Hacettepe Üniversitesi Engelliler Araştırma ve Uygulama Merkezi

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Faaliyetin Süresi: 24 ay ( )
Advertisements

Prof.Dr.Erdal BEŞER ADÜ Tıp Fakültesi ADÜ SEM Müdürü
HÜKAM Hitit Üniversitesi Kadın ve Aile Sorunları Uygulama ve Araştırma Merkezi
Merkezin Kuruluş Tarihi: Mart 2010 Danışma Kurulu: 44 ESOGU öğretim üyesi ve 2 kişi üniversite dışından (Aile Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ve Belediye)
AVRUPA BİRLİĞİ SEVGİ BİLDİRİCİ Doç. Dr. CENGİZ HAKAN AYDIN SPOR YÖNETİCİLİĞİ.
“IP Universities” Istanbul, May 16 to 18, 2012 Albert Long Hall, BOGAZICI UNIVERSITY Institutional logo FM Ofisi – Üniversite İlişkisi Salih.

TAYYAR KUZ Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü
ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ STRATEJİK PLANI
Araştırma Görevlilerinin Öğrenci Laboratuvarlarına Katılımı
AVRUPA BİRLİĞİ BAKANLIĞI Valiliklerde AB İşleri İçin Kapasite Oluşturulması Projesi Tanıtım Toplantısı Antalya 22 Ocak 2013.
TR R3. TR R3 Bu Eylem 5.1 Projesi (Ulusal Gençlik Toplantısı) AB Gençlik Programı tarafından desteklenmiş ve Türk Kızılayı.
Merkezimiz tarihli resmi gazetede yayınlanan yönetmelikle kurulmuş ve yaklaşık 2 yıldır faaliyet göstermektedir. Kısa adı NAKSAM’dır. NAKSAM’IN.
AHEK KURULTAYININ ARDINDAN (9 haziran 2008). TTB-AHEK (Asistan Hekimler Eşgüdüm Kurulu) tarafından 09/06/2008 tarihinde AÜTF (Ankara Üniversitesi Tıp.
isletmehacettepe kariyer_hit
Maltepe Magder Başkanı Dr. Osman AYDIN
Bir Sosyal Sorumluluk Projesi Olarak Hacettepe’de Engelsiz Yaşam
TÜBİTAK Bilimsel Araştırma Projelerini Hazırlama Eğitimi Şubat 2014
İçişleri Bakanlığı Mahalli İdareler Genel Müdürlüğünün ulusal ortağı ve temel paydaşı olduğu Kadın Dostu Kentler Programı, Birleşmiş Milletler Nüfus Fonu-
Çalıştay: Başbakanlık Uzmanları için DEA 13 Ekim 2009 EuropeAid/125317/D/SER/TR Oturum 1 DEA Projesi Bileşenleri ve Çıktılar.
YERELDE AB SÜRECİ.
GAZİ ÜNİVERSİTESİ PATENT DESTEK BİRİMİ İstanbul, 07 Haziran 2010.
ULUSAL İSTİHDAM STRATEJİSİ EYLEM PLANLARI ( ) Özel Politika Gerektiren Grupların İstihdamının Artırılması 24 Aralık 2014.
Kafkas Üniversitesi Kadın Sorunları Araştırma Ve Uygulama Merkez Müdürlüğü Faaliyetleri Kafkas Üniversitesi Sağlık Yüksekokulu Öğr.Gör.Neriman.
15 Ekim 2012 Afyonkarahisar ENGELLİLERİN HAKLARINA İLİŞKİN SÖZLEŞMENİN UYGULANMASININ TEŞVİK EDİLMESİ VE İZLENMESİNE İLİŞKİN ULUSLARARASI VE ULUSAL MEKANİZMALAR.
HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ İLKÖĞRETİM BÖLÜMÜ TOPLULUĞU
İSTANBUL MEDENİYET ÜNİVERSİTESİ Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı
1 DEMOKRATİK OKUL KÜLTÜRÜNÜN GÜÇLENDİRİLMESİ PROJESİ Proje Tanıtım Kokteyli Doç. Dr. Abdurrahman EKİNCİ Proje Danışmanı Yeşilli Atatürk Ortaokulu.
ENGELSİZ ODTÜ BİRİMİ (EOB) EOB’nin Kuruluşu 2006 yılında onaylanan ve 2010 yılında revize edilen “Yüksek Öğretim Kurumları Özürlüler Danışma.
HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ DİLBİLİM TOPLULUĞU MAYIS
Prof. Dr. Mübeccel GÖNEN Merkez Müdürü
Çalıştay: Başbakanlık Üst Düzey Yöneticiler için DEA Oturum 2: DEA Projesi Bileşenleri ve Çıktılar 14 Ekim 2009 EuropeAid/125317/D/SER/TR.
Kastamonu-Çankırı-Sinop Meslek Yüksekokulları İşbirliği Toplantısı 15 Eylül Kastamonu Doç. Dr. Rıza Gürbüz Çankırı MYO Müdürü.
GENÇLİK PROGRAMI EYLEM 1.3. GENÇLİK DEMOKRASİ PROJELERİ
İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanlığı
T.C Hacettepe Üniversitesi DEĞİŞİM ÖĞRENCİLERİ TOPLULUĞU
HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ GENÇ MÜHENDİSLER TOPLULUĞU
HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ BESLENME VE DİYET TOPLULUĞU
HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ DİLBİLİM TOPLULUĞU Mart 2015
OKULUMUZLA İLGİLİ BASINDAN HABERLER
2013 YILI ETKİNLİKLERİ. Hacettepe Üniversitesi Stratejik Araştırmalar Merkezi (HÜSAM) tarafından davet edilen Dr. Eugene Kogan tarafından "Armenian Foreign.
HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ STRATEJİK ARAŞTIRMALAR MERKEZİ SENATO SUNUMU
Hacettepe Üniversitesi Nüfus Etütleri Enstitüsü
ÖZEL EĞİTİM VE REHBERLİK HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ
BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ
EKO-OKUL PROJESİ Eko-Okullar Programı okul öncesi ile ilk ve ortaokullarda çevre bilinci, çevre yönetimi ve sürdürülebilir kalkınma eğitimi vermek için.
Bu proje Avrupa Birliği ve Tu ̈ rkiye Cumhuriyeti tarafından finanse edilmektedir. İLKÖĞRETİM KURUMLARINA DEVAM ORANLARININ ARTIRILMASI PROJESİ (TR2010/ /001.
HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ HALK OYUNLARI TOPLULUĞU
MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Projeler Koordinasyon Merkezi Başkanlığı MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞININ KAPASİTESİNİN GÜÇLENDİRİLMESİ PROJESİ (MEBGEP)
EŞİT BİR EĞİTİM İÇİN ENGELSİZ KAMPÜS
ÖZEL EĞİTİMİN GÜÇLENDİRİLMESİ PROJESİ
Ortaklık Kurma Kütüphan-e Türkiye Tanıtım Çalışma Grubu Ankara, Ağustos 2015.
Çevre ve Doğa Bilimleri Uygulama Araştırma Merkezi Bülteni Ekim-Kasım-Aralık 2015.
Yönetim Kurulu Toplantısı 16 Aralık 2009 MEBGEP FAALİYETLERİNİN UYGULAMAYA YÖNELİK İLERLEMELERİ Yönetim Kurulu Toplantısı 16 Aralık 2009 MEBGEP FAALİYETLERİNİN.
1 T.C. GÜMRÜK VE TİCARET BAKANLIĞI ESNAF VE SANATKÂRLAR GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 14 Ocak 2016.
GÜNEYDOĞUM DERNEĞİ. AMACI Güneydoğunun ekonomik, kültürel ve sosyal alanlarda kalkındırılması amacıyla çalışmalar yapılmasının takipçisi olmak ve bu mealde.
ENGELLİLER UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ. Kuruluş: 2003 Özürlüler Araştırma ve Uygulama Merkezi 2014 yılından itibaren Engelliler Uygulama ve Araştırma.
İllerde Hangi Verimlilik Projeleri Uygulanabilir? Dr. Yücel Özkara Sanayi ve Teknoloji Uzmanı, Verimlilik Genel Müdürlüğü 2016 Yılı Verimlilik Projeleri.
TBMM’YE BİREYSEL BAŞVURU YOLLARININ TANITILMASI VE DESTEKLENMESİ PROJESİ 1 Mayıs Mayıs 2016.
STRATEJİ GELİŞTİRME DAİRE BAŞKANLARININ BOLOGNA SÜRECİNDEKİ ROLÜ Sabancı Üniversitesi 22 Ekim 2010.
Çankaya Üniversitesi Personel Daire Başkanlığı
MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI HAYAT BOYU ÖĞRENME GENEL MÜDÜRLÜĞÜ
İKLİM DEĞİŞİKLİĞİ KONUSUNDA FARKINDALIK GELİŞTİRME PROJESİ
PERFORMANSGÖSTERGESİ HEDEFE YÖNELİK TEDBİR FAALİYET LER
GIDA GÜVENLİĞİ PROJESİ KOBİ EĞİTİM SEMİNERİ
Ankara Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Sosyal Hizmet Bölümü
YETERSİZLİĞİ OLAN BİREYLERE İLİŞKİN ULUSLARARASI YASAL DÜZENLEMELER
Ankara Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Sosyal Hizmet Bölümü
KURUMSAL DIŞ DEĞERLENDİRME SORULARI
T.C. Yükseköğretim Kurulu
Sunum transkripti:

Hacettepe Üniversitesi Engelliler Araştırma ve Uygulama Merkezi http://www.engelsiz.hacettepe.edu.tr/ Hacettepe Üniversitesi Engelliler Araştırma ve Uygulama Merkezi

Merkezimizin Kuruluşu Engellilerin topluma etkin ve sorumlu olarak katılımına olanak sağlamanın çağdaş bir yükümlülük olduğu bilinciyle, Üniversitemiz Senatosu'nun 5 Ocak 2006 tarihli kararıyla Engelsiz Hacettepe Komisyonu (EHK)adıyla kurulmuştur. Ardından bir araştırma ve uygulama merkezi olarak yapılanma çalışmaları devam ettirilmiş ve 18 Ekim 2006 tarihli Üniversite Senatosu kararı ile ‘Hacettepe Üniversitesi Engelliler Araştırma ve Uygulama Merkezi (HÜEAUM) olarak faaliyete geçmiştir.

Merkezimizin Amacı Eğitimine devam eden ve çalışan tüm engelli Hacettepe’lilerin ve Türkiye'de yaşayan engelli bireylerin mevcut bilgi ve becerilerini en etkin şekilde kullanarak eğitime, öğretime, sosyal yaşama ve kültürel alanlara eşit bir şekilde katılmalarına destek olacak bilimsel araştırmaları ve etkinlikleri gerçekleştirmek ve konu ile ilgili geliştirilecek planlamalara, stratejilere ve politikalara katkı sağlamaktır. Ayrıca toplumun tüm alanlarına engellilikle ilgili farkındalığın artırılması yönünde katkı sağlamaktır.

Aralık 2013- Ocak 2015 Dönemi Faaliyetleri Merkezimizin Aralık 2013- Ocak 2015 Dönemi Faaliyetleri

Engelsiz Hacettepe Söyleşileri Merkezimiz amaçları doğrultusunda, belirtilen dönem içinde, konuyla ilgili rol model teşkil eden kişi ve uzmanların davet edildiği ‘Engelsiz Hacettepe Söyleşileri’ gerçekleştirmiştir.

Engelsiz Hacettepe Söyleşileri 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla düzenlediğimiz Engelsiz Hacettepe Söyleşisi’ne kişisel gelişim uzmanı Nil Sevin davet edilmiş, kendisi etkinliğimize ‘Öğrenilmiş Çaresizlik’ başlıklı konuşması ile katkıda bulunmuştur.   6 Aralık 2013, Ankara

Engelsiz Hacettepe Söyleşileri Bahar döneminde Hacettepe Üniversitesi Emekli Öğretim Üyesi ve Başkent Üniversitesi Odyoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Erol Belgin ‘Notalarda İnsan Sesi’ başlıklı konuşması ile katkıda bulunmuştur. 21 Mart 2014,Ankara

Engelsiz Hacettepe Söyleşileri ‘3 Aralık Dünya Engelliler Günü’ kapsamında üniversitemizdeki konuyla ilgili diğer paydaşlarla birlikte ‘Başaranlar’ etkinliğinde yer alınmıştır. 3 Aralık 2014,Ankara

Toplumu Bilgilendirme ve Farkındalığı Arttırma Çalışmaları İlk olarak İskenderun’da, ikincisi Konya’da, üçüncüsü Mardin’de gerçekleştirilen engelli bireyleri, aileleri ve uzmanları bilgilendirme toplantıları bu dönem içinde; Malatya’da üniversite gençlerinin farkındalığını artırma amacıyla ve Van’da ‘Uluslararası Kent ve Engelliler Çalıştayı’ kapsamında gerçekleştirilmiştir. 18-21 Nisan 2014, Van

Merkezimiz; Çalıştayda: Eğitim Sağlık Rehabilitasyon alanlarında görev almıştır.

