30 Mart Mahalli İdareler Seçim Sonuçları İncelemesi.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
BASIN TOPLANTISI 2014 Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı Seçimi Usulsuzlükler, Hukuk-Dışı Uygulamalar 6 Nisan Kent Oteli.
Advertisements

Denetim Komisyonu Erkan Karaarslan.
YEREL KATILIM GÜLEMSAL AKYÜZ
MAHALLİ İDARELER SEÇİMLERİ
Hayvan Sağlığı Şube Müdürü Giresun Tarım İl Müdürlüğü
altyapI VE KENTSEL DÖNÜŞÜM HİZMETLERİ ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ YILI ÇALIŞMALARI
SEÇİM GÜNÜ. SEÇİM GÜNÜ SEÇİM GÜNÜ SANDIK KURULU, OY VERMEYE BAŞLANMASINDAN BİR SAAT ÖNCE OLUŞTURULUR. SANDIK KURULU PARTİ ÜYESİ YOKSA YEDEK, YOKSA.
Türkiye’de Kadın ve Siyaset Kamuoyu Araştırması
İMAR İSKAN VE KOOPERATİF ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ
AĞUSTOS 2013 TÜRKİYE’NİN NABZI “STRATEJİK OY VERME DAVRANIŞI” Prof. Dr
Aslı DİNÇMAN İzmir, 25 Temmuz TEMMUZ GEÇTİ VE SANDIKTAN, HER NE KADAR YADSIMAK İSTEDİYSEK DE, HEPİMİZİN ÖNCEDEN KESTİREBİLDİĞİ SONUÇ ÇIKTI: “AKP”
OCAK 2014 OCAK T.C. GÜLYALI KAYMAKAMLIĞI T.C. İLÇE ÖZEL İDARE MÜDÜRLÜĞÜ YÜRÜTÜLEN VE PLANLANAN PROJELER.
TOPLUMSAL YAPIYI OLUŞTURAN ÖĞELER
 A-KES İ N KARARLAR  B- İ T İ RAZ  C-TEMY İ Z  D-KARAR DÜZELTME  E-KANUN YARARINA BOZMA  F-YARGILAMANIN YEN İ LENMES İ  G-YD.YE İ T İ RAZ  H-4483.
YG-21 Kadın Meclisleri & Ulusal Gençlik Parlamentosu
belediye bütçesini oluşturan tüm gelirlerin 120 milyon YTL olduğunu var saydığımız örnek bir model Bütçe 120 Milyon YTL.
PERMÜTASYON VE KOMBİNASYON ARASINDAKİ FARK
SUNUŞ PLANI: A) Genel Mevzuat B) Genel Durum C) Seçim Takvimi D) Seçim Dönemi E) Önceki Dönemlerde Meydana Gelen Olaylar F) Talepler.
30 MART 2014 MAHALL İ İ DARELER GENEL SEÇ İ M İ ALADA Ğ İ LÇES İ SEÇ İ M SONUÇLARI.
İçişleri Bakanlığı Mahalli İdareler Genel Müdürlüğünün ulusal ortağı ve temel paydaşı olduğu Kadın Dostu Kentler Programı, Birleşmiş Milletler Nüfus Fonu-
Siyasal Eğilimler Aralık 2014 Kudret Akay. Araştırmanın Amacı KKTC seçmenin özellikle Kıbrıs sorununun çözümü konusundaki tercihlerini belirlemek.
Yerel Yönetim Hazırlayan: Ömürcan Aydın. Yerel Yönetim Yerel Yönetim: Mahalli idare ünitesi Yerinden yönetim kuruluşlarından her biri. Ülkemizde, il,
YEREL YÖNETİMLER EYLÜL ALTUN.
Engellilik ve Dava Örnekleri
SEÇİM SİYASETÇİNİN EN SİHİRLİ SÖZÜ SİYASETÇİNİN EN SİHİRLİ SÖZÜ SİYASETİN HARMAN YERİ SİYASETİN HARMAN YERİ BÜTÜN EMEKLERİMİZİN KARŞILIĞINI ALACAĞIMIZ.
Yerel Seçim çalışması ve Sonuçları. YEREL SEÇ İ M ÇALIŞMALRI NASIL YÜRÜTÜLÜR? 1. Seçim strateji merkezinin kurulması 2. Seçim bürolarının kurulması 3.
ALACA MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ
1 GEDİZ TSO SEÇİM TAKVİMİ MART SEÇİM SÜRECİ 18 ŞUBAT 2005 Cuma: Listelerin hakime verilmesi ( 3 nüsha ) 23 ŞUBAT 2005 Çarşamba: Listelerin hakimden.
TÜRK KADININA SAĞLANAN HAKLAR
Özboyacı İlköğretim Okulu
