Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Okulda Yönetime Ve Karara Katılım TUNCAY TAŞBAŞ - 260701, ALPER ALEMDAR - 291272, Karadeniz Teknik Üniversitesi, Fatih Eğitim Fakültesi, Bilgisayar ve.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Okulda Yönetime Ve Karara Katılım TUNCAY TAŞBAŞ - 260701, ALPER ALEMDAR - 291272, Karadeniz Teknik Üniversitesi, Fatih Eğitim Fakültesi, Bilgisayar ve."— Sunum transkripti:

1 Okulda Yönetime Ve Karara Katılım TUNCAY TAŞBAŞ - 260701, ALPER ALEMDAR - 291272, Karadeniz Teknik Üniversitesi, Fatih Eğitim Fakültesi, Bilgisayar ve Öğretim teknolojileri Eğitimi Bölümü, Trabzon/TÜRKİYE Danışman: Yrd. Doç. Dr. Muhammet BERİGEL

2

3 BEŞİRLİ İMKB ORTAOKULU Okul müdürü sayın İbrahim KALYONCU tarafından yapılan görüşmede projenin tanıtımı yapıldı. Kalyoncu projemize benzer bir projeyi de kendisinin yürüttüğünü söyledi. Okulda projeyi yürütmek için valilik izni alınması gerektiğini ancak dekanlık ya da danışman tarafından yazı gönderilirse ve yazının yanına proje öneri formunu da eklersek projeyi okulda uygulatabileceğini söyledi. Okulda 71 öğretmen bulunmaktadır. Alınan kararlar hakkında ve okulda yönetimin nasıl işlediği hakkında bizi bilgilendirmek için gerekli resmi yazıların yapılması gerektiğini söyledi.

4 SÖĞÜTLÜ ORTAOKULU Söğütlü Ortaokulunda sayın Osman ile görüştük. Kendisi okulun Bilişim Teknolojileri ve Yazılım öğretmenidir. Osman hoca okulda yönetimin nasıl işlediği hakkında detaylıca bizi bilgilendirdi. Okulda yılda üç sefer öğretmenler kurulu toplantısı yapılmaktadır. Okul müdürü bu toplantıların gün ve saatlerini kendisi belirlemektedir. Toplantı gününden önce toplantıda görüşülecek gündem maddeleri her öğretmene duyurulmaktadır. Duyuru kağıda baskı şeklinde yapılmaktadır. Toplantı günü izinli öğretmen dışındaki her öğretmen orada bulunmak zorundadır. Gündem maddeleri tartışmaya açıldığında her öğretmen fikrini söylemektedir. Her maddeye ilişkin fikirler yazman tarafından karar defterine işlenmektedir. Tartışma bittikten sonra oylamaya sunulan karar yine karar defterine x oyla kabul edilmiştir veya kabul edilmemiştir şeklinde işlenmektedir.

5 SÖĞÜTLÜ ORTAOKULU Söğütlü ortaokulunda 25 öğretmen bulunmaktadır. Okulda genellikle demokratik bir karar alma süreci mevcuttur. Demokratik olmadan alınan kararlara verilen bir örnek; okulun perdelerini yaptırmak için kimsenin görüşünü almadan müdürün kendi isteği doğrultusunda perdeyi almak için firmayı kendisi seçmiş ve yine perdenin rengine ve boyutlarına da müdür astlarının fikrini almadan hareket etmiştir. Devamında müdürün yapılan kurul toplantılarının dışında olağan üstü durumlarda acil karar alması gerektiği zamanların olduğunu söylemiştir. Bu durumlarda ise nöbetçi bir öğrencinin her sınıfa giderek öğretmenlere öğle arasında toplantı vardır diyerek bilgilendirmektedir. Öğretmenler bu durumdan genellikle şikayetçi olmaktadır. Sebebi ise öğle arasının yemek saati olmasıdır.

6 SENDİKA KARARI

7 NÖBET TUTMA EYLEMİ Nöbet tutma karşılığında ücret ödenmediği için öğretmenlerin sendika kararı sonucu eylem yaptığını ancak müdür ile aralarında sıkıntı yaşanmaması için nöbetini tutmak zorunda kalan arkadaşlar olduğunu söyledi. Ayrıca bu projenin üniversitede öğrenci temsilcileri üzerinde uygulanınca daha etkili olacağını söyledi. Öğrenci temsilcilerinin aldığı kararların öğrenci topluluklarınca bilinmediğini ve değerlendirilmediği vurgulamıştır.

8 Dinlediğiniz için teşekkür ederim. Soru ve Önerileriniz.. ALPER ALEMDAR – TUNCAY TAŞBAŞ


"Okulda Yönetime Ve Karara Katılım TUNCAY TAŞBAŞ - 260701, ALPER ALEMDAR - 291272, Karadeniz Teknik Üniversitesi, Fatih Eğitim Fakültesi, Bilgisayar ve." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları