İpli temel kurtarma operasyonları – Kaza yerine pasif iniş

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
MİLLİ GÜVENLİK BİLGİSİ
Advertisements

TÜRK İNŞAAT SEKTÖRÜ ÇALIŞANLARININ MESLEKİ DİL EĞİTİMİNDEN BEKLENTİLERİ TÜRK İNŞAAT SEKTÖRÜ ÇALIŞANLARININ MESLEKİ DİL EĞİTİMİNDEN BEKLENTİLERİ EVLAC GROUP/P1.
TEMEL İLKYARDIM EĞİTİMİ
Aerobus Güvenliği ve Emniyeti Aerobus yolcularının ve sisteminin Güvenliği ve Emniyeti için alınması gereken Proaktif Önlemler.
GENEL İLKYARDIM BİLGİLERİ
İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ KÜLTÜRÜ
TEMEL İLKYARDIM UYGULAMALARI
Bingöl Kamu Hastaneleri Birliği
TEMEL İLKYARDIM UYGULAMALARI
TEMEL İLKYARDIM UYGULAMALARI
ULUSAL ARAMA KURTARMA EKİPLERİNİN DURUM DEĞERLENDİRME ÇALIŞMASI
İŞYERİNDE İŞÇİ SAĞLIĞI VE İŞ GÜVENLİĞİ ORGANİZASYONU
Yüksekte Çalışmalarda Güvenlik Ekipmanları
Olay Komutanı. Olay Komutanı Planlama Bölümü Şefi Operasyon Bölümü Şefi Lojistik Bölümü Şefi Finans/ Yönetim Bölümü Şefi.
İŞ GÜVENLİĞİ VE İŞGÖREN SAĞLIĞI (KORUMA)
ESKİ YENİ.
ÜÇGENLER Düzlemde birbirine doğrusal olmayan üç noktayı birleştiren, üç doğru parçasının oluşturduğu çokgendir. A,B,C şeklide 3 açı(3 köşe) ve a,b,c şeklinde.
İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ EĞİTİMİ
İLK YARDIM. TANIM Ani olarak hastalanan veya kazaya uğrayan kimseye anında, olay yerinde ve çevre imkanlarından yararlanılarak yapılan, tıbbi olmayan.
=>NOKTALAMA İŞARETLERİ<=
KADMİYUM KAPLAMALAR.
PROJE AÇILIŞ TOPLANTISI 5-6 MART 2009 SAMSUN/TÜRKİYE.
OKAN ÜNİVERSİTESİ İLKYARDIM EĞİTİM MERKEZİ
İLKYARDIM GENEL BİLGİLERİ
Yükseklerde ve Derinliklerde Çalışmada Güvenlik
Düşmelerden korunma Ambulans ve İtfaiye Çalışanlarına Yönelik Özellikli Kurtarmalar Tekniği – RESFAS Leonardo da Vinci Eğitim Programı Projesi Rope rescue.
Leonardo da Vinci Eğitim Programı Projesi
Temel Kurtarma Operasyonları
Fire and Rescue Service Kranj
İpli kurtarma ekipmanı- Düşme koruma ekipmanı
“MESLEKİ EĞİTİMDE GÖNÜLLÜLÜK” LEONARDO da VINCI HAREKETLİLİK PROJESİ PORTEKİZ GRUBU Proje No: TR-LEO
OKUL HEMŞİRESİNİN GÖREV YETKİ SORUMLULUKLARI
Bu BEP’in Geliştirildiği BEP Toplantısı
Resüsitasyon Becerileri Temel Modül 1
Ambulans ve İtfaiye Çalışanlarına Yönelik Özellikli Kurtarmalar Tekniği – RESFAS Leonardo da Vinci Eğitim Programı Projesi 1. GÜVENLİK.
Süspansiyon travması Ambulans ve İtfaiye Çalışanlarına Yönelik Özellikli Kurtarmalar Tekniği – RESFAS Leonardo da Vinci Eğitim Programı Projesi.
7. TRAFİK KAZALARINDA TAKTİKLERİN DEĞİŞİKLİĞİ
İŞ UYGULAMALARI VE EKSTRİKASYON YÖNTEMLERİ
Ambulans ve İtfaiye Çalışanlarına Yönelik Özellikli Kurtarmalar Tekniği – RESFAS Leonardo da Vinci Eğitim Programı Projesi OPERASYON PROSEDÜRLERİ VE KURTARMA.
RİSK DEĞERLENDİRME VE ANALİZİ
“Alarmnet Güvenlik Sistemleri ile artık güvendesiniz!”
T. C. DENİZLİ İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ İşyeri Sağlığı ve Güvenliği İlçe Milli Eğitim Müdürleri Bilgilendirme/Değerlendirme Toplantısı 20/10/2015 DENİZLİ.
İLK YARDIM.
VİNÇ İŞARETÇİLERİ (ARMADOR) ÇALIŞMA TALİMATI
Bilişim Suçlarıyla İlgili Mevzuat 3- BM Kararları.
HOŞGELDİNİZ. İLK YARDIM Nedir? Herhangi bir kaza veya yaşamı tehlikeye düşüren bir durumda, sağlık görevlilerinin yardımı sağlanıncaya kadar, hayatın.
Büyükçekmece İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ BİLGİLENDİRME TOPLANTISI SEFER ERKEÇOĞLU ŞUBE MD./İŞVEREN VEKİLİ.
Learning to learn network for low skilled senior learners ÖĞRENCİ Mİ? EVET, O BENİM! Learning to Learn Training Öğrendiklerinizin aktif bir seçicisi olmak.
YAĞMUR KILIÇ ş.üsteğmen efkan yıldırım yağmur kılıç sunusu.
İLKYARDIM NEDİR? Herhangi bir kaza yada yaşamı tehlikeye düşüren bir durumda, sağlık görevlilerinin tıbbi yardımı sağlanıncaya kadar, hayatın kurtarılması.
HOŞGELDİNİZ GENEL İLKYARDIM MUSTAFA ÜNALAN İLKYARDIM EĞİTMENİ.
PSİKOSOSYAL DESTEK EĞİTİMİ
İLKYARDIM GENEL İLKYARDIM BİLGİLERİ. İlkyardım Nedir? Herhangi bir hastalık veya kaza sonucu sağlığı tehlikeye girmiş olan kişiye, Olay yerinde Sağlık.
Dr. Ahmet Haki Türkdemir Ankara 112 İl Ambulans Servisi
Salih ÖZEN Paramedik İş Güvenliği Uzmanı (A)
Laboratuvar çalışmalarına başlamadan önce yapılacak işlemler:
İLK YARDIM TEMEL BİLGİLER
Acil Yardım ve Afet Yöneticileri Derneği
GENEL İLKYARDIM BİLGİLERİ
İLK YARDIM EĞİTİM MERKEZİ’NE
İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ EĞİTİMİ KATILIM BELGESİ
Doç. Dr. Ayhan SARITAŞ Acil Tıp AD
TEMEL İLKYARDIM UYGULAMALARI
ÇALIŞANLARIN İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ EĞİTİMLERİNİN USUL VE ESASLARI HAKKINDA YÖNETMELİK 15 Mayıs 2013  ÇARŞAMBA RG Sayı :
ÇALIŞMA ORTAMI GÖZETİMİ
İŞ SAĞLIĞI GÜVENLİĞİ MEVZUATI
TEMEL İLKYARDIM UYGULAMALARI
AVRUPA UZAKTAN RADYO LABORATUVARI AURL
Kural – 11 Ofsayt.
TEST.
Sunum transkripti:

