Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğrenci Danışmanlık Sisteminin Güçlendirilmesi Tıp Eğitimi Çalıştayı Grup Çalışması 14.5.2010.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
TÜRKİYE’DE ÇOCUK DOSTU ŞEHİRLERİN GELİŞTİRİLMESİ İÇİN ATILACAK ADIMLAR ÇDŞ Toplantısı Ankara Nisan 2006.
Advertisements

DANIŞMANLIK SİSTEMİ.
Prof.Dr.Erdal BEŞER ADÜ Tıp Fakültesi ADÜ SEM Müdürü
Yer: İMÜ Rektörlük Toplantı Odası Tarih ve Saat: 3 Eylül 2013 Salı, 14:00.
ARAŞTIRMA GÖREVLİLERİ AKADEMİK KURULU Tarihli Asistan Akademik Kurulu – 1 yılda ne değişti?
REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMA SERVİSİ ETKİNLİKLERİ
SAKARYA ÜNİVERSİTESİ’NDE
Güz Yrd. Doç.Dr. Zeynep Ocak
ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ STRATEJİK PLANI
Mahmut Kiper TTGV Başuzman 5 Nisan 2011 CerModern-Ankara.
Uluslararası Hareketlilik ve Finansman İzmir Ekonomi Üniversitesi Oturumu.
KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ 1.TIP EĞİTİMİ ÇALIŞTAYI ÖĞRENCİ ANKETİ.
Probleme Dayalı Öğrenme -İki Yıllık Deneyim-
HASTA HAKLARI UYGULAMALARI
ADÜ TIP FAKÜLTESİ TEB MÜFREDAT VE ENTEGRASYON ALT BİRİMİ Başkan Doç.Dr. Mustafa ALTINIŞIK.
T.C. ANKARA KALKINMA AJANSI DOĞRUDAN FAALİYET DESTEK PROGRAMI-2010 ANKARA İLİ SEKTÖREL REKABET ANALİZİ FİZİBİLİTE PROJESİ ANKARA TİCARET ODASI 15 NİSAN.
Kurullar hangi kurumlarda oluşturulmalıdır?
MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ
Okulda Yönetime Ve Karara Katılım TUNCAY TAŞBAŞ , ALPER ALEMDAR , Karadeniz Teknik Üniversitesi, Fatih Eğitim Fakültesi, Bilgisayar ve.
Dış Ticaretin Gelişimi Bölgesel Yaklaşımlar I. Ticaret Müşavirleri Konferansı 28 Nisan 2011 TİM Dış Ticaret Kompleksi.
TODUP VE ÖĞRENCİ ARAŞTIRMALARI GRUBU.
ERCİYES ÜNİ. TIP FAKÜLTESİ TIP EĞİTİMİ ANABİLİM DALI
KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ UZMANLIK EĞİTİMİ 9 Ocak 2013.
ÜNİVERSİTE SAĞLIK MERKEZLERİ ÇALIŞANLARININ ÇALIŞMA KOŞULLARI VE ÖZLÜK HAKLARI Başkan: Dr. Rüştü Güner Raportörler: Dr.Özlem Elçin Dr. Sare Mıhçıokur.
T.C. TARIM VE KÖYİŞLERİ BAKANLIĞI ZİRAİ ÜRETİM İŞLETMESİ PERSONEL VE MAKİNE EĞİTİM MERKEZİ MÜDÜRLÜĞÜ SAFER 2009 AÇILIŞ TOPLANTISI.
ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ KADIN SORUNLARI UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ
KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ ASİSTAN AKADEMİK KURULU 18 Aralık 2013.
Tıp Fakültesi Prof. Dr. Elif N. Özmert. Dekanlık Seçimi ( ) Dört Aday Fakülte Akademik Kurulu ( ) Öğretim elemanları, tüm asistanlar.
VI. ULUSAL TIP EĞİTİMİ KONGRESİ Gizem Tomaşan, UTEK 2010 VI. Ulusal Tıp Eğitimi Kongresi 2-5 Haziran 2010, Adnan Menderes Üniversitesi, AYDIN Akreditasyonda.
1 DEMOKRATİK OKUL KÜLTÜRÜNÜN GÜÇLENDİRİLMESİ PROJESİ Proje Tanıtım Kokteyli Doç. Dr. Abdurrahman EKİNCİ Proje Danışmanı Yeşilli Atatürk Ortaokulu.
2014 Tıp Eğitimi Çalıştayı Program Değerlendirme ve Geliştirme Kurulu sunumu.
BEP HAZIRLAYACAK EKİBİN OLUŞTURULMASI
ENGELSİZ ODTÜ BİRİMİ (EOB) EOB’nin Kuruluşu 2006 yılında onaylanan ve 2010 yılında revize edilen “Yüksek Öğretim Kurumları Özürlüler Danışma.
EĞİTİM SÜRECİ Yönetim ve Denetim PDR ve diğer öğrenci kişilik hizmetleri Akademik:Öğretim ve araştırma.
Hacettepe Üniversitesi Psikolojik Danışma ve Rehberlik Uygulama ve Araştırma Merkezi (PDRMER) Hacettepe Üniversitesi Psikolojik Danışma ve Rehberlik.
2. GRUP Prof. Dr. Selma ÇİVİ Prof. Dr. Dilek GÜLDAL Doç. Dr. Yeşim UNCU Yrd. Doç. Dr. Nazlı ŞENSOY Yrd. Doç. Dr. Muharrem.
Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Toplumsal Duyarlılık Projesi
KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ UZMANLIK EĞİTİMİ 4 Ocak 2013 Tarihindeki Fakülte Kurulu’nda kabul edilen ilkeler ve çalışmalar.
Koordinatörler Toplantısı - 29 Kasım 2007 Yerleştirme (Staj) Hareketliliği Yrd.Doç.Dr.Sevinç HATİPOĞLU Erasmus Öğrenci Sorumlusu
BOLOGNA SÜRECİNİN TÜRKİYE’DE UYGULANMASI PROJESİ Kasım 2006 Fırat Üniversitesi, Elazığ Nezih Güven- Bologna Rehberi.
Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Uzmanlık Öğrencilerinin Eğitim ve Mesleki Kariyer hakkındaki Görüş ve Tutumları Doç. Dr. Gür Akansel Kocaeli Üniversitesi.
Koordinatörler Toplantısı - 29 Kasım 2007 Öğrenci Hareketliliğinde Erasmus Koordinatörlerinin İzlemeleri Gereken Yol Yrd.Doç.Dr.Sevinç HATİPOĞLU Erasmus.
ARAŞTIRMA GÖREVLİLERİ AKADEMİK KURULU
HEKİMLİĞE HAZIRLIK PROGRAMI. HEKİMLİĞE HAZIRLIK PROGRAMI PROGRAMIN ANA HEDEFLERİ  Hekimlik uygulamalarında temel becerileri kazandırmak  Öğretim üyesi.
Türkiye’de Açık ve Uzaktan Öğretim Temel Politikası (Çalıştay Raporu) Prof. Dr. Üstün Özen Atatürk Üniversitesi, Açıköğretim Fakültesi Dekanı.
Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Farmakoloji Anabilim Dalı Stratejik Planı Misyon
KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ’NDE ÖLÇME DEĞERLENDİRME ÇALIŞMALARI
BEP GELİŞTİRME BİRİMİNİN GÖREVLERİ
Hacettepe Üniversitesi Nüfus Etütleri Enstitüsü
MÜHENDİSLİK FAKÜLTELERİ İÇİN BİR A KADEMİK PE RSONEL V ERİ TABANI APEV Rıdvan Berber, Emine Yağmur Ankara Üniversitesi Mühendislik Fakültesi.
Akreditasyon Ara Değerlendirme Yard.Doç.Dr. Esin Kulaç Tıp Eğitimi AD Tıp Eğitimi Çalıştayı Mayıs 2014.
İstanbul Tıp Fakültesi Tıp Eğitimi Anabilim Dalı 16 Mart 2006 “İstanbul Tıp Fakültesi’nde Eğitim Merkezi’nden Anabilim Dalına”
YGS DENEME SINAVI SORU HAZIRLAMA KOMİSYONU TOPLANTISI
İNSAN KAYNAKLARI POLİTİKASI İNSAN KAYNAKLARI MÜDÜRLÜĞÜ İnsan Kaynakları Müdürlüğü 1 KARİYER İMKANI ÇALIŞAN BİLGİLERİ STAJ BAŞVURUSU SOSYAL İMKANLAR AÇIK.
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği 81 İLE 81 AKADEMİK DANIŞMAN PROJESİ 6 EKİM 2015, İZMİR İZMİR YEREL KALKINMA SİNERJİ TOPLANTISI.
KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ ASİSTAN AKADEMİK KURULU
ÖRNEK REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMANLIK YÜRÜTME KURULU TOPLANTISI
Özürlü Öğrenci Birimleri Engelsiz Üniversite Birimleri 17.MAYIS.2010 Prof. Dr. Bülbin Sucuoğlu
KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ MEZUNLAR DERNEĞİ Gözde ÇELİK YÖRÜKOĞLU.
Eğitim Faaliyetleri Dr. Dilek Bayramgürler.
MEZUNİYET ÖNCESİ TIP EĞİTİMİ ÇALIŞTAYI
Cinsel İstismarda Ruhsal ve Hukuksal Sorunlar
KOÜ Tıp Fakültesi Program Değerlendirme Kurulu sunumu, Kapanış ve Temenniler Dr. Kenan BEK
PROJE SOSYAL DİYALOG KOMİTESİ TOPLANTISI GÜNDEMİ (1)
KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ ASİSTAN AKADEMİK KURULU
Uludağ Üniversitesi Kalite Kurulu
HE-KİM SOSYAL? TODUP D-1 GRUBU.
MEZUNİYET ÖNCESİ TIP EĞİTİMİ ÇALIŞTAYI
BURSA TEKNİK ÜNİVERSİTESİ MATEMATİK TOPLULUĞU
MÜHENDİSLİK FAKÜLTELERİ İÇİN BİR AKADEMİK PERSONEL VERİ TABANI APEV
Sunum transkripti:

Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğrenci Danışmanlık Sisteminin Güçlendirilmesi Tıp Eğitimi Çalıştayı Grup Çalışması 14.5.2010

Katılanlar Şükrü Hatun Bülent Çoşkun Güner Ulak Özgül Altıntaş Ayşe Karson Ayla Günlemez Yıldız Ulusoy (eğitim fakültesi)-son anda geldi Ebru Şafak Zehra Şamlıoğlu (öğrenci işleri) Sema Günen (öğrenci işleri

Toplantı seyri Danışmanlık sistemi konusunda 26 Nisan 2010’da öğrenci temsilcilerinin katılımı ile yapılan toplantının sonuçları özetlendi O toplantıda uzlaşılan konular ve yeni öneriler/yaklaşımlar tartışıldı Mevcut durum Bir çok nedenle öğrencilerin kullanmadığı bir danışmanlık sistemi var Değişik girişimlere rağmen öğrenci/danışman etkileşimi sağlanamadı En çok DI öğrencilerinin danışmanlığa ihtiyacı var Öğrencilerin danışmanlık ihtiyaçları değişken Akademik/eğitim Psikososyal Kariyer Danışmanlık sistemini düzenleyen bir yönerge yok

Öneriler/kararlar Dekanlık bünyesinde bir öğrenci danışmanlığı kurulu kurulması Şükrü Hatun Dönem koordinatör yardımcıları Bülent Çoşkun Güner Ulak Zeynep Cantürk Özgül Altıntaş Ayşe Karson Ayla Günlemez Gür Akansel Ebru Şafak Zehra Şamlıoğlu (öğrenci işleri) Öğrenci temsilcisi Sema Günen (öğrenci işleri) Şu andaki sistemin kaldırılması ve bunun yerine; D I öğrencileri için “ Toplumsal duyarlılık ve öğrenci araştırması” sorumlusu olan öğretim üyesinin aynı zamanda danışman olması Diğer dönemler için o dönemde eğitim veren öğretim üyeleri ve bir üst sınıftaki öğrencilerden oluşan en az 15 kişilik danışma kurulları oluşturulması

Öneriler/kararlar Dönem danışma kurullarından yansıyan sorunlar konularına göre gerektiğinde konularına (burs, psikososyal, kariyer vs) göre dekanlıktaki kurula aktarılması Preklinik ders programlarına ayda 1 saat danışmanlık saati konması Öğrenci işlerinde danışmanların isimlerinin yer aldığı bir pano yapılması Danışmanlık sistemini ve danışmanların görevlerini açıklayan bir yönerge yazılması (Şükrü Hatun) Danışmanlar için bir rehber hazırlanması (Ebru Şafak) Danışmanlık sistemi ile ilgili geri bildirim formu hazırlanması (Ayşe Karson,Ebru Şafak)

Teşekkürler