T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük TÜRKİYE’YE YÖNELİK TEHDİTLER

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
“Türküz Atatürkçüyüz” (Yuksel vd. 2001, 57)
Advertisements

KAZANIMLAR 6. Türk Silahlı Kuvvetlerinin önemini ve görevlerini kavrar.
Bilişim Terörü ve Bilişim Savaşları
Atatürk İlkelerinin Ortak Özellikleri
Türkiye’nin AB’ye Giriş Süreci ve Ermeni Meselesi
KAZANIMLAR 7. Türkiye Cumhuriyeti'nin temel niteliklerine yönelik iç ve dış tehditlere karşı korunması konusunda duyarlı olur.
T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük HER ŞEY GÜÇLÜ BİR TÜRKİYE İÇİN
MİLLİ DIŞ POLİTİKA Atatürk dönemindeki dış politikamızın temel esasları;milli gücümüze dayanmak ve bağımsızlığımızı korumak olmuştur. Milli egemenliğimize.
T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük TÜRK DIŞ POLİTİKASI
SOYKIRIM YAPMADIK VATAN SAVUNDUK BURSA CUMHURİYET LİSESİ ATATÜRKÇÜ DÜŞÜNCE KOMİSYONU 18 MAYIS Bursa PANELİSTLER: Prof. Dr. Mahir AYDIN Yrd. Doç.
T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük İlk Zaferimiz
T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük MİLLİYETÇİLİK
DOĞU CEPHESİ Asırlarca Anadolu’da kurulan Türk Devletleri’nin egemenliği altında, ulusal kültürlerini özgürce yaşayan Osmanlı Devleti’nde “Milleti Sadıka”
CEMİYETLER MİLLİ VARLIĞA DÜŞMAN CEMİYETLER MİLLİ CEMİYETLER
T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük T.B.M.M.’nin Açılması
LOZAN BARIŞ KONFERANSI VE ANTLAŞMASI
T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük SSCB’NİN DAĞILMASI
SAVAŞTA VE BARIŞTA TÜRK ORDUSU
T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük II. DÜNYA SAVAŞI SONRASI DÜNYA
İKİ RESİM ARASINDAKİ 6 FARKI ve 1 ORTAK TARAFI BULUNUZ.
T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük Cemiyetler
İLETİŞİMDE KİTLE İLETİŞİM ARAÇLARININ ROLÜ
MUSTAFA KEMAL’ E SUİKAST GİRİŞİMİ BİR DEVRİN ANALİZİ: NUTUK
T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük KÖRFEZ SAVAŞLARI ve DOĞAL KAYNAKLARIMIZ
T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük LOZAN BARIŞ ANLAŞMASI
T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük TÜRK SİLAHLI KUVVETLERİ
ATATÜRKÇÜ DÜŞÜNCE SİSTEMİNİ HAZIRLAYAN ETKENLER
SİYASİ PARTİ NE DEMEKTİR?
Erhan ÖRÜN.  Ermeni Meselesi Nedir?  Dünya Kamuoyunca Kabulü  Avrupa Birli ğ ine Etkileri.
‘’……eski dönemin hurafelerinden ve doğuştan var olan özelliklerimizle hiç de ilişkisi olmayan yabancı fikirlerden, doğudan ve batıdan gelebilen etkilerden.
Uluslararası Ukrayna ÇalıştayıSuriye’nin Yeniden Yapılandırılması: Devlet İnşası Çalıştayı II ETKİNLİKLER.
ATATÜRKÇÜLÜK.
Atatürk ilkeleri.
İZCİLİK.
HEDEF ANALİZİ İstihbarat Faaliyetinin En Önemli Çalışmalarındandır.
KUVAYIMİLLİYE ?? Türk milletinin bağımsız yaşama isteğinin ve vatanseverlik duygusunun eseri olarak ortaya çıkan bu direniş azmine denir. Milletimizin.
Lozan’dan Möntrö’ye Türk Boğazları
Atatürk İlkeleri Ve İnkılap Tarihi
Sosyal alan sorular.
EĞİTİM VE KÜLTÜR ALANINDA YAPILAN İNKILAPLAR
EĞİTİMİN POLİTİK TEMELLERİ
Osmanlı Devleti 17. yüzyıldan itibaren toprak kaybetmeye başlamıştır
COĞRAFYA PROJE ÖDEVİ:.
Ait Ders çalışma soruları.
BİRAZ SONRA İZLEYECEĞİNİZ GÖRÜNTÜLER, GAFLET, DELALET VE HIYANET İÇİNDEKİ DAHİLİ VE HARİCİ BEDHAHLARIN ARSIZLIKLA ÖRTMEYE, UNUTTURMAYA ÇALIŞTIKLARI ZULÜMÜN.
ZARARLI CEMİYETLER 1-AZINLIK CEMİYETLERİ
TERÖR İ ZM. TERÖR: Tedhiş, yıldırma, korkutma TERÖRİZM Siyasal, sosyal, etnik, dini amaçlar için örgütlü, sistemli ve sürekli terör kullanmayı yöntem.
TOPRAKLARIMIZIN PAYLAŞILMASI
21. YY Eğitimi. Nedir? Nereden kaynaklanmaktadır? Niçin başvurulur? Nasıl önlenir? Terörizmden neden korkarız?
MİLLİ UYANIŞ. YURDUMUZUN İŞGALİNE TEPKİLER
(E)Tuğg.Doç.Dr. Oktay Bingöl
(E)Tuğg.Doç.Dr. Oktay Bingöl
MUSTAFA KEMAL’İN SAMSUN’A ÇIKIŞI (19 MAYIS 1919)
2.Ünite Milli uyanış: Yurdumuzun işgaline tepkiler
T.C İnkılap Tarihi Ve Atatürkçülük
BÜYÜK MİLLET MECLİSİNE KARŞI ÇIKAN AYAKLANMALARIN NEDENLERİ
MİLLİ UYANIŞ. YURDUMUZUN İŞGALİNE TEPKİLER
Engin DEMİRCİ MALATYA 2016.
ATATÜRKÇÜ DÜŞÜNCE SİSTEMİ ATATÜRKÇÜ DÜŞÜNCE SİSTEMİ Mehmet DİNÇ Mehmet DİNÇ.
BEYZANUR YILMAZ D SEÇMELİ TEMEL DİNİ BİLGİLER.
ESKİŞEHİR İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ
GÜVENLİK KONSEYİ (BM Antlaşması, m. 23 vd.)
ATATÜRK İLKELERİ
Türkiye(Anadolu) Selçuklu Devleti
Bu Sunu En İyi Ofis 2010 Yüklü Bilgisayarlarda Görüntülenir
GÖÇ. GÖÇ : insanların siyasi,sosyal,ekonomik ve doğal nedenlerle geçici veya sürekli olarak yer değiştirmesine GÖÇ denir.
UYGUR DEVLETI ( ). Uygurlar, Asya Hun Devleti’ne bağlı olarak Orhun ve Selenga nehirleri kıyılarında yaşamışlardır. II. Kök Türk Devleti’nin son.
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
“Saygı” bir şeye, bir kimseye karşı çekinme ile birlikte duyulan sevgi, değer duygusu anlamına gelmektedir. Saygı bir değer olarak insan ilişkilerinin.
T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük KİTLE İLETİŞİM ARAÇLARI – ATATÜRK ve İLETİŞİM 1.
Sunum transkripti:

