Hiristiyan ikonografyasi

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Şeyh Edebali’nin Osman Gaziye Nasihatı ~ Tarihte Yolculuk ~
Advertisements

Değerler eğitimi Adalet sunusu HAZIRLAYAN: Hanne Beyza ÇAVLI.
İŞTE ADALET VE DOĞRULUK
KÜÇÜK BİR TEST ! Cem Yurtsev
DİN KÜLTÜRÜ VE AHLAK BİLGİSİ ÖĞRETMENLİĞİ EMRİYE KÜÇÜK
KISSADAN HİSSELER.
KUMDA AYAK İZLERİ
Dünyayı düzeltmek için
Atatürk İstasyon'dan şehre doğru, bir süre yaya olarak yürüdü
KADIN VE ERKEK ARASINDAKi FARKLAR
ÇANTA. Süslü püslü dışı Kocaman içi Fermuarı var Ceket değil Bil bakalım nedir?
Cömertlikte ve yardım etmede akarsu gibi ol.
Mitoloji Ders 9 28 Kasım 2006 Güz 2006
Emin misin? Yağmurun bir gün kesilmeyeceğinden, hiç bitmez görünen hayat ırmağının bir gün kurumayacağından, seni alıp diyârdan diyâra gezdiren rüzgârın.
Emin misin? Yağmurun bir gün kesilmeyeceğinden, hiç bitmez görünen hayat ırmağının bir gün kurumayacağından, seni alıp diyârdan diyâra gezdiren rüzgârın.
OĞUZ KAAN DESTANI "ALTIN YAY" VE "ÜÇ GÜMÜŞ OK" "Oğuz-Kağan'ın altı oğlu hükümdarlık sembolü olan, 'altın bir yay" ile ""üç gümüş ok"u, avda bulup getirmişlerdi":
‘’RUHLAR ALEMİ’’ bilgidagi.com.
Kadın erkeğe karşı....
ÜÇ İHTİYAR MİSAFİR ÖYKÜSÜ
VAHİY Allah’ın peygamberlerine gönderdiği bilgilere ve mesajlara vahiy denir. Vahiy meleği Cebrail’dir.
İSLAM ESASLARI (İSLAMIN ŞARTLARI)
Bir dilim pasta ya ne dersiniz?
Bazı gerçekleri görmek istemeyiz..
Sonra Adem yürüdü, tepeyi aştı vadiye indi mağarayı buldu nehri geçti
ZİHİNSEL YETERSİZLİĞİ OLAN VE İLKÖĞRETİM OKULLARINDA ÖZEL EĞİTİM ALAN ÖĞRENCİLERE BASİT DÜZEYDE ÖZ BAKIM VE GÜNLÜK YAŞAM BECERİLERİ KAZANDIRMAK İÇİN ÇOKLU.
NASREDDİN HOCA ‘ DAN FIKRALAR
Sen hangisini seçerdin?
ADAMIN BIRI YAŞLI GÖRÜNMEKTEN ŞİKAYETÇİYMİŞ.
İKİ MÜHENDİS İki mühendislik ögrencisi kampus içerisinde yürürken biri diğerine sorar, - Bu muhteşem bisikleti de nereden buldun ? Diğeri cevap verir,
SLAYTI MUTLAKA SESLİ İZLEYİNİZ… İYİ SEYİRLER…
ANNE VE BABALARIN ÇOCUKLARINDAN BEKLENTİLERİ
İBRETLİK BİR HİKAYE.
OSMANİYE ORTAOKULU DEĞERLER EĞİTİMİ
Ağzın dudaklarımda AğzınAğzın Seninle paylaşmak uykularda en büyük günahları Seninle paylaşmak uykularda en büyük günahları Seninle uyanmak nice çılgın.
Bir bilge adam öğrencileriyle otururken demişki;"Gece ile gündüzü nasıl ayırt edersiniz? Tam olarak ne zaman karanlık başlar,ne zaman ortalık aydınlar?"
MÜHENDİS DEYİP GEÇME.
HİNDUİZM Belli Değildir Brahma ve diğer Tanrılar Vedalar
