Slide 1 AB Müktesebatı Muhasebe ve Denetime Giriş: Jurgen Tiedje Muhasebe ve Denetim Birimi Avrupa Komisyonu.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
DÜNYA BANKASI Konferansı - 8 Kasım 2005 İ leri Muhasebe ve Denetim Düzenleme Programı CESR Giri ş Michel Colinet CESR Finansal Bilgi Direktörü Avrupa Menkul.
Advertisements

SAİT FAİK GÜLŞEN Dış Ticaret Uzmanı
Ticaret Hukuku Öğretim Üyesi Ticaret Kanunu Tadil Komisyonu Üyesi
1 IFRS’de Yorum Olanağı : IFRS için Ölüm Öpücüğü mü yoksa Başarıya Giden Yol mu? Prof. Dr. S. J. Maijoor (AFM)
(c) Rita Ilisson Dec Estonya’da IAS/IFRS IAS/IFRS ve KOBİ’ler Rita Ilisson Üye, IASB Standartlar Danışma Konseyi Başkan, Estonya Muhasebe.
AB Müktesebatı dahilinde Şirketler Kesimi Muhasebe ve Denetimi
AB HUKUKU DOÇ. DR. MUSTAFA ÇEKER.
ALAN ADLARI .TR UZANTILI SİTELER ÜZERİNE BİR DEĞERLENDİRME
Türk Oda ve Borsaları Akreditasyon Projesi 2009 John Lockett.
Rahandusministeerium Denetime ilişkin Topluluk Müktesebatını Benimseme, Uygulama ve Uygulatma – Alınan Dersler Veiko Tali
İÇ KONTROL SİSTEMİ ve KAMU İÇ KONTROL STANDARTLARI
MUHASEBE STANDARTLARI
Bağlam Avrupa Komisyonu, AB’nin Ekim 2011’de çıkardığı “ Kurumsal Sosyal Sorumluluk Alanında Yeni bir AB stratejisi” isimli KSS stratejisinde,
İleri Denetim ve Muhasebe Düzenleme Programı Modül 12 – Bir Finansal Düzenleyici Perspektifinden Yasal Denetimin Kalitesinin Geliştirilmesi Sunan: Geraldine.
©2005 Deloitte & Touche LLP. Private and confidential 1 AB’de Ulusal bir Muhasebe Standartları Belirleyicisinin Rolü.
İşletme-1/5.
Uluslararası Muhasebeciler Federasyonu
AVRUPA’YA GİDEN YOL – MUHASEBE RAPORLAMA VE KURUMSAL GÜÇLENDİRME PROGRAMI Denetim Mesleğinin Kamu Gözetimi David DEVLIN Başkan 1.
I. Uluslararası Muhasebe Denetimi Sempozyumu VII
Musa KAYA Dış Kaynaklı Projeler Şube Müdürü
Dünya Bankası KOBİ Finansal Raporlaması José Maria Bové FEE Başkan Yardımcısı, KOBİ ve KOBİ Uygulamaları Başkan, FEE KOBİ ve KOBİ Uygulamaları Çalışma.
BRENTON WOODS SİSTEMİNİN ÇÖKÜŞÜ VE KÜRESELLEŞME
Slide 1 Avrupa Birliği Tek Hizmetler Piyasası için Mesleki Niteliklerin Tanınması Henri Olivier FEE Genel Sekreteri FEE (Fédération des Experts Comptables.
Finlandiya yönetiminde hesap verebilirliğe giriş Visa Paajanen,
Benoît Lebrun Başkan, Muhasebe Çalışma Grubu FEE 7 Haziran 2005 Muhasebe ve denetim düzenlemesinde gelişmiş program Muhasebe Direktifleri.
IFRS’nin Sigorta Sektöründe Uygulanması Avusturya Çalışması Hakim Karin Harreither, CPA REPARIS Viyana Bakanlar Konferansı 2006, Mart 2006.
AVRUPA BİRLİĞİ HUKUKUNUN KAYNAKLARI
İleri Muhasebe ve Denetim Düzenleme Programı
Slide 1 MUHASEBE VE DENETİM DÜZENLEMESİNDE İLERİ PROGRAM – MODÜL 4 Topluluk Müktesebatında Denetim Düzenlemesi Andrew J. Popham FEE Denetim Çalışma Grubu.
Varşova, 7 Haziran 2005 Muhasebe ile ilgili Topluluk Müktesebatının Kabulü, Uygulanması ve Uygulatılması Jacek Gdański Muhasebe Bölümü, Maliye Bakanlığı.