AD:AYŞEGÜL SOYAD:ARI NO: MART 2014 BOR YEREL SEÇİM SONUÇLARI Mahalle / KöyAK PARTİSAADETCHPMHP ACIGÖL MAH BAĞDÜZ MAH
MUT MAHALLİ İDARELER SEÇİMİ OY İSTATİSTİKLERİ
MAHALLİ İDARELER YEREL SEÇİMLERİ KONYA EREĞLİ SEÇİM BÖLGESİ.
Seçim kampanyası nasıl yürütülür? EEkip oluşturma  kamuoyu araştırmalarının yapılması SSeçim konvoyunun örgütlenmesi SSeçim otobüsünün hazırlanması.
 Muhtar, köy veya mahalle tüzel kişiliğinde, yönetiminin başında bulunan kişidir. Kökeni Arapçadır ve "Seçilmiş kişi" anlamına gelir.köymahalletüzel.
Bir Başkadır Benim Memleketim
Bilinen adıyla 2014 Türkiye Cumhuriyeti yerel seçimleri, resmî adıyla 30 Mart 2014 Mahalli İdareler Genel Seçimleri, 30 Mart 2014 tarihinde yapılan ve.
ŞIRNAK/ CİZRE. ŞIRNAK Şırnak is not crowded. Şırnak has a lot of mountains. Şırnak is sought east of Turkey.
YEREL SEÇİMLER Sandık Seçmen Listesind e Yazılı Seçmenl erin Sayısı Oy Kullanan Seçmen Sayısı Geçerli Oy Pusulala rının Toplamı AK PARTİ CHPMHP.
2014 YEREL SEÇİMLERİ 2014 YEREL SEÇİM SONUÇLARI.
INFORMATICS Mezitli seçim sonuçları. Sandık Seçmen L. Y. S. S. oy kullanan s.s. geçerli oy p.t.KatılımGeçerli o.AK PARTİCHPMHPAKP O.CHP OMHP O. 75.YIL.
ÇAY İLÇE SEÇİM KURULU BAŞKANLIĞI. Yüksek Seçim Kurulu yedi asıl ve dört yedek üyeden oluşur. Üyelerin altısı Yargıtay, beşi Danıştay Genel Kurullarınca.
YEREL SEÇİMLER Yerel yönetimlerin kamu hizmetlerinin vatandaşa en yakın biçimde sağlanması ve idarede etkinlik ve verimliliğin sağlanmasında merkezi bir.
ALMANYA‘DA YAŞAMAK SİYASİ PARTİLER. Demokratik yönetim sisteminin temelini oluşturan siyasi partiler, prensip itibariyle birer dernek konumundadırlar.
İ NSAN HAKLARI ve BAROLAR Av.Mustafa Ç İ NKILIÇ Adana Barosu-2015.
METEOROLOJİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ
BENİM BÜYÜK YUVAM.
İNSANLAR VE YÖNETİM.
Yerel Yönetim Merkezi Yönetim
SOSYAL BİLGİLER.
İNSANLAR VE YÖNETİM.
YEREL YÖNETİM BELEDİYE VE GÖREVLERİ.
B u s l a y d a ş i r k e t a m b l e m i n i z i e k l e m e k i ç i n E k l e m e n ü s ü n d e n " R e s i m ” i s e ç i n A m b l e m d o s y a.
Yerel Yönetimler ANAYASA’DA YEREL YÖNETİMLER
İnsanlar ve yönetim ARDA KIRTASİYE. Yerel yönetimler İnsanların beslenme,barınma ve sağlık gibi temel ihtiyaçları vardır.İnsanlar bu ihtiyaçlarını karşılamak.
BURSA ERKEN SEÇİM SEÇMEN EĞİLİMLERİ ARAŞTIRMASI
SEÇİM KURULU ASİL ve YEDEK ÜYELERİ İLE GÖZLEMCİ TEMSİLCİLER
TÜRKİYE SOSYAL, EKONOMİK VE POLİTİK ANALİZ - 9
SİYASİ TERCİHLER KAMUOYU ARAŞTIRMASI
SEÇMEN EĞİLİMLERİ ARAŞTIRMASI
SEÇMEN EĞİLİMLERİ ARAŞTIRMASI
Haziran 2015 Seçimlerine Giderken Kamuoyu Dinamikleri
OLAĞAN GENEL KURULDA YAPILACAK İŞ VE İŞLEMLER
TÜRK BEŞLERİ.
HİDAYET TÜRKOĞLU KİMDİR.
Demokrasinin Temel İlkeleri Hazırlayanlar:M.Kerem GÜNGÖR Deniz ÇAPAR Kaan CANLI.
YEREL YÖNETİMLER PAYLAR
SEÇMEN EĞİLİMLERİ ARAŞTIRMASI
YEREL YÖNETİMLER PAYLAR
Sunum transkripti:

30 Mart Mahalli İdareler Seçim Sonuçları İncelemesi

 Resmi adıyla 30 Mart 2014 Mahalli İdareler Genel Seçimleri, bilinen adıyla 2014 Yerel Seçimleri ; 30 Mart 2014 tarihinde yapılan ve Türkiye sınırları içindeki yerel yönetimlerin belirlendiği bir seçimdir.

 Türkiye'de mahalli idareler ile mahalle/köy muhtarlıkları ve ihtiyar heyetlerinin seçilmesi amacıyla 2972 sayılı yasanın sekizinci maddesi uyarınca her beş yılda bir mahalli idareler genel seçimleri yapılır.

İnceleyeceğim Seçim Çevresi Olarak Kahramanmaraş’ın Türkoğlu İlçesini Seçtim.

 Türkoğlu seçim çevresinde seçmenlerin sandığa gitme oranı %96,57 olmuştur.  Kullanılan oyların tümü geçerli sayılmıştır.  Kullanılan oyların tümünün geçerli sayılmasının çok güzel olduğunu belirtiyor ve önümüzdeki seçimlerde katılımın daha da artmasını diliyorum..

Şimdi Türkoğlu Seçim Çevresindeki Yerel Seçim Sonuçlarına bir göz atalım..

Partilerin Türkoğlu’nda aldığı oyların oranlarını gösteren grafik aşağıdaki gibidir. Oyların büyük çoğunluğunu iki parti almıştır.

Partilerin oy oranları mahalleden mahalleye hatta sandıktan sandığa bile çok değişebilmektedir.

Şimdi de partilerin bazı mahallelerdeki oy durumlarına bir göz atalım..

Partilerin Bazı Mahallelerdeki Oy Oranlarını Gösteren Grafik

Partilerin bazı mahallelerdeki oy oranlarını gösteren bir başka grafik. Grafiğe baktığımızda partilerin mahalleler arasındaki oy oranlarındaki dalgalanmaları görüyoruz.

Sunumumuzda Türkoğlu seçim çevresinin sandık sonuçlarını inceledik ve sonuçları bu şekilde gördük. TEŞEKKÜRLER..