Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

YEREL YÖNETİMLER EYLÜL ALTUN.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "YEREL YÖNETİMLER EYLÜL ALTUN."— Sunum transkripti:

1 YEREL YÖNETİMLER EYLÜL ALTUN

2 YEREL YÖNETİMLER İnsanlar beslenme, barınma, eğitim ve sağlık gibi temel ihtiyaçlarını gidermek için birbirine ihtiyaç duyarlar. Buna bağlı istek ve ihtiyaçlarını giderebilmek için bir arada yaşarlar.

3 Bir ülkede, bir bölgede belirli bir alanda yaşayan insanların sayısına nüfus denir. Nüfusun artmasına bağlı olarak, bir arada yaşayan insanların istek ve ihtiyaçları da belirgin bir istek ve ihtiyaçlarını giderebilmeleri adına yönetim birimlerinin ortaya çıkmasına neden olur. Yönetim birimlerindeki yöneticilerin bazıları devlet tarafından atanırken, bazıları halkın seçimi ile göreve gelir.

4 SEÇİM Halkın bir süre için yaşadığı yeri, yönetebileceğini düşündüğü kişiyi oy çokluğu esasına göre belirlenmesine seçim denir. Demokratik ülkelerde seçimler gizli oy, açık sayım ilkesine göre yapılır. ‘’ Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir.’’ diyen Atatürk milletimize seçme ve seçilme hakkını tanımıştır.

5

6 Türkiye Cumhuriyeti ' nin Yapısı İkiye Ayrılır
YÖNETİM

7 KAMUOYU OLUŞTURALIM Bir sorun üzerine halkın genel düşüncesine, halk oyuna kamuoyu denir. Kamuoyu oluşturmak için halkın çoğunluğunun aynı düşüncede olması gerekir. Örneğin, yaşadığımız yerde bir gölün kirlenmesi ve içindeki canlıların yok olması, o bölgede yaşayan insanları rahatsız eder. Böyle bir durumda kamuoyu oluşturarak yetkili kişileri harekete geçmesini sağlar.

8 Demokratik toplumlarda yönetim halkın elindedir
Demokratik toplumlarda yönetim halkın elindedir. Bu nedenle memnun olmadığımız,değiştirmek istediğimiz toplumsal sorunlar hakkında kamuoyu oluşturarak yönetim gücümüzü kullanabiliriz. Kamuoyu kendiliğinden oluşmaz. Kamuoyu oluşabilmesi için halkın bilinçli ve duyarlı olması gerekir. Bilinçli ve duyarlı toplumlar, seçim yoluyla iş başına getirdiği yöneticileri takip etmeli, memnuniyet ve memnuniyetsizliklerini kamuoyu oluşturarak dile getirmeliyiz.

9 çevre kirliliği sivil toplum örgüleri toplumu bilinçlendirir.
sorun medya yardımı ile halka iletilir sivil toplum örgüleri toplumu bilinçlendirir.

10 BENİ DİNLEDİĞİNİZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİM...


"YEREL YÖNETİMLER EYLÜL ALTUN." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları