Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

BEYZANUR YILMAZ D SEÇMELİ TEMEL DİNİ BİLGİLER.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "BEYZANUR YILMAZ D SEÇMELİ TEMEL DİNİ BİLGİLER."— Sunum transkripti:

1 BEYZANUR YILMAZ 1544 10-D SEÇMELİ TEMEL DİNİ BİLGİLER

2 FİTNE FESAT, TERÖR Kur’an-ı Kerim’de böyle değişik manalarda kullanılmış olan fitne kelimesi dilimizde insanlara fenalık ypopoapmak, onları belaya uğratmak ve genelde toplumda kargaşa çıkarmak gibi kötü fiil ve davranışlar için kullanılmaktadır. Fitne denince akla münferit bir takım olaylar sebebiyle ortaya çıkan küçük çaptaki bazı kötü davranışlar akla gelmekte ise de esas itibarı ile fitne, toplumun büyük kesimlerini ilgilendiren olaylar için kullanılır.

3

4 İmam-ı Birgivi hazretleri de, fitneyi böyle tarif etmiştir. (Tarikat-ı Muhammediyye) Muhammed Hadimi hazretleri de fitneyi benzeri şekilde tarif ettikten sonra, yetmişten fazla fitne çeşidi bulunduğunu bildirerek buyuruyor ki: (Fitne çıkarmak haramdır. Kur'an-ı kerimde, dinden saptırmak için fitne çıkaranların Cehenneme atılacağı ve fitne çıkarmanın adam öldürmekten daha kötü olduğu ve hadis-i şerifte de, fitne çıkarana Allahü teâlânın lanet edeceği bildirilmektedir.)

5 Fitnenin değişik manalarına Kur’an-ı kerimden birkaç örnek verelim: 1- Şirk, küfür: (Fitne tamamen yok oluncaya kadar kâfirlerle savaşın!) [Bekara 193] 2- Günah: (Bizi fitneye düşürme) diyenlerin kendileri fitneye düşmüştür. (Tevbe 49) 3- Bozgunculuk, kavga, ihtilal, [isyan], anarşi, kargaşa, bölücülük, fesat: (Fitne çıkarmak, adam öldürmekten daha kötüdür.) [Bekara 191]

6 (Kâfirler birbirinin dostları, yardımcılarıdır. Eğer, Allahü teâlânın emirlerini yerine getirmez, kendi aranızda dost olmazsanız, yeryüzünde, kargaşa, fitne ve büyük fesat çıkar.) [Enfal 73] Birkaç hadis-i şerif meali: (Fitne uykudadır. Fitneyi uyandırana Allah lanet etsin!) [İ.Rafii] (Din, dünya menfaatine alet edilince, fitneler zuhur eder.)

7 AYETLERE GÖRE DE FİTNE FESAT ÇIKARTMAK LANETLENMİŞTİR

8 TERÖR Terör hem dünya genelinde hem de Türkiye’de çok büyük sorunlar yaratmıştır ve günümüzde de bu sorunlar hala devam etmektedir. Ülkemizdeki ve dünyadaki bu temel sorunun kavramsal olarak neyi ifade ettiğini, nasıl ortaya çıktığını, kimler tarafından gerçekleştirildiğini bilememiz gerekir

9 Terör, siyasi amacı elde etmeye ve halkta belli düşünce ve davranışları benimsetmeye yönelik, halkta veya halkın belli bir kesiminde korku ve panik oluşturmak için zorlamayı ve şiddetin kullanılacağına ilişkin güncel tehdidi ifade etmektedir. Terör ile terörizm farklı kavramlardır. Terörizm; siyasal amaçlar için sistemli, örgütlü ve sürekli terör kullanmayı sistemleştiren bir strateji anlayışıdır.[

10

11 D ÜNDEN B UGÜNE B IR T ÜRKIYE G ERÇEĞI : TERÖR Türkiye’nin son 26 yıldır kanayan yarası haline gelmiş olan Bölücülük, şimdiki ismi ile etnik esasa dayalı federalleştirme sorunu ülkemizin iç güvenlik stratejilerini oluşturmaktadır.1984 yılında ilk eylemini yapan ve şiddetini yer yer arttırıp ve azaltan PKK terör örgütü ülkemizin iç güvenliğini tehdit etmektedir.

12 Ülkemizdeki terörün yanı sıra tüm dünyada şuan gündemde olan İSLAMİ TERÖR kavramı nedir ? Ve ne kadar doğrudur?

13 Amerika’daki intihar saldırıları bahanesiyle, ısrarla İslam terörü tabiri kullanılmaya başlandı. Ekrana bir binanın yanışı getiriliyor, arkasından namaz kılan müslümanlar gösteriliyor. Uçakta Kur’an-ı kerim bulundu, seccade bulundu, tesbih bulundu, işte İslam terörü deniyor..

14 Herhangi bir Müslüman suç işleyince, suçlu İslamiyet mi olur? Hristiyan Sırplar, ne zulümler yaptı. Kim Hristiyan zulmü veya Hristiyan terörü dedi? Hristiyan Ermenilerin, Yunanlıların, Rusların zulümleri pek meşhurdur. Kim buna Hristiyan zulmü veya terörü dedi? Denmesi de yanlış ve çirkin olur

15 Almanlar, Fransızlar, İtalyanlar terör çıkarsa, buna Hristiyan terörü mü denir? Yoksa Alman terörü, Fransız terörü, İtalyan terörü mü denir? Terörün din ile ilgisi yoktur, olamaz. Hele İslam terörü asla olamaz. Müslümanlıkta, hayvana, ağaçlara, otlara binalara bile zarar vermek yoktur. Hele intihar hiç yoktur.

16 Sonuç olarak tüm müslüman ülkelerin yönetimlerinde islamın etkili olması, batının İslam ve terörü birleştirmesindeki en önemli faktörlerin başında geliyor. Bu durum, bir çok batılı insanların kendi ülkelerinde yaşayan müslümanlara önyargılı bakmasına neden oluyor.

17


"BEYZANUR YILMAZ D SEÇMELİ TEMEL DİNİ BİLGİLER." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları