Mali Konular İşletme Maliyetinin Hesaplanması. Mali Konular İşletme Maliyetinin Hesaplanması 2 5-2 Küçük işletmelerde muhasebe ve nakit akışı Tanımlama.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
ÜNİTE 16 TAHVİL DEĞERLEMESİ
Advertisements

Temel Anlamıyla Değer Tahmini
İŞLETME - MUHASEBE Naim DENİZ.
İŞLETME II FİNANSMAN FONKSİYONU 4.DERS Yrd. Doç. Dr. Recep KILIÇ
FİNANSAL PLANLAMA BAŞABAŞ NOKTASI ANALİZİ FİNANSAL DENETİM
BÖLÜM VIII FİNANS YÖNETİMİ.
Chapter 1 Learning Objectives
GİRİŞİMCİ SUNUMU.
HAZIRLAYAN: TANER KAYA
GSYİH”NIN HESAPLANMASI VE HESAPLAMA YÖNTEMLERİ
5. İşletme Dönemi Finansman Planının Hazırlanması
FİNANSAL ANALİZ.
5. ÜNİTE Finansal Analiz Finansal Yönetim, 2. Baskı
FİNANSAL PLANLAMA BAŞABAŞ NOKTASI ANALİZİ FİNANSAL DENETİM
İŞLETMELERDE BİLGİ VE ÖLÇME SİSTEMİ: MUHASEBE
FİNANSAL ANALİZ.
İleri Muhasebe ve Denetim Düzenlemesi Programı– Modül 28 Emeklilik Fonları Richard Berr Direktör, Değerleme ve Raporlama 20 Haziran 2006.
NAKİT BÜTÇESİ İşletmenin gelecekteki çalışmaları ile ilgili olup,belirli bir dönem(genellikle bir yıl) nakit giriş ve çıkışlarının gösterildiği bir tablo.
Çalışma Sermayesi Yönetimi
İşletmelerde Muhasebe Faaliyetleri 8
Nakit Yönetimi Dairesi
İŞLETMENİN FAALİYETLERİNE KAYNAK BULMA: FİNANSMAN
Bölüm 2 Finansal Analiz Muhasebe: Karar vermenin dayanağı: Ne durumdayız? İşletmelerin finansal durum analizi Karar vermede kullanılan kritik oranlar.
Çalışma Sermayesi Yönetimi
MUHASEBE I DERSİNİN KAPSAMI
1. İŞLETMELERDE KAYNAK BULMANIN ÖNEMİ VE KAYNAK SAĞLAMA SİSTEMİ OLARAK FİNANSMAN
MUHASEBENİN UZMANLIK ALANLARI
9.BÖLÜM İŞLETMELERDE FİNANSMAN İŞLEVİ VE YENİ FİNANSMAN YÖNTEMLERİ
FİNANS DIŞI ALANLARDA ÇALIŞANLAR İÇİN
İşletme Finansı Doç.Dr. G. Cenk AKKAYA.
ÜNİTE 5 (Bölüm 1) FİNANSAL ANALİZ
BÜTÇE RASYOLARI.
MALİ ANALİZ TEKNİKLERİ
İŞLETME FİNANSININ ( FİNANSAL YÖNETİMİN) KAPSAMI
Planlama Nedir? Planlama, işletmenin tümünü ya da herhangi bir birimini ilgilendiren, gelecekteki hareket tarzının ilkelerini saptama süreci veya işlerin.
İŞLETMELERDE BİLGİ VE ÖLÇME SİSTEMİ: MUHASEBE
Duran Varlıklar Rasyosu
ÜNİTE 5 (Bölüm 2) FİNANSAL ANALİZ
Proje Adı : Mali Performansa Genel Bakış Bölüm Adı : Sunanın Adı:
Finansal Tablolar ve Özellikleri
Yrd.Doç Dr. YILMAZ GÖKŞEN
Çalışma Soruları.
Dikey yüzdeler analizi
Finansal Tablo Analiz Teknikleri
Tahviller ve Değerlemesi
Sermaye Maliyeti *Firmalar sadece özkaynaklarını projelerin
Oran Tekniği Oran tekniği, mali tablo kalemleri arasındaki ilişkilerin, yüzdeler veya birbirinin katı şeklinde ortaya konmasıdır.
LUCA Bilgisayarlı muhasebe programı
Mühendislik Ekonomisi
FİNANSAL TABLOLAR F.Dilvin Taşkın. Finansal Tablolar ve Raporlar Yıllık Rapor??? 1. Bilanço: belirtilen tarihte işletmenin sahip olduğu varlıkları.
1 GİRİŞİMCİ SUNUM TASLAĞI. 1. İletişim Formu 2. Şirket Hakkında Bilgi 3. Genel Bilgi 4. Sektör ve Pazar Hakkında 5. Teknoloji ve Patent Hakkında 6. Rakip.
FİNANSÇI OLMAYANLARA FİNANS
BÖLÜM 15 İşletme Sermayesi Yönetimi. BÖLÜM 15 İşletme Sermayesi Yönetimi.
MUHASEBEDE KULLANILAN FİNANSAL TABLOLAR
MUHASEBE I DERSİNİN KAPSAMI
TEK DÜZEN HESAP PLANI PROF. DR. METİN SABAN YRD. DOÇ. DR. HAKAN VARGÜN
Sermaye Maliyeti Sermaye maliyeti; kullanılan veya kullanılması planlanan her çeşit kaynağın, maliyetlerinin ağırlıkları dikkate alınarak ortalamasının.
Sermaye Maliyeti Sermaye maliyeti; kullanılan veya kullanılması planlanan her çeşit kaynağın, maliyetlerinin ağırlıkları dikkate alınarak ortalamasının.
MALİ ANALİZ.
Sermaye Maliyeti Sermaye maliyeti; kullanılan veya kullanılması planlanan her çeşit kaynağın, maliyetlerinin ağırlıkları dikkate alınarak ortalamasının.
BİLANÇO VE UYGULAMALARI
Şirket Adı Mali Performansa Genel Bakış
İŞLETMELERDE BİLGİ VE ÖLÇME SİSTEMİ: MUHASEBE
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
Aktif Nitelikli Dönem Ayırıcı Hesaplar
İÇİNDEKİLER Firmalarda Uzun Vadeli Yatırım Kararları (Sermaye Bütçelemesi) Sermaye Bütçelemesi ve Nakit Akımı Analizleri Projenin Nakit Akımlarının Tahmini.
HESAP PLANI.
İŞLETMELERDE BİLGİ VE ÖLÇME SİSTEMİ: MUHASEBE
Çalışma Soruları.
Çalışma Soruları.
Sunum transkripti:

