İKS İLÇE-İL-MERKEZ DÜZEYLERDEKİ RAPORLARI. İLÇE DÜZEYİ RAPORLARI.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
1. GİRDİ KRİTERLERİ PUANLANDIRMA MATRİSLERİ
Advertisements

OKUL REHBERLİK SERVİSLERİ DESİMAL SİSTEMİ
Okulumuzda kurulacak olan Fatih projesi ile ilgili bilgi sahibi olmak.
Kavramları Öğreniyorum
3. Sonuç Kriterleri Puanlama Matrisleri
Ø Eğitim süreci içersinde öğretim ve yönetim etkinliklerine paralel olarak, öğrencinin eğitimöğretim etkinliklerinden üst düzeyde yararlanmasını sağlamak.
İlköğretim Kurumları Standartları’nın İçeriği “ÇOCUKLARLA ÇOCUKLAR İÇİN”
İLKÖĞRETİM KURUMLARI STANDARTLARI
Risk Yönetimi Toplantımıza
İ K S İlköğretim Kurumları Standartları RAPORLAMA.
OKUL GELİŞİM YÖNETİM EKİBİ (OGYE).
VERİ GİRİŞLERİ.
*Hülya ÖZKAN **Yasemin AKBAL ERGÜN
İKS İLE İLGİLİ YASAL DÜZENLEMELER ROL VE SORUMLULUKLAR
İLKÖĞRETİM KURUMLARI STANDARTLARI YAZILIMI
Patlangıç Ortaokulu Tanıtım Sunusu.
  İLKÖĞRETİM BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ DERSİ ÖĞRETİM PROGRAMININ DEĞERLENDİRİLMESİ Hasan KARAL a*; İlknur REİSOĞLU b; Ebru GÜNAYDIN a a Karadeniz Teknik Üniversitesi,
KURUMSAL AÇIDAN iKS Kurumsal Amaçlar
ÖDÜL YÖNERGESİ. Kaymakamlığımız himayesinde İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından hazırlanan Ödül Yönergesi üç farklı alanda verilmektedir. 1.Yönetici.
KEŞFET KENDİNİ PROJESİ
BEP HAZIRLAYACAK EKİBİN OLUŞTURULMASI
Denetim ve Rehberlik Sistemi ile İKS İlişkisi “ÇOCUKLARLA ÇOCUKLAR İÇİN”
Okula uyum konusunda: Öğretmen ve velilere müşavirlik
Temel Eğitim Genel Müdürlüğü İLKÖĞRETİM KURUMLARI STANDARTLARI (İKS)
STRATEJİK PLANLANMA DA İZLEME DEĞERLENDİRME
OKULLARIN INTERNETE TAŞINMASINDA BÖTEB’ LERİN (BİLGİSAYAR ve ÖĞRETİM TEKNOLOJİLERİ EĞİTİMİ BÖLÜMÜ) ROLÜ.
KAYNAŞTIRMA EĞİTİMİ Özel eğitim gerektiren bireylerin,yetersizliği olmayan akranlarıyla birlikte eğitim-öğretimlerini resmi okullarda sürdürmesi esasına.
EĞİTİMDE KALİTE ÖDÜLÜ EKİP RAPORU
İKS İLKÖĞRETİM KURUMLARI STANDARTI
İlköğretim Kurumları Standartları 5N1K
MEB TEMEL EĞİTİM GENEL MÜDÜRLÜĞÜ
İKS’NİN TEKNİK ÖZELLİKLERİ İLKÖĞRETİM KURUMU STANDARTLARI MODELİ
Ek:2 İlköğretim Kurumları Standartları Kavramlar-1 Standart Alanı: İlköğretim kurumlarındaki temel hizmet süreçlerine göre, ilişkili ve kategorik standart.
İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ
ORTAK SINAVLAR ÖĞRENCİ ANKETİ DEĞERLENDİRME RAPORU SINAV YÖNETİMİ, MORAL MOTİVASYON VE REHBERLİK DAİRE BAŞKANLIĞI OCAK 2015.
MİLLİ Eğitim Bakanlığı Temel Eğitim Genel Müdürlüğü Eğitim Ortamlarının ve Öğrenme Süreçlerinin Geliştirilmesi Daire Başkanlığı Mart Okul Öncesi.
TEMEL EĞİTİM GENEL MÜDÜRLÜĞÜ
KURUM STANDARTLARI İLÇE-İL-MERKEZ DÜZEYLERDEKİ RAPORLARI
EK-1 a. İl/İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerince Kurum Standartları Sistemi Uygulama Öncesi Tamamlanması Gereken Çalışmalar 1. Kurum Standartları Sisteminin.
YıllarTakdirTeşekkürOnur Belgesi ÖDÜL ALAN ÖĞRENCİ SAYILARI (TABLO-……) YıllarKütüphanedeki Kitap SayısıKütüphaneden Yararlanan.
Okul Öncesi Eğitim ve İlköğretim Kurumları Standartları
Milli Eğitim Müdürlüğü Temel Eğitim Şubesi Nisan 2015
Performans Değerlendirme
KARESİ REHBERLİK ARAŞTIRMA MERKEZİ MÜDÜRLÜĞÜ
PROJE 1 AKRAN ARABULUCULUĞU.
Yıllar Disiplin kurulu toplanma sayısı Disiplin cezası alan öğrenci sayısı KınamaUzaklaştırma DİSİPLİN CEZASI.
İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ CANİK BAŞARI ÜNİVERSİTESİ
«Okulöncesi ve İlköğretim Dönemi Öğrencilerinin Tanılanması Öncesinde Okulları Tarafından Yapılan Çalışmaların Değerlendirilmesi» Mustafa AYRAL, Şadan.
Sıklık Tabloları ve Tek Değişkenli Grafikler
Eğitim hakkı, ayrım gözetilmeksizin herkesin sahip olması gereken, vazgeçilemez ve devredilemez bir haktır. Eğitim hakkı, başta çocuklar olmak üzere herkesin,
BBY373 İnsan Kaynakları Yönetimi
ÖĞRENME AMAÇLARI Veri analizi kavramı ve sağladığı işlevleri hakkında bilgi edinmek Pazarlama araştırmalarında kullanılan istatistiksel analizlerin.
T.C. Millî Eğitim Bakanlığı
Yöneltme/Yerleştirme
BURDUR REHBERLİK VE ARAŞTIRMA MERKEZİ
HALİL FAHRİ ORMAN İLKÖĞRETİM OKULU Hazırlayan SİRAÇ AKSAN.
Eğitim-öğretim HizmetleriEğitim-öğretim Hizmetleri 1 Sosyal Kültürel ve Sportif FaaliyetlerSosyal Kültürel ve Sportif Faaliyetler 2 Proje FaaliyetleriProje.
Çankırı İl Milli Eğitim Müdürlüğü
MEB İLKÖĞRETİM GENEL MÜDÜRLÜĞÜ Okul Gelişim ve Rehberlik Şubesi İKS Proje Sorumlusu Program Geliştirme Uzm: Bahar KÜÇÜKTEPE Haziran 2010 İLKÖĞRETİM KURUMLARI.
PROJESİ AÇILIŞ TOPLANTISINA HOŞ GELDİNİZ Bu Proje Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti Tarafından Finanse Edilmektedir. Üçkuyu Mesleki ve Teknik Anadolu.
Dr. Mustafa Ayral: Altındağ Rehberlik ve Araştırma Merkezi Müdürü Erol Bozkurt : Altındağ İlçe Milli Eğitim Müdürü Vural Çakır : Altındağ İlçe Milli Eğitim.
İKS UYGULAMA, İZLEME DEĞERLENDİRME İKS SONUÇLARIN PAYLAŞILMASI.
B EP HAZIRLIĞI VE UYGULAMASI AŞAMALARINDA REHBER ÖĞRETMENIN YIL BOYUNCA KATKI SAĞLAYACAĞI ÇALIŞMALAR.
OKUL ÖNCESİ UYUM PROGRAMI
MERKEZİ EĞİLİM(YIĞILMA) ÖLÇÜLERİ
ORTAOKUL BEŞİNCİ SINIF UYUM PROGRAMI
ÖZEL EĞİTİM Özel eğitime ihtiyacı olan bireylerin eğitim ve sosyal ihtiyaçlarını karşılamak için özel olarak yetiştirilmiş personel, geliştirilmiş eğitim.
Okul Öncesi Eğitim ve İlköğretim Kurumları Standartları
BURHANİYE HMFK ANADOLU İMAM-HATİP LİSESİ
DESTEK EĞİTİM ODALARI.
Sunum transkripti:

İKS İLÇE-İL-MERKEZ DÜZEYLERDEKİ RAPORLARI

İLÇE DÜZEYİ RAPORLARI

Alt Standartlara Göre Okulların Mevcut Durum Göstergeleri Gerçekleşme Durumu- İlçe (İKS_M01b)

Bu raporda, ilçede bulunan tüm ilköğretim okullarının belirlenen bir alt standartta mevcut durum ile ilgili verilerine yer verilmiştir. KURUM LİSTESİ Gerçekleşme Oranı Gerçekleşme Yüzdesi (%) Acil ve Riskli Durumlarda Güvenlik A İlköğretim Okulu 12/ B İlköğretim Okulu 6/ C İlköğretim Okulu 3/ D İlköğretim Okulu 7/ E İlköğretim Okulu 1/ Bilgi, İletişim ve Eğitim Teknolojileri A İlköğretim Okulu 4/ B İlköğretim Okulu 4/ C İlköğretim Okulu 1/ D İlköğretim Okulu 4/ E İlköğretim Okulu4/4100 Okulların, belirlenen alt standartta gerçekleştirme yüzdelerine bakılarak okulların o alt standarda ait önceliklendirilmesi aşamasında kullanılacaktır. İKS_M01b

Alt Standart Bazında Mevcut Durumu Karşılama Yüzdelerine Göre Okulların Dağılımı- ilçe (İKS_M02b)

Bu raporda ilçede yer alan tüm okul sayısının, tüm alt standartlar bazında “sayısal dağılımlara yer verilmektedir. ALT STANDARTLAR Mevcut Durum Göstergelerinin Gerçekleşme Oran Aralıkları (%) Toplam Okul Sayısı – Sosyal, Sanatsal, Kültürel, Sportif Etkinlikler – Öğretmenlerin Okul Yönetimine Katılımı – Çocuklara ve Okul Yönetimine Katılımı – Velilerin Okul Yönetimine Katılımı İKS_M02b

Tüm alt standartların belirlenen aralık sınırları “0-20, 21-40, 41-60, 61-80, ” olarak belirlenmiştir.

Bu rapordaki amaç okulları sıralamadan, onların alt standartlar bazında durumlarını görebilmektir. Bir alt standartta 0-20 aralığında olan okul başka bir alt standartta aralığında olabilecektir.

Alt Standartlara Göre Okulların Performans Göstergeleri Gerçekleşme Durumu- İlçe (İKS_P01b)

KURUM LİSTESİ Gerçekleşme Oranı Gerçekleşme Yüzdesi (%) Acil ve Riskli Durumlarda Güvenlik A İlköğretim Okulu8/ B İlköğretim Okulu10/ C İlköğretim Okulu11/ D İlköğretim Okulu6/ E İlköğretim Okulu12/12100 Bu raporda ilçede bulunan tüm ilköğretim okullarının belirlenen bir alt standardın ve bu standardın performans göstergelerinin verilerine yer verilmektedir. İKS_P01b İlçede bulunan tüm okulların belirlenen alt standart bazında önceliklendirilmesinde kullanılacaktır.

Alt Standart Bazında Performans Göstergelerini Karşılama Yüzdelerine Göre Okulların Dağılımı İlçe (İKS_P02b)

Bu raporda ilçede yer alan tüm okul sayısının, tüm alt standartlardaki performans göstergeleri aralıklarına uygun olarak “gerçekleşme yüzdelerinin” dağılımına yer verilmektedir. ALT STANDARTLAR Performans Göstergelerinin Gerçekleşme Oran Aralıkları (%) Toplam Okul Sayısı – Sosyal, Sanatsal, Kültürel, Sportif Etki – Öğretmenlerin Okul Yönetimine Katılımı – Çocuklara ve Okul Yönetimine Katılımı – Velilerin Okul Yönetimine Katılımı YİBO’da Yatakhanelerin Sağlığa Uygunluğu ve Temizliği 112 İKS_P02b

Alt Standartlara Göre Okullardaki Aktörlerin Algılanan Yarar Düzeylerine İlişkin Dağılımı- İlçe (İKS_A01b)

Bu raporda; okul aktörlerin tüm alt standartlara yönelik algılarının tepe değerleri (mod) okul okul belirtilmiştir. ALT STANDARTLARYöneticiÖğretmenÇocukVeli Okul Gelişimi A İlköğretim Okulu Paylaşım Varlık B İlköğretim Okulu PaylaşımYarar C İlköğretim Okulu Yarar D İlköğretim Okulu VarPaylaşım E İlköğretim Okulu İşlevselPaylaşım Çocukların Okul Yönetimine Katılımı A İlköğretim Okulu YararVarlık B İlköğretim Okulu YararİşlevselYarar C İlköğretim Okulu YararYokPaylaşım D İlköğretim Okulu VarPaylaşım Yarar E İlköğretim Okulu İşlevselPaylaşım - İKS_A01b Örnek olarak verilmiş raporda “Okul Gelişimi” alt standardına yönelik yöneticilerin “paylaşım”, öğretmenlerin “varlık” düzeyinde algılarının olduğu görülmüştür. Çocuk ve veliler ise algısal yarar ölçeği doldurmadıkları için raporda “-“ işareti ile gösterilmiştir.

Alt Standartlara Göre Genel Rapor-İlçe (İKS_G01b)

Bu raporda ilçede yer alan tüm ilköğretim okulları 43 alt standart bazında mevcut durum ve performans göstergelerinin “gerçekleşme oranı” ve “gerçekleşme yüzdeleri” ile okul aktörlerinin 5 düzeydeki algılarının tepe değerlerine yer verilmektedir. ALT STANDART: Okul Gelişimi Mevcut Durum Göstergeleri Performans Göstergeleri Algılanan Yarar Düzeyi Gerçekleşme Oranı Gerçekleşme Yüzdesi (%) Gerçekleşme Oranı Gerçekleşme Yüzdesi (%) Yönetici Öğretmen Çocuk Veli A İlköğretim Okulu5/11454/6 66 PYr B İlköğretim Okulu11/111005/6 83 İY C İlköğretim Okulu3/ /6 17 PP D İlköğretim Okulu 6/ /6 66 PYr E İlköğretim Okulu 8/11726/6100 İY-- İKS_G01b

İL DÜZEYİNDE RAPORLAR

Seçilen Alt Standarttaki Mevcut Durumu Karşılama Yüzdelerine Göre Okulların Dağılımı- İl (İKS_M01c)

Bu raporda ildeki her bir ilçe ayrı ayrı başlıklar halinde ele alınmış, bu ilçelerdeki toplam okul sayısının, seçilen alt standartlardaki “mevcut durum göstergeleri” aralıklarına uygun olarak dağılımına yer verilmiştir. A Okul Gelişimi Mevcut Durum Göstergelerinin Gerçekleşme Oran Aralıkları (%) İlçedeki Toplam Okul Sayısı A İLÇESİ B İLÇESİ C İLÇESİ D İLÇESİ İl Düzeyinde Toplam Okul Sayısı 152 İKS_M01c

Alt Standart Bazında Mevcut Durumu Karşılama Yüzdelerine Göre Okulların Dağılımı- İl (İKS_M02c)

Bu raporda ildeki yer alan okul sayısının, tüm alt standartlardaki “mevcut durum göstergeleri” aralıklarına uygun olarak “gerçekleşme yüzde”lerinin dağılımına yer verilmektedir. ALT STANDARTLAR Mevcut Durum Göstergelerinin Gerçekleşme Oran Aralıkları (%) İl Düzeyinde Toplam Okul Sayısı – Sosyal, Sanatsal, Kültürel, Sportif Etkinlikler – Öğretmenlerin Okul Yönetimine Katılımı – Çocuklara ve Okul Yönetimine Katılımı – Velilerin Okul Yönetimine Katılımı – Okulda Fiziki Güvenlik Okul ve Yakın Çevresinde Şiddet ve İstismarı Önlemeye Yönelik Uygulamalar – Çocukların Gelişim ve Öğrenme İhtiyaçları – Eğitsel Rehberlik Faaliyetleri İKS_M02c

Seçilen Alt Standarttaki Performans Göstergelerini Karşılama Yüzdelerine Göre Okulların Dağılımı- İl (İKS_P01c)

Bu raporda ildeki her bir ilçe ayrı ayrı başlıklar halinde ele alınmış, bu ilçelerdeki toplam okul sayısının, seçilen alt standartlardaki “performans göstergeleri” aralıklarına uygun olarak “gerçekleşme yüzde”lerinin dağılımına yer verilmiştir. A Okul Gelişimi Performans Göstergelerinin Gerçekleşme Oran Aralıkları (%) İlçedeki Toplam Okul Sayısı A İLÇESİ B İLÇESİ C İLÇESİ D İLÇESİ İl Düzeyinde Toplam Okul Sayısı 152

Alt Standart Bazında Performans Göstergelerini Karşılama Yüzdelerine Göre Okulların Dağılımı- İl (İKS_P02c)

ALT STANDARTLAR Performans Göstergelerinin Gerçekleşme Oran Aralıkları (%) İl Düzeyinde Toplam Okul Sayısı – Sosyal, Sanatsal, Kültürel, Sportif Etkinlikler – Öğretmenlerin Okul Yönetimine Katılımı – Çocuklara ve Okul Yönetimine Katılımı – Velilerin Okul Yönetimine Katılımı – Okulda Fiziki Güvenlik Okul ve Yakın Çevresinde Şiddet ve İstismarı Önlemeye Yönelik Uygulamalar – Çocukların Gelişim ve Öğrenme İhtiyaçları – Eğitsel Rehberlik Faaliyetleri Bu raporda ildeki yer alan okul sayısının, tüm alt standartlardaki “performans göstergeleri” aralıklarına uygun olarak “gerçekleşme yüzde”lerinin dağılımına yer verilmektedir. İKS_P02c

MERKEZİ DÜZEYDE RAPORLAR

Seçilen Alt Standarttaki Mevcut Durumu Karşılama Yüzdelerine Göre Okulların Dağılımı- Merkez (İKS_M01d)

Bu raporda iller ayrı ayrı başlıklar halinde ele alınmış, illerdeki toplam okul sayısının, seçilen alt standartlardaki “mevcut durum göstergeleri” belirlenen aralıklarına uygun olarak dağılımına yer verilmiştir. A Okul Gelişimi Mevcut Durum Göstergelerinin Gerçekleşme Oran Aralıkları (%) İldeki Toplam Okul Sayısı A İLİ B İLİ C İLİ D İLİ ……. Ülke Düzeyinde Toplam Okul Sayısı İKS_M01d

Alt Standart Bazında Mevcut Durumu Karşılama Yüzdelerine Göre Okulların Dağılımı Merkez (İKS_M02d)

ALT STANDARTLAR Mevcut Durum Göstergelerinin Gerçekleşme Oran Aralıkları (%) Ülke Düzeyinde Toplam Okul Sayısı – Öğretmenlerin Okul Yönetimine Katılımı – Çocuklara ve Okul Yönetimine Katılımı – Velilerin Okul Yönetimine Katılımı – YİBO Pansiyon Mekanlarının Güvenliği Bu raporda ülke genelindeki tüm illerde yer alan okul sayısının, tüm alt standart başlıklarında “mevcut durum göstergeleri” aralıklarına uygun olarak dağılıma yer verilmektedir. İKS_M02d

Seçilen Alt Standarttaki Performans Göstergelerini Karşılama Yüzdelerine Göre Okulların Dağılımı Merkez (İKS_P01d)

A Okul Gelişimi Performans Göstergelerinin Gerçekleşme Oran Aralıkları (%) İldeki Toplam Okul Sayısı A İLİ B İLİ C İLİ D İLİ Ülke Düzeyinde Toplam Okul Sayısı Bu raporda iller ayrı ayrı başlıklar halinde ele alınmış, illerdeki toplam okul sayısının, seçilen alt standartlardaki “performans göstergeleri” belirlenen aralıklarına uygun olarak dağılımına yer verilmiştir. İKS_P01d

Alt Standart Bazında Performans Göstergelerini Karşılama Yüzdelerine Göre Okulların Dağılımı Merkez (İKS_P02d)

Bu raporda ülke genelindeki tüm illerde yer alan okul sayısının, tüm alt standart başlıklarında “performans göstergeleri” aralıklarına uygun olarak dağılımına yer verilmektedir. ALT STANDARTLAR Performans Göstergelerinin Gerçekleşme Oran Aralıkları (%) Ülke Düzeyinde Toplam Okul Sayısı – Öğretmenlerin Okul Yönetimine Katılımı – Çocuklara ve Okul Yönetimine Katılımı – Velilerin Okul Yönetimine Katılımı – YİBO Pansiyon Mekanlarının Güvenliği İKS_P02d

TEŞEKKÜRLER