DEÜ ÇEVRE MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ MÜDEK BAŞVURUSU Bilgilendirme Sunuşu 2004.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
BOLOGNA SÜRECİ KALİTE GÜVENCESİ & AKREDİTASYON
Advertisements

BOLOGNA SÜRECİ Sakarya Üniversitesi
T.C. KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ MÜDEK AKREDİTASYONU
NİĞDE ÜNİVERSİTESİ Hedefler, Faaliyetler, Performans Kriterleri
BOLOGNA SÜRECİ - EĞİTİM ÖĞRETİM GÜNCELLEME
Bilgi Paketi Çalışmaları
BOLOGNA SÜRECİ BİRİNCİ PAYLAŞIM TOPLANTISI
SAKARYA ÜNİVERSİTESİ’NDE
Güz Yrd. Doç.Dr. Zeynep Ocak
ULUSAL MESLEKİ YETERLİLİK SİSTEMİ (UMYS) AÇISINDAN ECVETİN ÖNEMİ

Bologna Eşgüdüm Komisyonlarının Çalışmaları Prof. Dr. Oğuz ESEN.
 Avrupa Üniversiteler Birliği, Avrupa Üniversitelerini temsil eden tek kuruluştur.  Avrupa genelinde Yükseköğretim kurumlarının bütünleşmesini sağlayarak.
Bozok Üniversitesi Kütüphane Binası
Mustafa Kemal Üniversitesi
BU SÜREÇTE ANABİLİM DALI/BÖLÜM BAŞKANLIKLARINCA TAMAMLANACAK EKSİKLER.
EUROPEAN UNIVERSITIES ASSOCIATION (EUA) AVRUPA ÜNİVERSİTELER BİRLİĞİ 10 Ekim 2007.
Dış İlişkiler ve AB Koordinasyon Birimi Kırıkkale Üniversitesi.
PERFORMANS BÜTÇE HAZIRLIK SÜRECİ
Öğrenme Kazanımları ve İlişki Haritaları Öğrenme Kazanımları ve İlişki Haritaları Mustafa Turan 13 Mayıs 2014 Abant İzzet Baysal Üniversitesi.
BOLOGNA SÜRECİNDE ÖĞRENME ÇIKTILARINA DAYALI EĞİTİM
BOLOGNA SÜRECİ UYGULAMA ÖRNEĞİ
AKTS/DE ve TANINMA ÇALIŞTAYI -HEDEFLENEN ÖĞRENME ÇIKTILARI- Naci CANGÜL Çalıştaylara katılanlar; Program çıktıları, ders amaç ve hedefleri, öğrenme çıktıları,
BEP HAZIRLAYACAK EKİBİN OLUŞTURULMASI
Bologna Eşgüdüm Komisyonu Başkanları Toplantısı Turgut Özal Üniversitesi 20 Mayıs Mayıs 2011 A. Bülent Özgüler Bilkent Üniversitesi Mezunları ile.
PAYDAŞ GÖRÜŞLERİ Yrd.Doç.Dr.Maviş Emel KULAK KAYIKCI
ADEK BİŞKEK, Ana Görevler Akademik Değerlendirme ve Kalite Geliştirme Raporunu (ADEK Raporu) yıllık hazırlayarak rektörlüğe sunmak (Takvim Yılı.
GİRİŞ Program İyileştirme Çalışmaları Kapsamında Gerçekleştirilen İşlemler Fakülte / Bölüm Amaçlarının Belirlenmesi Bölüm / Program Yeterliklerinin Belirlenmesi.
BOLOGNA SÜRECİ İŞ PLANI
BİLGİ İŞLEM DAİRESİ BAŞKANLIĞI Bilgi İşlem Şube Müdürlüğü
ADEK Bişkek TEMEL GÖREVLER  Kalite Yönetim Sistemi standartlarına göre kalite sistemini kurmak, uygulamak ve devamını sağlamak için tüm faaliyetleri.
Eğitim Sürecinin Yeniden Yapılandırılması Prof Dr Feyza Darendeliler 2010, İÜ.
İÜ’de Eğitimde Yeniden Yapılanma Toplantısı , İÜ , İÜ.
Öğrenci İş Yüküne Dayalı AKTS Kredisi Hesaplama. Giriş Üniversitemiz senatosunun 3 Mayıs 2013 tarihinde aldığı karar gereği eğitim öğretim yılından.
BOLOGNA SÜRECİ 01 Temmuz 2011 – Giresun. BOLOGNA SÜRECİ - TARİHÇE  25 Mayıs 1998: Sarbonne Ortak Deklerasyonu  19 Haziran 1999: Bologna Deklarasyonu.