Mali Konular İşletme Maliyetinin Hesaplanması

Mali Konular İşletme Maliyetinin Hesaplanması Küçük işletmelerde muhasebe ve nakit akışı Tanımlama ve izleme süreçlerine nasıl yaklaşmalı: –Satışlar –Miktarlar –Maliyetler –Yatırımlar –Nakit Küçük bir işletmede ekonomik ve mali yaklaşımlar

Mali Konular İşletme Maliyetinin Hesaplanması Mali Plan Size borç veren, işletmenizin başarılı olup olmayacağını bilmek istiyor. Eşiniz de bilmek istiyor!

Mali Konular İşletme Maliyetinin Hesaplanması Mali Plan Birçok durumda mali planın işletmenizin en önemli parçası olduğuna inanılıyor. Mali plan, özellikle yeni bir işletme önerdiğiniz durumlarda önem kazanıyor.

Mali Konular İşletme Maliyetinin Hesaplanması Mali Plan İş planınıza neyi dahil etmelisiniz ki mali güvenilirliğinizi karşıya aktarabilesiniz?

Mali Konular İşletme Maliyetinin Hesaplanması Mali Plan Mali güvenilirlik genellike üç yaklaşımla değerlendirilir: –Ödeme yeteneği –Karlılık –Nakit akışkanlığı

Mali Konular İşletme Maliyetinin Hesaplanması Mali Plan Ödeme yeteneği, değişimleri net değeri ile değerlendirir –Emeklilik hesabınızdaki gelişim Karlılık, kazançları izler –Gelir elde etme yeteneği Nakit akışkanlığı, nakit akışını ve borç ödeme yeteneğini ölçer –Faturaların zamanında ödenmesi

Mali Konular İşletme Maliyetinin Hesaplanması Ödeme Yeteneği İşletmeye yapılmış sabit varlık (sizin sahip olduğunuz) yatırımı sermaye kaynakları ile karşılaştırır (aktifler – borcunuz ve net değeriniz) Güncel bir bilanço gerektirir

Mali Konular İşletme Maliyetinin Hesaplanması Karlılık İşletmenin kazanlarını ölçer Gelir tablosu gerektirir