Slide 1 Kurumsal Mali Sorumluluk ve Muhasebe Standartları « Dördüncü Yönerge » - yıllık hesaplar 1978 « Yedinci Yönerge » - konsolide hesaplar 1983 – Değişiklikler.
29 Kasım Direktifin Uygulanması Macaristan’da Kamu Gözetimi Katalin Fekete Başkan Yardımcısı Macaristan Denetçiler Odası.
Uluslararası Muhasebeciler Federasyonu
Slide 1 Eğitim Mesleki Nitelikler Wim Moleveld FEE Eğitim Alt Grubu Başkanı AVRUPAYA GİDEN YOL – MUHASEBE RAPORLAMA VE KURUMSAL GÜÇLENDİRME PROGRAMI.
ÜÇÜNCÜ BÖLÜM İÇ DENETİM VE İÇ KONTROL SİSTEMİ
Gençlik Sektöründe Yerelleşme ve Yeniden Yapılandırma
BUGÜN VE GELECEKTE MUHASEBE VE DENETİM MESLEĞİ 2014 Mayıs Titre de la présentation 1.
Slide 1 Yasal Denetim ile İlgili 8. Şirketler Hukuku Direktifi : Denetim mesleğine giriş, karşılıklı tanıma ve firmaların serbest dolaşımı ile ilgili.
DENETİM VE DENETİME TALEP / DENETİM FAALİYETLERİ / MESLEK TEKNİĞİ.
Bir REPARIS Sekreteryası Oluşturma Önerisi Viyana Mart 16, 2006.
7 Eylül 2005, Çarşamba Litvanya Cumhuriyeti Muhasebe Enstitüsü Avrupa Birliği’nde Ulusal Bir Muhasebe Standartları Belirleyicisinin Rolü.
ULUSLARARASI (IFAC) MESLEKİ AHLAK KURALLARI
ÜRÜN GÜVENLİĞİ VE DENETİMİ
MUHASEBE VE DENETİM STANDARTLARININ VE DÜZENLEMELERİNİN ULUSLARARASI DÜZEYDE UYUMLAŞTIRILMASI Paul Boyle Başkan DÜNYA BANKASI İLERİ MUHASEBE VE DENETİM.
ANAYASA'NIN İLGİLİ HÜKÜMLERİ ANAYASA'NIN İLGİLİ HÜKÜMLERİ KANUNLAR 5176 Sayılı Kamu Görevlileri Etik Kurulu Kurulması ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması.
Özlem Keçim.
TÜRKİYE-AB KATILIM MÜZAKERELERİNDE MEVCUT DURUM
Slide 1 AVRUPA’YA GİDEN YOL – MUHASEBE RAPORLAMA VE KURUMSAL GÜÇLENDİRME PROGRAMI Avrupa Muhasipler Federasyonu (FEE) nasıl yardımcı olabilir? Henri Olivier.
Eğitim ve Hukuk.
AVRUPA BİRLİĞİ KURUMLARI
Müzakere Sürecinin Aşamaları
Küçük ve Orta Büyüklükteki İşletmelerin Muhasebesi REPARIS Çalıştayı Annette Davis Mart 2006.
YENİ TÜRK TİCARET KANUNU SÜRECİNDE YOL HARİTASI Hazırlayan: Recep Aşır Temmuz 2012.
AB KURUMLARI VE KARAR ALMA YÖNTEMLERİ Avrupa Birliği Maliyesi Sakarya Üniversitesi/SBF-Maliye Yrd. Doç. Dr. Harun KILIÇASLAN.
Sermaye Piyasası ve Meslek İlişkisi DOÇ. DR. SERHAT YANıK İSTANBUL ÜNIVERSITESI SIYASAL BILGILER FAKÜLTESI.
İGMD. Dünyada YYS Uygulamaları ve Diğer Gelişmeler.
1 Türkiye’de Yatırım Ortamının İyileştirilmesi Reform Programı.
DENETİM VE GÖZETİM
Sigorta ve Reasürans ile Emeklilik Şirketlerinin Finansal Tabloları
IOSCO (International Organization of Securities Commissions)
AB’DEVERGİ HUKUKUNUN KAYNAKLARI
Fikri Mülkiyet ve Gümrük Mevzuatı Masaları
OTP karar alma süreci Ortak Piyasa Düzeni (OPD) Gerekliliklerine
OTP kapsamında Üye Devletlerin asli yükümlülükleri
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
SLOVAKYA - Geçiş Ekonomisinde Profesyonel bir Kuruluş oluşturmak
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
Ortak Piyasa Düzeni (OPD) Gerekliliklerine Uyum için
Örneklerle Finansal Analiz
Sunum transkripti:

Slide 1 AB Müktesebatı Muhasebe ve Denetime Giriş: Jurgen Tiedje Muhasebe ve Denetim Birimi Avrupa Komisyonu

Slide 2 AB’de Şirket Hukuku – Farklı Düzeyler Şirket Hukuku Yönergeleri Ulusal yasama IAS (Uluslararası Muhasebecilik Standartları) Yönetmeliği – Standartlar ve Yorumlamalar

Slide 3 Muhasebe Yönergeleri « Dördüncü Yönerge » yılında yıllık finansal tablolar « Yedinci Yönerge » yılında konsolide finansal tablolar Değişiklikler (piyasa değeri, çağdaşlaştırma) ve bankacılık ve sigortacılık ile ilgili özel mevzuat Yapılmakta olan yeni değişiklikler: (bilanço dışı anlaşmalar, Şirket Yönetişim Ana Sözleşmesi, ilgili şahısların işlemleri, kurul üyelerinin ortak sorumluluğu)

Slide 4 IAS Onay Süreci IASB EFRAG Avrupa Komisyonu Konsey Muhasebe Düzenleme Komitesi danışma karar verme 1 1 normal vaka senaryoları ek karar verme 2 2 Şirketler Avrupa Parlamentosu İlgili şahıs ve gruplar IASB→ Uluslararası Muhasebe Standartları Kurulu EFRAG → Avrupa Finansal Raporlama İstişare Grubu

Slide 5 AB Denetim Girişimleri Sekizinci Şirket Hukuku Yönergesi (1984) Yeşil Kitap “yasal denetimcilerin AB içerisinde rol, durum ve yükümlülükleri" (1996) Muhabere “İleriye götürecek yol" (1998) Nitelik Güvence Önergesi (2000) Bağımsızlık Önergesi (2002) Muhabere “Avrupa Birliği’nde yasal denetimcinin desteklenmesi" (2003)

Slide 6 “Yasal denetimcinin desteklenmesi” Muhaberesinin kısa vadeli temel öncelikleri Sekizinci Yönerge’nin çağdaşlaştırılması Düzenlemeye dair yeni bir altyapı geliştirilmesi Denetimcilik mesleğine dair kamu gözetiminin güçlendirilmesi Uluslararası Denetim Standartları’nın uygulanması (ISA)

Slide 7 Yeni yasal denetime dair Yönergenin temel özellikleri 1.Yasal denetçilerin ve denetim firmalarının onaylanması, mülkiyeti ve tescili 2.Bir denetimin nasıl gerçekleştirilmesi gerektiği 3.Denetim altyapısı 4.İç Pazar bakış açıları 5.Kamu Yararı Varlıkları için belirli gereklilikler 6.Uluslararası boyut

Slide 8 Ek Bilgi Lütfen daha fazla bilgi için sayfamızı ziyaret ediniz! İç Pazar Genel Müdürlüğü internet sitesi: n/company/index.htm