Türk Yükseköğretiminde Bologna Süreci Uygulamaları ve Geleceğe Bakış “Bologna Süreci ve Program Akreditasyonu” u Prof. Dr. Süheyda Atalay Ege Üniversitesi.
Mühendislikte Akreditasyon ve Kalite Sistemi. Sunum İçeriği MÜDEK MÜDEK Kurumun Sorumlulukları Kurumun Sorumlulukları Hazırlık Aşaması Hazırlık Aşaması.
ÇUBUK İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ. SORU – CEVAP STRATEJİK PLANLAMA.
T.C. Yükseköğretim Kurulu Hasan MANDAL BOLOGNA SÜRECİ BİLGİ PAYLAŞIMI TOPLANTISI - Bologna Süreci Kapsamında Stratejik Planlama Yaklaşımı ve Kalite Güvencesi.
MEB İLKÖĞRETİM GENEL MÜDÜRLÜĞÜ Okul Gelişim ve Rehberlik Şubesi İKS Proje Sorumlusu Program Geliştirme Uzm: Bahar KÜÇÜKTEPE Haziran 2010 İLKÖĞRETİM KURUMLARI.
Öğrenme Çıktılarına Dayalı Program Geliştirme Süreci Yrd.Doç.Dr.Ömer Açıkgöz Muş Alparslan Üniversitesi Bologna Uzmanı.
Yeniden Yapılanma Sürecinde Üniversitelerimiz: Sakarya Üniversitesi Prof. Dr. Muzaffer ELMAS İstanbul – Yeniden Yapılanma Sürecinde Üniversitelerimiz:
05 Kasım 2010, Muş BOLOGNA SÜRECİ ve MUŞ ALPARSLAN ÜNİVERSİTESİ DENEYİMİ.
AVRUPA ÜNİVERSİTELER BİRLİĞİ KURUMSAL DEĞERLENDİRME PROGRAMI DENEYİMLER-KAZANIMLAR Prof. Dr. Selda Önderoğlu Hacettepe Üniversitesi HÜADEKK Üyesi Özdeğerlendirme.
STRATEJİ GELİŞTİRME DAİRE BAŞKANLARININ BOLOGNA SÜRECİNDEKİ ROLÜ Sabancı Üniversitesi 22 Ekim 2010.
BOLOGNA KOORDİNATÖRLERİ TOPLANTISI
AKTS KOORDİNATÖRLERİ BİLGİLENDİRME TOPLANTISI 13 Mayıs 2014.
Eğitim Fakülteleri Programlarını Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği EPDAD Değerlendirici Eğitimi Çalıştayı Marmara Üniversitesi Atatürk Eğitim Fakültesi.
DÖNEMİ ANKARA ÜNİVERSİTESİ STRATEJİK PLANI HAZIRLIK SÜRECİ
TANILAMA.
KURUMSAL DIŞ DEĞERLENDİRME SORULARI
KURUMSAL DIŞ DEĞERLENDİRME SORULARI
BOLOGNA SORUMLULARININ KONTROL ETMESİ VE TAMAMLAMASI GEREKEN HUSUSLAR
NİĞDE ZÜBEYDE HANIM SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULUNA HOŞGELDİNİZ
AKTS Hesaplaması.
MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİNE HOŞGELDİNİZ
MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİNE HOŞGELDİNİZ
KURUMSAL DIŞ DEĞERLENDİRME SORULARI
Uludağ Üniversitesi Kalite Kurulu
ÖĞRENME ÇIKTILARI HAZIRLAMA VE ÖĞRENCi İŞ YÜKÜ HESABI
Yükseköğretim Kurulu Kalite Çalışmaları
T.C. KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ MÜDEK AKREDİTASYONU
Eğitim Sürecinin Yeniden Yapılandırılması
VİZYON MİSYON AMAÇ-4 AMAÇ-3 AMAÇ-2 AMAÇ-1 AMAÇ-5 HEDEF-1 HEDEF-2 HEDEF-3.
NİĞDE ZÜBEYDE HANIM SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULUNA HOŞGELDİNİZ
Yükseköğretim Kalite Kurulu DIŞ DEĞERLENDİRME SÜRECİ
İSTANBUL GEDİK ÜNİVERSİTESİ KALİTE ÇALIŞMA SÜREÇLERİ
KALİTE KOORDİNATÖRLÜĞÜ KALİTE KOMİSYONU BİLGİLENDİRME TOPLANTISI
TC ÜSKÜDAR ÜNİVERSİTESİ Sosyal Bilimler Enstitüsü
İSTANBUL GEDİK ÜNİVERSİTESİ KALİTE ÇALIŞMA SÜREÇLERİ
Sunum transkripti:

DEÜ ÇEVRE MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ MÜDEK BAŞVURUSU Bilgilendirme Sunuşu 2004

Yapılması Gerekenlerin Şematik Gösterimi Eğitim hedeflerinin belirlenmesi Hedeflerin sağlanacağı çıktıların belirlenmesi Değerlendirme ve yorumlama Bu çıktıların nasıl başarılacağının belirlenmesi Çıktıların nasıl yorumlanacağının belirlenmesi Hedeflerin başarıldığına dair göstergelerin çıkarılması Paydaşlardan gelen veriler Resmi talimatlar, öğrenci aktiviteleri

Akreditasyon Süreci Program hedeflerinin belirlenmesi Program Çıktılarını Belirlenmesi Öğrenme Çıktılarının Belirlenmesi Ders Bilgi Formlarının Hazırlanması Performans Değerlendirmesi PAYDAŞ ANALİZLERİ

Program hedeflerinin belirlenmesi ÖlçülebilirUlaşılabilir Vizyon ve Misyon ile uyumlu Bölüm, Dekanlık ve Rektörlük Stratejik Planları ile uyumlu Paydaş görüşleri Akademik kurul kararları

Program Çıktılarını Belirlenmesi Mühendislik Fakültesi MÜDEK Akreditasyonu ile uyumlu program çıktıları sağlanmıştır Bologna sürecinde Programa özel Yeterlilik Çerçevesinde verilen Çıktılar gözönüne alınmaktadır Paydaş görüşlerine göre program çıktısı ilave edilebilir.

Öğrenme Çıktılarının Belirlenmesi MÜDEK akreditasyonunda “Öğrenme Hedefleri” olarak tanımlanmıştır Bologna sürecinde “ Öğrenme çıktıları” olarak isimlendirilecek ve her ders için güncellenmektedir.

Ders Bilgi Formlarının Hazırlanması Mühendislik Fakültesinin Ders Bilgi Formları web üzerinden hazırlanmaktadır. AKTS kredileri öğretim üyesinin beyanına göre hesaplanmıştır. Program çıktıları ve Öğrenme çıktıları tabloları mevcuttur. Bologna sürecine göre güncelleme yapılacaktır

Performans Değerlendirme Enstrümanları 1.Öğrenci anketleri -dersi veren öğretim üyesi değerlendirmesi. 2. Yeni Öğrenci anketi 3. Altyapı anketi 4. Son sınıf öğrenci anketi 5. İşveren anketi. 6. Mezun anketi 7. AKTS Anketi

Performans Değerlendirmesi Ders anketleri, Öğretim üyesi ve öğrenci tarafından her yıl yapılır Ders anketlerinde “Öğrenme çıktıları” sorulacaktır Anket sonuçlarına göre dersin öğrenme çıktıları ne ölçüde sağladığı ve dolayısıyla program çıktılarının sağlanma oranı belirlenir. Öğrenme çıktısının sağlanamaması durumunda ders iyileştirmesi yapılmalıdır. Anketler web üzerinden yapılmaktadır. Değerlendirmesi anket komisyonu tarafından yapılır.

PAYDAŞLAR Paydaşlar ÖğrencilerMezunlarİşveren Öğretim Üyeleri Diğer Akademik Üniversiteler Araştırma kurumları Devlet Özel Sektör Belediye vb Diğer Danışma kurulu

Danışma kurulu Program çıktılarının oluşturulmasında Program değişikliklerinde Hedef, vizyon-misyon güncellenmesinde İş hayatının ihtiyacı olan mezun profilinin belirlenmesinde Dış danışman görüşü alınır ve yılda en az 1 kez toplantı yapılması gerekir

Dış Danışman Dış danışma kurulundan ve meslekte gelişme sağlamış mezunlar tarafından seçilir. Her öğrencisinin bir dış danışmanı vardır. Eğitim sürecinde öğrenciye rehberlik eder. Ortak projelerde çalışma olanakları sağlanır Öğrencinin iş hayatına hazırlanmasına yardımcı olur.