II. MEŞRUTİYET DÖNEMİ.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Çanakkale Zaferi 1- 1-) yıllarında Osmanlı Devleti son Afrika toprakları olan Trablusgarp ve Bingazi’yi İtalya’ya bırakmış, Balkan.
Advertisements

1 . Ü N İ T E BİR KAHRAMAN DOĞUYOR
I.DÜNYA SAVAŞI ( ) V.MEHMET REŞAT ( )
V.MEHMET REŞAT ( ) Trablusgarb Savaşı ( ) 10-A
Tarihte hiçbir zaman mutlak gerçek yoktur...
Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi I
ÇANAKKALE ZAFERİ 18 MART 1915.
İlk defa Osmanlı padişahının Avrupa seyahati
GENELGELER VE KONGRELER
Serkancatarih O bir ödemiş fatihi….
ÇANAKKALE ZAFERİ SAVAŞIN NEDENLERİ.
MUDANYA ATEŞKES ANTLAŞMASI (3-11 EKİM 1922)
ÇANAKKALE ZAFERİ ÇANAKKALE GEÇİLMEZ.
I.DÜNYA SAVAŞI ( ). Genel Nedenler:  Milliyetçilik akımı  Silahlanma  Sanayi inkılabı sonucunda doğan hammadde ve pazar arayışı,  sömürgecilik.
Manastır Selanik Şam 1907'de kolağası olarak Şam 5. Ordu Komutanlığında, oradan da aynı yıl içerisinde Manastır 3. Ordu Komutanlığına bağlı Selanik’e görevlendirildi.
XX.YÜZYIL OSMANLI SİYASİ GELİŞMELERİ
OSMANLI DEVLETİ’NDE ISLAHATLAR
Atatürk’ün Katıldığı Savaşlar
-) yıllarında Osmanlı Devleti son Afrika toprakları olan Trablusgarp ve Bingazi yi İtalyaya bırakmış, Balkan hezimeti ise, 500 yıldır.
I. İNÖNÜ SAVAŞI NEDENLERİ: Yeni kurulan düzenli orduyu yok etmek
Birinci Dünya Savaşı.
BÜYÜK ASKERİ DEHA: MUSTAFA KEMAL.
ÜLkeLer Arası KöprüLer
BİRİNCİ DÜNYA SAVAŞI ÖNCESİ’DE OSMANLI DEVLETİ’NİN GENEL DURUMU
1.DÜNYA SAVAŞI.
Bu Savaştaki Antlaşmalar
I.Dünya Savaşı Öncesi Gelişmeler
MEŞRUTİYET DÖNEMİNDE OSMANLI DEVLET ANLAYIŞI
İKİNCİ MEŞRUTİYET DÖNEMİ (1908 – 1918)
I.DÜNYA SAVAŞI ( ) V.MEHMET REŞAT ( ) ÖZGÜR GÜVERCİN
I. DÜNYA SAVAŞI’NIN NEDENLERİ SAVAŞIN BAŞLAMASI
20. YÜZYIL BAŞLARINDA OSMANLI DEVLETİ.
1.DÜNYA SAVAŞI’NDA OSMANLI DEVLETİ HANGİ CEPHEDE?
1 . Ü N İ T E BİR KAHRAMAN DOĞUYOR
BAĞIMSIZLIK SAVAŞI.
Yeni Osmanlılar Fuat Paşa ve Ali Paşa Süveyş Kanalı’nın Açılması(1869) İngiltere ve Fransa için Mısır’ın önemi.
MEŞRUTİYET DÖNEMİNDE OSMANLI DEVLET TEŞKİLATI
OSMANLI İMPARATORLUĞU’NUN I. DÜNYA SAVAŞINA GİRİŞİ
Bağımsızlık Savaşı
Tarih Balkan savaslari. Balkan Devletleri Arasinda Ittifaklarin Olusmasi Osmani devletinin gittikce zayiflamasi ve yasadigi kriz nedeniyle, buyuk Avrupa.
MUDANYA ATEŞKES ANTLAŞMASI (11 Ekim 1922)
ÇANAKKALE MERVE UYSAL 9-B 668.
MEHMET KÜÇÜKYILMAZ TARİH ÖĞRETMENİ.
20. YÜZYIL BAŞLARI OSMANLI DEVLETİ
I. DÜNYA SAVAŞI ÖNCESİNDE DÜNYANIN GENEL GÖRÜNÜMÜ
OSMANLI İMPARATORLUĞUNU SARSAN SON SAVAŞLAR HANGİLERİDİR?
Çalışma soruları 8. video
AİT Ders - Çalışma Soruları. 1. Osmanlı Devleti’nin Trablusgarp’ta İtalya ile mücadele halinde olması, aşağıdaki savaşlardan hangisinin başlamasında.
Atatürk İlkeleri Ve İnkılap Tarihi
Osmanlıcılık Nedir? Osmanlıcılık, Meşrutiyet veya Anayasal Monarşi rejimini benimseyen ve hükümdarın yetkilerinin anayasa ve halkoyuyla seçilen meclis.
AİT Ders - Çalışma Soruları. 1. I. Meşrutiyetle beraber Türk Tarihinin ilk anayasası olan Kanun-i Esasi ilan edilmiştir. Milletvekillerini halk.
İNÖNÜ MUHAREBELERİ VE SONUÇLARI
AİT Ders çalışma notları. Amasya Görüşmeleri sonunda İstanbul hükümeti aşağıdakilerden hangisinin varlığını tanımıştır? A. TBMM hükümetinin varlığını.
II.MEŞRUTİYET’İN İLANI
MİLLİ MÜCADELE.
10 Ağustos 1920  10 AĞUSTOS 1920  I. Dünya SavaşıI. Dünya Savaşı sonrasında İtilâf Devletleri ile Osmanlı İmparatorluğu hükümeti arasında 10 Ağustos.
XIX. Yy Sonu ve XX. Yy Başında Osmanlı Devletinde Fikir Hareketleri
Beyşehir Mesleki Teknik ve Anadolu Lisesi
Adnan Menderes Üniversitesi Uzaktan Eğitim Merkezi MEŞRUTİYET Halk Meclisi (Meclis-i Mebusan) Anayasa (Kanun-i Esasi) Padişah (Saltanat ve Hilafet) MEŞRUTİYET.
TOKİ TURGUT ÖZAL İMAM HATİP ORTAOKULU
I.BALKAN SAVAŞI.
I. DÜNYA SAVAŞI ÖNCESİNDE DÜNYANIN GENEL GÖRÜNÜMÜ
II. MEŞRUTİYET DÖNEMİ 1908.
TRABLUSGARP VE BALKAN SAVA Ş LARI AFYONKARAH İ SAR NASUF TANRIVERDİ.
Atatürk, 19 Mayıs 1881 yılında o yıllarda Osmanlı Devleti’ne ba ğ lı olan, ş uanda Yunanistan’a ba ğ lı Selanik kentinde bu evde do ğ du.
Osmanlı Siyasi Tarihi (Yıkılış Dönemi)
1. DÜNYA SAVAŞI VE SONUÇLARI
I.Dünya Savaşı Öncesi Gelişmeler
I.DÜNYA SAVAŞI Sebepleri: a-Almanya’nın siyasi birliğini tamamlayarak, sömürgecilikte İngiltere’ye rakip olması b -Fransa ve Almanya arasındaki Alsas-Loren.
1914 I. DÜNYA SAVAŞI 1918.
Sunum transkripti:

II. MEŞRUTİYET DÖNEMİ

1908 Meşrutiyet Devrimi Makedonya ve Trakya Orduları-İttihatçı subaylar II.Meşrutiyet’in getirdiği özgürlük ortamı İttihat ve Terakki Cemiyeti’nin yönetimde geride durması Seçimlerin yapılması Osmanlı Ahrar Fırkası

31 Mart İsyanı İttihat ve Terakki Cemiyetine Karşı Muhalefet Ahrar Fırkası Volkan Gazetesi Başyazarı Hasan Fehmi’nin öldürülmesi Muhafazakâr çevrenin muhalefeti İttihad-ı Muhammedi Cemiyeti

Ayaklanma ve şeriatın geri getirilmesi isteği Ayaklananların talepleri Harekat Ordusu-Mahmut Şevket Paşa Resneli Niyazi Meclis-i Umumî-i Milli II.Abdülhamit’in tahttan indirilmesi V. Mehmet Reşat

1909-1913 Yıllarındaki siyasal çekişme Ordunun Üstünlüğü Meşruti düzenin pekişmesi ( Padişah-Sadrazamı ve Şeyhülislamı atama, parlamentonun güven oyu alamaması durumunda feshi, yasaların yapılması ve antlaşmaların akdi)

Subayların siyasetteki rolü İttihat ve Terakki Cemiyeti Hürriyet ve İtilaf Fırkası 1912-seçimler

Uluslararası Siyaset;Doğu Sorunu Meşrutiyet’in yeniden ilanı ve İmparatorluğun itibar kazanacağı beklentisi Avusturya- Macaristan’ın Bosna- Hersek’i resmen ilhakı Girit’in Yunanistan’la birleşmesi İçten ve dıştan devam eden baskılar Arnavutluk ve Yemen olayları Trablusgarp-İtalya(Çanakkale Boğazı’nın bombalanması-Oniki Ada’nın işgali) Osmanlı Devleti’nin anlaşmaya razı olması

Balkan Savaşı ve Babıâli Baskını Osmanlıları Avrupa’dan atma arzusu Sırbistan- Bulgaristan-Yunanistan-Karadağ arasında ittifaklar Osmanlı Devleti’ne ültimatom verilmesi Osmanlı Devleti ordusunun Çatalça’ya kadar çekilmesi Londra’da konferans Arnavutluk-bağımsızlık

Babıâli Baskını ve Balkan Savaşı’nın İkinci Safhası İttihatçılar ve mevcut durum Londra konferansı sonrası-Edirne’nin Bulgarlara teslimi önerisi Babıâli Baskını Kamil Paşa’nın istifası ve Mahmut Şevket Paşa’nın Sadrazam olması Balkan Devletlerinin yeniden saldırısı-Edirne’nin düşmesi

Londra Antlaşması(Enez- Midye Hattı) Bulgarların toprak kazancı-(Balkan devletleri arasında Bulgaristan’a karşı ittifak) Romanya Edirne’nin geri alınması Bulgaristan-İstanbul Antlaşması Balkan Savaşı-Osmanlı Devleti’nin büyük kayıpları

Teşkilat-ı Mahsusa İttihat ve Terakki Cemiyeti Fedailer Enver Paşa Garbi Trakya Hükümeti Teşkilat-ı Mahsusanın I. Dünya savaşı sonrası gelişmeler acısından önemi