Sözlü Bildirilerimiz 1)Prof.Dr. Esra Burcu, ‘Türkiye’de Engelli Bireylerin Sosyolojik Görünümü’ 2)Prof.Dr. Musa Sağlam, ‘Hacettepe Üniversitesi Örnekleminde Engellilik Konusunda Toplumun Farkındalılığını Artırmaya Yönelik Çalışmalar’ 3)Doç.Dr.A.Sanem Şahlı, İskenderun ve Çevresinde Yaşayan Engelliler Koklear Kullanıcıları Aileleri ve Öğretmenlerine Yönelik Değerlendirme ve Eğitim Projesi’ 4)Doç.Dr. A.Sanem Şahlı, ‘İskenderun ve Çevresinde Yaşayan İşitme Engelli Bireylerin Odyolojik Sonuçlarının İncelenmesi’ 5) Prof.Dr. Kadriye BAKIRCI – Çalışma Yaşamında Engelliler: Dışlanmadan Eşitliğe

Toplumu Bilgilendirme ve Farkındalığı Arttırma Çalışmaları Merkezimiz engellilik konusunda yapılmış ve yapılabilecek çalışmalar çerçevesinde üniversitelerarası işbirliğini geliştirmek amacıyla; İstanbul'da Sabancı Üniversitesi’nce düzenlenen “Engelsiz Türkiye İçin: Yolun Neresindeyiz?: Hacettepe Üniversitesi ve Sabancı Üniversitesi" konulu toplantıya katılmış ve engellilik konusunda çeşitli sunumlar yapılmıştır. 27 Mart 2014, İstanbul

Kurumsal Toplantılara Akademik Destek Verilmesi Bazı resmi kurumlar ile Sivil Toplum Kuruluşları’nın düzenlediği engellilik konusundaki etkinliklere Merkez olarak uzmanlık alanlarımız dahilinde akademik destekler verilmiştir.

Kurumsal Toplantılara Akademik Destek Verilmesi Merkezimiz; Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü'nce düzenlenmiş olan «Kamuda Engelli İstihdamının Analizi» toplantısına katılmıştır. 17 Eylül 2014, Ankara

Kurumsal Toplantılara Akademik Destek Verilmesi Merkezimiz; Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü ve Avrupa Komisyonu Teknik Destek ve Bilgi Değişim Ofisi (TAIEX) işbirliği ile düzenlenen "Engelli Bireylerin Siyasal Yaşama Katılımı" konulu çalıştayda görev almıştır. 13-14 Ekim 2014, Ankara

Kurumsal Toplantılara Akademik Destek Verilmesi Merkezimiz; T.C. Başbakanlık Kamu Denetçiliği Kurumu (KDK) ve UNİCEF tarafından ortaklaşa düzenlenen ‘Üniversitelerin Kadın, Çocuk ve Engelli Birimine Yönelik Kurum Tanıtım ve İşbirliği Çalıştayı’na katılmıştır. 12 Aralık 2014, Ankara

Sosyal, Kültürel ve Sanatsal Etkinlikler 3 Aralık Dünya Engelliler Günü vesilesiyle, Üniversitemiz Halk Sağlığı Enstitüsü ile işbirliği içinde ‘Benim Gözümden Ankara’ adlı fotoğraf sergisi düzenlenmiştir.

Sosyal, Kültürel ve Sanatsal Etkinlikler Merkezimiz ‘Ankara Engelsiz Flimler Festivali 2015’ için danışma kurulunda yer almış ve festivalin farkındalığı artırması konusunda neler yapılabileceği ile ilgili olarak katkıda bulunmuştur.

2015 döneminde de; -Engelsiz Hacettepe Söyleşilerine, -Türkiye’nin farklı bölgelerinde farkındalığı artırma toplantılarına, -Resmi kurumlara ve sivil toplum kuruluşlarına konuya ilişkin akademik destek verilmesine, -Sosyal, kültürel ve sanatsal etkinliklere ilişkin çalışmalarımıza büyük bir hızla devam etmeyi planlamaktayız.

Engelliler Araştırma ve Uygulama Merkezi olarak Rektörlüğümüze faaliyetlerimize verdiği değerli katkılar için TEŞEKKÜR EDERİZ…