaktan eğitim ile ilgili  projeler geliştirdik. Bu çalışmalarımızı ilk olarak
1 DİNAMİK WEB SAYFASI. 2 Personel ve Öğrenciler ile tüm internet kullanıcılarına hizmet verebilecek, Ziyaretçilerin kolay anlaşılabilir bir ara yüz ile.
(İNTERNET SAYFALARI YÖNETİMİ)
Copyright © The OWASP Foundation Permission is granted to copy, distribute and/or modify this document under the terms of the OWASP License. The OWASP.
Web Sayfası Bilgilendirme Toplantısı
ARAYÜZ Yenilikleri – ProQuest Search Widget. The ProQuest Search Widget ProQuest Arayüzü özelliklerine; masaüstüne ve kurumunuzun WEB sitesinde istenilen.
HTML (HYPER TEXT MARKUP LANGUAGE) TEMEL ETİKETLERİ
EDM Araç Kiralama Paketi. EDM Web Paketi EDM Web Paketini satın alan müşterilerimiz kendi web sitelerini hem de en gelişmiş dizayn özellikleri ve en zengin.
BAĞLANTI (KÖPRÜ) OLUŞTURMA
WEB TASARIMINDA TEMEL KAVRAMLAR
Cetvel ve Klavuz Ayarları
HTML :Hyper Text Markup Language explorer, firefox, opera herhangi bir derleyiciye ihtiyaç duymadan çalışabilir metin biçimlendirme resim ekleme ve biçimlendirme.
Proje Web Sitesi ve IPPC Envanter Veri Tabanı Onur Mat
İstanbul Üniversitesi Mezun Takip Sistemi EYOKA
Doç. Dr. F. Kemal Sönmez Dr. Halit Apaydın Dr. Orgun Deveci
Yönetim Paneli Kullanımı
Boğaziçi Üniversitesi Web Site Tasarım Çalışması
Erman Yukselturk1 PHP NEDİR? Scripting / Progralama dilidir (C’ye benzer) C ++ ortamında geliştirilmiştir Bedava / Açık Kod Hızlı, açık, dengeli (stable),
WEB PROGRAMCILIĞI.
Dokuz Eylül Üniversitesi Web Sitesi Projesi 2009.
Yazılım Geliştirme Projesi
Yönetim Paneli Kullanımı
Yönetim Paneli Kullanımı
-Genel sayfa düzeni. -Duyuru Ekleme -Fakülte-Myo Sayfa düzenleri eğitimi.
Dersi Özeti Kursun içeriğini özeti Alt başlıkları Proje Kurs esnasında kullanmayı planladığımı editörler HTMLe giriş Temel etiketler Notepad+’da.
MALİYE BAKANLIĞI BÜTÜNLEŞİK PORTAL PROJESİ T.C. Maliye Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanlığı.
1- İnternet Sağlayıcınızdan adresine giriniz. 2- Sitemizdeki sayfalardan Arşiv butonuna tıklayınız.
3 Haziran 2008 İçerik Yönetim Sistemleri (İYS) Umut TEKGÜÇ QuickWASP Limited (
Web Teknolojileri Hafta İçerik  Hosting (Barındırma)  Domain (Alan Adı)  Ücretli Hosting ve Domain Siteleri  Ücretsiz Hosting ve Domain Siteleri.
Çevre Ve Şehircilik Bakanlığı Web Site Yönetim Paneli Kullanım Kılavuzu.
İÇERİK YÖNETİM SİSTEMİ Öğr. Gör. Emine TUNÇEL Kırklareli Üniversitesi Pınarhisar Meslek Yüksekokulu.
İÇERİK YÖNETİM SİSTEMİ Öğr. Gör. Emine TUNÇEL Kırklareli Üniversitesi Pınarhisar Meslek Yüksekokulu.
TUANA BİLİŞİM GURURLA SUNAR inceleyin ve Gominisite Yeni Nesil Web Sitesidir Gominisite ile web sitenizi kendiniz yönetebilir ve güncelleyebilirsiniz.
E-YEDEKLEMELİ SAKLAMA. E-Yedeklemeli Saklama E-Faturalarınız ve e-arşiv faturalarınız EDM e-fatura sistemine kaydolmanız ile beraber sistem üzerinden.
Active Directory.
PROXY SERVER YASİN ÇAKIR
WEB TASARIMI – HTML BİLGİSİ SAVAŞ TUNÇER
BASIN VE HALKLA İLİŞKİLER MÜDÜRLÜĞÜ
Ocak, 2013 Akdeniz Üniversitesi
SUNUM PLANI Neden Dinamik Bölüm Web Sitesi ? Sistemin Özellikleri Akademisyen Modülü Ders Modülü Öğrenci Modülü İçerik Modülü Takvim Modülü Duyuru Modülü.
Uzm. Rıdvan YAYLA – Bilecik Üniversitesi Müh. Fak. Bilg. Müh. Bölümü
DRUPAL ile Kampüs Yönetimi
Akademik Özgeçmiş Tabanlı Fakülte Bilgi Sistemi
Sunum transkripti:

Genel Bakış IEU Web Sitesi Genel Yapısı İDARİ YAPI VE AKADEMİK YAPI İÇİN YAKLAŞIMLAR... YÖNETİM SİSTEMİ ORGANİZASYON EK: SPAW EDİTÖR

IEU Web Sitesi Statik Kurumsal Sayfalar İdari Sayfalar Akademik Sayfalar Dinamik Komponentler – Etkinlik Takvimi – Telefon Rehberi vs..