T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük TÜRKİYE’YE YÖNELİK TEHDİTLER

TÜRKİYE’ NİN JEOPOLİTİK ÖNEMİ T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük TÜRKİYE’YE YÖNELİK TEHDİTLER TÜRKİYE’ NİN JEOPOLİTİK ÖNEMİ Ülkemizin gelişmesini önlemek için bazı ülkeler ülkemizde terör ve kargaşa ortamı yaratmak için çaba göstermektedir.

Türk-Ermeni İlişkileri T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük TÜRKİYE’YE YÖNELİK TEHDİTLER TÜRKİYE’ YE YÖNELİK TEHDİTLER Türk-Ermeni İlişkileri Terörizm Misyonerlik

1- TÜRK- ERMENİ İLİŞKİLERİ T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük TÜRKİYE’YE YÖNELİK TEHDİTLER 1- TÜRK- ERMENİ İLİŞKİLERİ 19. Yüzyılın sonlarına kadar Ermenilerle ilişkilerimiz altın çağını yaşamıştır. Ermeniler, devlete bağlı oldukları için kendilerine «milleti sadıka» olarak kabul edilmiştir.

T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük TÜRKİYE’YE YÖNELİK TEHDİTLER OLAYLARIN GELİŞİMİ 19. Yüzyıldan itibaren İngiltere, Rusya ve Fransa’ nın bağımsızlık vaatleriyle Ermeniler ayaklanmaya başladılar. Bunun üzerine I. Dünya Savaşı’ nda 1915’ te Tehcir Yasası çıkartılarak, Ermeni vatandaşlarımız ülkenin güney illerine göç ettirildi. Fakat zorunlu göç sırasında; savaş, kıtlık, salgın hastalıklar, İttihat ve Terakki Partisinin bazı üyelerinin hataları ve çetelerin saldırıları sonucunda can kayıpları yaşandı.

T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük TÜRKİYE’YE YÖNELİK TEHDİTLER OLAYLARIN GELİŞİMİ Tehcir sırasında görevini yerine getirmeyenler cezalandırıldı. Ancak bazı Ermeniler, Tehcir sırasında yaşananları soykırım olarak değerlendirdiler. Sözde soykırım iddialarını gündemde tutmak için Ermeni örgütleri kurdular ve 1970’ li yıllardan itibaren yurt dışındaki Türk temsilciliklerine saldırılar düzenlediler. Bu saldırılarda 46 Türk diplomatı öldürüldü, onlarca kişi de yaralandı.

İDDİALAR VE TÜRKİYE’ NİN TUTUMU T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük TÜRKİYE’YE YÖNELİK TEHDİTLER İDDİALAR VE TÜRKİYE’ NİN TUTUMU Bu sözde soykırım iddiaları yüzünden Ermenistan ile ilişkilerimizde sorun yaşanmaktadır. Türkiye, bu konuda arşivlerini açarak araştırmaya destek vermektedir. Araştırmalar ve incelenen belgeler bir soykırım olmadığını açıkça ortaya koymaktadır.

T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük TÜRKİYE’YE YÖNELİK TEHDİTLER 2- TERÖRİZM Ülkemizde faaliyet gösteren bölücü örgütler uluslararası terör listesinde yer alan örgütlerdir. Terörizm ihtiyaç duyduğu maddi kaynaklara insan kaçakçılığı, haraç ve zorunlu bağış toplama, sahtecilik faaliyetleri, uyuşturucu ticareti ve soygun gibi yollarla ve dış yardımlarla ulaşır.

T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük TÜRKİYE’YE YÖNELİK TEHDİTLER 3- MİSYONERLİK Bir inancı yayma görüntüsü altında insanların zaaflarından yararlanarak onları din değiştirmeye zorlayan ve bu şekilde dış güçlere destek sağlamaya çalışan sistemli bir organizasyondur.

T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük TÜRKİYE’YE YÖNELİK TEHDİTLER 3- MİSYONERLİK Misyonerlerin başlıca faaliyetleri, dış güçlerden destek alarak inançlarına ait metinleri ücretsiz dağıtmak, yardım maksadıyla insanları kendi yanlarına çekmektir. Misyonerler, etnik kökenleri gündeme getirerek, yeni azınlıklar oluşturma gayreti içindedirler.

Ülkemize yönelik iç ve dış tehditler konusunda bilinçli olmalıyız. T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük TÜRKİYE’YE YÖNELİK TEHDİTLER ! SONUÇ Ülkemize yönelik iç ve dış tehditler konusunda bilinçli olmalıyız. Kültürüne, vatanına, değerlerine bağlı ve Atatürk’ ün işaret ettiği yolda çalışan bir devlet bu tehlikelerden etkilenmeyecektir. Ülkemizi tehdit eden iç ve dış tehlikelere karşı bireyler ve devlet olarak milli güvenliğimizi korumakta üzerimize düşen görevleri gerçekleştirmeliyiz.