İpli temel kurtarma operasyonları – Kaza yerine pasif iniş Ambulans ve İtfaiye Çalışanlarına Yönelik Özellikli Kurtarmalar Tekniği – RESFAS Leonardo da Vinci Eğitim Programı Projesi

Varyant 1: “Sağlık personelinin kurtarma çantası ile pasif inişi” Öğrenici bu müdahale varyantı için gerekli teknik ve ekipmanları bilmelidir Rope rescue

1 özel kurtarıcı paramedik veya doktor için rehber olarak rol alır Varyant 1 “Sağlık personelinin kurtarma çantası ile pasif inişi” varyantını gerçekleştirebilmek için en az 2 özel kurtarıcı ve 1 paramedik veya doktor gereklidir Sağlık personelinin temel düşüş korunma eğitimini almış olması gereklidir 1 özel kurtarıcı paramedik veya doktor için rehber olarak rol alır Rehbere danışmadan sağlık personelinin izinsiz hareket etmesine izin verilmez. Rope rescue

Varyant 1 Varyant 1: “Sağlık personelinin kurtarma çantası ile pasif inişi” Üst süspansiyon gözüne güvenlik halatının takılması Alt bağlantı elemanına çalışma halatının takılması Rope rescue

Varyant 1 Varyant 1: “Sağlık personelinin kurtarma çantası ile pasif inişi” Paramedik veya doktorun pasif inişi İniş pozisyonuna inildiğinde işaret verilmesi Rope rescue

Varyant 1 Hatırlamanız gerekenler….. Bu varyant ile sağlık personelinin inişi sağlanabilir Bu varyantı gerçekleştirebilmek için en az 2 özel kurtarıcı ve 1 paramedik veya doktor gereklidir 1 özel kurtarıcı paramedik veya doktor için rehber olarak rol alır Sağlık personelinin temel düşüş korunma eğitimini almış olması gereklidir Rehbere danışmadan sağlık personelinin izinsiz hareket etmesine izin verilmez. Güvenlik halatı üst süspansiyon gözüne takılmalıdır Çalışma halatı alt çalışma elemanına takılmalıdır. Rope rescue

Bu varyant için kaç tane özel kurtarma personeline ihtiyaç vardır? Kendi kendinize test Bu varyant için kaç tane özel kurtarma personeline ihtiyaç vardır? En az 2 kurtarıcı Hiç 1 özel kurtarıcı Rope rescue

Varyant 1 Kendi kendinize test Güvenlik ipi ve çalışma ipi koşum takımının hangi parçalarına takılmalıdır? Çalışma ipi üst süspansiyon gözüne, güvenlik ipi alt çalışma elemanına takılmalıdır Fark yoktur Çalışma ipi alt çalışma elemanına güvenlik ipi üst süspansiyon ipine Rope rescue

Sağlık personelinin pasif için hangi tipte eğitim alması gereklidir? Varyant 1 Kendi kendinize test Sağlık personelinin pasif için hangi tipte eğitim alması gereklidir? Ek bir eğitim gerekli değildir. - Sağlık personeli temel düşüş korunma eğitimi almış olmalıdır Sağlık personeli özel kurtarıcı eğitimini almış olmalıdır Rope rescue

Pasif inişten önce ne dikkate alınmalıdır? Varyant 1 Kendi kendinize test Pasif inişten önce ne dikkate alınmalıdır? Sağlık personeline iniş sırasında tam özgürlük verilir Sağlık personelinin izinsiz hareketlerine izin verilmez Olay komutanı beklenmelidir. - Sağlık personeline yardım etmek için daima bir Rehber olmalıdır Rope rescue