İdari ve Akademik Yapı İçin Yaklaşımlar İçerik ve Konsept Birliği Yönetimi – Akademik ve İdari Birimlerde bulunan yapıların standartlaşması – Bu içeriklerin ve yapıların web sayfalarına veritabanından gelmesi – Bu yapıların Kontrol Panellerinden yönetilebilmesi

İdari ve Akademik Yapı İçin Yaklaşımlar Faydaları – Birden fazla sitede kullanılabilecek yapıların standardizasyonu ve optimizasyonu (Curriculum,Syllabus, Staff) – Kişilerden bağımsızlık – Güvenlik ve Kontrol – HTML veya Web tasarımı bilgisine ihtiyaç duymama – Modülerlik – Dinamik yapı sayesinde search, log, istatistik, arşiv gibi özellikler. – Tasarımdan bağımsız olarak “yaşayan siteler”

İdari ve Akademik Yapı İçin Yaklaşımlar Dezavantajları – Veri tabanı yönetim sistemi (DBMS) ne bağımlılık – Modüler yapı kısıtlamaları – Sistem kaynaklarını zorlama ihtimali Nasıl Aşılır ? – İyi bir DBMS seçimi yapılmalı – Her bir sitenin tasarımı farklı olabilir. Bu tasarımlar dönemsel olarak değişebilir. – Sistem ihtiyaçlarının iyi belirlenmesi. Gerekirse “dedicated server” üzerinden çalışılması.

Yönetim Sistemi Kontrol Panelleri İdari Ekranlar Akademik Ekranlar Kontrol Paneli Modülleri İdari Modüller Akademik Modüller Güvenlik

Yönetim Sistemi Kontrol Panelleri : İdari Ekranlar – İdari İşler (Genel Yönetim) – Genel Sekreterlik – Öğrenci Dekanlığı – Uluslararası İlişkiler Ofisi – Öğrenci İşleri Ofisi – Mezunlar Derneği – Tercih Rehberi – Kariyer Merkezi

Yönetim Sistemi –İdari Ekranlar

Yönetim Sistemi Kontrol Panelleri : Akademik Ekranlar – Fakülteler – Enstitüler – Yüksekokullar – Meslek Yüksekokulu – Araştırma Merkezleri

Yönetim Sistemi-Akademik Ekranlar

Yönetim Sistemi Kontrol Panelleri : Modüller – İdari Modüller : »İçerik »Duyurular »Haberler »Kurucular »Telefon Rehberi »Sıkça Sorulan Sorular »Yönetmelikler »Yönergeler »Basından »Etkinlik Takvimi »Fotoğraf Albümü »Dosyalar

Yönetim Sistemi Kontrol Panelleri : Modüller – Akademik Modüller : –İçerik –Duyurular –Haberler –Curriculum –Syllabus –Staff –Dosyalar

Yönetim Sistemi Güvenlik – Yönetim Paneli, yonetim.ieu.edu.tr gibi bir sub domaine alınmalı. – Bu sub domaine, sadece kampüs içi IP lerinden erişim olmalı – Eğer kampüs dışı erişim isteniyorsa, özel bir port atanmalı ve/veya SSL şifrelemesi yapılmalı. – İki aşamalı şifreleme : ilk user/pass ikilisi.httacces,.htpass şifrelmesi olmalı (apache web server için)

Organizasyon root grubu idari birimler grubu akademik birimler grubu

Organizasyon root grubu – Kullanıcı açıp kapayabilecek – Yeni kontrol panelleri oluşturabilecek – Yeni bir birimin web sayfasının layoutunu oluşturacak (isteğe bağlı) – Bu layoutu yönetim sistemi ile ilişkilendirecek – Mevcut sitelerin yönetim sistemi ile kontrol edilemeyen bölgelerini ilişkilendirecek – Alt birimlerden gelen Ana Sayfada yayınlanması istenen Duyuru/Haber entrylerinin onayını verebilecek.

Organizasyon-Root Grubu Ekranı

Organizasyon-Root Modülü : Bekleme Odası

Organizasyon-Hiyerarşi

Organizasyon-Web Sitesi Entegrasyonu

Ek : SPAW Editör İlk Bakış: »Text biçimlendirme yapılabilir »İstenilen fontlarda yazı yazılabilir rengi değiştirilebilir, boyutu değiştirilebilir. »Tablo eklenebilir, özellikleri değiştirilebilir »Resim eklenebilir, özellikleri değiştirilebilir. »Pop-up resim eklenebilir. »Link eklenebilir. »HTML görünüm ya da design görünüm arasında geçiş yapılabilir.

Ek : SPAW Editör

Teşekkürler!