Mali Konular İşletme Maliyetinin Hesaplanması Nakit Akışkanlığı Kısa vadeli sorumluluklarını yerine getirebilmesi için işletmenin nakit sağlama yeteneğini ölçer Genellikle bir veya daha fazla yıl için öngörüde bulunan nakit akış tablosu gerektirir

Mali Konular İşletme Maliyetinin Hesaplanması Mali Plan Bir işletmenin mali durumunu aktarmak için kullanılacak araçlar: –Bilanço – ödeme yeteneği –Gelir tablosu - karlılık –Nakit akış planı – nakit akışkanlığı

Mali Konular İşletme Maliyetinin Hesaplanması Bilanço Bir işletmeye fonların nasıl sağlandığı (alacaklar) ve kullanılan mali yöntemlerin (borçlar) belirli bir zaman dilimindeki görüntüsü.

Mali Konular İşletme Maliyetinin Hesaplanması Gelir Tablosu Bir gelir tablosu, işletmenin gelir sağlamak için kullandığı kaynaklarla ilişkili olarak ne kadar gelir sağladığını ölçer.

Mali Konular İşletme Maliyetinin Hesaplanması Nakit Akış Planı Bir nakit akış planı, belirli bir planlama dönemi içindeki tüm kaynak ve nakit kullanımının öngörüsüdür. İşletmenin borç ödeme ve diğer mali sorumluluklarını zamanında yerine getirebilme yeteneğini değerlendirir.

Mali Konular İşletme Maliyetinin Hesaplanması Nakit akışını anlama & yönetme başarının anahtarıdır Genellikle muhasebecilerin aylık/dönemlik/yıllık olarak zorunlu hazırladığı mali tablolar işletmenizin yönetiminde haftalık ya da günlük planlama araçları olarak kullanılmalıdır.

Mali Konular İşletme Maliyetinin Hesaplanması Nakit Akışı Kasa açılışı + müşteri/diğer alacaklardan nakit makbuzları - bordro maliyetleri - harcamalar/stoklar/demirbaşlar için tedarikçilere yapılan ödemeler + borç verenlerden alınan nakit veya borç finansmanı - nakit ödemeler, borç faizleri dahil = Kasa Kapanışı

Mali Konular İşletme Maliyetinin Hesaplanması Mali Plan İş planınıza bir bilanço, gelir tablosu ve nakit akış planı dahil edin.

Mali Konular İşletme Maliyetinin Hesaplanması Mali Plan Mali öngörülerinizin ölçümü için kullanacağınız bu üç aracın güçlü yanlarının yazılı ifadesi de dahil edilmeli. Mali öngörülerinizi yaparken kullandığınız varsayımları da ifade edin.

Mali Konular İşletme Maliyetinin Hesaplanması Malvarlığı Yönetimi Mali planınız aynı zamanda sabit varlıklarınızı da nasıl alıp, yöneteceğinizi belirtmeli – satın alma, farklı kiralama yöntemleri. Sabit varlıklarınız ne kadar etkili kullanılıyor?

Mali Konular İşletme Maliyetinin Hesaplanması Malvarlığı Yönetimi İşletmenizin geleceğini planlarken, işletmenizin büyüklüğüne oranla sabit varlıklara yapılan yatırımların analizi faydalı olabilir. Malvarlığı yönetimi genellike gelecekteki net büyüme için en iyi göstergedir.

Mali Konular İşletme Maliyetinin Hesaplanması Gerekli Sermaye Mali planınızın son bölümü iş planınızı uygulayabilmek için ne kadar paraya ihtiyacınız olduğunu ifade etmeli. Mali kaynaklarınızı tanımlayın. Varsa mali beklentinizi ekleyin.

Mali Konular İşletme Maliyetinin Hesaplanması Mali Durum Gerekli olan mali kaynak miktarını ve türünü (borç, tahvil, hisse senedi) ve işletmenin beş yıllık bir süreçte sürdürülebilir olmabilmesi için gerekli mali kaynağın zamanlamasını belirtin. Mali kaynakların nasıl kullanılacağını gösterin. Eğer varsa borçların ödenmesi için ne zaman ve nasıl gelir sağlanacağını ve yatırımcılara yatırımlarının nasıl bir dönüşü olacağını gösterin.

Mali Konular İşletme Maliyetinin Hesaplanması Mali Durum devam…. Özet Gelir Tablosu, Bilanço ve Nakit Akış Tabloları ile 24 aylık ve 3-5 yıllık öngörüler sunun Eklerde bütün tabloları verin Mali öngörülerinizi rakiplerinizin verileri ve sanayi ortalamalarının analizleri ile destekleyin.