Yahudilik-Musevilik Yehova Hz.Musa Tevrat M.Ö civarında Kudüs
Ramazan Orucu.
Hazırlayan: Görkem Akalın Sınıf ve Numara: 7-C 359
Kızılderili Reisi Seattle’ın, kabilesinin yaşadığı toprakları satın almak isteyen ABD başkanı’na
GEÇİŞLERDE TIKLAYINIZ
2. İnanca Bağlılığı.
Dünya, Güneş ve Ay.
Frohe Weihnachten! Mutlu Noeller!. İsa'nın doğum İncil, Luka 1+2 türkisch İsa'nın Doğumu Önceden Bildiriliyor Elizabet'in hamileliğinin altıncı.
NASRETTİN HOCA SÖYLER BAKALIM NELER SÖYLER.
OKUL ÖNCESİ DÖNEMDE ÇOCUK GELİŞİMİ VE AİLENİN ROLÜ
DOSTLAR Zaman geçer. Hayat uçup gider. Mesafeler bizi uzaklaştırır. Çocuklar büyürler. İşler, şöyle böyle olur.
MATTA 17. İSA’NIN GÖRÜNÜMÜ DEĞIŞIYOR Altı gün sonra İsa, yanına yalnız Petrus, Yakup ve Yakup'un kardeşi Yuhanna'yı alarak yüksek bir dağa çıktı. Onların.
KİMLER KURBAN KESMEKLE YÜKÜMLÜDÜR?
Keloğlan ve Kuyu Bir varmış, bir yokmuş. Evvel zaman içinde, kalbur saman içinde, bir Keloğlan’la ninesi varmış. Bunlar çok yoksul insanlarmış. Keloğlan’ın.
TASARRUF Hikmet SIRMA.
HORBO ve Babası Çolak Memo!. BİRİNCİ Dünya Savaşı'nda Suriye cephesinde kolundan vuruldu; namı oradan geliyordu. Savaştan sonra dağa çıktı; eşkıya oldu.
TANRISI PEYGAMBERİ MERKEZİ ORTAYA ÇIKIŞI KİTABI Yehova Hz.Musa Tevrat M.Ö civarında Kudüs Yahudilik-Musevilik.
Kur’an’daki peygamber kıssalarının her biri, insanoğlu var oldukça var olacak hayati bir problemin çözüm anahtarını verir. PEYGAMBER KISSALARI Âyetlerimiz.
DERDİYOK İLE ZÜLFÜSİYAH HİKAYESİ Horasan hükümdarı İsmail Şah, kendisine yardım etmeyen Mahmut ve Mehmet adlı iki tüccarı öldürtür, mallarına da el koyar.
İBADET VE NAMAZIN MANASI
İKİ MÜHENDİS İki mühendislik ögrencisi kampus içerisinde yürürken biri diğerine sorar, - Bu muhteşem bisikleti de nereden buldun ? Diğeri cevap verir,
İSLAM ESASLARI (İSLAMIN ŞARTLARI) SEYMEN OKUR 10/A 307.
iŞTE iSRAiL! iŞTE TAHRiB EDiLMiŞ TEVRAT !
Hıristiyanlığın İnanç Esasları
YAHUDİLİK BÜNYAM İ N KARAN. Yahudiler bu günkü Mısır ve Filistin bölgesinde yaşamaktadırlar. Yahudilik Hz. Musa’ya gönderilen ilahi bir dindir ve kitabı.
Ibraniler Davud'un Yildızı.
Atatürk İstasyon'dan şehre doğru, bir süre yaya olarak yürüdü
YAHUDİLİK Yahudilik, MÖ. XIII. yüzyılda Hz. Musa’ya gelen vahiyle başlayıp gelişen bir dindir. Kur’an-ı Kerim’de bu dinin mensubu olan Yahudilerden çokça.
M. TEVRAT'TA  KATLİAM  EMİRLERİ
MISIR’DAN TAM öZGÜRLÜK
Ara parçası – ve kalabalık
Sunum transkripti:

Hiristiyan ikonografyasi TRE311 Hiristiyan ikonografyasi

Erken dönem Musanın Mısırda nehirde bulunuşu Levi kabilesinden bir adam bir kadından olan cocugu 3 ay saklamayı basarır daha sonra Nil nehrine bırakmayı uygun görür Firavunun kızı nehirde yıkanırken cocugu görür cocugun Ibrani oldugunu anlamasına ragmen onu alır ve büyütür

Yusuf Mısırın başına Israil oğullarının cogalmasını tehlike olarak gören Yusuf adında bilgisi olmayan bir kıral geçer ve onların erkek cocuklarının Nil nehrine atılarak öldürülmesini buyurur **çıkış 1

Kızıldenizden geçiş İsrailoğullarının Mısırdan kaçışı Çölde susuz 3 gün yürürler açlıklarından yakınırken her yer bıldırcınla dolar çiğ iner ve çekilince ekmeğe benzer bir şey olur bu çöreğe man dediler ve 40 yıl bununla beslendiler Mısırdan çıkıştan 3 ay sonra Sina çölüne gelirler Tnarıya yakaran Musaya Tanrının cevabı 10 emir ve Tnarı yanına gelmesini 10 emri yazdığı taşı ona vereceğini söyler Musa 40 gün bulutun içinde kalır Tanrıya adak adayan kavme tüm altınları toplatıp eritip bir buzağı yaptırır Harun Tanrı onlara bir puta taptıkları için kızar Tanrı Musaya bu kavmi yok edeceğini söyler kızgınlığından Musa tanrının verdiği 10 emirle iner

Musanın kızğınlığı Taşı kızgınlığı ile parçalar ve buzağıyı eritip suda ezip bu suyu İsrailoğullarına içirir Tanrı bunun üzerine iki taş daha yontmasını tekrar yazacağını söyler ve şafak sökerken Musayı Sina dağına çağırır Sina dağından inerken yüzü ışık gibi parlamaktadır Musanın İsrailoğulları onun yanına yaklaşmaya korkar ve o halkına Tanrının buyurduğu herşeyi anlatır

Samson İsrailoğulları Tanrıya yine karşı gelirler Tanrı onları Filistinlilere tutsak eder Manoah adında karısı kısır olan bir adamın bir oğlu olacağını söyler tanrının meleği Manoahın karısı bir oğlan doğurur adına Samson derler Gazada Dalila adında bir kadına gider v kadın onun olağanüstü güçlerinin kaynağını sorar saçının hiç kesilmedğini söyler ve kadın uykuda onun saçlarını kestirir ve tüm gücü kaybolur Filistinliler onu zincire vurup Gazaya götürürler

İncil Son akşam yemeği Hamursuzun – 1. gününde İsaya gelen öğrenciler Fısıh sofrasını nerede hazırlayacaklarını sorarlar İsa yemek yiyeceği evi söyler bu arada 12lerden Yahuda İskariot başrahiplerle anlaşmış 30 gümüş karşılığında İsayı teslim etmeye söz vermiştir İsa içinizden biri beni ele verecek dediğinde Yahya en çok sevdiği öğrencisi başını onun göğsüne dayar Yahuda İskariot hepsinden uzak oturur kalkar tarzda masadan **Yahudiler 7 gün mayasız ekmek yerler 7 Nisandan başlayarak 14 Nisanda kesilen kuzu sabah şafakta yenir

İsanın göğe çıkışı Bir bulut onu sarar ve gözlerden uzaklaştırır ve tekrar geleceğini söyleyen beyaz giysili bir adam belirir Lukka 24 50-51 Mahşer İnsanoğlu meleklerle birlikte bütün görkemiyle gelince zaferinin tahtı üzerine oturacak doğru olamayanlar sonsuz işkenceye doğru olanlar sonsuz hayata gideceklerdir Tema olarak genellikle üstte yargıç İsa ortada iyilerle kötülerin ayrılması altta ölülerin dirilmesi İyiler ile kötülerin ayrılması çoğunlukla koyunların tekelerden ayrılması şeklinde koyun yerine kuzu teke yerine oğlak da kullanılır